Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pajzsmirigy és a táplálékok
  2020-09-15 17:57:55, kedd
 
  A pajzsmirigyet sokféle probléma kialakulásáért lehet hibáztatni, például a hízásért, fáradtságért, kimerültségért.

Nagyon gyakran mi vagyunk a felelősek ennek a problémának a kialakulásáért, mivel a modern életstílussal és étrenddel igénybe vesszük a pajzsmirigyünket. A következő lista azokat az okokat sorolja fel, amik minden nap károsítják ezt a létfontosságú szervet:

Érzelmi stressz
A szója fogyasztása
Finomított szénhidrátok
Túlzásba vitt edzés vagy sportolás
Túl sok ösztrogén
A testápoló szerekben található kémiai vegyületek
Kevés alvás
Extrém diéták és étrendek, például alacsony szénhidrátú vagy vegán diéta
Zöldségolajak (repce-, kukorica-, pórsáfrány-, szőlőmag olaj, stb.

5 táplálék, amely jó hatással van a pajzsmirigyre
Válassza a megfelelő táplálékokat azért, hogy egészséges maradhasson a pajzsmirigye
Ha javítani szeretne a pajzsmirigye működésén és így az anyagcseréjét is serkenteni szeretné, fel kell hagyni a pajzsmirigy károsító dolgokkal és a megfelelő táplálékokat kell fogyasztania.

És most következzen az az 5 táplálék, amely jó hatással van a pajzsmirigyre:
1. Máj:
A jó minőségű máj az egyik legfontosabb pajzsmirigy-segítő táplálék, mivel tele van egy létfontosságú tápanyaggal, az A-vitaminnal.

Valójában a máj a természetben a legmagasabb koncentrációban tartalmazza az A-vitamint.

Az A-vitamint létfontosságú szerepet játszik abban, hogy a lelassult pajzsmirigy újra egészséges legyen. Egy tanulmány során a nőket két csoportra osztották: túlsúlyosakra és nem túlsúlyosokra. Mindkét csoport 25 000 IU mennyiségű A-vitamint kapott naponta étrend-kiegészítő formájában. Négy hónap elteltével mindkét csoportnál javult a pajzsmirigy hormontermelés és csökkent a TSH szintje, ami azt jelenti, hogy javult a pajzsmirigy működése. 25 000 IU mennyiségnyi A-vitamin talán soknak tűnhet naponta, de szerte a világon a korai kultúrákban mintegy 50 000 mennyiségnyi A-vitamint fogyasztottak naponta.

A legfontosabb azonban, hogy a májból (és minden más állati forrásból) származó A-vitamin a vitamin természetes módon elérhető formája, amely azt jelenti, hogy a szervezet képes a felhasználására. Az olyan növényi forrásokból származó A-vitamint, mint például a béta-karotint azonban, először retoniod formájúvá kell átalakítania a szervezetnek, hogy fel tudja azt használni.

Mivel a karotint ilyen rossz arányban alakítja át a szervezet retinoiddá, ezért szinte semmilyen hatással nincs a pajzsmirigy alulműködésre, ezért létfontosságú, hogy valódi A-vitaminhoz juttassuk a szervezetünket, ami állati forrásból származik.

Hosszú távon nem ajánlatos A-vitamin táplálék-kiegészítőt szedni, mivel a mesterséges A-vitamin esetében nagyobb a mérgezés kockázata, mivel ezt a szervezet nem képes olyan jól feldolgozni. A-vitamint lehetőség szerint természetes táplálékok útján juttassa a szervezetébe.
Egy fontos figyelmeztetés azonban érdemes megfogadni: mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a máj kis biofarmokról származik, méghozzá szabadon tartott marhákból vagy csirkékből. A máj átszűri, azonban nem tartalmazza a méreganyagokat. Az általános tartással az állatokban sajnos találhatóak méreganyagok, mivel a szervezetüket túlterhelik ezzel a fajta tartással.

Ha lehetséges, fogyasszon hetente 55-85 gramm májat. a nem szereti a resztelt máj vagy pástétom ízét, próbálja ki a májkapszulát, amiből általában 2-6 darabot kell bevenni naponta.

2. Kókuszolaj:
A kókuszolaj körülbelül 2/3-a közepes szénláncú trigliceridekből áll (MCT), amelyek olyan zsírsavak, melyek közvetlenül felszívódnak a vékonybél erein keresztül, így juttatva energiához a szervezetet. Ezek az MCT-k növelik az energiafelhasználást, ezáltal az anyagcserét is. serkentik.

Mivel a jobb pajzsmirigy működés összefüggésben van a jobb anyagcserével is, ezért levonhatjuk azt a következtetést, hogy a kókuszolaj kiváló hatással van a pajzsmirigyre.

