Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Freud híres mese-tesztje
  2021-01-25 00:26:07, hétfő
 
  Ezt a híres "mese" tesztet maga Sigmund Freud alkotta meg, hogy rálásson a páciensei különleges élethelyzeteire. Neked nincs más dolgod mint végigolvasni, válaszolni magadban a kérdésekre, majd elolvasni a hozzá tartozó, részletes elemzést, hogy jobban megismerhesd önmagad.

Egy út elején találtad magad, de vajon milyen út ez?
Csendes erdei út, földút a semmi közepén vagy egy forgalmas autópálya melletti zajos út?
Sima vagy kátyúk tarkítják?
Hol járhat a nap?
Éjszaka van, nappal, alkonyat? - kérdezed magadtól, miközben útnak indulsz, ám utadat hirtelen megszakítja egy kerítés.
Mekkora a Te kerítésed? Apró, amit könnyedén átlépsz, vagy óriási? Hogyan jutsz át rajta? Nekiszaladsz, kaput keresel, megkerülöd?
Túljutva a kerítésen egy erdőbe érkezel.
Sűrű, sötétbe?
Vagy szép madárcsicsergős, világosba?
Milyen pontosan a Te erdőd?
Mindenféle fa van az erdődben vagy csak fenyő? Mit mutat a képzeleted?

Egy kis úton bandukolsz befelé az erdőbe, s egyszer csak egy kulcsot pillantasz meg magad előtt a földön.
Milyen a Te kulcsod, hogy néz ki? S vajon mit kezdesz vele? Felveszed, otthagyod? Felakasztod egy fára vagy magaddal viszed?

Hamarosan egy víztömeghez érsz.
Leülsz mellé, vagy csak megpihensz a partján?
Tó, folyó, zuhatag? Nyugodt vagy sebes sodrású?
Megpillantasz egy házikót a közelben, amiből kijön álmaid nője/férfija, s beinvitál, kér, maradj vele örökre.
Te mit teszel?
A ház mögött ott van egy út?
Ez ugyanaz, amin idáig jöttél? S vajon van-e rajta ugyanolyan akadály, mint idefelé?
S most, hogy itt állsz, hol van a nap?

A válaszaidhoz tartozó elemzés:
Az út, amin elindultál, a körülötted lévő világhoz való hozzáállásodat jelképezte. Ha forgalmas, nagyon aktív ember vagy, ha földút, nagyon csendes életet élsz. Ha az utadon kátyúk voltak, vannak nehézségeid, valami aggaszt.
A nap a terveket, ötleteket, célokat jelenti. Ha most kel, még előtted a cél, ha magasan jár, épp benne vagy a feladatok sűrűjében, s ha már nyugszik, te már elérted, amit akartál.
A kerítés az akadályt szimbolizálja. Minél nagyobb, annál inkább hajlamos vagy eltúlozni az akadályokat magad előtt.
Az, ahogyan átjutsz a kerítésen azt szimbolizálja, hogyan küzdesz meg a nehézségekkel. Ha körbemész vagy kaput keresel, akkor te hajlamos vagy arra, hogy rugalmasan kezeld a problémákat, kompromisszumokra törekszel. Ha fejjel mész a kerítésnek, akkor te többnyire gondolkodás nélkül cselekszel, villámgyors döntéseket hozol.
Az erdő, amibe jutsz, a belső világodat jelképezi. A választás a világos és sötét erdő közt jelezheti, hogyan érzékeled az életet, negatív vagy pozitív színben. A vegyes erdő azt jelenti, hogy Te egy nagyon érdekes egyéniség vagy, aki mindig arra törekszik, hogy valami újat tanuljon. A fenyő erdő lehet egy racionális elme jele. Ha ezt láttad, Te megbízható ember vagy, aki tudja, mit akar az életben.

