Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A boldogságért mi is tehetünk
  2020-12-14 22:56:51, hétfő
 
  A boldogság nemcsak külső tényezőkön múlik, az ember sokat is tehet érte.

Különös, de az emberek nagy többsége kívülről reméli a boldogságot. Azt várja, hogy valami végre elképzelése szerint alakul, megtalálja a szerencse, jön valaki, aki mosolyt csal az arcára, vagy egyszerűen csak megtörténik a csoda.

Pedig a boldogság receptje egyáltalán nem annyira bonyolult, hogy egy ember mások nélkül vagy kedvező fordulatok híján ne tudna belőle kisütni valamit: tudományos bizonyítást nyert, hogy nem egy olyan apró dolog van, ami segíthet, hogy a borúsabb napok is örömtelibbek legyenek. Érdemes ezeknek adni egy esélyt.

Az instant öröm 4 módszere a tudomány szerint:
A mosolygás, a kedvesség, a zenehallgatás és a hála - négy varázserejű dolog, amiket érdemes bevetni a hangulat javítása érdekében.


Bármelyiket is próbálja ki az ember, jó eséllyel övé lesz egy jó adag friss, ropogós instant öröm. Ez a pozitív lökés talán segíthet is bevonzani a továbbiakat - vagy kitartani, míg jobbra fordulnak a dolgok.

Mosolygás - Végtelenül egyszerű, de annál hatékonyabb módszer a hangulatjavításra a mosolygás, amennyiben belülről fakad. Mindig elő lehet bányászni egy apróságot a gondolatok sűrűjéből, ami okot ad rá: ha más nem, az előbukkanó napsugarak, a finom kávé vagy egy kellemes emlék felidézése is segíthet benne. A dolog egy perc alatt javít a kedven, de nemcsak befelé, hanem kifelé is hat: aki mosolyog, arra valószínűleg mások is vissza fognak mosolyogni, ez pedig egy önmagát gerjesztő folyamatot indít el.

A mosoly erejét egyébként a Michigani Egyetem kutatói vizsgálták meg . Ügyfélpanaszokkal foglalkozó dolgozókat kértek fel, hogy próbáljanak munka közben pozitív dolgokra gondolni és szívből mosolyogni. Azok, akiknek sikerült, jobb kedvű napról számoltak be, pedig el tudjuk képzelni, milyen sok problémás és türelmetlen ügyfél fordulhatott hozzájuk aznap is. Fontos tanulság, hogy azoknak az alanyoknak, akiknek nem sikerült őszintén mosolyogniuk, csak erőltették azt, elmondásuk szerint meglehetősen rossz hangulatuk volt a vizsgálat napján.

Kedvesség - Az, aki levert vagy egykedvű, rendszerint másoktól reméli a kedvességet, noha éppen az segíthet rajta, ha ő maga kedveskedik másoknak. Erre sokan nem ébrednek rá, pedig még a legapróbb figyelmesség is megszépítheti az ember napját. Minderre a Tohoku Gakuin, a Kobe Főiskola és Michigani Egyetem kutatóinak közös vizsgálata szolgáltatott bizonyítékot. Résztvevőiktől azt kérték, tartsák számon mindennapi kedveskedéseiket néhány napig. A kísérlet végén arról számoltak be, hogy napról napra boldogabbnak érezték magukat. Ugyanez a csoport arra is rámutatott, hogy a dolog visszafelé is működik: a boldogság érzése fokozza a kedves cselekedetekre való motivációt, hajlandóságot.

Zene - Talán nem is meglepő, hogy az instant örömforrások sorában a helyet kap a zene is. Sokan tapasztalhatták már, hogy az aktuális kedvenc szám vagy egy egyszerű, vidám dal mennyit lendíthet az ember hangulatán. A személyes tapasztalatok mellé viszont tudományos bizonyíték is született: a Knox Főiskola vizsgálatában 12 percig hallgattattak zenét résztvevőkkel, akik a végén arról számoltak be, hogy jobb lett a kedvük. Azt mindenesetre jó tudni, hogy a varázslat csak vidám számokkal működik. A szomorkásak csak fokozzák a levertséget.

