Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fehér tea egészségre gyakorolt jótékony hatása
  2021-01-16 00:14:55, szombat
 
 



A fehér teát sok kozmetikai szerben használják aktív hatóanyagként, valamint a hagyományos kínai orvoslásban is számos betegség gyógyítására.

1. Enyhíti a stresszt és a feszültséget
A fehér teában olyan flavonok találhatóak, amelyek enyhítik a feszültséget. Akik álmatlanságban, szorongásban és stresszben szenvednek, a fehér tea kiváló választás lehet. Igyon meg egy csésze teát lefekvés előtt, így az elméje megnyugszik és ellazul, és békésebben alszik majd.

Manapság a fehér teát már nyugaton is fogyasztják, és különösen népszerű Észak-Amerikában.

2. Fogyás
A fehér tea polifenolokat tartalmaz koffeinnel, amely növeli az energiaszintet. Ezenkívül növeli a szervezetben a zsír oxidációjának szintjét. A fehér tea antioxidánsokat tartalmaz, ezért serkenti az anyagcserét, a benne található koffein pedig segíti a fogyást, mivel gyorsabban égeti el a kalóriákat.

3. Megszabadít a felesleges zsírtól
A sörhas sokakat érint, a fehér tea azonban segít gyorsan megszabadulni a felesleges zsírtól. Mint már korábban említettük, a fehér tea koffeint tartalmaz, amely gyorsan égeti a kalóriát és megszabadít a zsírtól is.

4. Öregedésgátló
A fehér tea antioxidánsokat tartalmat, mint például a polifenolok és az ECGC, amelyek felveszik a harcot az öregedés jeleivel. A tea csökkenti a szépséghibákat és ráncokat, valamint elősegíti az elasztin és kollagén termelését, amelyek meggátolják a kora előtti ráncok megjelenését.

5. Megvédi a májat
A fehér tea egy másik antioxidánst is tartalmaz, a katekint. Ez védi a májat az olyan betegségektől, amely az oxidatív stressz miatt alakulnak ki. A fehér tea fogyasztásával azonban a máj egészséges marad.

6. Rák
A fehér tea csökkenti a rákos sejtek növekedését. Felveszi a harcot a rák különböző típusaival, így a végbél-, prosztata- és gyomorrákkal is. A teában található flavonoidok gátolják a rákos sejtek növekedését és megakadályozzák azok terjedését.

7. Vérnyomás
A fehér tea hígítja a vért és serkenti az erek működését. Ezzel szabályozza a vérnyomást a szervezetben.

8. Magas koleszterinszint
A fehér teában lévő katekin egy olyan antioxidáns, amely segít a koleszterinszint fenntartásában a szervezetben. A fehér tea segíti a ,,jó" koleszterin fenntartását, míg elpusztítja a ,,rossz" koleszterint. Ezáltal az erek nem merevednek meg és nem alakul ki vérrög.

9. Szív
A fehér tea csökkenti a magas vérnyomást és a ,,rossz" koleszterin szintjét, valamint hígítja a vért. Ezáltal hozzájárul a szív egészségéhez is. A magas vérnyomás olyan problémák kialakulásához vezethet, mint a szívroham, viszont a tea véd az agyvérzés és más szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen.

10. Egészséges csontok
A fehér tea erősíti a csontokat. Azoknak, akik rendszeresen fogyasztják ezt a teát, sűrűbbek a csontjaik. A fehér tea ezen kívül enyhíti az ízületi gyulladást is, és jó választás lehet azoknak, akik csontritkulással küzdenek.

11. Elpusztítja a baktériumokat és vírusokat
A fehér tea természetes módon pusztítja el a baktériumokat és a vírusokat. A benne található antioxidánsok erősítik az immunrendszert, így megvédenek a megfázástól és az influenzától is.

