Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zellerkrém
  2020-02-27 20:05:15, csütörtök
 
 



A zeller az egyik olyan zöldség, amely rengeteg antioxidáns vegyületet tartalmaz. Gazdag forrása a C-vitaminnak, a béta-karotinnak és a flavonoidoknak is. A benne lévő fitonutrienseknek a gyulladáscsökkentésben van kiemelkedő szerepük.

A krónikus gyulladást már számtalan betegséggel hozták összefüggésbe, többek között az ízületi gyulladással és a csontritkulással. A zeller több mint 25 gyulladáscsökkentő vegyületet tartalmaz, így mindenképpen érdemes fogyasztani, ha szeretnénk, hogy a gyulladás csökkenjen vagy eltűnjön a szervezetünkből.

Mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így az egész emésztőrendszerre pozitív hatást gyakorol. A zellerben található poliszacharidok csökkentik a gyomorfekély kialakulásának a kockázatát. Az emésztőrendszer számára az is kedvező, hogy a zellernek magas a víztartalma, illetve sok oldható és oldhatatlan rostot tartalmaz.

A zeller gazdag A-, K- és C-vitaminban, illetve káliumban és folsavban. Alacsony a glikémiás indexe, vagyis nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet.

A zeller lúgosító hatással rendelkezik, és olyan ásványi anyagok vannak benne - magnézium, vas, nátrium -, amelyek sok alapvető testi funkcióhoz nélkülözhetetlenek.

Zellerkrém hozzávalói:

2 nagyobb fej zeller
hagyma ízlés szerint (én a snidlinget javaslom)
fokhagyma
paradicsom
olívaolaj
zsírszegény tejföl
1 lime reszelt héja és kifacsart leve
1 kisebb csokor petrezselyem
1 nagyobb csokor zeller

Elkészítése:
Dinsztelje meg a hagymát egy kevés olajon, majd adja hozzá a meghámozott, megmosott és lereszelt zellert. Dinsztelje az egészet körülbelül 10 percig. Ha elkészült, várja meg, míg kihűl.

Közben mossa meg alaposan a zeller- és a petrezselyemleveleket, majd vágja fel azokat kisebb darabokra. Mossa meg a paradicsomot is és kockázza azt fel. Reszelje le a lime-ot és facsarja ki a levét.

Tegye turmixgépbe a megdinsztelt zellert és adjon hozzá minden más hozzávalót. A felkockázott paradicsomot, a tejfölt, a lime lereszelt héját és a kifacsart levét, a felaprított zellert és petrezselyemleveleket. Turmixolja krémesre az összetevőket.

Fogyassza pirítóssal, hiszen nagyon egészséges. Ezt eheti reggelire, de ha megéhezett, még vacsorára is. Sőt, napközben desszert helyett is ehet zellert, hiszen könnyen eltelít, és kevésbé fog megéhezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: csontritkulással, vércukorszintet, emésztőrendszer, szervezetünkből, poliszacharidok, flavonoidoknak, kialakulásának, összefüggésbe, gyomorfekély, petrezselyem, mindenképpen, paradicsomot, felkockázott, összetevőket, drasztikusan, megdinsztelt, gyulladással, betegséggel, víztartalma, oldhatatlan, rendelkezik, elkészítése, zsírszegény, felaprított, fogyasztani, turmixgépbe, antioxidáns, meghámozott, csökkentik, csökkenjen, szeretnénk, hozzávalói, turmixolja, hozzávalót, pirítóssal, egészséges, egyik olyan, benne lévő, krónikus gyulladást, ízületi gyulladással, zeller több, gyulladás csökkenjen, egész emésztőrendszerre, zellerben található, gyomorfekély kialakulásának, emésztőrendszer számára, zellernek magas, zeller gazdag, glikémiás indexe, zeller lúgosító, snidlinget javaslom, kevés olajon,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy lelki imádság  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png lepke  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png ház  Png fotel  Jónás Tamás – Végtelen b...  Popper Péter szavai  Alázat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Png kislány  Facebookon kaptam  Png csokor  Paul David Tripp Április 19  Minden harmadik...  Egy bizonyos határt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einstein gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reggel van  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kellemes délutánt kívánok  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Hogy lehet megtartani  Nagyon különös  Tavaszi kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem  Szép napot kívánok  Png ház  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Szívem  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Nagyon különös  Hogy lehet megtartani  Reggel van  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Jó éjszakát  Rátalálsz  Szép napot kívánok  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mindig jusson idő nevetni  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy hatékony szolga  Png csokor  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Nem számIt  Amikor Jézus rátapos a lábadra 
Bejegyzés Címkék
egyik olyan, benne lévő, krónikus gyulladást, ízületi gyulladással, zeller több, gyulladás csökkenjen, egész emésztőrendszerre, zellerben található, gyomorfekély kialakulásának, emésztőrendszer számára, zellernek magas, zeller gazdag, glikémiás indexe, zeller lúgosító, snidlinget javaslom, kevés olajon, egészet körülbelül, megdinsztelt zellert, felkockázott paradicsomot, lime lereszelt, kifacsart levét, felaprított zellert, csontritkulással, vércukorszintet, emésztőrendszer, szervezetünkből, poliszacharidok, flavonoidoknak, kialakulásának, összefüggésbe, gyomorfekély, petrezselyem, mindenképpen, paradicsomot, felkockázott, összetevőket, drasztikusan, megdinsztelt, gyulladással, betegséggel, víztartalma, oldhatatlan, rendelkezik, elkészítése, zsírszegény, felaprított, fogyasztani, turmixgépbe, antioxidáns, meghámozott, csökkentik, csökkenjen, szeretnénk, hozzávalói, turmixolja, hozzávalót, pirítóssal, egészséges, megéhezett, körülbelül, dinsztelje, zellerkrém, vitaminban, snidlinget, paradicsom, kockázatát, funkcióhoz, vegyületet, karotinnak, vitaminnak, kiemelkedő, gyulladást, darabokra, számtalan, fogyassza, zellernek, olívaolaj, lereszelt, tartalmaz, kifacsart, található, zellerben, reggelire, gyulladás, káliumban, elkészült, megéhezni, glikémiás, megmosott, napközben, vacsorára, fokhagyma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.