A kulcs, ami a földön fekszik, a boldogságot jelképezi. Minél kisebb az a kulcs, annál fontosabb számodra a partner, a boldogság, a lelki jólét. S minél nagyobb a kulcs, annál nagyobb prioritást élveznek az anyagiak. A szép kulcs azt jelzi, mennyire fontosak a külsőségek, az esztétikai dolgok. Minél szebb a kulcs, annál jobban szereted, ha a dolgok szépek körülötted, annál jobban törekszel az esztétikára.
Ha a kulcsot magaddal vitted, az azt jelképezi, hogy Rád vár még egy lehetőség, amit nem kaptál meg, ha a fára akasztod, akkor olyan ember vagy, aki észre sem veszi a kínálkozó alkalmakat, s nem is él velük.
A víz a partner iránti érzéseket jelképezi. Minél mélyebb a víz, amit elképzeltél, annál mélyebbek az érzéseid. Ha nyugodt tavat képzeltél, akkor Te egy kiegyensúlyozott ember vagy, ha viszont sebes sodrású patak vagy zuhatag van előtted, akkor Rád a szenvedély jellemző, és azt szeretnéd, hogy a partnered több figyelmet szenteljen Rád. Ha a parton üldögélsz, számodra elég, ha csak a partnered közelében lehetsz, ha belementél a vízbe, szereted, ha a társad odafigyel Rád.
A házból kilépő alak azt szimbolizálja, mennyire tudsz ellenállni a kísértésnek.
Az út a ház mögött a jövődet szimbolizálja. Ha ez az út továbbra is kátyús, és az akadály továbbra is fennáll, akkor Te nem tanulsz a saját hibáidból.
A nap pedig azt mutatja meg, a terveidet mennyire sikeresen tudod megvalósítani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: kiegyensúlyozott, madárcsicsergős, élethelyzeteire, hozzáállásodat, megpillantasz, szimbolizálja, nehézségekkel, megvalósítani, nekiszaladsz, megismerhesd, válaszaidhoz, végigolvasni, nehézségeid, gondolkodás, víztömeghez, elképzeltél, kísértésnek, megszakítja, esztétikára, problémákat, felakasztod, villámgyors, akadályokat, boldogságot, racionális, megbízható, belementél, esztétikai, szenvedély, megpihensz, jelképezte, döntéseket, cselekszel, külsőségek, kerítésnek, alkalmakat, páciensei különleges, hozzá tartozó, semmi közepén, forgalmas autópálya, erdőbe érkezel, erdődben vagy, kulcsot pillantasz, fára vagy, víztömeghez érsz, válaszaidhoz tartozó, körülötted lévő, utadon kátyúk, feladatok sűrűjében, akadályt szimbolizálja, akadályokat magad, belső világodat, Sigmund Freud,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tavaszi kép  Reménység és erő Krisztustól e...  Nem méltó hozzád  Png telefon  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png csokor  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Fehér virág  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kerüld el az evangélium örömén...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Egy bizonyos határt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Egy lelki imádság  Akarat  Png kislány  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png kutya  Alvó cicák  Popper Péter szavai  Nem tudhatod  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
páciensei különleges, hozzá tartozó, semmi közepén, forgalmas autópálya, erdőbe érkezel, erdődben vagy, kulcsot pillantasz, fára vagy, víztömeghez érsz, válaszaidhoz tartozó, körülötted lévő, utadon kátyúk, feladatok sűrűjében, akadályt szimbolizálja, akadályokat magad, belső világodat, vegyes erdő, nagyon érdekes, fenyő erdő, racionális elme, földön fekszik, boldogságot jelképezi, lelki jólét, szép kulcs, esztétikai dolgok, dolgok szépek, kulcsot magaddal, fára akasztod, kínálkozó alkalmakat, partner iránti, kiegyensúlyozott ember, szenvedély jellemző, partnered több, parton üldögélsz, partnered közelében, társad odafigyel, házból kilépő, jövődet szimbolizálja, akadály továbbra, saját hibáidból, terveidet mennyire, kiegyensúlyozott, madárcsicsergős, élethelyzeteire, hozzáállásodat, megpillantasz, szimbolizálja, nehézségekkel, megvalósítani, nekiszaladsz, megismerhesd, válaszaidhoz, végigolvasni, nehézségeid, gondolkodás, víztömeghez, elképzeltél, kísértésnek, megszakítja, esztétikára, problémákat, felakasztod, villámgyors, akadályokat, boldogságot, racionális, megbízható, belementél, esztétikai, szenvedély, megpihensz, jelképezte, döntéseket, cselekszel, külsőségek, kerítésnek, alkalmakat, szenteljen, rugalmasan, bandukolsz, válaszolni, körülötted, ugyanolyan, képzeleted, elindultál, kérdésekre, különleges, megkerülöd, ellenállni, mindenféle, prioritást, pillantasz, felveszed, törekszel, otthagyod, jelképezi, érzékeled, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 4845
  • e Hónap: 36331
  • e Év: 241032
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.