Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az immunrendszer erősítése
  2021-02-22 19:49:39, hétfő
 
  Az immunrendszer egyik kiemelt feladata az, hogy hatékonyan küzdjön meg a betolakodókkal szemben, melyek lehetnek különféle kórokozók, gombák, vírusok vagy baktériumok.

Ha az immunrendszer gyenge, akkor a sejtjei csak későn és lassan érzékelik ezeket a betolakodókat, így elmaradhat a védekezés, vagy csak olyan gyenge lesz, hogy a kórokozók vígan és könnyedén tehetik a dolgukat, fertőzéseket és betegségeket okozhatnak.

Nekünk is meg kell tennünk a megfelelő lépéseket, hogy az immunrendszerünk egészséges és hatékony maradjon. Helyesen kell táplálkoznunk, friss oxigénnel kell ellátnunk a szervezetünket, aktív életmódot kell folytatnunk, sőt ha szükséges, kiegészítőket is kell szednünk.

Olyan tápanyagokat kell fogyasztanunk, melyek megerősítik szervezetünk első védelmi vonalát. Az egyik leghatékonyabb immunrendszert erősítő vitamin a C-vitamin, amely még a gyulladással szemben is hatékony védelmet biztosít. Ez azért is olyan lényeges, mivel számos komoly betegség általában a krónikus gyulladás talaján jön létre.

Szerencsére a zöldségek és a gyümölcsök nagyon sok C-vitamint tartalmaznak, így egészséges táplálkozással egyértelműen növelhetjük szervezetünkben a mennyiségét. A C-vitamin gazdag forrásai közé tartoznak a citrusfélék, az eper, a paprika, a paradicsom, a brokkoli, a kelkáposzta és a mangó is.

A probiotikumok is hatásos módjai annak, hogy növeljük szervezetünk immunitását és megerősítsük az immunsejtjeinket. A probiotikumok által egyensúlyba kerülhet a bélflóra, azaz megfelelő lesz a jó és a rossz baktériumok aránya, így jobb lesz emésztésünk és a tápanyagok felszívódása. Probiotikumokban gazdagok az erjesztett táplálékok, például a savanyú káposzta, a joghurt vagy a kefir.

Az immunrendszer egészségét támogatja a D-vitamin is. Ennek a vitaminnak kiemelkedő szerepe van az antitestek termelésében, így nagyon hatékony lehet a különféle betegségek megelőzésében, például a légzőszervi vagy az autoimmun betegségek esetében.

Az E-vitamin is nagyos hasznos az immunrendszer fellendítésében, amely a C-vitaminhoz hasonlatosan antioxidáns hatással rendelkezik. Erre a vitaminra is szükségünk van, hogy az immunrendszerünk egészségesen működjön, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani a dióféléket, a magvakat és a növényi olajokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: immunrendszerünk, probiotikumokban, immunsejtjeinket, szervezetünkben, fellendítésében, szervezetünket, immunrendszert, táplálkozással, leghatékonyabb, betolakodókkal, betolakodókat, probiotikumok, immunrendszer, megelőzésében, táplálkoznunk, fogyasztanunk, kiegészítőket, egyértelműen, betegségeket, tápanyagokat, szervezetünk, gyulladással, tartalmaznak, megerősítsük, termelésében, hasonlatosan, egészségesen, rendszeresen, fertőzéseket, felszívódása, folytatnunk, antioxidáns, rendelkezik, kelkáposzta, fogyasztani, mennyiségét, immunrendszer egyik, betolakodókkal szemben, immunrendszer gyenge, sejtjei csak, kórokozók vígan, megfelelő lépéseket, immunrendszerünk egészséges, egyik leghatékonyabb, gyulladással szemben, krónikus gyulladás, gyümölcsök nagyon, probiotikumok által, rossz baktériumok, tápanyagok felszívódása, erjesztett táplálékok, savanyú káposzta,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mosoly  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet nem más  Tavaszi este  jó reggelt  Osvát Erzsébet - Április...  Steel - Május festmény  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Kun Magdolna.: Belső félelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyi süt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Laczkó Sándor - A bizalom....  Szép estét kedves látogatóimna...  40 felett  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  Levél öregségemre  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Cserépváralja  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  József Attila - Kopogtatás nél...  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szép estét  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Reggeli kávé  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Kun Magdolna.: Belső félelem  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  És van a rabság.  Reggel van  Amellett, amit az emberek  Tavaszi szél vizet áraszt  Paul David Tripp Április 8  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Molnár Ferenc: imádom!  Tavaszi este  Amellett, amit az emberek  A felvilágosodás...  Spenót fasírttal  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Paul David Tripp Április 10 
Bejegyzés Címkék
immunrendszer egyik, betolakodókkal szemben, immunrendszer gyenge, sejtjei csak, kórokozók vígan, megfelelő lépéseket, immunrendszerünk egészséges, egyik leghatékonyabb, gyulladással szemben, krónikus gyulladás, gyümölcsök nagyon, probiotikumok által, rossz baktériumok, tápanyagok felszívódása, erjesztett táplálékok, savanyú káposzta, joghurt vagy, immunrendszer egészségét, vitaminnak kiemelkedő, antitestek termelésében, különféle betegségek, légzőszervi vagy, autoimmun betegségek, immunrendszer fellendítésében, immunrendszerünk egészségesen, növényi olajokat, immunrendszerünk, probiotikumokban, immunsejtjeinket, szervezetünkben, fellendítésében, szervezetünket, immunrendszert, táplálkozással, leghatékonyabb, betolakodókkal, betolakodókat, probiotikumok, immunrendszer, megelőzésében, táplálkoznunk, fogyasztanunk, kiegészítőket, egyértelműen, betegségeket, tápanyagokat, szervezetünk, gyulladással, tartalmaznak, megerősítsük, termelésében, hasonlatosan, egészségesen, rendszeresen, fertőzéseket, felszívódása, folytatnunk, antioxidáns, rendelkezik, kelkáposzta, fogyasztani, mennyiségét, légzőszervi, baktériumok, szerencsére, emésztésünk, citrusfélék, megerősítik, immunitását, egyensúlyba, növelhetjük, egészséges, paradicsom, vitaminhoz, egészségét, elmaradhat, szükségünk, hatékonyan, betegségek, erjesztett, táplálékok, vitaminnak, tápanyagok, antitestek, kiemelkedő, gyümölcsök, okozhatnak, dióféléket, gyulladás, zöldségek, lépéseket, általában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 2289
  • e Hónap: 16038
  • e Év: 220739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.