Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Máriatövissel a máj egészségéért
  2021-02-19 22:13:51, péntek
 
 


A máj egészségének megőrzése rendkívül fontos, hiszen a testünk számos alapvető funkciójában részt vesz. Szorosan együttműködik más szervekkel és feldolgozza, hasznosítja azokat a tápanyagokat, amelyeket az étkezésünk során viszünk be a szervezetünkbe. A máj ezen kívül szerepet vállal a glükóz tárolásában, ami energiát is biztosít a szervezetnek.

Májunk egyik feladata a zsírok megemésztése, illetve a táplálékokból származó zsírban oldódó vitaminok - az A-, a D- és az E-vitamin - tárolása. A máj különféle anyagokat is termel, melyek részt vesznek a vérrögképződés szabályozásában, illetve a vörösvértestek termelésében, de fontos feladata még a méregtelenítés is. A szervezetünkben nagyon sok vegyi anyag és káros anyag kerül, a májunk pedig aktívan dolgozik azért, hogy ezek mihamarabb kiürüljenek a szervezetből. Amennyiben a májfunkció csökken, ez negatívan befolyásolhatja ezeknek a folyamatoknak a hatékony megvalósulását.

Nagyon sok olyan tényező van, amely negatívan befolyásolja a máj működését és egészségét. Ilyen lehet a mértéktelen alkoholfogyasztás, az elhízás, a káros anyagok nagy mennyiségű bevitele, a gyógyszerek fogyasztása, a vírusok okozta fertőzések.

A máj nagyon gyorsan képes a regenerálódásra, és sok olyan gyógynövény is található a természetben, melyek támogatják ezt a folyamatot. Az egyik ilyen gyógynövény a máriatövis.

A máriatövis nemcsak védelmet jelent a máj számára, de a működését és az egészségét is támogatja. A gyógynövény egyik legjobb hatóanyaga a szilimarin nevű vegyület, amely jelentős mennyiségben található a növény magjában. Antioxidáns hatással rendelkezik és megemeli a szervezetben a glutation szintet.

A glutation az emberi szervezetben megtalálható erős antioxidáns, amelynek kiemelt feladata, hogy hatékonyan küzdjön a szabad gyökökkel, és segítse a szervezet méregtelenítő folyamatait.

A máriatövis antioxidáns hatása nemcsak a májban, hanem a gyomorban és bélben, illetve a vesében is érvényesül. A gyógynövény nagyon hasznos lehet a vírusos hepatitisz, a zsírmáj és a máj cirrózis kezelésében is, melyben a g gyulladáscsökkentő hatása lehet a segítségünkre.

A máriatövis segítheti a koleszterinszint szabályozását a 2-es típusú cukorbetegeknél, mivel a máj nemcsak a koleszterin termelésében, hanem a metabolizálásában is részt vesz. A szilimarin nevű vegyület emellett még gyulladást is csökkent.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, szabályozásában, befolyásolhatja, cukorbetegeknél, szervezetünkben, regenerálódásra, szervezetünkbe, méregtelenítés, megvalósulását, vörösvértestek, vérrögképződés, szabályozását, segítségünkre, táplálékokból, folyamatoknak, méregtelenítő, együttműködik, funkciójában, szervezetnek, szervezetben, természetben, termelésében, egészségének, megemésztése, szervezetből, megtalálható, befolyásolja, tápanyagokat, mennyiségben, rendelkezik, gyógynövény, folyamatait, antioxidáns, mértéktelen, kiürüljenek, fogyasztása, testünk számos, étkezésünk során, glükóz tárolásában, zsírok megemésztése, táplálékokból származó, vérrögképződés szabályozásában, vörösvértestek termelésében, szervezetünkben nagyon, májunk pedig, májfunkció csökken, hatékony megvalósulását, mértéktelen alkoholfogyasztás, káros anyagok, gyógyszerek fogyasztása, vírusok okozta, egyik ilyen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Adakozás  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Sose bánj semmit  Bounty krémes  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Alázat  Nagyi telefonál  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Ne kapaszkodj magasabbra,  Csak a fogyatkozás látható  Az igazi szeretetért rendszeri...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  képre írva  Nem méltó hozzád  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Alázat  Png nő  Szép napot kívánok  Alázat  Rátalálsz  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem tudhatod  Irgalom és ítélet  Akarat  Nem méltó hozzád  Kaffka_Margit  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Sokan azt tartják  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Csak a fogyatkozás látható  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png telefon  Png férfi  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete-erdő desszert  Kellemes délutánt kívánok  Szívem  Julian Brass gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png telefon  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Alázat  Erdőn  Örülök, hogy látlak!  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
testünk számos, étkezésünk során, glükóz tárolásában, zsírok megemésztése, táplálékokból származó, vérrögképződés szabályozásában, vörösvértestek termelésében, szervezetünkben nagyon, májunk pedig, májfunkció csökken, hatékony megvalósulását, mértéktelen alkoholfogyasztás, káros anyagok, gyógyszerek fogyasztása, vírusok okozta, egyik ilyen, máriatövis nemcsak, gyógynövény egyik, szilimarin nevű, növény magjában, glutation szintet, emberi szervezetben, szabad gyökökkel, szervezet méregtelenítő, máriatövis antioxidáns, gyógynövény nagyon, vírusos hepatitisz, máriatövis segítheti, koleszterinszint szabályozását, 2-es típusú, koleszterin termelésében, koleszterinszint, szabályozásában, befolyásolhatja, cukorbetegeknél, szervezetünkben, regenerálódásra, szervezetünkbe, méregtelenítés, megvalósulását, vörösvértestek, vérrögképződés, szabályozását, segítségünkre, táplálékokból, folyamatoknak, méregtelenítő, együttműködik, funkciójában, szervezetnek, szervezetben, természetben, termelésében, egészségének, megemésztése, szervezetből, megtalálható, befolyásolja, tápanyagokat, mennyiségben, rendelkezik, gyógynövény, folyamatait, antioxidáns, mértéktelen, kiürüljenek, fogyasztása, tárolásában, gyógyszerek, kezelésében, koleszterin, feldolgozza, hasznosítja, máriatövis, szilimarin, mihamarabb, fertőzések, hatékonyan, egészségét, gyulladást, érvényesül, folyamatot, májfunkció, hepatitisz, szervekkel, hatóanyaga, étkezésünk, támogatják, mennyiségű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1199
  • e Hét: 3337
  • e Hónap: 34823
  • e Év: 239524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.