Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lábdagadásra - petrezselyem
  2020-12-13 21:52:44, vasárnap
 
 



Lábdagadásra az egyik leghatékonyabb a petrezselyem tea

Erős vizelethajtó hatása miatt már az ókorban is felhasználták a petrezselymet. Az egészségre gyakorolt pozitív hatásait számos tanulmány és vizsgálat megerősíti.

A lábdagadást előidézheti súlygyarapodás, rossz keringés, egészségtelen táplálkozási szokások, menstruációs ciklus és a terhesség, de okozhatja a párás, meleg idő és hőmérsékletváltozás is. Nagyon kellemetlen lehet, akadályozhat a mindennapi tevékenységünkben.

Megoldás a problémára egy természetes, petrezselyemből készült tea, ami segít eltávolítani a felesleges folyadékot a szervezetből. Mivel a petrezselyem természetes vizelethajtóként működik, ezzel enyhíti a lábdagadás tüneteit.

A petrezselyemnek magas a kálium tartalma, ezért nincsenek olyan mellékhatásai, mint a kálium szint csökkenése, amit sok vízhajtó gyógyszer kivált.

Egy 2002-ben publikált tanulmány szerint a petrezselyemnek természetes vízhajtó hatása van. A petrezselyem ezen tulajdonsága azoknak a benne található anyagoknak köszönhető, amelyek gátolják a kálium és nátrium újra felszívódását. Ez segít az olyan szervi problémák kezelésében, amelyek a veséket és a májat érintik. A tea ugyanis segít abban, hogy a méreganyagok jobban kitisztulhassanak a szervekből.

Egy 2009-ben megjelent tanulmány szerint a petrezselyemnek vérnyomást szabályozó és vizeletáramlást elősegítő tulajdonságai is vannak.

Sikeresen kezelhetjük akár az ödémát is, ha naponta megiszunk napi 2 l petrezselyem teát. A legjobb gyógyhatást azonban a nyersen elfogyasztott petrezselyemmel (levél, szár, gyökér) érhetjük el, viszont más kérdés, hogy ez a zöldségféle nyersen mennyire finom.

A petrezselyem levelei antioxidánsokat is tartalmaznak. Az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztásával felvehető a harc az oxidatív stresszel, valamint megerősíthető az immunrendszer, ami így jobban reagál a fertőzésekre és kórokozókra. Egyszóval a petrezselyem teával egészségesek maradhatunk, valamint a betegségeket is hamarabb legyűrheti a szervezetünk.

Petrezselyem tea készítése
Fél liter forró vízbe tegyünk 5 evőkanál aprított petrezselyem levelet és forraljuk még 5 percig lassú tűzön. Ez után hagyjuk állni még 20 percig, majd szűrjük le és már fogyasztható is.

Fogyassz belőle naponta háromszor és a lábdagadás néhány nap alatt el fog múlni tőle.

Intelmek a petrezselyem fogyasztásával kapcsolatban:
A petrezselyemnek általában nincsenek komoly mellékhatásai, de várandós nőknek nem tanácsos ezt a teát fogyasztaniuk, mivel a tea stimulálja a méhet, ezáltal nagyobb a kockázata a vetélésnek.

A petrezselyemtea fogyasztásával kimoshatóak a méreganyagok a vesékből, de mivel a petrezselyem oxálsavat tartalmaz, ezért negatív hatással lehet azokra, akiknek vesegyulladása van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: vizelethajtóként, antioxidánsokban, petrezselyemnek, petrezselyemből, antioxidánsokat, vizeletáramlást, petrezselyemtea, petrezselyemmel, fogyasztásával, leghatékonyabb, súlygyarapodás, vesegyulladása, felszívódását, egészségtelen, immunrendszer, megerősíthető, elfogyasztott, mellékhatásai, petrezselymet, tulajdonságai, fogyasztaniuk, felhasználták, petrezselyem, lábdagadásra, szervezetből, akadályozhat, méreganyagok, tulajdonsága, táplálkozási, szervezetünk, betegségeket, fogyasztható, vizelethajtó, kapcsolatban, egészségesek, tartalmaznak, egyik leghatékonyabb, egészségre gyakorolt, lábdagadást előidézheti, mindennapi tevékenységünkben, felesleges folyadékot, petrezselyem természetes, lábdagadás tüneteit, petrezselyemnek magas, kálium tartalma, kálium szint, 2002-ben publikált, petrezselyemnek természetes, petrezselyem ezen, benne található, olyan szervi, májat érintik,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Esti kép  Aki belekortyol  A nagyhét eseményei  Óraállítás  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Nem hazudnak  Ratkós beszületései a szereplő...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó baby  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Kékfestőről pár szóban  Inkább ad  Virágvasárnap a húsvét előtti  Heltai Jenő: Március  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Óraállítás  Odaadja  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Paul David Tripp Március 26  Kékfestőről pár szóban  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Az út  Facebookon kaptam Krisztinától  Az angyali üdvözlet  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Nárcisz  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  A nagy természet  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó kutyák  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az izmaink nem csak testmozgás...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó cica  Márciuzs 24.  Nagyon furcsa szeretni valaki...  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Devecsery László - Húsvét  Mire jók ?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Várnai Zseni - Éveim  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  A nagyhét eseményei  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Aki belekortyol  Reményik Sándor: Itt most virá... 
Bejegyzés Címkék
egyik leghatékonyabb, egészségre gyakorolt, lábdagadást előidézheti, mindennapi tevékenységünkben, felesleges folyadékot, petrezselyem természetes, lábdagadás tüneteit, petrezselyemnek magas, kálium tartalma, kálium szint, 2002-ben publikált, petrezselyemnek természetes, petrezselyem ezen, benne található, olyan szervi, májat érintik, méreganyagok jobban, 2009-ben megjelent, petrezselyemnek vérnyomást, legjobb gyógyhatást, nyersen elfogyasztott, zöldségféle nyersen, petrezselyem levelei, antioxidánsokban gazdag, oxidatív stresszel, petrezselyem teával, lábdagadás néhány, petrezselyem fogyasztásával, petrezselyemnek általában, teát fogyasztaniuk, petrezselyemtea fogyasztásával, petrezselyem oxálsavat, vizelethajtóként, antioxidánsokban, petrezselyemnek, petrezselyemből, antioxidánsokat, vizeletáramlást, petrezselyemtea, petrezselyemmel, fogyasztásával, leghatékonyabb, súlygyarapodás, vesegyulladása, felszívódását, egészségtelen, immunrendszer, megerősíthető, elfogyasztott, mellékhatásai, petrezselymet, tulajdonságai, fogyasztaniuk, felhasználták, petrezselyem, lábdagadásra, szervezetből, akadályozhat, méreganyagok, tulajdonsága, táplálkozási, szervezetünk, betegségeket, fogyasztható, vizelethajtó, kapcsolatban, egészségesek, tartalmaznak, menstruációs, fertőzésekre, eltávolítani, gyógyhatást, zöldségféle, kimoshatóak, természetes, maradhatunk, kórokozókra, kezelésében, kezelhetjük, lábdagadást, kellemetlen, előidézheti, legyűrheti, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 5509
  • e Hónap: 25371
  • e Év: 201246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.