Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismerjük fel a vitaminhiányt!
  2021-02-19 22:08:32, péntek
 
  Nagyon sokan szenvednek vitaminhiányban. Főként azokat érinti ez a probléma, akik nem táplálkoznak megfelelően, így nem jut hozzá a szervezet azokhoz az értékes tápanyagokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, melyekre alapvető szüksége van. Bármelyik korcsoportban kialakulhat vitaminhiány, de elsősorban a gyerekek, az állapotos hölgyek és az idősebb személyekre jellemző ez az állapot. Cikkünkben bemutatunk néhány olyan tünetet, melyek ásványi anyagok és vitaminok hiányához köthetők.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely elsősorban napfény hatására jön létre a szervezetünkben, de a gomba is gazdag forrása ennek a vitaminnak.

Amennyiben nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, úgy egy sor tünettel kell számolnunk, többek között szorongás, aggodalom, heves szívdobogás és álmatlanság. A D3-vitamin biztosítani tudja a csontok és a fogazat fejlődését és megfelelő állapotát, de hozzájárul a normál immunműködéshez, és még a gyulladás csökkentésében is kiemelkedő a szerepe.

Amennyiben éjszaka nem látunk jól, éjszakai vaksággal állunk szemben, ami az A-vitamin hiánya miatt alakul ki a szervezetünkben. Az A-vitamin is egy zsírban oldódó vitamin, amely elengedhetetlen a szem egészségének fenntartásához, de a bőrszövet és az immunrendszer megfelelő működéséhez is aktívan hozzájárul. Az A-vitamin a luteinnel és a zeaxantinnal együtt jelentősen javít az éjszaki látáson.

A narancs és citromsárga színű gyümölcsök és zöldségek sok karotinoidot tartalmaznak, melyet a szervezet A-vitaminná alakít át.

A C-vitamin a kötőszövet egészségét is biztosítja. Ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetünkben, akkor számos tünettel, köztük az ínyvérzéssel is számolnunk kell. A C-vitamin hiánya sok más panaszt is okozhat, ilyen lehet például a haj elvékonyodása, a fogszuvasodás és a szűnni nem akaró fáradtság.

A C-vitamin egy olyan antioxidáns, amely kiemelkedő szerepet játszik a szabad gyökök semlegesítésében, javítja az immunrendszer működését, és még a vas felszívódását is támogatja. A C-vitamin gazdag forrásai többek között a citrusfélék és a zöld leveles zöldségek.

Szervezetünknek cinkre is szüksége van. Ennek az ásványi anyagnak kiemelkedő szerepe van a normál immunműködésben, a fehérjeszintézisben és a hormontermelésben. Amennyiben nincs elegendő cink a szervezetünkben, úgy csökken az izomzatunk, megy a hasunk, elveszítjük az ízérzékelésünket, és még lassabb sebgyógyulást is megtapasztalhatunk.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: ízérzékelésünket, semlegesítésében, szervezetünkben, immunműködéshez, elengedhetetlen, immunműködésben, szervezetünknek, vitaminhiányban, fenntartásához, csökkentésében, immunrendszer, korcsoportban, tápanyagokhoz, elvékonyodása, sebgyógyulást, fogszuvasodás, felszívódását, zeaxantinnal, egészségének, tartalmaznak, vitaminhiány, karotinoidot, vitaminokhoz, táplálkoznak, ínyvérzéssel, személyekre, biztosítani, megfelelően, elveszítjük, citromsárga, álmatlanság, citrusfélék, antioxidáns, szívdobogás, működéséhez, kialakulhat, szervezet azokhoz, értékes tápanyagokhoz, állapotos hölgyek, idősebb személyekre, zsírban oldódó, fogazat fejlődését, normál immunműködéshez, gyulladás csökkentésében, szem egészségének, immunrendszer megfelelő, zeaxantinnal együtt, éjszaki látáson, szervezet A-vitaminná, kötőszövet egészségét, olyan antioxidáns, szabad gyökök,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyon különös  Png virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png fotel  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Fehér virág  Mai harmónia kártyám  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A boldog családok mind hasonló...  Png nő  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Lóhere  Png kislány  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Albert Einsteinről  Png virág  Őrizkednünk kell...  A boldog családok mind hasonló...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Németh László tollából  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem méltó hozzád  Próbálj meg ...  Szép napot kívánok  Bounty krémes  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 20  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Alvó cicák  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Nagyon különös  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
szervezet azokhoz, értékes tápanyagokhoz, állapotos hölgyek, idősebb személyekre, zsírban oldódó, fogazat fejlődését, normál immunműködéshez, gyulladás csökkentésében, szem egészségének, immunrendszer megfelelő, zeaxantinnal együtt, éjszaki látáson, szervezet A-vitaminná, kötőszövet egészségét, olyan antioxidáns, szabad gyökök, immunrendszer működését, zöld leveles, ásványi anyagnak, normál immunműködésben, ízérzékelésünket, semlegesítésében, szervezetünkben, immunműködéshez, elengedhetetlen, immunműködésben, szervezetünknek, vitaminhiányban, fenntartásához, csökkentésében, immunrendszer, korcsoportban, tápanyagokhoz, elvékonyodása, sebgyógyulást, fogszuvasodás, felszívódását, zeaxantinnal, egészségének, tartalmaznak, vitaminhiány, karotinoidot, vitaminokhoz, táplálkoznak, ínyvérzéssel, személyekre, biztosítani, megfelelően, elveszítjük, citromsárga, álmatlanság, citrusfélék, antioxidáns, szívdobogás, működéséhez, kialakulhat, vitaminnak, egészségét, elsősorban, fejlődését, számolnunk, biztosítja, kiemelkedő, gyümölcsök, anyagokhoz, amennyiben, jelentősen, kötőszövet, hozzájárul, izomzatunk, bemutatunk, szenvednek, cikkünkben, szorongás, aggodalom, szervezet, fáradtság, vaksággal, gyulladás, vitaminná, zöldségek, vitaminok, megfelelő, állapotos, működését, bármelyik, bőrszövet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.