Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógyszerek ellensége a kendermag
  2020-12-28 20:31:56, hétfő
 
 


A kendermag tartalmaz minden, az egészséges emberi élet fenntartásához szükséges esszenciális aminosavat és esszenciális zsírsavat.

Fontos kiemelni, hogy a kendermag nem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC). A THC ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van.

Ma a kender a ,,tiltott város". A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt.

Nincs még egy olyan növényforrás, amely teljes értékű fehérjét, ilyen könnyen emészthető formában, és az élethez szükséges olajokat ennyire, az emberi egészséghez és életerőhöz szükséges tökéletes arányban szolgáltatna.

Az élet energiája a teljes mag. A kenderből készült ételek remek ízűek!

A kendermag fehérjéje rendkívül könnyen felszívódik, így nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.

Régen vidéken a parasztok kendervajat ettek. Ellenállóbbak voltak a betegségekkel szemben, mint a nemesek.

Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak.

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták. Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak.

A kendermag fájdalomcsillapító, kiváló gyulladáscsökkentő, ideg- és szíverősítő tulajdonságokkal bír. A kendermag sok betegség felett győzedelmeskedik, sokat meggyógyít. Könnyíti a székrekedést és az azzal járó kellemetlenségeket. Jótékony hatással van a fekélyekre és a gyulladt nyálkahártyára is. Legjobb, ha egészben fogyasztjuk a kendermagot.

Olajként a kendermag lecsökkenti a gyulladást az olyan bőrbetegségeknél, mint az ekcéma, pikkelysömör, lecsökkenti a szervezet alacsony sűrűségű koleszterinszintjét, valamint a zsírlerakódást és a véralvadást is. Hatékony a cukorbetegség kezelésében, csökkenti a vérnyomást, támogatja fogyókúra sikerét azáltal, hogy kitakarítja a felesleges zsírt a szervezetünkből, erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, növelve ezzel szellemi teljesítőképességünket.

A kendermagból kisajtolt olaj 55 % linolsavat, és 25 % linolénsavat tartalmaz. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek az immunválaszért.

A kendermagolajban ezenkívül alapvetően fontos aminosavak és magas tápértékű fehérjék is megtalálhatók. A benne található vitaminok (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas, magnézium) és enzimek az egyik legértékesebb növényi olajjá emelik a kendermagolajat.

Az esszenciális zsírsavak szabályozzák a növekedést, a vitalitást és az elmeállapotot. A linolsav és a linolénsav szerepet játszik abban, hogy az oxigén eljusson a tüdőből a test minden sejtjéhez. Részük van abban, hogy az oxigén megmarad a sejthártyában, ahol gátolja a behatoló vírusokat és baktériumokat, amelyek egyike sem képes oxigén jelenlétében tenyészni.

A természet a magokat olyan külső burokkal látja el, amely biztonságosan megvédi a vitális olajokat és vitaminokat a lebomlástól. Ez a burok tökéletes, és ugyanakkor ehető tartály. A kendermag péppé őrölhető, hasonlóan a mogyoróvajhoz, csak az íze finomabb. A megőrölt magokból kenyér, sütemény és lángos is süthető.

A kendermagolaj jótékony hatásai:
A menstruáció előtt fellépő fájdalmak, ízületi gyulladások és a cukorbetegség-eredetű idegbántalmak enyhítése.
Az alfa-linolén zsírsav segíthet az érrendszeri betegségek kezelésében.
A kendermagolajnak szerepe van a koleszterin anyagcserében, megelőzi a vérrögképződést, ahogy meggátolja a vérlemezkék leragadását.
A krónikus gyulladások gyakori kiváltó oka a gyenge immunrendszer, az Omega-3 zsírsavak tompítják ennek tüneteit, ezért ajánlott a kendermagolaj használata izületi gyulladás, a húgyhólyag krónikus gyulladása, vagy pikkelysömör, fekélyes vastagbélgyulladás és egyéb krónikus bélgyulladások esetén, valamint mozgásszervi rendellenességek kezelésére.
Az Omega3 zsírsavak - mint a kendermagolaj - kiváló fájdalomcsillapítók.
A hatékony méregtelenítés és az eredményes fogyás alapfeltétele, hogy csökkentsük a kalória bevitelt, ugyanakkor enyhítsük az éhségérzetet. A kendermag olaj a gyomor falát vékonyréteggel vonja be, így az üres gyomorban termelődő gyomorsav nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját, ezáltal az éhségérzet csökken.
A kendermag olajban található omega-3 zsírsav védi az érfalakat, csökkenti a trombózis veszélyét a vér viszkozitásának csökkentése által, jó szívritmuszavar ellen, csökkenti a vérnyomást.

A kendermag rostjainak is figyelemreméltó pozitív tulajdonságai vannak
Segíti a megfelelő bélműködést, késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősíti látásunkat, és még a fogszuvasodást is megelőzhetjük vele.