Hála - Végül, a hála is segíthet instant örömhöz jutni. Sokan kételkednek benne, de bizony, még akkor is van miért hálát adni, amikor milliónyi viharfelhő gyülekezik az ember feje felett. Akár a legkisebb dolgokért is, az élményért, amit egy jó film megnézése adott, vagy hogy ezt a meleg szobában tehettük meg. A Manchesteri, Southamptoni és Hofstra Egyetem kutatóinak közös tanulmánya bizonyította, hogy ha az ember mindennap sorra vesz három dolgot, amiért aznap hálás lehet, akkor boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz. Vizsgálati alanyaik személyes beszámolójából derült ki, hogy ezzel a módszerrel egyre jókedélyűbbé váltak, kevésbé voltak stresszesek, energikusabbak lettek, mint azelőtt, és még jobban is aludtak. A módszer abban is segít, hogy képessé váljunk meglátni a mindennapokban a pozitív dolgokat. Hihetetlen, de úgy tűnik, valóban ennyit számíthat, hogyan szemléljük az életet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: kedveskedéseiket, tapasztalhatták, cselekedetekre, mindennapokban, résztvevőiktől, energikusabbak, beszámolójából, vizsgálatában, megszépítheti, tapasztalatok, hajlandóságot, szolgáltatott, résztvevőkkel, hallgattattak, zenehallgatás, bizonyítékot, meglehetősen, mosolyogniuk, örömtelibbek, valószínűleg, figyelmesség, mindenesetre, bizonyította, southamptoni, jókedélyűbbé, boldogabbnak, örömforrások, fordulhatott, bizonyítást, rendszerint, kedvességet, megtörténik, kedveskedik, kételkednek, türelmetlen, manchesteri, boldogság nemcsak, ember sokat, emberek nagy, boldogság receptje, ember mások, olyan apró, borúsabb napok, instant öröm, tudomány szerint, hangulat javítása, pozitív lökés, gondolatok sűrűjéből, előbukkanó napsugarak, finom kávé, kellemes emlék, perc alatt, Michigani Egyetem, Tohoku Gakuin, Kobe Főiskola, Knox Főiskola, Hofstra Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png kutya  Png kutya  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám  Kövesd a cowboyt!  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nagyon különös  Png fotel  Fekete István - Akác  Png fotel  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 19  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 21  Tavaszi kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png kutya  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szívem  Rátalálsz  Nevem  Facebookon kaptam  Png csokor  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Reggel van  Alázat  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Örülök, hogy látlak!  Png virág  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Rátalálsz  Szép estét  Sose bánj semmit  Esti kép  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Esti kép  Esti kép  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akarat  Szívem tiéd  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png virág  Irgalom és ítélet  Png fotel  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
boldogság nemcsak, ember sokat, emberek nagy, boldogság receptje, ember mások, olyan apró, borúsabb napok, instant öröm, tudomány szerint, hangulat javítása, pozitív lökés, gondolatok sűrűjéből, előbukkanó napsugarak, finom kávé, kellemes emlék, perc alatt, önmagát gerjesztő, mosoly erejét, vizsgálat napján, segíthet rajta, legapróbb figyelmesség, ember napját, kísérlet végén, csoport arra, dolog visszafelé, boldogság érzése, kedves cselekedetekre, instant örömforrások, aktuális kedvenc, ember hangulatán, személyes tapasztalatok, végén arról, varázslat csak, szomorkásak csak, ember feje, legkisebb dolgokért, meleg szobában, ember mindennap, módszerrel egyre, módszer abban, pozitív dolgokat, kedveskedéseiket, tapasztalhatták, cselekedetekre, mindennapokban, résztvevőiktől, energikusabbak, beszámolójából, vizsgálatában, megszépítheti, tapasztalatok, hajlandóságot, szolgáltatott, résztvevőkkel, hallgattattak, zenehallgatás, bizonyítékot, meglehetősen, mosolyogniuk, örömtelibbek, valószínűleg, figyelmesség, mindenesetre, bizonyította, southamptoni, jókedélyűbbé, boldogabbnak, örömforrások, fordulhatott, bizonyítást, rendszerint, kedvességet, megtörténik, kedveskedik, kételkednek, türelmetlen, manchesteri, stresszesek, próbáljanak, továbbiakat, boldogságot, hatékonyabb, levertséget, bármelyiket, szomorkásak, varázserejű, elképzelése, tudományos, foglalkozó, folyamatot, dolgozókat, vizsgálata, vizsgálták, napsugarak, alanyoknak, erőltették, elmondásuk, felidézése, hangulatuk, mosolyogni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7885
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.