Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pitypang gyógyhatásai
  2020-12-02 23:33:30, szerda
 
 


A csodaszer nem a virágban rejtőzik, hanem a föld alatt, a gyökérben van.

A pongyolapitypang gyógyhatása már közismert az összes szervre, amely az emésztésben vesz részt. Fokozza a gyomorsav-termelődést, étvágyserkentő és görcsoldó hatású. A pitypang serkenti az epetermelődést a májban, és javítja a zsíranyagcserét. Hepatitisznél, epekőnél és májcirrózisnál is alkalmazzák.

A pitypang gyökeréből készített tea 48 órán belül képes lehet elpusztítani a daganatos sejteket, anélkül, hogy az egészséges sejtekben kárt okozna. Erre a kemoterápia már nem képes.

A gyökérfőzetét vizelethajtó hatása miatt is használják, előnye, hogy a szervezetből csak nátriumionokat ürít, a kálium visszamarad. A tea fogyasztása súlycsökkenéshez vezet, ezenkívül húgykő és vesekőképződést gátló valamint vértisztító hatású.

Vízhajtó is, így természetes módon segít a máj és az epe méregtelenítésében. Hatásos az allergia kezelésében, és csökkenti a rossz koleszterinszintet is. Gazdag C- és B6 vitaminokban, de rengeteg A- és K-vitamin van benne, ásványi anyagokat is tartalmaz, ilyen a vas, magnézium, káliumot, vagy folsav. Levelei főzetét epehajtó, étvágyserkentő, májműködést javító hatása miatt fogyasztják.

A pitypang gyökerében lévő különleges hatóanyagokat a Windsori Egyetem tudósai is vizsgálták. Így laborvizsgálatokkal is alátámasztották, hogy a pitypang gyökérben olyan hatóanyagok vannak, amelyek képesek megölni a rákos sejteket.

A 72 éves John di Calor-t is rákkal kezelték, három éven keresztül kapta a kemoterápiát, de nem segített rajta a terápia. Az orvosok végül azt tanácsolták, hogy igya a pitypang gyökeréből készülő teát, hiszen már nem volt semmi más ötletük. Négy hónap elteltével a daganatos betegség elkezdett visszahúzódni John szervezetében. Valóban ilyen bámulatos a természet ereje?

Ennek a közismert növénynek a gyökere hatékonyabb a kemoterápiánál!

Fogyasztási javaslat
A tavaszi virágzás előtt gyűjtött pitypanggyökeret nem kell mosni! Tisztítsuk meg szárazon és vágjuk hosszában csíkokra, majd néhány napig egy levegős, meleg helyen szárítsuk. Ebből a szárított gyökérből csészénként mintegy 2 teáskanállal hideg vízbe áztatunk egy éjszakára. Másnap a teát kicsit felforraljuk, leszűrjük, és ebből naponta legalább 3 csészével fogyasztunk.

Gyökérfőzet
2 evőkanál szárított gyökeret tegyünk 1/2 liter vízhez, majd 5 percig főzzük. Fedjük le, majd hagyjuk állni addig, amíg iható hőmérsékletűvé válik. Leszűrve fogyasszuk.

Levelek főzete
1-2 kiskanálnyi szárított levelet használjunk 1/2 liter vízhez. Hasonlóan készül, mit a gyökér-tea.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: súlycsökkenéshez, pitypanggyökeret, pongyolapitypang, alátámasztották, vesekőképződést, zsíranyagcserét, étvágyserkentő, nátriumionokat, hőmérsékletűvé, kemoterápiánál, epetermelődést, májcirrózisnál, visszahúzódni, szervezetében, hatóanyagokat, gyökérfőzetét, hepatitisznél, szervezetből, vizelethajtó, kemoterápiát, teáskanállal, elpusztítani, vitaminokban, felforraljuk, fogyasztási, alkalmazzák, tanácsolták, hatóanyagok, kezelésében, fogyasztják, májműködést, természetes, vértisztító, visszamarad, csészénként, fogyasztása, virágban rejtőzik, föld alatt, pongyolapitypang gyógyhatása, összes szervre, emésztésben vesz, pitypang serkenti, pitypang gyökeréből, daganatos sejteket, egészséges sejtekben, gyökérfőzetét vizelethajtó, szervezetből csak, kálium visszamarad, allergia kezelésében, pitypang gyökerében, pitypang gyökérben, rákos sejteket, Gazdag C-, Windsori Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 27  Esti képek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  2004-es kivégzés után  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Boldogság  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Alvó baby  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Alvó kutya  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Apu  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Szép estét  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Inkább ad  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  A nagy természet  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Devecsery László - Húsvét  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Esti kép  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Nárcisz  Idővel az ember megérti, hogy ...  Szép estét  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Jó éjszakát  Esti kép  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket 
Bejegyzés Címkék
virágban rejtőzik, föld alatt, pongyolapitypang gyógyhatása, összes szervre, emésztésben vesz, pitypang serkenti, pitypang gyökeréből, daganatos sejteket, egészséges sejtekben, gyökérfőzetét vizelethajtó, szervezetből csak, kálium visszamarad, allergia kezelésében, pitypang gyökerében, pitypang gyökérben, rákos sejteket, orvosok végül, daganatos betegség, természet ereje, közismert növénynek, gyökere hatékonyabb, tavaszi virágzás, szárított gyökérből, teát kicsit, súlycsökkenéshez, pitypanggyökeret, pongyolapitypang, alátámasztották, vesekőképződést, zsíranyagcserét, étvágyserkentő, nátriumionokat, hőmérsékletűvé, kemoterápiánál, epetermelődést, májcirrózisnál, visszahúzódni, szervezetében, hatóanyagokat, gyökérfőzetét, hepatitisznél, szervezetből, vizelethajtó, kemoterápiát, teáskanállal, elpusztítani, vitaminokban, felforraljuk, fogyasztási, alkalmazzák, tanácsolták, hatóanyagok, kezelésében, fogyasztják, májműködést, természetes, vértisztító, visszamarad, csészénként, fogyasztása, kemoterápia, hatékonyabb, gyökérfőzet, emésztésben, fogyasztunk, termelődést, kiskanálnyi, gyógyhatása, használjunk, gyökerében, egészséges, használják, elteltével, tisztítsuk, vizsgálták, különleges, fogyasszuk, gyökeréből, éjszakára, közismert, keresztül, szárított, daganatos, készített, elkezdett, gyökérben, gyökérből, csodaszer, magnézium, tartalmaz, anyagokat, hasonlóan, szárítsuk, csökkenti, csészével, ezenkívül, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 6168
  • e Hónap: 26030
  • e Év: 201905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.