Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Adományozó
  2020-02-09 21:30:09, vasárnap
 
  ,,Ő pedig egy szót sem felelt" (Mt 15,23).
,,Megújít szeretetével" (Zof 3,17).

Úgy olvasod-e ezeket az igeverseket, mint Isten gyermeke, aki éppen most él át egy szívszorító gyászt, keserű kiábrándulást, vagy valamilyen nem várt csapást egy egészen váratlan irányból? Vágyakozol-e meghallani Mestered hangját, amint ezt mondja neked: ,,Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" (Mt 14,27)? Mégis csak csönd, az ismeretlen és a nyomorúság van körülötted - ,,Ő pedig egy szót sem felelt."
Isten egyáltalán nem válaszol, vagy gyöngéd szíve gyakran szenved, amikor hallgatja szomorú, panaszkodó kiáltásainkat. Gyönge, türelmetlen szívünk felkiált, mert nem látjuk könnyes szemünkkel, rövidlátásunk miatt, hogy éppen a mi érdekünkben nem válaszol, vagy úgy válaszol, hogy azt hisszük, az a válasz nem a legjobb. Valójában Jézus hallgatása éppen olyan ékesen szóló, mint a szavai, és nem a kiábrándulásnak a jele, hanem az Ő jóváhagyásának és annak, hogy egy mélyebb áldást ajándékoz neked.
,,Miért csüggedsz el, lelkem?... mert még hálát adok neki" (Zsolt 43,5). Igen, dicsőítsd Őt még a hallgatásáért is! Hadd mondjak el egy tanulságos történetet arról, hogy egy keresztyén miként látott álmában három másik imádkozó asszonyt.
Amikor letérdeltek, a Mester közel ment hozzájuk. Amikor hármójuk közül az elsőhöz közeledett, gyöngéden és irgalmasan átölelte őt. Szeretettel mosolygott rá, és a tiszta, édes muzsika hangján beszélt vele. Távozva tőle, odament a következőhöz, de annak lehajtott fejére csak rátette a kezét, és a szeretettel teljes jóváhagyásnak csupán egy pillantását vetette rá. Azután hirtelen elment a harmadik asszony mellett anélkül, hogy szólt volna hozzá, vagy egyetlen pillantást vetett volna reá.
Az álmot látó asszony ezt mondta magában: ,,Milyen csodálatosan szeretheti az első asszonyt! A második megkapta jóváhagyását, de nem élte át szeretetének különleges bemutatását, amit az elsőnek adott. De a harmadik asszony biztosan nagyon megszomoríthatta Őt, mert egy szót sem szólt hozzá, és még futó pillantást sem vetett rá.
Azon gondolkodott, hogy mit tehetett a harmadik asszony, hogy ennyire eltérően bánt vele. Amint próbálta végiggondolni az Úr cselekedeteit, Ő maga ment oda hozzá és megállt mellette. Ezt mondta neki: ,,Ó asszony! Mennyire tévesen értelmeztél engem! Az első, térdeplő asszonynak szüksége van gyöngédségem és törődésem teljes mértékére, hogy megőrizzem lépteit az én keskeny utamon. Szüksége van szeretetemre, gondoskodásomra és segítségemre a nap minden pillanatában, mert ezek nélkül kudarcba fúlna az élete.
A második asszonynak erősebb a hite és mélyebb a szeretete, mint az elsőé, számíthatok a hűségére, bármi is történik körülötte, emberek bárhogy is bánnak vele. De a harmadik asszony, akit látszólag észre sem vettem, sőt egyenesen elkerültem, a legtisztább minőségű szeretettel rendelkezik. A hirtelen és drasztikus módon alkalmazott eszközökkel készítem fel őt a legmagasztosabb és legszentebb szolgálatra.
