Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Keresd meg az elveszetteket!
  2011-12-19 12:16:28, hétfő
 
  Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr

1. Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr,
Ki üdvösséged lészen. Szent győztes harcosul,
Fényt, éltet hozva jő, Megtört az ősi átok:
Kit vágyakozva vártok, Betér hozzátok Ő.

2. Jól készítsétek utat! A Vendég már közel!
:/: Mi néki gyűlölt, utált, Azt mind vessétek el!
A völgyből domb legyen, Hegycsúcs a mélybe szálljon,
Hogy útja készen álljon, Ha Krisztus megjelen.

3. Az Úr elé ha tárod A szív alázatát,
:/: Őt nemhiába várod: Betér hozzád, megáld.
A testi gőg: halál! De bűnödet ha bánod,
Szent Lelke bőven árad, S a szív üdvöt talál.

4. Ó, Jézusom, szegényed Kér, vár, epedve hív:
:/: Te készítsd el: tenéked Lesz otthonod e szív.
Jer hű szívembe hát! Habár szegény e szállás,
De mindörökre hálás, Úgy áldja Krisztusát.

Emánuel
Link





Keresd meg az elveszetteket!

"Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint."

(Róma 12:16.)





Az üzenet magyarázatát a 2. Korinthus 5:19-20. adja meg: "Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!" Ezt az üzenetet kell továbbítanunk a világnak, de gyakran behatároljuk a keresést és a barátságunkat más hívőknek tartjuk fenn.

Jézus viszont megkereste az elveszetteket, szándékosan azokkal barátkozott, akiknek Isten barátságára volt szüksége.

A Biblia azt mondja, hogy amikor a farizeusok látták Jézust a tisztátalan emberekkel, "szóltak tanítványainak: "Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?" Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot. Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket." (Máté 9:11-13.)

Jézus tudta, hogy ki volt ő Isten terve szerint; Jézus tudta, hogy kié volt Isten igazsága szerint; és tudta, mi a célja földi életének. Ezek megengedték neki, hogy nyugodt maradjon és ne törődjön azzal mit gondolnak vagy mondanak róla mások.

Ez azt jelenti, Jézus nem aggódott amiatt, hogy azzal vádolták bűnösökkel barátkozik (Lukács 19:7.), mert pontosan azt tette, amiért az Atya elküldte: meggyőzni az embereket, hogy béküljenek meg Istennel (2.Korinthus 5:20.).

Hasonlóképpen, nekünk Jézust kell ábrázolnunk, az ő nevében kell beszélnünk azoknak, akik még a "kívül" vannak. Néhányunk már annyira el van szigetelődve a hitetlenektől, hogy már alig van lehetősége jelentőségteljes beszélgetésre velük. A tapasztalat sajnos azt bizonyítja, hogy minél régebben hívő valaki, annál inkább elszigeteli magát a nem hívőktől, vagy éppen kényelmetlenül érzi magát a nem hívők társaságában.

Az eredmény: Már nincsenek hitetlen barátaink.

Jézus azt tanácsolta, hogy a mi tanúságunk a hitetlenek felé barátsággal kezdődjön; ezáltal elnyerjük a jogot arra, hogy kapcsolatainkon keresztül osszuk meg az Evangéliumot másokkal. A régi közhely most is közhely: "Az embereket nem érdekli mennyit tudsz, amíg nem tudják mennyit érsz." Azok akik már Isten barátai úgy mint te és én, mély, igaz és támogató barátságot keresnek, néha kifejezetten a karácsonyi időszak alatt.

Pál apostol bátorít minket, hogy találjuk meg a közös hangot a hitetlenekkel: "Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban."(1.Korinthus 9:22-23.) Megtalálni a közös hangot, a barátság egyik alapja; vezet minket, hogy a pozitív dolgokat keressük azokban, akik még hitetlenek, a negatív dolgok helyett.

Amikor Jézus találkozott a nővel a forrásnál, arra mutatott rá, hogy mi a közös bennük, nem pedig arra, hogy mi miatt ítélhetné el őt.(János 4.) Ennek eredménye, hogy a nő nem csak hogy Isten barátja lett, hanem elhozta a barátait és családját is Jézushoz.

Ez mit jelent?


Te tudod, hogy ki vagy? Ez fontos, hogy hitetlenek barátjává válhass. Másrészről, lehet hogy folyton azon aggódsz, mit gondol rólad a többi hívő, vagy lehet, hogy bűnös viselkedésekbe sodródsz, mert azon aggódsz, hogy mit gondolnak rólad a hitetlenek. Jézus tudta, hogy ő ki és kié, tudta Isten célját az életével kapcsolatban. Ez engedte meg, hogy pihenhessen és ne kelljen azzal törődnie, mások mit gondolnak vagy mondanak róla.
Az embereket szeresd, ne az értékeiket. Isten szereti az embereket (János 3:16.), de ez nem jelenti, hogy szereti a világ értékeit. János apostol figyelmeztet minket, hogy "Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. " (1. János 2:15.)



