Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Depresszió ellen - természetes módszerekkel
  2020-12-06 22:57:26, vasárnap
 
  Számos kutatás igazolja, hogy nem szükséges kémiai anyagokat magunkba tömködni ahhoz, hogy megszabaduljunk a depressziótól és teljes legyen a felépülés.

Egyre többen próbálnak meg természetes gyógymódokat alkalmazni depresszió esetén, de a többség még mindig a gyógyszerekhez fordul segítségért.

A szerotonin (egy neurotranszmitter) hiánya, vagy alacsony szintje depresszióval és szorongással társul. A helytelen táplálkozás, a drogok, a koffein, a dohányzás, a hormonális problémák, vagy alacsony vérnyomás csökkentik szerotonin szintet.

Kísérletekkel bizonyították, hogy nem szükséges antidepresszánsokat szedni, természetes kezeléssel is meg lehet szüntetni a huzamosabb ideig tartó depressziót. Két növény segítségével ki lehet lábalni a betegségből.

Az egyik a ginkgo biloba, vagy páfrányfenyő (népies nevén ginkó), a másik az orbáncfű, mely a Kárpát-medence gyakori növénye. Ezek mellett azonban az életmód megváltoztatása és az életszemléletünk is fontos ahhoz, hogy ki lehessen kerülni a depresszió lelki állapotából.

Tudjunk meg többet ezekről a növényekről
A ginkgo biloba javítja a neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok, specializált kémiai hírvivő molekulák, melyek feladata, hogy egyik idegsejttől a másikig üzenetet szállítsanak) termelését az agyban, mely segíti az oxigénben gazdag vér áramlását.

Ha együtt szeretnénk alkalmazni a természetes gyógymódot az orvos által előírt pirulákkal, mindenképpen kérjük ki az orvos tanácsát, bármilyen ártalmatlannak is tűnik a gyógynövény. (Nem csak a depresszió esetén.)

Az orbáncfű is különösen hatásos a depresszió kezelésében, főleg a gyenge és közepes erősségűeknél, és nincs mellékhatása, mint a gyógyszereknek. Antidepresszív hatása tudományosan bizonyított. A legújabb tanulmányok szerint az orbáncfűkészítmények az antidepresszánsokhoz hasonló hatást képesek kiváltani.

Az orbáncfüvet már a középkorban is alkalmazták melankolikus kedélyállapot ellen. Lehet, hogy nem olyan eredményes a keményebb eseteknél, de ha valaki nem szeretne kémiai anyaggal kísérletezni, mindenképpen megéri megpróbálni. Még egyszer fontos megemlíteni, hogy nem ajánlatos egyszerre többféle szert alkalmazni! Orbáncfű alkalmazásánál csökkenhet a fogamzásgátló tabletták hatása!

Nem elég azonban egy szertől - legyen az gyógynövény - elvárni a teljes gyógyulást. Nekünk magunknak is tennünk kell érte. Ha barátaink segítenének, fogadjuk el a kéznyújtást.

Természetes, hogy ha valakit nagy veszteség ért egy ideig ,,depós" lesz. Ilyenkor meg kell élni a természetes reakciót.

Antidepresszánsok, mérgező pszichiátriai drogok szedése helyett azonban meg kell keresni a személyes problémák valós megoldásához vezető utat és így kezelni a problémát.

A depresszió ma már sok embert érint, és egy nagyon komoly betegség, amelynek tünetei lehetnek a tartós szomorúság érzése, az étkezési és alvászavarok, koncentrációs problémák az élet minden területén, negatív gondolatok és érzések, amelyek gyakran egyfajta ürességgel, feleslegesség érzésével párosulnak. Ennek oka lehet a felgyorsult élettempó, a munkahely elvesztésétől való félelem, a megfelelési kényszer. A depresszióban szenvedő ember sok esetben segítség nélkül képtelen változtatni a kialakult helyzeten.

Lelki okokon kívül a fizikai okok is vezethetnek depresszióhoz, mint pl. vérszegénység, vércukorszint ingadozás, candida, króm-, cink-, magnézium hiány, mellékvese elégtelenség, vagy méreganyag túltengés. Jó hír azonban, hogy ezeket is kezelhetjük természetes gyógymódokkal.

Feltehetően az emberi civilizáció megjelenésével egyidős a depresszió jelensége. A depresszió, definíciója szerint rosszkedvű, szomorú állapotot jelöl, melyben a világ kietlennek a nehézségek pedig leküzdhetetlennek tűnnek. A Hippokratész által melankóliának elnevezett lelki állapotot az orvostudomány 19. századi fellendülése óta kezelik betegségként. A depresszió betegség, hangulatzavar.

Gyakran gondoljuk azt, ha szomorúak vagyunk, hogy ez már bizony a depresszió jele, azonban a szomorúság nem depresszió. A szomorúság egy múlékony állapot, egy érzelem. A szomorúság, rosszkedv, normális esetben néhány napon, legfeljebb néhány héten belül elmúlik, míg a depresszió több mint két héten át, de akár hónapokig, bizonyos típusok esetleg évekig is fennállhatnak.

