Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hagyma gyógyhatásairól
  2020-04-30 23:37:37, csütörtök
 
  11 általános betegség, amire a hagyma a legjobb gyógyír:

Amellett, hogy finomabbá teszi ételeinket, egyben egy közismert gyógynövény is. Nem számít, hogy nyersen vagy főve esszük, mindig jót tesz az egészségünknek. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, emellett mikroba ellenes hatással is rendelkezik.


A hagyma gyógyhatásainak listája nagyon hosszú. Mi most 11 tippet szeretnénk megosztani veletek, amelyekkel a hagyma segítségetekre lehet az egyes egészségügyi problémák fennállásakor.

1- Köhögés ellen
Hámozz és moss meg egy hagymát. Vágd félbe és nyomd barna cukorba. Takard el és hagyd állni 1-2 napot. Facsard ki a levét és igyál belőle reggel és este egy kanállal.

2 - Hajhullás ellen
Tegyél oda főni vizet egy edényben. Dobj bele egy hagymát, hagyd felforrni és főzd még legalább 5-10 percig. Hagyd kihűlni, majd öntsd le vele a hajadat legalább 1 órával a hajmosás előtt. Serkenti a hajnövekedést, csökkenti a hullást.

3 - Oldja a nyákot a légutakban
Vágj fel apróra egy hagymát és keverd el kókuszolajban. Ezt vidd fel a mellkasodra és takard le valamivel. Rajta hagyhatod egész éjszakára, majd másnap mosd le. Stimulálni fogja az immunrendszert és segít kitisztítani a légutakat.

4 - Enyhíti a bélgörcsöt
Ha gyomor eredetű fájdalomtól, hasi görcsöktől szenvedsz, fogyassz el minden 1-2 órában egy teáskanál hagymalevet.

5 - Hányáscsillapító
Nyerd ki egy hagyma levét és készíts mellé egy mentateát is. Ha érzed az ingert, akkor vegyél be 2 teáskanál hagymalevet, majd ugyanennyi teát.

6 - Fülfertőzés kezelése
Szeleteld fel a hagymát és helyezd bele egy zokniba, majd kösd össze a száját. Tedd rá a fájó fülre és takard le egy pohárral. Feküdj addig így, amíg meg nem szűnik a fájdalom.

7 - Rovarcsípés enyhítése
Dörzsöld be a csípés helyét egy darab hagymával, hogy enyhítsd a gyulladást és a viszketést.

8 - Torokfájás ellen
Áztass vízben néhány szelet hagymát, majd gargalizálj vele 1 percig. Ismételd meg párszor egy nap.


9 - Enyhébb égés, napégés kezelése
Vigyél fel egy kevés hagymalevet az égett területre, ez segíteni fog csökkenteni a gyulladásos folyamatot a bőrben.

10 - Levegő tisztítása
Köszönhetően antibakteriális hatásának, képes megtisztítani a légteret a kórokozóktól. Ha büdös hagyma szag van a konyhában, legalább tudhatod, hogy jó hatása is van.

11 - Láz ellen
Darabolj fel egy hagymát és keverd el kókuszolajban. Ezt vidd fel a talpadra, majd tekerd be celofánnal és húzz rá egy meleg zoknit éjszakára. A láz másnapra a múlté lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antioxidánsokkal, hányáscsillapító, antibakteriális, gyógyhatásainak, immunrendszert, egészségünknek, segítségetekre, kókuszolajban, hajnövekedést, megtisztítani, fennállásakor, köszönhetően, kitisztítani, kórokozóktól, egészségügyi, vitaminokkal, rendelkezik, hagymalevet, csökkenteni, gyulladásos, gargalizálj, rovarcsípés, fülfertőzés, mellkasodra, fájdalomtól, gyógynövény, stimulálni, gyulladást, görcsöktől, folyamatot, ételeinket, szeretnénk, amelyekkel, megosztani, torokfájás, légutakban, legjobb gyógyír, közismert gyógynövény, hagyma gyógyhatásainak, hagyma segítségetekre, egyes egészségügyi, hajadat legalább, hajmosás előtt, teáskanál hagymalevet, hagyma levét, fájó fülre, csípés helyét, darab hagymával, kevés hagymalevet, égett területre, gyulladásos folyamatot, meleg zoknit,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az út  Alvó baby  Virág lány  Nárciszok  Varázskönyv  Soli Deo gloria  Ha nyitott vagy  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Most - segíts meg Mária ,  képre írva  Virág lány  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Öröknek hinni . . .  A tavasz nem csak önmagában sz...  Válaszok a halál után  Esti Ima !  Harang ( gif )  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Virág lány  Szép estét kedves látogatóimna...  Havasi gyopár  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  A nagy természet  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  Sonka vásár  képre írva  Tedd őt foglyul, Uram  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  A pálma a győzelem és a diadal...  Könyvek  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  A nagyhét eseményei  Az angyali üdvözlet  képre írva  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Havasi gyopár  2004-es kivégzés után  Esti kép  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Havazás  Jó éjszakát  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kezdjük annak a megértésével,....  Szép estét kedves látogatóimna...  Graffiti bölcsesség  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó baby  Humor is meg nem is szerinted?  Esti kép  Ha nyitott vagy  Maci az északi fény alatt  Nem hazudnak 
Bejegyzés Címkék
legjobb gyógyír, közismert gyógynövény, hagyma gyógyhatásainak, hagyma segítségetekre, egyes egészségügyi, hajadat legalább, hajmosás előtt, teáskanál hagymalevet, hagyma levét, fájó fülre, csípés helyét, darab hagymával, kevés hagymalevet, égett területre, gyulladásos folyamatot, meleg zoknit, múlté lesz, antioxidánsokkal, hányáscsillapító, antibakteriális, gyógyhatásainak, immunrendszert, egészségünknek, segítségetekre, kókuszolajban, hajnövekedést, megtisztítani, fennállásakor, köszönhetően, kitisztítani, kórokozóktól, egészségügyi, vitaminokkal, rendelkezik, hagymalevet, csökkenteni, gyulladásos, gargalizálj, rovarcsípés, fülfertőzés, mellkasodra, fájdalomtól, gyógynövény, stimulálni, gyulladást, görcsöktől, folyamatot, ételeinket, szeretnénk, amelyekkel, megosztani, torokfájás, légutakban, celofánnal, viszketést, tisztítása, ugyanennyi, anyagokkal, bélgörcsöt, hajhullás, teáskanál, szeleteld, területre, légutakat, valamivel, csökkenti, konyhában, hatásának, hagyhatod, éjszakára, általános, felforrni, problémák, közismert, szenvedsz, mentateát, finomabbá, enyhítése, hagymával, amellett, segíteni, legalább, fájdalom, darabolj, betegség, serkenti, fogyassz, hajmosás, edényben, kanállal, tudhatod, emellett, kezelése, talpadra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.