Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balzsamkörte - KARÉLA
  2020-12-13 20:15:10, vasárnap
 
 



A balzsamkörtével nem csak megelőzhetjük, gyógyíthatjuk is a cukorbetegséget .

Nem túl szép, de finom és nagyon egészséges a balzsamkörteként is ismert karela. A gyógyszertárakban kapható egyik cukorszint szabályzó gyógyszer alapanyaga.

A magas vércukorszint csökkentésére a természet nagyszerű lehetőséget kínál. Az egyik leghatékonyabb módszer a balzsamkörte különböző felhasználásban rejlik, amely hatékonyan kezeli a problémát és teljesen természetes.

Úgy csökkenti a vércukorszintet, hogy nem több inzulin bevitelét biztosítja, hanem a szervezet saját inzulinjának a felhasználását teszi hatékonyabbá.

A balzsamkörte nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, vasat, foszfort, kalciumot, A-, B1- és B2-vitamint.

Ázsiából, Afrikából és a karibi térségből származik ez a tökféle. Megtalálható Afrikában, Kínában, Indiában, Malajziában és Ausztráliában. Áttelepítették és termesztik már az amerikai területeken is.

A balzsamkörte (vagy más néven karela, aligátor körte, keserű uborka, keserű dinnye, keserű tök, szemölcsös tök, balzsamuborka, balzsamtök) ma már szinte minden trópusi területen meghonosodott faj. Formájában az uborkára és a tökre is hasonlít, talán innen kapta különös elnevezéseit.

A balzsamkörte kúszónövény, amelynek hajtásai 5 méter hosszúra is megnőhetnek, virágai pedig sárga színben pompáznak.

Kínai orvosi feljegyzésekből már régen kiderült, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyek megelőzik a cukorbetegséget, használták bőrbántalmakra, vesekövekre, maláriára, bélgörcsökre, zöldhályogra, magas koleszterinszintre, hasmenésre, aranyérre, láz esetén és magas vérnyomás csökkentésére is.

A balzsamkörte ma is egy igen nélkülözhetetlen növény a kínai étrendben.

Japán és thaiföldi egyetemek kutatásai szerint, a balzsamkörte csökkentheti a vércukorszintet akár 25%-al is.

Napjainkban a cukorbetegség egyre nagyobb teret foglal el életünkben, ezért a balzsamkörte étrendbe való bevezetése egy jó és olcsó megoldás a vércukorszint csökkentésére és a cukorbetegség megelőzésére.

A balzsamkörte fogyasztásával kiemelkedő eredményeket érhetünk el az alábbi betegségek kezelésében:
a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori elpusztul a karela rendszeres fogyasztásával,
gyógyító hatása van májgyulladásra és a hepatitis vírus legyőzésére,
csökkenti a koleszterinszintet és a trigliceridszintet,
a balzsamkörte gazdag vas-, béta-karotin- és káliumforrás,
enyhíti a székrekedést,
segíti a vérkeringést, stabilizálja a vércukorszintet, valamint vértisztító hatása is van,
balzsamkörte rendszeres használata a cukorbetegség tüneteit (látásromlás és szomj) enyhíti,
megvéd a bakteriális-, vírusos fertőzésekkel szemben, és erősíti az immunrendszert,
nagyon jó fáradtság ellen, megfelelő szellemi- és fizikai erőnlétet biztosít,
laboratóriumi vizsgálatok, kimutatták, hogy megakadályozza a HIV vírus terjedését,
hatékonyan csökkenti a testzsírt és segít a fogyásban,
antibakteriális, fertőtlenítő, méregtelenítő, rákmegelőző hatása is van a karelának, megállíthatja a mellrák terjedését is.

A balzsamkörte pozitív hatásait a benne található egyik flavonoid típusú vegyületnek, a charantinnak köszönheti.

A balzsamkörtének kicsit fura íze van. Következtethetünk nevéből is (keserű uborka) keserű ízére. Kínai receptek alapján nagyon kellemes ételt varázsolhatunk ebből a növényből. A keserűsége kiemeli a fűszerek ízét.

A legtöbb ázsiai zöldségpiacon kaphatunk balzsamkörtét, mely egy barázdált uborkához hasonlít. Találkozhatunk többféle mérettel és alakkal rendelkező balzsamkörtével, melyeknek a színe is nagyon változatos lehet, hiszen zöld, zöldessárga, sárga és fehér színben is pompázhat, de a legfinomabb a világos zöld.

Az elkészítése egyszerű, csak vágjuk ketté, kaparjuk ki a rostos belsejét és a magvait. Nyersen vagy főzve fogyasztható. Minél hosszabb ideig főzzük, annál jobban eltűnik a keserű íze. A balzsamkörte is azokhoz a növényekhez tartozik, melyek a főzés során veszítenek tápértékükből. Főzés nélkül, forrázással is csökkenthetjük keserűségét.

Az indiai, több mint ötezer éves, hagyományos gyógyászat - szerint az étkezések elején mindig keserű ízt kell fogyasztani, így a balzsamkörtéből készült leves ideális kezdő fogásnak.

A leveléből és a terméséből forrázattal teát is készíthetünk.
A balzsamkörtét szárítva gyógynövényként hasznosíthatjuk. A növény minden földfeletti része (még éretlen termése is) gyógyhatású és alkalmas fogyasztásra. Hatóanyagai már kapszula formájában is kaphatóak.