12. Egészséges bőr
Ha a bőr sok ideig van kitéve a napnak, az UV sugarak súlyosan károsíthatják a bőrt, így az korábban kezd öregedni. De a fehér tea megvédi a bőrt a napégéstől és a nap általi károsodástól. Ezenkívül rehidratálja a bőr rétegeit, így mellékhatások nélkül a bőr ragyogó és gyönyörű lesz. Ezenkívül véd a bőrrák kialakulása ellen is.

13. Egészséges fogak
A fehér tea kalciumot és fluoridot tartalmaz. Ez a két tápanyag nagyon fontos a fogak és a fogíny egészsége érdekében. A fluorid a baktériumokat is elpusztítja, amelyek fogkő lyukas fog és rossz szájszag kialakulásához vezethetnek. A fehér tea fehéríti a fogakat, de nem károsítja azokat vagy a fogínyt.

14. Cukorbetegség
A fehér tea serkenti a szervezetben az inzulin aktivitását, ezért szabályozza a vérben a vércukor szintet. Akadályozza a glükóz felgyülemlését, így természetes módon kezelhető vele a cukorbetegség.

15. Fejfájás
A fehér tea azonnal enyhíti a fejfájást, mivel megvédi az agyat a kémiai anyagoktól. Ezek az anyagok okozzák az agy megduzzadását, ami fejfájáshoz vezethet. A fehér tea csökkenti a duzzadást és enyhén fájdalomcsillapító hatású is.

16. Mentális egészség
A fehér tea köztudottan erősen gyógyítja a különböző neurológiai problémákat. Megakadályozza a memóriavesztést és a demencia kialakulását, ezért jó hatással van az idős emberekre. A teában található aminosavak, koffein és l-tiamin serkentik az agy alfa hullámait, így az ember könnyebben el tud lazulni. Ezenkívül a tea megakadályozza a Parkinson-kór kialakulását is.

17. Serkenti a bélmozgásokat
Ha székrekedése van, igyon meg naponta legalább két csésze fehér teát, így enyhítheti a székrekedést. Ezenkívül a tea véd a vízi baktériumok kialakulásáért is a belekben.

18. Szabályozza a folyadékok egyensúlyát a szervezetben
A fehér tea kiegyensúlyozza a folyadékokat a szervezetben, ezáltal energia szabadul fel a szervezetben, és így lesz ereje a rendszeres napi aktivitások elvégzéséhez.

19. Vesekövek
A fehér tea természetes módon segít megszabadulni a vese- és az epekövektől. Napi 20 dkg fehér tea lelassítja az epekövek felgyülemlését. Ez a tea felgyorsítja a vizelet ürítését, ezáltal megakadályozza az epekövek kialakulását.

20. Csökkenti a HIV kockázatát
Sok kutató szerint a fehér teában található EGCG erős vírusölő, antibakteriális és antioxidáns hatásokkal rendelkezik, amelyek csökkenthetik a HIV kockázatát.

21. Természetes vágyfokozó
A fehér tea természetes afrodiziákum. Különösen jó hatással van a nemi hormonokra, és segít megszüntetni a merevedési zavarokat. Ez a tea gazdag egy olyan vegyületben, amely jó hatással van a gonád szövetekre és növeli a spermiumszámot a férfiaknál.

22. Alvási problémák
A fehér teával hatékonyan kezelhető az álmatlanság. A tea segítségével mélyen és megszakítás nélkül aludhat, bármiféle mellékhatás nélkül.

23. Javítja a látást
A fehér gazdag antioxidánsokban, amelyek hatással vannak a szem szöveteire, így a szemek egészségesek maradnak. Ezenkívül a tea a retinára is jótékony hatással van, mivel csökkenti az oxidatív stressz szintjét és megakadályozza a makula degenerációt. Ezáltal a látás tiszta és egészséges marad.

24. Serkenti az emésztést
A fehér tea katekint tartalmaz, amely serkenti az anyagcsere folyamatokat a testben. Egy ember a fehér tea rendszeres fogyasztásával 3,5 kg súlytól szabadulhat meg egy év alatt. A tea növeli az izmok erejét, mivel elégeti a felesleges zsírt és átalakítja azt energiává a szervezetben.