Ez az asszony ismer engem bensőségesen, és bízik bennem annyira, hogy többé nem függ a hangomtól, a szerető pillantásaimtól vagy más külső jelektől, hogy megismerje jóváhagyásomat. Nem ábrándul ki, nem keseredik el semmilyen körülmények között, amit neki elkészítek. Ő bízik bennem még akkor is, amikor a józan ész, az érvelés, sőt még a természetes szív minden finom ösztöne fellázadna is, tudva azt, hogy én készítem őt az örökkévalóságra, és érzékeli, hogy az az elismerés, amiben részesítem, majd később érkezik meg. Szeretetem néma, mert a szavak erején túl is szeretem őt. Úgyszintén, ő néma a ti érdeketekben is - hogy megtanuljatok szeretni engem, és bízni bennem. Azt óhajtom, hogy szeretetemre adott válaszotok ne függjön semmilyen külső késztetéstől."
,,...Csodákat teszek, amilyenek nem voltak az egész földön" (2Móz 34,10), ha megtanuljátok hallgatásának misztériumát és dicsőítitek Őt minden esetben, amikor visszavonja ajándékait tőletek. Ezáltal jobban megismeritek és szeretitek az Adományozót.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: megszomoríthatta, legmagasztosabb, kiábrándulásnak, gondoskodásomra, örökkévalóságra, pillantásaimtól, jóváhagyásomat, jóváhagyásának, rövidlátásunk, hallgatásának, jóváhagyásnak, kiáltásainkat, hallgatásáért, megtanuljátok, cselekedeteit, megtanuljatok, végiggondolni, kiábrándulást, érdeketekben, csodálatosan, jóváhagyását, szeretetének, bensőségesen, gyöngédségem, következőhöz, szeretetemre, késztetéstől, misztériumát, szeretetével, megismeritek, gondolkodott, pillanatában, segítségemre, rendelkezik, legszentebb, számíthatok, szívszorító gyászt, egészen váratlan, mélyebb áldást, tanulságos történetet, keresztyén miként, elsőhöz közeledett, szeretettel teljes, pillantását vetette, harmadik asszony, álmot látó, első asszonyt, második megkapta, elsőnek adott, második asszonynak, legtisztább minőségű, asszony ismer, Valójában Jézus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 14  Minden tavaszból őrizz..  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Alvó kislány  IGEN így  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Bársony székben  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Kertem  Szívek  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Egy párkányon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 13  A sorsod  képre írva  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  James Allen  A Magyar Költészet napja alkal...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Szép estét  Anyámról való emlékek  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Egy tavasz  Horváth Szilvia tollából  jó reggelt  IGEN így  Egy barátság története  Egy gondolat  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Martin Buber, A haszidim meséi  Szabó T. Anna - Pitypang  39 ígéret  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó nap volt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmaga ellenére  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szívszorító gyászt, egészen váratlan, mélyebb áldást, tanulságos történetet, keresztyén miként, elsőhöz közeledett, szeretettel teljes, pillantását vetette, harmadik asszony, álmot látó, első asszonyt, második megkapta, elsőnek adott, második asszonynak, legtisztább minőségű, asszony ismer, szerető pillantásaimtól, természetes szív, szavak erején, egész földön&#8221, megszomoríthatta, legmagasztosabb, kiábrándulásnak, gondoskodásomra, örökkévalóságra, pillantásaimtól, jóváhagyásomat, jóváhagyásának, rövidlátásunk, hallgatásának, jóváhagyásnak, kiáltásainkat, hallgatásáért, megtanuljátok, cselekedeteit, megtanuljatok, végiggondolni, kiábrándulást, érdeketekben, csodálatosan, jóváhagyását, szeretetének, bensőségesen, gyöngédségem, következőhöz, szeretetemre, késztetéstől, misztériumát, szeretetével, megismeritek, gondolkodott, pillanatában, segítségemre, rendelkezik, legszentebb, számíthatok, szolgálatra, igeverseket, alkalmazott, eszközökkel, türelmetlen, értelmeztél, érdekünkben, adományozót, szeretettel, letérdeltek, visszavonja, természetes, pillantását, dicsőítitek, legtisztább, bemutatását, szívszorító, körülmények, asszonynak, megismerje, megőrizzem, pillantást, szeretheti, szemünkkel, hallgatása, válaszotok, panaszkodó, részesítem, különleges, közeledett, irgalmasan, elkészítek, történetet, mosolygott, úgyszintén, szeretetem, fellázadna, tanulságos, keresztyén, szeretitek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 345 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 448
  • e Hét: 9160
  • e Hónap: 21035
  • e Év: 208837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.