A barátság építéséhez szükséges:

Figyelmesség: "Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni."(Kolosség 4:6.)

Rendszeresség: Időt kell töltened hitetlenekkel, ezért hogy a barátjuk lehess.

Hitelesség: "A szeretet ne legyen képmutató."(Róma 12:9/a.)

Légy barátságos mindenkivel: "Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint."(Róma 12:16.)

Daily Hope by Jon Walker * Napi remény
 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
Címkék: jelentőségteljes, kapcsolatainkon, egészségeseknek, viselkedésekbe, tulajdonította, tanítványainak, kényelmetlenül, alázatosakhoz, beszélgetésre, egyetértésben, irgalmasságot, rendszeresség, barátságunkat, továbbítanunk, elveszetteket, hitetlenekkel, megbékéltette, hasonlóképpen, hitetlenektől, evangéliumért, szigetelődve, erőtleneknek, figyelmeztet, társaságában, figyelmesség, vámszedőkkel, behatároljuk, kapcsolatban, magyarázatát, mindenképpen, evangéliumot, kifejezetten, mindenkinek, ábrázolnunk, szeressétek, mindenkivel, völgyből domb, mélybe szálljon, szív alázatát, szív üdvöt, alázatosakhoz tartsátok, üzenet magyarázatát, világot önmagával, békéltetés igéjét, üzenetet kell, farizeusok látták, tisztátalan emberekkel, igazakat hívjam, célja földi, tapasztalat sajnos, hitetlenek felé, jogot arra, Szent Lelke, Tehát Krisztusért, Amikor Jézus, Daily Hope,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Az út  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kékfestőről pár szóban  Alvó baby  Nagy Feró megmondta?  Rács mögé  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Humor is meg nem is szerinted?  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  üdvözöllek!  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Alvó baby  Minden kedves látogatómnak sze...  Paul David Tripp Március 25  Képes idézet !  Levél lány  A máj egészségének javítása te...  Az idegen országok éghajlata  Nem jár  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Apu  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Nem látom őket  Apu  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  A szeretetről  Manna OWell tollából  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Nárcisz  Színház az egész világ,  Öröknek hinni . . .  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti képek  Szép estét kedves látogatóimna...  Most - segíts meg Mária ,  Benedek Elek - Virágvasárnap  A nagy természet  Nagyhétfő: 
Bejegyzés Címkék
völgyből domb, mélybe szálljon, szív alázatát, szív üdvöt, alázatosakhoz tartsátok, üzenet magyarázatát, világot önmagával, békéltetés igéjét, üzenetet kell, farizeusok látták, tisztátalan emberekkel, igazakat hívjam, célja földi, tapasztalat sajnos, hitetlenek felé, jogot arra, régi közhely, karácsonyi időszak, közös hangot, erőtleneknek erőtlenné, evangéliumért teszem, barátság egyik, pozitív dolgokat, negatív dolgok, közös bennük, többi hívő, életével kapcsolatban, embereket szeresd, világ értékeit, barátság építéséhez, barátjuk lehess, jelentőségteljes, kapcsolatainkon, egészségeseknek, viselkedésekbe, tulajdonította, tanítványainak, kényelmetlenül, alázatosakhoz, beszélgetésre, egyetértésben, irgalmasságot, rendszeresség, barátságunkat, továbbítanunk, elveszetteket, hitetlenekkel, megbékéltette, hasonlóképpen, hitetlenektől, evangéliumért, szigetelődve, erőtleneknek, figyelmeztet, társaságában, figyelmesség, vámszedőkkel, behatároljuk, kapcsolatban, magyarázatát, mindenképpen, evangéliumot, kifejezetten, mindenkinek, ábrázolnunk, szeressétek, mindenkivel, követségben, fűszerezett, megengedték, pihenhessen, krisztusban, meghallotta, erőtleneket, krisztusért, nagyratörők, barátsággal, barátkozott, készítsétek, tisztátalan, elszigeteli, barátságára, tapasztalat, találkozott, szándékosan, mindörökre, megtalálni, megkereste, betegeknek, hitetlenek, építéséhez, mesteretek, tanuljátok, krisztusát, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 2739
  • e Hónap: 10446
  • e Év: 60011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.