25. Antioxidáns forrás
A fehér tea kiváló antioxidáns forrás. Ezek az antioxidánsok védenek számos betegség kialakulásától, valamint mellékhatások nélkül pusztítják el a szabadgyököket a szervezetben.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: csontritkulással, antioxidánsokban, koleszterinszint, kiegyensúlyozza, antibakteriális, megakadályozzák, antioxidánsokat, memóriavesztést, kialakulásáért, spermiumszámot, fenntartásában, felgyülemlését, kialakulásához, álmatlanságban, megakadályozza, immunrendszert, energiaszintet, szépséghibákat, kialakulásától, fogyasztásával, szabadgyököket, cukorbetegség, antioxidánsok, bélmozgásokat, mellékhatások, baktériumokat, megszabadulni, csökkenthetik, károsíthatják, polifenolokat, oxidációjának, betegségektől, hatóanyagként, öregedésgátló, megduzzadását, rendszeresen, fehér teát, hagyományos kínai, fehér teában, csésze teát, elméje megnyugszik, zsír oxidációjának, benne található, felesleges zsírtól, sörhas sokakat, öregedés jeleivel, kora előtti, másik antioxidánst, olyan betegségektől, oxidatív stressz, rákos sejtek, teában található,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 15  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Tavaszi este  Zilahy Lajos gondolata  IGEN így  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bornyi Veronika haiku verse  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Robert Merle tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ismeretlen: Ikarusz monda  ajándék, mellyel meglepem  A sorsod  Robert Merle tollából  Egyszerű  Csend  Bornyi Veronika haiku verse  Mindig lesz olyan  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Andrássy Réka - A bolond Böske  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  képre írva  képre írva  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Paul David Tripp Április 15  Vidámság  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember emlékekből áll  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Paul Éluard - És egy mosoly  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Jó nap volt  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája 
Bejegyzés Címkék
fehér teát, hagyományos kínai, fehér teában, csésze teát, elméje megnyugszik, zsír oxidációjának, benne található, felesleges zsírtól, sörhas sokakat, öregedés jeleivel, kora előtti, másik antioxidánst, olyan betegségektől, oxidatív stressz, rákos sejtek, teában található, erek működését, olyan antioxidáns, koleszterinszint fenntartásában, magas vérnyomást, szív egészségéhez, magas vérnyomás, ízületi gyulladást, korábban kezd, bőrrák kialakulása, fogíny egészsége, inzulin aktivitását, vércukor szintet, glükóz felgyülemlését, kémiai anyagoktól, anyagok okozzák, különböző neurológiai, demencia kialakulását, idős emberekre, ember könnyebben, vízi baktériumok, folyadékok egyensúlyát, rendszeres napi, epekövek felgyülemlését, vizelet ürítését, epekövek kialakulását, nemi hormonokra, merevedési zavarokat, olyan vegyületben, gonád szövetekre, fehér teával, fehér gazdag, szem szöveteire, szemek egészségesek, makula degenerációt, látás tiszta, anyagcsere folyamatokat, izmok erejét, felesleges zsírt, antioxidánsok védenek, csontritkulással, antioxidánsokban, koleszterinszint, kiegyensúlyozza, antibakteriális, megakadályozzák, antioxidánsokat, memóriavesztést, kialakulásáért, spermiumszámot, fenntartásában, felgyülemlését, kialakulásához, álmatlanságban, megakadályozza, immunrendszert, energiaszintet, szépséghibákat, kialakulásától, fogyasztásával, szabadgyököket, cukorbetegség, antioxidánsok, bélmozgásokat, mellékhatások, baktériumokat, megszabadulni, csökkenthetik, károsíthatják, polifenolokat, oxidációjának, betegségektől, hatóanyagként, öregedésgátló, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3170
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 27033
  • e Év: 231734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.