Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Stressz enyhítésére
  2021-04-05 23:16:27, hétfő
 
  A stresszt, a stresszes helyzeteket nem mindig tudjuk elkerülni, azonban muszáj csökkenteni a szintjét, mivel nagyon sok és sokféle testi és mentális betegséget okozhat. A hosszabb ideig fennálló, krónikussá váló stressz ugyanis negatívan hat a testi, a mentális és az érzelmi egészségre egyaránt.

A stressz okozhat alvásproblémákat, hormonális gondokat, de hozzájárulhat rossz lelkiállapot és depresszió kialakulásához is, sőt hatására akár gyulladás is létrejöhet a szervezetünkben, ami pedig sokféle krónikus betegség okozója lehet.

Szerencsére a stresszt nagyon sokféle módszerrel, gyógynövénnyel, ételekkel és egyéb kiegészítőkkel is enyhíthetjük. Az egyik legjobb megoldás, ha eleget alszunk, hiszen az alvás alatt csökken a stressz szintje, és így a testünk és a lelkünk is regenerálódni tud.

A magnéziumfogyasztás elősegítheti a jó alvást, illetve hozzájárul az izmok megfelelő ellazításához. Ez azért nagyon hasznos, mivel stresszhatás alatt az izmaink megfeszülnek. A magnézium nagyon hatékony az izomgörcsökkel és az izomfeszültséggel szemben is, így mindenképpen fogyasszuk rendszeresen ezt az ásványi anyagot.

Az illóolajokra, pontosabban azok aromaterápiás hatására is bátran számíthatunk, ha stresszesek, feszültek és idegesek vagyunk. Az illóolajokból pár cseppet kenhetünk a csuklónkra, a halántékunkra és a homlokunkra, de már az is hatásos, ha beleszagolunk egy illóolajos üvegbe.

A legjobb, a leginkább nyugtató hatással rendelkező és stresszcsökkentő illóolaj a levendula, a bergamot és a tömjén illóolaja. Ezeket az illóolajokat beszerezhetjük bioboltokból. Vásárolhatunk diffúzort is, így a lakásunkban mindig kellemes illat terjeng majd, ami segíthet a stressz és a feszültség csökkentésében.

A stressz leküzdésében, a lelki egyensúly fenntartásában, a mentális egészség megőrzésében segítségünkre lehetnek az adaptogén gyógynövények is, akár az ashwagandha, a szent bazsalikom, az aranygyökér, a ginszeng vagy a maca. Ezek a gyógynövények csökkentik a stresszt, ellenben megemelik az energiaszintünket, így a fáradtság ellen is nagyon hatásosak.

Ha szeretnénk az energiánkat és a pozitív gondolkodásunkat megnövelni, akkor fogyasszuk kúraszerűen az ashwagandhát vagy a reishi gombát. Ez utóbbi hatékonyan támogatja a testi és a mentális egészség fenntartását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: alvásproblémákat, stresszcsökkentő, gondolkodásunkat, szervezetünkben, fenntartásában, csökkentésében, izomgörcsökkel, kiegészítőkkel, kialakulásához, beszerezhetjük, gyógynövénnyel, aromaterápiás, beleszagolunk, halántékunkra, illóolajokból, hozzájárulhat, ellazításához, gyógynövények, regenerálódni, vásárolhatunk, segítségünkre, enyhíthetjük, elősegítheti, stresszhatás, mindenképpen, megfeszülnek, illóolajokat, megőrzésében, lelkiállapot, ashwagandhát, leküzdésében, rendszeresen, illóolajokra, számíthatunk, bioboltokból, fenntartását, stresszes helyzeteket, hosszabb ideig, érzelmi egészségre, stressz okozhat, stresszt nagyon, egyik legjobb, alvás alatt, stressz szintje, izmok megfelelő, izmaink megfeszülnek, magnézium nagyon, izomfeszültséggel szemben, ásványi anyagot, illóolajos üvegbe, leginkább nyugtató, tömjén illóolaja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 20  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png telefon  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem méltó hozzád  Az engedelmesség miért nem vál...  Kaffka_Margit  képre írva  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 21  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A sors  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az engedelmesség miért nem vál...  Radikális szeretet  Albert Einstein gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Nevem  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Éretlen vers  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Garai Gábor - Takarítás  Őrizkednünk kell...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Erdőn  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kellemes délutánt kívánok  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
stresszes helyzeteket, hosszabb ideig, érzelmi egészségre, stressz okozhat, stresszt nagyon, egyik legjobb, alvás alatt, stressz szintje, izmok megfelelő, izmaink megfeszülnek, magnézium nagyon, izomfeszültséggel szemben, ásványi anyagot, illóolajos üvegbe, leginkább nyugtató, tömjén illóolaja, illóolajokat beszerezhetjük, lakásunkban mindig, feszültség csökkentésében, stressz leküzdésében, lelki egyensúly, mentális egészség, adaptogén gyógynövények, szent bazsalikom, ginszeng vagy, gyógynövények csökkentik, fáradtság ellen, pozitív gondolkodásunkat, ashwagandhát vagy, reishi gombát, alvásproblémákat, stresszcsökkentő, gondolkodásunkat, szervezetünkben, fenntartásában, csökkentésében, izomgörcsökkel, kiegészítőkkel, kialakulásához, beszerezhetjük, gyógynövénnyel, aromaterápiás, beleszagolunk, halántékunkra, illóolajokból, hozzájárulhat, ellazításához, gyógynövények, regenerálódni, vásárolhatunk, segítségünkre, enyhíthetjük, elősegítheti, stresszhatás, mindenképpen, megfeszülnek, illóolajokat, megőrzésében, lelkiállapot, ashwagandhát, leküzdésében, rendszeresen, illóolajokra, számíthatunk, bioboltokból, fenntartását, szerencsére, homlokunkra, energiánkat, kúraszerűen, aranygyökér, ashwagandha, lakásunkban, stresszesek, pontosabban, csökkenteni, helyzeteket, betegséget, szeretnénk, bazsalikom, megnövelni, illóolajos, rendelkező, egészségre, módszerrel, csökkentik, feszültség, létrejöhet, csuklónkra, depresszió, fogyasszuk, krónikussá, hatékonyan, hormonális, hozzájárul, magnézium, adaptogén, diffúzort, levendula, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.