Változtassunk az életmódon, de hogyan?
mozogj többet - ha alig tudsz az ágyból kikászálódni, akkor is vegyél erőt magadon és menj el egy rövid sétára, uszodába, jógázni, biciklizni, vagy tedd azt, amihez kedved van,

barátaid megértő segítsége sokat számít - ha nincs kedved velük most buliba menni, akkor se mard el őket magad mellől, hiszen gyógyulásod legfontosabb kulcsai gyakran ők,

figyelj oda az ételadalékokra - kerüld a finomított cukrokat, egészségtelen zsiradékokat, koffeint, gyorséttermeket. Károsak lehetnek a kozmetikai szerekben található adalékok is,

vidám-, ritmusos zene (tánc, mozgás) is segíthet - hosszú távon lehetséges, hogy nem gyógyít, de egy rövid ideig biztosan jobb hangulatban leszünk tőle,

foglalkozz olyan dolgokkal, melyeket kedvelsz - festés, kertészkedés, olvasás, írás, álmodozás,

nézz vígjátékokat, hallgass kabaré előadásokat - hallgass/nézz humoristákat,

igyál sok vizet és tartózkodj sokat napfényen - az élet alapelemei segítenek.

Nem vagyunk egyformák, mindenkin más módszer segíthet, de akármelyikkel is próbálkozol, érdemes szem előtt tartani, hogy egyik sem segít egyik napról a másikra. Ne türelmetlenkedj, minimum egy hónap után dönts el, hogy neked melyik válik be.

A hormonális tényezőket tekintve a kortizolnak, a mellékvesekéreg egyik hormonjának - vagy közismertebb nevén a stresszhormonnak - van kiemelkedő szerepe. A depressziós embereknek általában igen magas a kortizolszintjük, ami nem meglepő, hiszen az epizódokat gyakran előzik meg komoly stresszhelyzetek. A negatív életesemények gyakori elindítói a depressziós epizódnak.

Mi utalhat arra, hogy valaki depresszióban szenved?

Amennyiben az alábbi tünetek közül legalább öt együttesen fennáll legalább két héten keresztül, a depresszió diagnózisa valószínűsíthető:
rossz hangulat,
szomorúnak, elhagyatottnak, reményvesztettnek érzed magad,
időnként akár sírógörcseid vannak (hajnalban és reggel a legsúlyosabb),
nem tudsz örülni szinte semminek,
korábban örömöt okozó dolgoknak, eseményeknek sem tudsz örülni,
kevesebb érdeklődés a szex iránt,
a napi tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése,
az önértékelés alacsony szintje,
kívülállók számára jelentéktelennek tűnő dolgokon rágódsz, múltbeli cselekedeteid miatt indokolatlan mértékű önvád kínoz,
alvászavar, tipikusan túl korai ébredés és visszaalvási képtelenség, de lehet aluszékonyság is,
csökkent koncentrálás, akadályoztatott gondolkodás,
testtömeg változás - csökken az étvágy (típusos esetben), vagy nő az étvágy (atípusos esetben),
nyugtalanság, ingerlékenység, esetleg az ellenkezője - lassulás,
érzelemmentes-, monoton beszédhang,
súlyosabb esetekben halállal kapcsolatos gondolatok,
szorongás,
járkálás, zaklatott viselkedés, gyakori hangulatváltozások,
alvásképtelenség több éjszakán keresztül,
visszavonulás, elfordulás a tevékenységektől és a kapcsolatoktól.

Depresszióról csak bizonyos tipikus tünetek egyidejű előfordulása esetén beszélhetünk.
A depresszió számos testi panaszt is létrehozhat, mint például emésztőrendszeri betegségeket, emésztési zavarokat, székrekedést, hasmenést, fejfájást, hátfájást.

Enyhe depressziós tüneteken segíthetnek még más gyógynövények is, mint pl.

Golgotavirág
Enyhe depressziónál segíthet a golgotavirág levele. A gyógynövény különösen belső nyugtalanság, ingerlékenység és alvászavarok ellen hat. A golgotavirágnak általános nyugtató hatása van szorongásos zavaroknál, ezért pozitív hatással lehet a depresszív hangulatokra.

Keltike
A keltike gyökérgumója nyugtató és ugyancsak antidepresszív hatással rendelkezik. A keltikekivonatból készült szereket gyakran alkalmazzák alvászavarok és belső nyugtalanság enyhítésére.

Macskagyökér
A macskagyökér nyugtató hatású gyógynövényként ismert, a központi idegrendszerre van pozitív hatással, de azok is használhatják, akik úgy érzik, hogy szellemileg túl vannak terhelve, sokszor ingerlékenyek, idegesek és emellett gyakran éreznek szorongást. Hatásos alvászavarokra és idegességre, antidepresszáns szernek számít. A pozitív hatás a macskagyökér bevétele után meglehetősen hamar bekövetkezik.

Citromfű
A citromfű egy csodálatos gyógynövény, amely elsősorban nyugtató hatásáról híres, de erősíti az idegrendszert is. Sok esetben a feszültség lehet a gátja az éjszakai nyugodt pihenésnek, ez esetben lefekvés előtt egy órával érdemes egy csésze citromfű teát elkortyolgatni.