Az 1940-es években a farmerek kókuszolajjal próbálták hizlalni az állataikat, amitől azok sokkal energikusabbak lettek. Később a farmerek felfedezték, hogy a kukoricával és a szójával elérhetik a céljukat. Ezeknek ugyanis antiiodikus hatása volt az állatokon, mivel azok gyorsabban híztak, viszont kevesebbet ettek. Egyszóval ha szeretné fenntartani a súlyát és közben hozzájárulni ahhoz, hogy a pajzsmirigye egészséges maradjon, kerülje a szóját és válassza a kókuszolajat.

3. Tojás:
A tojás különösen segít a hormonok kiegyensúlyozásában. Koncentrált formában tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek segítenek a pajzsmirigy felépítésében: például protein, koleszterin, B-vitaminok, zsírban oldódó vitaminok és ásványi anyagok találhatóak benne.
Ellentétben az általános elgondolással, a tojásnak a sárgája a legtáplálóbb része. Alább olvashat a tojásban található főbb tápanyagokról:

Jód - Köztudott, hogy a pajzsmirigynek jódra van szüksége ahhoz, hogy pajzsmirigy hormonokat tudjon termelni. Ha naponta megeszik 2-3 tojást, akkor akár a napi jódszükséglet 20-30 százalékát is biztosíthatja.
Szelén - Mind a tojásfehérje, mind a tojás sárgája nagy mennyiségben tartalmaz szelént. Ez az ásványi anyag segíti a T4 pajzsmirigy hormont, hogy az átalakulhasson a szervezet számára felhasználható formává, T3-má.
Zsírban oldódó vitaminok - A tojásban a tojás sárgája tartalmazza az össze zsírban oldódó vitamint. Ezek az A-, D-, E- és K-vitamin, melyek mindegyike hozzájárul a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.
B-vitaminok - A B-vitaminok egyensúlyban tartják a vércukor és az energia szintet. A tojás sárgájában különösen magas a kolin mennyisége, amely segíti a méregtelenítést és hormonegyensúly fenntartását.
Koleszterin - Habár a kutatók sokszor rossz színben tüntetik fel, a természetes koleszterin számtalan jótékony hatással rendelkezik. A szabadon tartott csirkék tojta tojás sárgája csak jó hatással lehet az emberi szervezetre. A koleszterin ugyanis támogatja az egyensúlyban tartott nemi hormonok szintézisét, ezáltal segíti a pajzsmirigy működését.

4. Finomítatlan só:
A só nem csak az étel ízesítésére jó, hanem a szervezetre is jótékony hatással van. A finomítatlan só(például himalájai só) és a feldolgozott, hétköznapi só között nagy a különbség.

A finomítatlan só sokféleképpen hat pozitívan a pajzsmirigyre.
Csökkenti a kortizol és az adrenalin keringését. Ezek a stresszhormonok ugyanis negatív hatással vannak a pajzsmirigyre, ezért a csökkentésükkel a pajzsmirigy működése javul.
Segíti a mellékvese működését. A pajzsmirigy önmagában, a mellékvesék nélkül nem kezelhető. A két szerv ilyen szempontból elválaszthatatlan.
Segíti a megfelelő gyomorsavak szintézisét, így könnyebben meg tudjuk emészteni a táplálékot.
Nyomokban fontos ásványi anyagokat tartalmaz.

Sózza az ételeket ízlés szerint (ha veseproblémája vagy magas vérnyomása van, mielőtt növelné a bevitt só mennyiségét, konzultáljon a háziorvosával). Részesítse előnyben a finomítatlan, igazi sót.

5. Tőkehalmáj olaj:
A tőkehalmáj olaj kiválóan biztosítja a szervezet A- és D-vitamin szükségletét. Mind a babák, a szoptatós anyák és még az öregek is profitálhatnak abból, ha naponta fogyasztanak minőségi tőkehalmáj olajat. A veszélyeztetett pajzsmiriggyel rendelkező emberekre jótékony hatással vannak ezek a hormonokat kiegyensúlyozó, zsírban oldódó vitaminok.

Az olajról ezen kívül azt tartják, hogy megszünteti a pattanásokat és a megfázás kialakulását. Az olaj megerősíti az immunrendszert, így a megfázás egy-két nap alatt megszűnik.

Az erjesztett tőkehalmáj olaj a legősibb és leghatékonyabb formája a tőkehalmáj olajnak. Habár az előbbi a legjobb választás, a tőkehalmáj olaj kapszula is elfogadható döntés lehet.