A kendermag egészséges összetevőihez háromféleképpen juthatunk hozzá. Fogyaszthatjuk kapszula, olaj vagy magas rosttartalmú lekvár formájában is. Ez utóbbit természetesen nem kell kenyérre kenni.

Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatod úgy is, hogy a napi étkezések során ételed meglocsolod egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italadba keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheted vele vagy egyszerűen kortyolgathatod.

Adagolás
Naponta 10-15 g mag megdarálva vagy pépesítve,
45 g főzve (tea),
olaj 50 ml salátákra, ételekbe.

A kendermag fogyasztásának semmilyen egészségkárosító vagy kábító hatása nincs!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: rendellenességek, egészségkárosító, kendermagolajban, kendermagolajnak, bőrbetegségeknél, győzedelmeskedik, tulajdonságokkal, helyettesítheted, szívritmuszavar, viszkozitásának, vérrögképződést, figyelemreméltó, szervezetünkből, legelterjedtebb, kortyolgathatod, háromféleképpen, kendermagolajat, vércukorszintre, nyálkahártyáját, zsírlerakódást, vékonyréteggel, fogyaszthatjuk, bélgyulladások, immunrendszert, fenntartásához, élelmiszerként, élelemtermelés, méregtelenítés, nyálkahártyára, fogszuvasodást, immunválaszért, fogyasztásának, baktériumokat, tulajdonságai, megelőzhetjük, kendermagolaj, kendermag tartalmaz, egészséges emberi, kábító hatású, növény virágos, legtöbb embernek, növény termesztését, olyan növényforrás, élethez szükséges, emberi egészséghez, élet energiája, kenderből készült, kendermag fehérjéje, egészséges immunrendszer, parasztok kendervajat, betegségekkel szemben, világban mindenütt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Csend  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vannak emberek  Emlékezz  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Müller Péter tollából  Az ember  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Ott van  A pitypang legendája  Tanácsok egy pszichológustól  Ott van  Facebookon kaptam  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Márai Sándor tollából  Különleges  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jan Twardowski - Siessünk  Alvó kislány  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Alvó cicák  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  IGEN így  Alvó kislány  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  "Ez egy csoda"  Jó éjszakát  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Annyira tisztelem a szabadságo...  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  39 ígéret  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép estét  jó reggelt  Az ember  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Ott van  Somlyó Zoltán - Orgonával  Egy párkányon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 12  Otthon  Egyszerű  Isten hűségének mértéke  ajándék, mellyel meglepem  Kertem  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 12  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Pitypang szökőkút  Isten hűségének mértéke  Otthon  "Ez egy csoda"  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél... 
Bejegyzés Címkék
kendermag tartalmaz, egészséges emberi, kábító hatású, növény virágos, legtöbb embernek, növény termesztését, olyan növényforrás, élethez szükséges, emberi egészséghez, élet energiája, kenderből készült, kendermag fehérjéje, egészséges immunrendszer, parasztok kendervajat, betegségekkel szemben, világban mindenütt, emberi betegségek, emberiség történetében, élelemtermelés kezdete, nagy éhínségek, azzal járó, gyulladt nyálkahártyára, kendermag lecsökkenti, olyan bőrbetegségeknél, szervezet alacsony, cukorbetegség kezelésében, felesleges zsírt, kendermagból kisajtolt, esszenciális zsírsavak, kendermagolajban ezenkívül, benne található, egyik legértékesebb, linolénsav szerepet, oxigén eljusson, test minden, oxigén megmarad, behatoló vírusokat, magokat olyan, vitális olajokat, burok tökéletes, kendermag péppé, megőrölt magokból, kendermagolaj jótékony, menstruáció előtt, alfa-linolén zsírsav, érrendszeri betegségek, kendermagolajnak szerepe, koleszterin anyagcserében, vérlemezkék leragadását, krónikus gyulladások, gyenge immunrendszer, kendermagolaj használata, húgyhólyag krónikus, kendermagolaj &#8211, hatékony méregtelenítés, eredményes fogyás, kalória bevitelt, kendermag olaj, gyomor falát, üres gyomorban, gyomor nyálkahártyáját, éhségérzet csökken, kendermag olajban, trombózis veszélyét, kendermag rostjainak, megfelelő bélműködést, kendermag egészséges, napi étkezések, evőkanál olajjal, kendermag fogyasztásának, rendellenességek, egészségkárosító, kendermagolajban, kendermagolajnak, bőrbetegségeknél, győzedelmeskedik, tulajdonságokkal, helyettesítheted, szívritmuszavar, viszkozitásának, vérrögképződést, figyelemreméltó, szervezetünkből, legelterjedtebb, kortyolgathatod, háromféleképpen, kendermagolajat, vércukorszintre, nyálkahártyáját, zsírlerakódást, vékonyréteggel, fogyaszthatjuk, bélgyulladások, immunrendszert, fenntartásához, élelmiszerként, élelemtermelés, méregtelenítés, nyálkahártyára, fogszuvasodást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 796
  • e Hét: 2779
  • e Hónap: 16528
  • e Év: 221229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.