Levendula
A levendula gyógyhatása is jól használható depresszió ellen. Olaját inhalálva, krémbe keverve vagy illatpárnára csepegtetve már hosszú ideje használják nyugtató hatása miatt. Alvászavarokra is tökéletes választás. A levendula fogyasztása (tea, olaj vagy kapszula formájában) teljesen biztonságos, nincsenek olyan mellékhatásai, mint az álmosság vagy a fáradékonyság.

Zöld tea
A zöld tea, pontosabban a belőle kivont L-theanin serkenti a dopamin-termelődést, nyugodttá, de éberré is tesz fáradtságérzet nélkül. Emellett segít koncentrálni, támogatja a memóriát is, így mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát.

Egyeztess orvosoddal, lehetőleg olyat keress, aki nyitott a természetes gyógymódok irányában.

A depresszió egy nagyon komoly betegség, ezért súlyos esetekben semmiképpen ne kísérletezz az otthoni gyógyítással. Mindenképpen szükséges orvossal konzultálni, hogy a pirulák mellett milyen gyógynövényeket alkalmazhatunk a mielőbbi gyógyulás érdekében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: valószínűsíthető, alvásképtelenség, emésztőrendszeri, tevékenységektől, jelentéktelennek, stresszhelyzetek, életszemléletünk, stresszhormonnak, kortizolszintjük, gyorséttermeket, gyógynövényként, golgotavirágnak, ingerületátvivő, gyógynövényeket, megváltoztatása, mellékvesekéreg, megszabaduljunk, türelmetlenkedj, akadályoztatott, antidepresszáns, antidepresszív, elhagyatottnak, ételadalékokra, megjelenésével, idegrendszerre, ingerlékenység, alkalmazásánál, kapcsolatoktól, elkortyolgatni, gyógyszereknek, alvászavarokra, fáradtságérzet, alkalmazhatunk, ártalmatlannak, gyógyszerekhez, akármelyikkel, gyógyszerekhez fordul, helytelen táplálkozás, hormonális problémák, huzamosabb ideig, ginkgo biloba, életmód megváltoztatása, depresszió lelki, másikig üzenetet, oxigénben gazdag, természetes gyógymódot, orvos által, orvos tanácsát, depresszió esetén, depresszió kezelésében, legújabb tanulmányok, keményebb eseteknél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Nem számIt  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Hiányzik  Mai harmónia kártyám  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Idő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bounty krémes  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 20  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Julian Brass gondolata  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png nő  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Az engedelmesség miért nem vál...  Kövesd a cowboyt!  Egy lelki imádság  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
gyógyszerekhez fordul, helytelen táplálkozás, hormonális problémák, huzamosabb ideig, ginkgo biloba, életmód megváltoztatása, depresszió lelki, másikig üzenetet, oxigénben gazdag, természetes gyógymódot, orvos által, orvos tanácsát, depresszió esetén, depresszió kezelésében, legújabb tanulmányok, keményebb eseteknél, fogamzásgátló tabletták, szertől &#8211, gyógynövény &#8211, teljes gyógyulást, ideig &#8222, természetes reakciót, személyes problémák, nagyon komoly, tartós szomorúság, élet minden, felgyorsult élettempó, munkahely elvesztésétől, megfelelési kényszer, depresszióban szenvedő, kialakult helyzeten, fizikai okok, emberi civilizáció, depresszió jelensége, világ kietlennek, nehézségek pedig, depresszió betegség, depresszió jele, múlékony állapot, depresszió több, ágyból kikászálódni, rövid sétára, ételadalékokra &#8211, finomított cukrokat, kozmetikai szerekben, rövid ideig, élet alapelemei, hónap után, hormonális tényezőket, mellékvesekéreg egyik, stresszhormonnak &#8211, depressziós embereknek, epizódokat gyakran, negatív életesemények, depressziós epizódnak, alábbi tünetek, depresszió diagnózisa, szex iránt, napi tevékenységek, önértékelés alacsony, ellenkezője &#8211, depresszió számos, golgotavirág levele, gyógynövény különösen, golgotavirágnak általános, depresszív hangulatokra, keltike gyökérgumója, keltikekivonatból készült, macskagyökér nyugtató, központi idegrendszerre, pozitív hatás, macskagyökér bevétele, csodálatos gyógynövény, feszültség lehet, éjszakai nyugodt, órával érdemes, csésze citromfű, levendula gyógyhatása, levendula fogyasztása, álmosság vagy, belőle kivont, természetes gyógymódok, otthoni gyógyítással, pirulák mellett, mielőbbi gyógyulás, valószínűsíthető, alvásképtelenség, emésztőrendszeri, tevékenységektől, jelentéktelennek, stresszhelyzetek, életszemléletünk, stresszhormonnak, kortizolszintjük, gyorséttermeket, gyógynövényként, golgotavirágnak, ingerületátvivő, gyógynövényeket, megváltoztatása, mellékvesekéreg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3937
  • e Hét: 8782
  • e Hónap: 40268
  • e Év: 244969
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.