Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Otthoni gyógymódok vesekő ellen
  2020-10-06 23:52:14, kedd
 
  A vesekő egy nagyon gyakori egészségügyi probléma. A vizeletben lévő vegyületekből - húgysavból, foszforból, kalciumból és oxálsavból - alakul ki ásványianyag-hiány, kiszáradás, köszvény vagy szegényes étrend miatt.

A legtöbb esetben a vesekövet természetes módon is lehet kezelni. Ezek a gyógymódok biztonságosak, hatékonyak és nincsenek mellékhatásaik. A többségük ráadásul a vesekő kiújulását is segít megelőzni.

Vesekő esetén igyunk sok vizet! Napi 8-10 pohár víz és emellett más folyadékok bevitele tisztább színű vizeletet eredményez, ami a gyógyulás jele.

A vesekő méretétől függetlenül erős görcsös fájdalmat okozhat. További tünetei a gyakori vizelési inger, a fájdalmas vizelés, véres vizelet a hányinger és hányás, valamint a túlzott izzadás.

A 10 leghatékonyabb házi módszer vesekő kezelésére:
1, Citromlé és olívaolaj
A citromlé és az olívaolaj keveréke hagyományos otthoni orvosság epekő és vesekő eltávolítására. A citromban lévő citromsav segít lebontani a kalcium alapú veseköveket és megakadályozza a növekedésüket.

Vegyünk négy evőkanál friss citromlevet és ugyanannyi olíva olajat!
Igyuk meg a keveréket, sok vízzel kísérve!
Ismételjük napi 2-3 alkalommal, 3 napig!

Figyelem: ez a módszer nem biztos, hogy nagyobb vesekövek eltávolítására is alkalmas! A kipróbálása előtt kérdezzük meg háziorvosunkat!

2, Almaecet
Az almaecet segít lebontani a vesekövet, plusz lúgosító hatással van a vérre és a vizeletre.

Keverjünk össze két evőkanál organikus almaecetet és egy evőkanál mézet egy pohár meleg vízben!
Fogyasszuk napi több alkalommal!

3, Gránátalma
A gránátalma magjai és leve is összehúzó hatóanyagokkal rendelkeznek, ezért ez a gyümölcs is segíthet a vesekő kezelésében.

Együnk meg naponta egy egész gránátalmát, vagy igyunk egy pohár frissen készített gránátalmalevet! Gránátalmát salátákba is keverhetünk.
Ehelyett finom krémet is darálhatunk gránátalmából. Fogyasszunk el naponta egy evőkanál gránátalmamagból készített pasztát egy csésze lóbablevessel! Lóbabot indiai élelmiszerboltokban találhatunk.

4, Csalánlevél
A csalán megakadályozza bizonyos kristályok kővé alakulását, de ugyanakkor maga is kőképző lehet, mert az oxalát tartalma magas! Távol tartja a baktériumokat, ez jó, de csak mértékkel fogyasszuk. A csalántea ezen kívül természetes vízhajtó.

Adjunk két teáskanál szárított csalánlevelet egy csésze forró vízhez!
Áztassuk 10 percig, majd szűrjük le!
Igyunk napi 2-3 csésze csalánteát két héten át!

5, Bazsalikom
A bazsalikom felfrissíti a vesét és javítja a szerv általános egészségét, emellett segít megszabadulni a vesekövektől is.

Keverjünk össze egy teáskanál bazsalikomlevet és ugyanannyi mézet! Fogyasszuk reggelente 5-6 hónapon át! Aki nem szereti a mézet, fogyaszthat csak bazsalikomlevet vagy elrágcsálhat napi 2-3 bazsalikomlevelet.
Alternatívaként ihatunk bazsalikomteát is. Áztassuk 5-6 bazsalikomlevelet forrásban lévő vízbe 10 percig! Adjunk hozzá egy teáskanál mézet és igyuk meg, miután kihűlt.

6, Görögdinnye
A görögdinnye remek orvosság a kalciumból, magnézium-foszfátokból és karbonátokból álló vesekövek kezelésére. A görögdinnyében lévő kálium alapvető összetevője az egészséges veséknek, valamint segít szabályozni és fenntartani a vizelet savtartalmát.

