Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kurkumás tej gyógyhatásai
  2020-09-28 23:35:22, hétfő
 
  A kurkumás tej elkészítése:

Vegyen egy 2,5 centiméteres kurkuma darabot.
Forralja tejben 15 percig.
Szűrje le a kurkumát.
Hagyja kihűlni és igya meg a tejet.

A kurkumás tejjel számos egészségügyi probléma kezelhető, valamint hatékonyan elpusztíthatóak a káros környezeti méreganyagok és a mikroorganizmusok.

A kurkumás tej jótékony hatása
1. Légzőszervi betegség:
A kurkumás tej antimikrobiális hatású, ezért megtámadja a bakteriális és vírusos fertőzéseket. Hatékonyan kezelhetőek vele a légzőszervhez kapcsolódó problémák, mivel a fűszer felmelegíti a szervezet és azonnal enyhíti a tüdő- és homloküreg gyulladást. Ezen kívül hatékonyan kezelhető vele az asztma és a hörghurut is.

2. Rák:
Ezzel a tej meggátolható a mell-, bőr-, tüdő-, prosztata- és végbélrák növekedése, mivel a tej gyulladásgátló hatású. Megakadályozza, hogy a rákos sejtek károsítsák a DNS-t és csökkenti a kemoterápia mellékhatásait.

3. Gyulladásgátló:
A kurkumás tej gyulladásgátló hatású, ami véd az ízületgyulladás és a gyomorfekély kialakulása ellen. Az Ajurvédikus gyógyászatban ,,természetes aszpirinnek" tartják, mivel kezelhető vele a fejfájás, duzzanat és fájdalom.

4. Megfázás és köhögés:
A kurkumás tejet vírusölő és antibakteriális hatásai miatt a legjobb gyógyhatású anyagnak tartják a megfázás és a köhögés kezelése szempontjából. A tejjel azonnal enyhíthető a fájó torok, a köhögés és a megfázás.

5. Ízületi gyulladás:
A kurkumás tejjel kezelhető az ízületgyulladás, és csökkenthető a reumás ízületgyulladás miatt kialakuló duzzanat is. Mivel a tej csökkenti a fájdalmat, az ízületek és az izmok rugalmasabbak lesznek.

6. Fájdalom:
A kurkumás tej kiválóan enyhíti a fájdalmat, valamint megerősíti a gerincet és az ízületeket is.

7. Antioxidáns:
A kurkumás tej kitűnő antioxidáns-forrás, amely felveszi a harcot a szabadgyökökkel, ezért sokféle betegség kezelhető vele.

8. Vértisztító:
A kurkumás tejet rendkívüli vértisztítónak tartják az Ajurvédikus gyógyászatban, mivel revitalizálja és serkenti a vérkeringést a szervezetben. Ezen kívül vérhígító hatású, és megtisztítja a nyirokrendszert és a véredényeket a különböző káros anyagoktól.

9. Méregteleníti a májat:
A kurkumás tej természetes módon méregteleníti a májat és tisztítja meg a vért, így serkenti a máj működését.

10. Egészséges csontok:
A kurkumás tejben nagy mennyiségben található kalcium, amely segít abban, hogy a csontok erősek és egészségesek maradjanak. A kurkumás tejjel csökkenthető a csontritkulás kialakulásának kockázata.

11. Egészséges emésztés:
Ez az erős fertőtlenítő anyag hozzájárul ahhoz, hogy az emésztés egészséges maradjon, valamint jó hatással van a gyomorfekélyre és vastagbélgyulladásra. Kezelhetőek vele még az emésztési panaszok és a hasmenés is.

12. Menstruációs görcsök:
A kurkumás tej kitűnő görcsoldó, ami enyhíti a menstruációs görcsöket és fájdalmat. A várandós nőkre is jó hatással van a tej, mivel megkönnyíti a szülést, a szülés utáni felépülést, segít a tejtermelésben és gyorsítja a méh összehúzódását.

13. Kiütések és a bőr kipirosodása:
A kurkumás tejtől a bőr puha, rugalmas és ragyogó lesz. Ehhez áztasson kurkumás tejbe egy vattakorongot, majd tegye az érintett területre 15 percre. A bőr már a tej használata után ragyogóbb lesz.