Pajzsmirigy program a pajzsmirigy egészségének természetes eléréséért

Szeretné tudni, hogyan kezelhető természetes módon a pajzsmirigy alul- vagy túlműködés, a Grave-kór vagy a Hashimoto-kór? Sok országban az egyik leghasznosabb forrás a Pajzsmirigy program, amely egy, a vezető szakértők által szerkesztett digitális program, amely interjúk és dokumentumok formájában informál a pajzsmirigy egészségéről. Olyan kérdésekre is választ ad, mint:

Mely pajzsmirigy étrend-kiegészítők hasznosak, illetve melyek károsak?
Mi a helyzet a jódos étrend-kiegészítőkkel?
Hogyan maximalizálható a pajzsmirigy működése a termékenység fokozása érdekében?
Hogyan kezelhető az autoimmun pajzsmirigy probléma?
Mi a legjobb étrend az egészséges pajzsmirigy számára?
Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: pajzsmirigyünket, trigliceridekből, maximalizálható, felhasználására, stresszhormonok, veszélyeztetett, koncentrációban, csökkentésükkel, hormonegyensúly, méregtelenítést, összefüggésben, felhasználható, figyelmeztetés, következtetést, energikusabbak, veseproblémája, szervezetünket, átalakulhasson, kialakulásáért, pajzsmirigynek, hormontermelés, kiegészítőkkel, kiegyensúlyozó, leghatékonyabb, immunrendszert, méreganyagokat, pajzsmiriggyel, kimerültségért, profitálhatnak, túlsúlyosokra, leghasznosabb, pajzsmirigyre, sokféleképpen, háziorvosával, zöldségolajak, pajzsmirigyet, pajzsmirigyet sokféle, felelősek ennek, modern életstílussal, következő lista, okokat sorolja, létfontosságú szervet, szója fogyasztása, testápoló szerekben, megfelelő táplálékokat, pajzsmirigye működésén, pajzsmirigy károsító, egyik legfontosabb, létfontosságú tápanyaggal, legmagasabb koncentrációban, lelassult pajzsmirigy, tanulmány során,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nagy és kis csodák  József Attila – Keresek ...  Vito Giaquinto gondolata  James Allen  Nem kell hozzá fürdőruhás  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  39 ígéret  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyar költészet napja  Borzasztó  Az ember  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 13  Kertem  Ott van  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Szép álmokat!  A Magyar Költészet napja alkal...  Erdei gyöngyvirág  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Egyszerű  Különleges  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimn...  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 15  Különleges  Paul David Tripp Április 12  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanmese  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Erdei gyöngyvirág  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Alvó kislány  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szívek  Bornyi Veronika haiku verse  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Mindig lesz olyan  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél... 
Bejegyzés Címkék
pajzsmirigyet sokféle, felelősek ennek, modern életstílussal, következő lista, okokat sorolja, létfontosságú szervet, szója fogyasztása, testápoló szerekben, megfelelő táplálékokat, pajzsmirigye működésén, pajzsmirigy károsító, egyik legfontosabb, létfontosságú tápanyaggal, legmagasabb koncentrációban, lelassult pajzsmirigy, tanulmány során, pajzsmirigy hormontermelés, pajzsmirigy működése, korai kultúrákban, legfontosabb azonban, vitamin természetes, szervezet képes, olyan növényi, béta-karotint azonban, karotint ilyen, szervezet retinoiddá, pajzsmirigy alulműködésre, mesterséges A-vitamin, mérgezés kockázata, fontos figyelmeztetés, általános tartással, állatokban sajnos, szervezetüket túlterhelik, fajta tartással, kókuszolaj körülbelül, vékonybél erein, jobb pajzsmirigy, jobb anyagcserével, kókuszolaj kiváló, 1940-es években, farmerek kókuszolajjal, farmerek felfedezték, szójával elérhetik, pajzsmirigye egészséges, tojás különösen, pajzsmirigy felépítésében, általános elgondolással, legtáplálóbb része, tojásban található, pajzsmirigynek jódra, napi jódszükséglet, tojás sárgája, ásványi anyag, szervezet számára, össze zsírban, pajzsmirigy megfelelő, energia szintet, tojás sárgájában, kolin mennyisége, kutatók sokszor, természetes koleszterin, szabadon tartott, emberi szervezetre, koleszterin ugyanis, egyensúlyban tartott, pajzsmirigy működését, étel ízesítésére, adrenalin keringését, stresszhormonok ugyanis, mellékvese működését, pajzsmirigy önmagában, mellékvesék nélkül, megfelelő gyomorsavak, ételeket ízlés, tőkehalmáj olaj, szoptatós anyák, veszélyeztetett pajzsmiriggyel, hormonokat kiegyensúlyozó, olajról ezen, megfázás kialakulását, olaj megerősíti, megfázás egy-két, erjesztett tőkehalmáj, tőkehalmáj olajnak, legjobb választás, pajzsmirigy egészségének, pajzsmirigy alul-, egyik leghasznosabb, vezető szakértők, pajzsmirigy egészségéről, termékenység fokozása, autoimmun pajzsmirigy, legjobb étrend, egészséges pajzsmirigy, pajzsmirigyünket, trigliceridekből, maximalizálható, felhasználására, stresszhormonok, veszélyeztetett, koncentrációban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.