A görögdinnye a kálium mellett rengeteg vizet is tartalmaz, amely segít kimosni a köveket a vesékből. Rendszeres fogyasztásával a vesekövek kezeléséhez és megelőzéséhez is nagyban hozzájárulhatunk. Fogyaszthatunk görögdinnyemagból készített teát is.

7, Búzafű
A búzafű leve természetes orvosság a vesekő és más veseproblémák kezelésére. Fogyaszthatunk egy pohár búzafűlevet egy teáskanál citromlével és ugyanannyi bazsalikomlevél levével.

Fogyasszuk napi 2-3 alkalommal! A búzafűlé gazdag magnézium-, kálium-, vas-, aminosav-, klorofill- és B-vitaminforrás.

8, Korpapehely
Az Amerikai Nefrológiai Társaság egy tanulmánya szerint a teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrendnek nagy szerepe van a vesekövek csökkentésében, mert az ilyen gabonák rengeteg vitamint, ásványi anyagot és rostot tartalmaznak.

A búzában lévő oldhatatlan rost csökkenti a vizelet kalciumtartalmát, mert a belekben lévő kalciumhoz kapcsolódik, így a széklettel kiüríti a szervezetből.

Fontos tehát, hogy magas rosttartalmú ételeket együnk vesekő esetén. Erre a legjobb megoldás a korpapehely. A benne lévő rost kiüríti a kalciumot a vizeletből, ezzel csökkentve a vesekő kialakulásának kockázatát. Egy tál korpapehely 8 mg rostot tartalmaz. Együnk mindennap korpapelyhet!

A teljes kiőrlésű ételek, például a kenyér, nagyban segítenek csökkenteni a vesekő kockázatát, mert rengeteg tápanyagot, magnéziumot, rostot és fehérjét tartalmaznak.

A magnézium különösen hatékonyan előzi meg a vesében lévő kristályok egyesülését nagyobb kövekké. A vesekőben szenvedők fogyasszanak napi 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyeret a kövek csökkentésének érdekében!

A kenyér mellett fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonapelyhet is a rost- és tápanyagbevitel növeléséhez!

9, Zeller
Egy pohár zellerlé csillapítja a vesekő okozta fájdalmat a görcsoldó hatóanyagainak köszönhetően. A zellerlé segít kiüríteni a méreganyagokat, amelyek a vesekő kialakulásához vezetnek, emellett vízhajtó hatása van, tehát növeli a vizelet mennyiségét és segít kimosni a köveket a szervezetből.

Igyunk napi egy pohár zellerlevet, hogy megelőzzük a további kövek kialakulását!
A vesekő kezelésére felhasználhatjuk a zeller magját is - készítsünk belőle teát!

10, Veteménybab
A rostban gazdag veteménybab mindenféle veseprobléma, így a vesekő kezelésében is segítséget nyújt.