14. Fogyás:
A kurkumás tej segít a zsír lebontásában, ezért hatékonyan hozzájárul a fogyás sikerességéhez.

15. Ekcéma:
Az ekcéma kezeléséhez minden nap igyon meg egy pohár kurkumás tejet.

16. Álmatlanság:
A meleg kurkumás tej segíti egy aminosav, a triptofán termelését, ami hozzájárul a nyugodt éjszakai alváshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: elpusztíthatóak, ízületgyulladás, antimikrobiális, szabadgyökökkel, nyirokrendszert, antibakteriális, mellékhatásait, kialakulásának, gyulladásgátló, tejtermelésben, gyomorfekélyre, összehúzódását, vértisztítónak, megakadályozza, sikerességéhez, légzőszervhez, gyógyászatban, méregteleníti, csontritkulás, revitalizálja, szempontjából, rugalmasabbak, vattakorongot, csökkenthető, egészségesek, fertőzéseket, menstruációs, fertőtlenítő, lebontásában, gyomorfekély, mennyiségben, vérkeringést, kipirosodása, centiméteres, megtisztítja, véredényeket, kurkumás tejjel, káros környezeti, légzőszervhez kapcsolódó, fűszer felmelegíti, rákos sejtek, kemoterápia mellékhatásait, gyomorfekély kialakulása, kurkumás tejet, legjobb gyógyhatású, köhögés kezelése, tejjel azonnal, fájó torok, reumás ízületgyulladás, izmok rugalmasabbak, különböző káros, kurkumás tejben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeretem ujjad karcsuságait,  Ady Endre - Mindegy átka  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Ott van  Egy tavasz  Esterházy Péter: Harmonia c...  Gebhardt Nóra versei II.  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Paul Éluard - És egy mosoly  Ady Endre - Mindegy átka  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Robin Wight pitypang szobra  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szívek  Paul David Tripp Április 12  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  39 ígéret  Robert Merle tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Horváth Szilvia tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Walter Chrysler mondta  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Nagy és kis csodák  Vito Giaquinto gondolata  Szép álmokat!  40 felett  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Előfordul, hogy  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  Csend  Szívek  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Egy párkányon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Minden tavaszból őrizz..  Egy tavasz  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  Egy barátság története  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  képre írva  Paul David Tripp Április 12  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Töröld le  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Magamnak  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kurkumás tejjel, káros környezeti, légzőszervhez kapcsolódó, fűszer felmelegíti, rákos sejtek, kemoterápia mellékhatásait, gyomorfekély kialakulása, kurkumás tejet, legjobb gyógyhatású, köhögés kezelése, tejjel azonnal, fájó torok, reumás ízületgyulladás, izmok rugalmasabbak, különböző káros, kurkumás tejben, csontok erősek, csontritkulás kialakulásának, erős fertőtlenítő, emésztés egészséges, emésztési panaszok, menstruációs görcsöket, várandós nőkre, szülés utáni, kurkumás tejtől, érintett területre, zsír lebontásában, fogyás sikerességéhez, ekcéma kezeléséhez, pohár kurkumás, meleg kurkumás, triptofán termelését, nyugodt éjszakai, elpusztíthatóak, ízületgyulladás, antimikrobiális, szabadgyökökkel, nyirokrendszert, antibakteriális, mellékhatásait, kialakulásának, gyulladásgátló, tejtermelésben, gyomorfekélyre, összehúzódását, vértisztítónak, megakadályozza, sikerességéhez, légzőszervhez, gyógyászatban, méregteleníti, csontritkulás, revitalizálja, szempontjából, rugalmasabbak, vattakorongot, csökkenthető, egészségesek, fertőzéseket, menstruációs, fertőtlenítő, lebontásában, gyomorfekély, mennyiségben, vérkeringést, kipirosodása, centiméteres, megtisztítja, véredényeket, méreganyagok, szervezetben, meggátolható, egészségügyi, kezelhetőek, gyógyhatású, felmelegíti, kezeléséhez, ajurvédikus, természetes, kemoterápia, vértisztító, légzőszervi, elkészítése, antioxidáns, megkönnyíti, kialakulása, aszpirinnek, bakteriális, álmatlanság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.