Balzsamkörte nevelése
A balzsamkörte termesztésével otthonodban is próbálkozhatsz, akár dísznövényként is nevelgetheted, de mivel trópusi éghajlatról származik, ezért csak dézsás növényként marad meg.

Az 1970-es évekből hazánkban is termesztik ezt a kúszónövényt. Ez a rücskös uborkára hasonlító kúszónövény üvegházban termeszthető, mivel csak így biztosítható számára ideális körülmény. Ha szabad földön próbálkozunk termesztésével, akkor nem nő olyan nagyra.

Intelmek a balzsamkörte fogyasztásával kapcsolatban

Alacsony vércukorszintűeknek és a terhes nőknek nem ajánlott a balzsamkörte fogyasztása.
Forrás : Link
Megjegyzésem : leghatékonyabb ha kiszárítjuk vékony szeletekre vágjuk és teaként fogyasztjuk . ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: balzsamkörteként, nélkülözhetetlen, feljegyzésekből, vércukorszintet, antibakteriális, balzsamkörtének, balzsamkörtéből, gyógynövényként, hasznosíthatjuk, balzsamkörtével, felhasználásban, cukorbetegséget, csökkenthetjük, dísznövényként, májgyulladásra, próbálkozhatsz, áttelepítették, leghatékonyabb, bőrbántalmakra, találkozhatunk, fogyasztásával, termesztésével, immunrendszert, felhasználását, varázsolhatunk, megakadályozza, fertőzésekkel, laboratóriumi, gyógyíthatjuk, cukorbetegség, gyomorfekélyt, csökkentésére, meghonosodott, nevelgetheted, zöldségpiacon, balzsamkörtét, gyógyszertárakban kapható, magas vércukorszint, természet nagyszerű, egyik leghatékonyabb, balzsamkörte különböző, szervezet saját, felhasználását teszi, balzsamkörte nagy, karibi térségből, amerikai területeken, balzsamkörte kúszónövény, igen nélkülözhetetlen, kínai étrendben, balzsamkörte csökkentheti, vércukorszintet akár, cukorbetegség egyre, Megtalálható Afrikában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Anyák napjára  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Walter Chrysler mondta  képre írva  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Tanmese  Facebookon kaptam  Alvó cica  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A hagyma antibakteriális hatás...  különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Sok ember olyan, mint a kaméle...  IGEN így  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  jó reggelt  Anyák napjára  Az ember emlékekből áll  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Kedvenc felismerésem az imádsá...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Hamvas Béla  Paul Éluard - És egy mosoly  Az ókori görögök sebkezelésre ...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Mindig lesz olyan  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Robert Merle tollából  Magyar költészet napja  képre írva  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Töröld le  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Vannak emberek  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Vannak emberek  jó reggelt  Alvó cicák  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  jó reggelt  Szeretem ujjad karcsuságait,  Van néhány kérdés, amin gondol...  Kertem  Különleges  Bornyi Veronika haiku verse 
Bejegyzés Címkék
gyógyszertárakban kapható, magas vércukorszint, természet nagyszerű, egyik leghatékonyabb, balzsamkörte különböző, szervezet saját, felhasználását teszi, balzsamkörte nagy, karibi térségből, amerikai területeken, balzsamkörte kúszónövény, igen nélkülözhetetlen, kínai étrendben, balzsamkörte csökkentheti, vércukorszintet akár, cukorbetegség egyre, balzsamkörte étrendbe, vércukorszint csökkentésére, cukorbetegség megelőzésére, balzsamkörte fogyasztásával, alábbi betegségek, gyomorfekélyt okozó, karela rendszeres, hepatitis vírus, balzsamkörte gazdag, cukorbetegség tüneteit, mellrák terjedését, balzsamkörte pozitív, benne található, charantinnak köszönheti, balzsamkörtének kicsit, keserűsége kiemeli, fűszerek ízét, legtöbb ázsiai, barázdált uborkához, világos zöld, elkészítése egyszerű, rostos belsejét, növényekhez tartozik, főzés során, étkezések elején, balzsamkörtéből készült, terméséből forrázattal, balzsamkörtét szárítva, növény minden, balzsamkörte termesztésével, 1970-es évekből, rücskös uborkára, terhes nőknek, balzsamkörte fogyasztása, balzsamkörteként, nélkülözhetetlen, feljegyzésekből, vércukorszintet, antibakteriális, balzsamkörtének, balzsamkörtéből, gyógynövényként, hasznosíthatjuk, balzsamkörtével, felhasználásban, cukorbetegséget, csökkenthetjük, dísznövényként, májgyulladásra, próbálkozhatsz, áttelepítették, leghatékonyabb, bőrbántalmakra, találkozhatunk, fogyasztásával, termesztésével, immunrendszert, felhasználását, varázsolhatunk, megakadályozza, fertőzésekkel, laboratóriumi, gyógyíthatjuk, cukorbetegség, gyomorfekélyt, csökkentésére, meghonosodott, nevelgetheted, zöldségpiacon, balzsamkörtét, vércukorszint, tulajdonságai, méregtelenítő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 11532
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 229982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.