Fejtsük ki a babot a hüvelyekből, majd tegyük forró vízbe! Pár órán át főzzük lassú tűzön, amíg a bab puha nem lesz! Szűrjük le a levét és hagyjuk kihűlni! Szűrjük le újra! Igyunk belőle naponta több alkalommal, hogy elmulasszuk a vesekő okozta fájdalmat! A folyadékot ne tartsuk 24 óránál hosszabb ideig, mert elveszti a gyógyhatásait!
Fogyaszthatunk babot salátákba vagy levesekbe keverve is.
Vesekő kezelésére próbálja ki ezeket a természetes gyógymódokat! Ha állapotában nem tapasztal javulást, forduljon orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: felhasználhatjuk, gránátalmamagból, hozzájárulhatunk, kalciumtartalmát, bazsalikomlevet, bazsalikomlevél, alternatívaként, tápanyagbevitel, gránátalmalevet, mellékhatásaik, hatóanyagokkal, görögdinnyében, fogyasztásával, leghatékonyabb, megakadályozza, fogyaszthatunk, csökkentésének, kialakulásának, háziorvosunkat, kialakulásához, eltávolítására, hatóanyagainak, bazsalikomteát, méreganyagokat, csökkentésében, karbonátokból, gránátalmából, lóbablevessel, baktériumokat, megszabadulni, csalánlevelet, vegyületekből, vitaminforrás, veseproblémák, biztonságosak, növekedésüket, nagyon gyakori, vizeletben lévő, legtöbb esetben, vesekövet természetes, gyógymódok biztonságosak, többségük ráadásul, vesekő kiújulását, gyógyulás jele, vesekő méretétől, gyakori vizelési, fájdalmas vizelés, túlzott izzadás, olívaolaj keveréke, citromban lévő, kalcium alapú, kipróbálása előtt, Amerikai Nefrológiai Társaság,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nagy természet  A jó kedv a világon  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Kezdjük annak a megértésével,....  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  A tavasz nem csak önmagában sz...  Galaktikus kapcsolat  Szép estét  Alvó baby  Reményik Sándor: Itt most virá...  A máj egészségének javítása te...  Varázskönyv  A máj egészségét biztosító és ...  Sokszor  Figyeld meg az "én"-t  Alvó baby  A pálma a győzelem és a diadal...  képre írva  Az idegen országok éghajlata  Benedek Elek - Virágvasárnap  Virágvasárnap: az élet és a re...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Szép álmokat!  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Virág vasárnap  Könyvek  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Sonka vásár  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Csak egy életed van....  képre írva  A Víz Világnapja.  Tibeti harangvirág  Jó éjszakát  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Virág lány  Ha nyitott vagy  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Virág lány  Alvó baby  Facebookon kaptam  Esti kép  Boldogság  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  képre írva  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Tedd őt foglyul, Uram  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kutya  Görgess  A nagy természet  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Virág vasárnap  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Nagyhétfő:  Csak egy életed van....  képre írva  Az út  Válaszok a halál után  Varázskönyv 
Bejegyzés Címkék
nagyon gyakori, vizeletben lévő, legtöbb esetben, vesekövet természetes, gyógymódok biztonságosak, többségük ráadásul, vesekő kiújulását, gyógyulás jele, vesekő méretétől, gyakori vizelési, fájdalmas vizelés, túlzott izzadás, olívaolaj keveréke, citromban lévő, kalcium alapú, kipróbálása előtt, almaecet segít, evőkanál mézet, pohár meleg, gránátalma magjai, vesekő kezelésében, egész gránátalmát, pohár frissen, evőkanál gránátalmamagból, csésze lóbablevessel, csalán megakadályozza, oxalát tartalma, csalántea ezen, csésze forró, bazsalikom felfrissíti, szerv általános, teáskanál bazsalikomlevet, teáskanál mézet, görögdinnye remek, görögdinnyében lévő, egészséges veséknek, vizelet savtartalmát, kálium mellett, vesekövek kezeléséhez, búzafű leve, pohár búzafűlevet, teáskanál citromlével, búzafűlé gazdag, tanulmánya szerint, teljes kiőrlésű, vesekövek csökkentésében, ilyen gabonák, búzában lévő, vizelet kalciumtartalmát, belekben lévő, széklettel kiüríti, legjobb megoldás, benne lévő, vesekő kialakulásának, vesekő kockázatát, magnézium különösen, vesében lévő, vesekőben szenvedők, kövek csökkentésének, kenyér mellett, pohár zellerlé, vesekő okozta, görcsoldó hatóanyagainak, zellerlé segít, vesekő kialakulásához, vizelet mennyiségét, pohár zellerlevet, további kövek, vesekő kezelésére, zeller magját, rostban gazdag, természetes gyógymódokat, felhasználhatjuk, gránátalmamagból, hozzájárulhatunk, kalciumtartalmát, bazsalikomlevet, bazsalikomlevél, alternatívaként, tápanyagbevitel, gránátalmalevet, mellékhatásaik, hatóanyagokkal, görögdinnyében, fogyasztásával, leghatékonyabb, megakadályozza, fogyaszthatunk, csökkentésének, kialakulásának, háziorvosunkat, kialakulásához, eltávolítására, hatóanyagainak, bazsalikomteát, méreganyagokat, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1274
  • e Hét: 4852
  • e Hónap: 24714
  • e Év: 200589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.