Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rákmegelőzésre
  2021-01-01 19:23:19, péntek
 
 



A rákos betegség nagyon alattomos, hiszen sok esetben már csak előrehaladott állapotban kerül felfedezésre. Gyakran már csak akkor okoz panaszokat, amikor kevés az esély a túlélésre. Éppen ezért kellene mindenkinek a lehető legegészségesebb életmódra törekedni, hiszen minél több mindent megteszünk az egészségünk érdekében, annál nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy egészségesek maradunk. Cikkünkben 7 olyan táplálékról lesz szó, melyeknek kiemelkedő lehet a szerepük a daganatos megbetegedések kialakulása ellen.

A sárgarépa nemcsak antioxidáns vegyületeket tartalmaz, hanem gyulladásgátló anyagokban is bővelkedik. Ezek a tulajdonságok pedig hozzájárulhatnak a rák elleni küzdelemhez. Mindemellett a sárgarépa rendkívül gazdag K- és C-vitaminban, illetve káliumban és béta-karotinban.

A bogyós gyümölcsök gazdag forrásai az ellagsavnak, amely segíthet megelőzni egyes ráktípusokat, például a hólyag-, a bőr-, a mell, a tüdő- és a nyelőcsődaganatot. A bogyós gyümölcsök, mint például a fekete áfonya, a málna vagy az eper olyan anyagokat is tartalmaznak, melyek kiemelkedő szerepet játszanak az immunrendszer megerősítésében és ezzel párhuzamosan a rák elleni védelemben.

Az alma rendszeres fogyasztása mindenkinek javasolható, hiszen hozzájárul a stroke, a szívbetegség és a rákos sejtek kialakulása elleni védelemhez is. Az alma ezen kívül rostban és C-vitaminban is rendkívül gazdag, melyeknek fontos immunizáló szerepük van.

A paradicsom is nagyon fontos anyagokat tartalmaz, többek között C- és K-vitamint, illetve likopint. Ezek a tápanyagok nemcsak az immunrendszer védelmét látják el, de csökkentik a rák kialakulásának kockázatát is.

Az egyik leghasznosabb táplálék a rák elleni küzdelemben a brokkoli, hiszen nagyon sok értékes tápanyagban bővelkedik. Gazdag A-, C- és K-vitaminban, de káliumot, cinket, kalciumot, vasat, fehérjét és rostot is bőven tartalmaz.

Aki nem szereti a gombát, jól teszi ha mégis megszereti, mivel kutatások sora bizonyítja, hogy a legtöbb gomba lassítja a rákos sejtek növekedését és terjedését.

A diófélék és a magvak fogyasztása is szorosan kapcsolódik a betegségek kockázatának csökkentéséhez. Mindenféle mag nagyon hasznos a szervezet számára, hiszen magas E-vitamin-tartalommal bírnak, amely szintén fontos szerepet tölt be a rák elleni védelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: legegészségesebb, hozzájárulhatnak, megerősítésében, megbetegedések, kialakulásának, gyulladásgátló, csökkentéséhez, immunrendszer, leghasznosabb, tulajdonságok, előrehaladott, mindemellett, egészségesek, párhuzamosan, vegyületeket, tartalmaznak, ráktípusokat, szívbetegség, kockázatának, felfedezésre, fogyasztása, növekedését, mindenkinek, ellagsavnak, küzdelemhez, antioxidáns, kialakulása, tartalommal, táplálékról, javasolható, kapcsolódik, egészségünk, tápanyagban, küzdelemben, paradicsom, vitaminban, rákos betegség, lehető legegészségesebb, egészségünk érdekében, esélyünk arra, daganatos megbetegedések, sárgarépa nemcsak, tulajdonságok pedig, sárgarépa rendkívül, bogyós gyümölcsök, fekete áfonya, málna vagy, eper olyan, immunrendszer megerősítésében, alma rendszeres, rákos sejtek, alma ezen, Gazdag A-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előnyök, amelyeket a meditáció...  Magamnak  Egy tavasz  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Ott van  Facebookon kaptam  A sorsod  Somlyó Zoltán - Orgonával  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Márai Sándor tollából  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Ott van  Isten hűségének mértéke  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy párkányon  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanácsok egy pszichológustól  Zilahy Lajos gondolata  Egyszerű  Az ember  Emlékezz  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Reményik Sándor: Pierrot &...  39 ígéret  Tanmese  A sorsod  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Tanmese  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Ismeretlen: Ikarusz monda  Walter Chrysler mondta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Megígért békesség  Segíts neki dicsérni Téged  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Eduardo Sacheri gondolata  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Egy barátság története  Erdei gyöngyvirág  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Tanmese  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Azért kaptad  Jázmin  Jó éjszakát  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Tavaszi este  Tavaszi este  Robin Wight pitypang szobra  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Megígért békesség  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
rákos betegség, lehető legegészségesebb, egészségünk érdekében, esélyünk arra, daganatos megbetegedések, sárgarépa nemcsak, tulajdonságok pedig, sárgarépa rendkívül, bogyós gyümölcsök, fekete áfonya, málna vagy, eper olyan, immunrendszer megerősítésében, alma rendszeres, rákos sejtek, alma ezen, tápanyagok nemcsak, immunrendszer védelmét, egyik leghasznosabb, legtöbb gomba, magvak fogyasztása, betegségek kockázatának, szervezet számára, legegészségesebb, hozzájárulhatnak, megerősítésében, megbetegedések, kialakulásának, gyulladásgátló, csökkentéséhez, immunrendszer, leghasznosabb, tulajdonságok, előrehaladott, mindemellett, egészségesek, párhuzamosan, vegyületeket, tartalmaznak, ráktípusokat, szívbetegség, kockázatának, felfedezésre, fogyasztása, növekedését, mindenkinek, ellagsavnak, küzdelemhez, antioxidáns, kialakulása, tartalommal, táplálékról, javasolható, kapcsolódik, egészségünk, tápanyagban, küzdelemben, paradicsom, vitaminban, immunizáló, tápanyagok, betegségek, mindenféle, csökkentik, védelemben, anyagokban, bővelkedik, gyümölcsök, bizonyítja, megszereti, kockázatát, kiemelkedő, hozzájárul, védelemhez, terjedését, karotinban, rendszeres, panaszokat, megteszünk, állapotban, cikkünkben, anyagokat, életmódra, törekedni, túlélésre, tartalmaz, káliumban, melyeknek, kalciumot, rendkívül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 121
  • e Hét: 4123
  • e Hónap: 17872
  • e Év: 222573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.