Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A köménymag gyógyhatásairól
  2020-09-20 21:43:15, vasárnap
 
 



Megtisztítja a májat, gyógyítja a cukorbetegséget és a refluxot, fogyaszt és még álmatlanságra is jó! Biztos van a Te konyhádban is! Ha mégis hiányozna a fűszerpolcról, feltétlenül szerezz be belőle!

Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnál

Ez a titokzatos, igazából csak fűszerként ismert növény a fűszerkömény.

A fűszerkömény egyike a hazai alapfűszereknek, talán nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható, hiszen számos ételt ízesítünk vele. Mindemellett ez az apró mag, olyan jótékony tulajdonságokkal is rendelkezik, hogy természetes gyógyszerként is alkalmazhatjuk.

Ennyi mindenre használhatod:
Refluxra
Keverj el köményt, koriandert és cukrot egyenlő mennyiségben. Fogyassz el belőle minden reggel 2 teáskanállal vízbe keverbe, hogy megszüntesd szervezeted savasságát.
Azonnali gyógyír a feljött savra, ha csipetnyi nyers köményt néhány percig a szádban tartasz.

Emésztési zavarokra
A kömény, fekete bors és gyömbérpor egyenlő arányú keveréke segít az emésztési problémák legyőzésében. 1 evőkanálnyira van szükséged a keverékből, melyet vízzel vegyél be étkezés után.

Bélférgekre
400 ml vízben forralj fel 15 g köményt. Hagyd addig forrni, amíg nagy része elpárolog, és csak 100 ml folyadék marad. Fogyassz belőle 20-40 ml-t minden reggel és este, amíg a probléma meg nem szűnik.

Hányásra
Keverj egyenlő arányban őrölt római köményt és mézet, majd 1 evőkanálnyival vegyél be belőle étkezés után. Hamarosan elmúlik a hányingered.

Köhögésre és megfázásra
A kömény, fertőtlenítő tulajdonságai révén segít feloldani a váladékot, így enyhítheted vele a köhögést és a megfázás tüneteit.
Forralj fel 1 teáskanál köménymaggal egy pohár vizet, hagyd kicsit lehűlni, majd idd meg az italt.

Álmatlanságra
Keverj össze 1 teáskanál kömény port egy pépesített banánnal, és fogyaszd el vacsora után.

Vérszegénységre
A köményben lévő vas megakadályozhatja és kezelheti a vérszegénységet, és más vashiánnyal kapcsolatos megbetegedések kialakulását. Minden nap fogyassz el 1 teáskanálnyit.

Máj tisztítására
Köménnyel nemcsak a májadat, hanem az egész testedet megtisztíthatod. Az egy-két hetes kúránál is 1 teáskanálnyi az ajánlott napi adag.

Cukorbetegségre
A vércukor szintet szabályozni lehet napi 1 pohár köményes (1 teáskanálnyi fűszer) víz fogyasztásával.

Székrekedésre
A kömény, fekete bors, a gyömbér- és curry por egyenlő mennyiségű keveréke mozgásra bírja a beleket és enyhíti a székrekedést. Hozzáadhatsz vajat és sót az íze miatt, de ha főtt rizshez kevered, akkor is hatásos.

Fogyásra
A kömény rendszeres fogyasztását meghálálja a szervezet. A bélműködés beindulásának köszönhetően a súlyodból is veszíthetsz vele.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, megtisztíthatod, vérszegénységet, cukorbetegségre, vérszegénységre, alapfűszereknek, cukorbetegséget, evőkanálnyival, gyógyszerekhez, fogyasztásával, megbetegedések, alkalmazhatjuk, gyógyszerként, fűszerpolcról, evőkanálnyira, teáskanálnyit, álmatlanságra, beindulásának, székrekedésre, tulajdonságai, teáskanálnyi, fogyasztását, fűszerkömény, köszönhetően, teáskanállal, tisztítására, mindemellett, használhatod, megtalálható, kialakulását, legyőzésében, fertőtlenítő, megtisztítja, székrekedést, köménymaggal, hozzáadhatsz, fűszerkömény egyike, hazai alapfűszereknek, feljött savra, szádban tartasz, emésztési problémák, megfázás tüneteit, pohár vizet, pépesített banánnal, köményben lévő, egész testedet, egy-két hetes, ajánlott napi, vércukor szintet, kömény rendszeres, bélműködés beindulásának,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png kutya  Egy bizonyos határt  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Ne kapaszkodj magasabbra,  A televizió nem a kultúrát kép...  Neked tudnod kell  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Fekete-erdő desszert  A sors  Szívem  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Lóhere  Albert Einsteinről  Png csokor  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akik bántanak téged  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Idő  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Szép napot kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Julian Brass gondolata  Egy hatékony szolga  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Idő  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Gonosz démon-álarc  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
fűszerkömény egyike, hazai alapfűszereknek, feljött savra, szádban tartasz, emésztési problémák, megfázás tüneteit, pohár vizet, pépesített banánnal, köményben lévő, egész testedet, egy-két hetes, ajánlott napi, vércukor szintet, kömény rendszeres, bélműködés beindulásának, tulajdonságokkal, megtisztíthatod, vérszegénységet, cukorbetegségre, vérszegénységre, alapfűszereknek, cukorbetegséget, evőkanálnyival, gyógyszerekhez, fogyasztásával, megbetegedések, alkalmazhatjuk, gyógyszerként, fűszerpolcról, evőkanálnyira, teáskanálnyit, álmatlanságra, beindulásának, székrekedésre, tulajdonságai, teáskanálnyi, fogyasztását, fűszerkömény, köszönhetően, teáskanállal, tisztítására, mindemellett, használhatod, megtalálható, kialakulását, legyőzésében, fertőtlenítő, megtisztítja, székrekedést, köménymaggal, hozzáadhatsz, mennyiségben, szervezeted, hányingered, szabályozni, kapcsolatos, bélférgekre, feltétlenül, természetes, enyhítheted, vashiánnyal, rendelkezik, megszüntesd, veszíthetsz, bélműködés, fűszerként, mennyiségű, keverékből, savasságát, gyömbérpor, koriandert, rendszeres, meghálálja, megfázásra, pépesített, titokzatos, konyhádban, gyógyítja, teáskanál, köményben, kezelheti, zavarokra, csipetnyi, emésztési, váladékot, szükséged, súlyodból, problémák, köhögésre, hamarosan, szervezet, elpárolog, hiányozna, feloldani, háztartás, köménnyel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 2347
  • e Hónap: 33833
  • e Év: 238534
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.