Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koronavírus és az immunrendszer
  2021-04-15 10:15:04, csütörtök
 
  Dr. Shiva Ayyadurai: Az igazság a koronavírusról
Fordította:Szendi Gábor
Forrás: Dr. Shiva Ayyadura videóbeszéde
Dr. Shiva Ayyadurai a Massachusetts Institute of Technology-n 4 PhD szerzett kutató professzor egy videóban fejtette ki nézeteit a koronavírus helyzetről.

A videó eredetiben is megtekinthető, én csak röviden összefoglalom a professzor mondandóját.

Bevezetőjében éles kirohanást intéz a politikai elit és az egészségügyi vezetés ellen. Szerinte a társadalom vezetőrétege semmit nem tett az ellen, hogy ez a helyzet kialakuljon, és most is a haszonélvezője akar lenni. Véleménye szerint a koronavírus járványt teljesen megtévesztő vírusjárványnak nevezni és a megfékezésére drasztikus adminisztratív intézkedéseket tenni. Mindez csak előkészíti a terepet arra, hogy majd a gyógyszer- és vakcinaipar válhasson a megmentőnkké, és még inkább függjünk majd tőlük.

Nem a vírus öl meg minket, hanem a saját legyengült, vaktában bármire támadó immunrendszerünk.

Bemutatja a hagyományos immunrendszer felfogást, amely szerint az immunrendszer a veleszületett és a tanulásra képes adaptív immunrendszerből áll, amit, ha megtámad egy vírus, akkor vagy tudunk ellene védekezni, vagy sem. A társadalom irányítói most azt állítják, hogy nem tudunk védekezni a vírussal szemben, mert ez olyan, amely mindenkit leteríthet.

A valóságban az immunrendszer kiegészül még a mikrobiommal (bélflóra), az interferon rendszerrel és az idegrendszer immunrendszert moduláló részével is. Ez a szisztéma, ha egészségesek vagyunk, képes megküzdeni a koronavírussal, mint azt maga az élet mutatja. A kínai járványban sokan megfertőződtek és sokan meg is haltak, de ezek elenyésző részét képezik annak a hatalmas tömegnek, aki megkapta/megkaphatta a fertőzést. Miért van az, hogy minden országban a súlyosan megbetegedettek vagy meghaltak mind, már előzőleg is elhízott, cukorbeteg, szívbeteg, rákbeteg emberek voltak? Azért, mert ezeknek az embereknek alapbetegségeik miatt már eleve legyengült, összezavarodott immunrendszerük volt. A társadalom többsége nem betegszik meg a koronavírustól.

A professzor szerint a társadalom vezetői a felelősek azért, hogy arra sosem reagáltak pánikkal, hogy hogyan táplálkozik a társadalom, hogy milyen szennyezett levegőt szív, milyen mérgezett vizet iszik, stb. Ezt sosem tekintették megoldandó kérdésnek, mert ebből él az ipar és a gyógyszeripar. Valójában hagyták, hogy a társadalom nagy része, követve, amit mondtak neki, elfogyasztva, amit elébe tesznek, eltűrve azt a környezetet, amit teremtenek neki belebetegedjen. Ennek a beteg, sérült immunrendszerű társadalomnak elég egy enyhe kis vírus, ami egy egészséges embernek meg sem kottyan, de a végletekig tönkrement egészségű embereknek ez a kis fuvallat is orkánerővel hat.

De még most sem azt tűzik a zászlóra, hogy éljünk egészségesen, térjünk vissza a normális táplálkozáshoz, hanem radikális korlátozó intézkedésekkel akarják elérni, hogy ez a vírus nehogy eljusson az emberekhez. A média partner ebben a hisztériakeltésben, mert a pánik és a félelem a hatalmon lévőket erősíti. Látszatintézkedéseikkel azt sugallják, ők a megmentői az embereknek, holott ők hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

A professzor elmagyarázza, hogyan terítette le az ebola az embereket. Mivel az ebola vírus az erek falába épült be, ezért a túlreagáló immunrendszer az ereket kezdte támadni, és ezért kezdett el testszerte vérezni az ebolás beteg. (Emlékezzünk, hogy a spanyolnáthában is, a betegekkel nem is a vírus végzett, hanem az un. citokin vihar, azaz a tüdőre a túlreagáló immunrendszer olyan mennyiségű gyulladást termelő citokint zúdított, hogy a betegek ebbe haltak bele.) Mivel a koronavírus a tüdőszövetekbe fészkeli be magát és ott készteti a gazdasejtet a vírus termelésére, a túlreagáló, elszabadult immunrendszer a tüdőt kezdi támadni és ezért alakul ki a súlyos tüdőgyulladás. Ez a citokinvihar.

Azaz, hangsúlyozza újra és újra a professzor, nem a vírus öl meg bennünket, hanem a saját rosszul működő immunrendszerünk.

Példaként elmondja, hogy a nyugati ember táplálkozásában rengeteg cukor van. Ez elősegíti a kandida és más gombák elszaporodását a szervezetben, amelyek gliotoxint termelnek. A gliotoxin elpusztitja a T-sejteket és a makrofágokat, az immunrendszer katonáit. A sok cukor tehát pusztítja az immunrendszert, amely ezért nem tud megfelelően védekezni.

Összefoglalóan az életmód tényezőket, a legyengült szervezetet a rossz táplálkozás, a sport hiánya, a stressz, a kevés alvás, a dohányzás, a szennyezett levegő, a szennyezett víz és a szennyezett élelem okozza.

A professzor - talán kicsit eltúlozva - kiemeli az A-vitamin szerepét, amely felelős a nyálkahártya megfelelő kiépüléséért a tüdőben és a bélrendszerben, s szerinte ez az a fal, amely az első védelmi vonat a vírussal szemben. Miért pont az idősekben romlik le ez a védelem? Mert csökken a pajzsmirigyhormon termelés, és a táplálékkal elfogyasztott béta-karotin nem tud A-vitaminná konvertálódni. Az A-vitamin az immunrendszer normál működéséhez is szükséges. Így az immunrendszer képes lesz kordában tartani a citokineket, s így nem alakul ki a citokin vihar. Ezután példákat hoz arra, hogy pl. az A-vitamin véd a kanyaróval és egyéb betegségekkel szemben. (A Tévutak az orvoslásban c. könyvemet írva, a szakirodalom alapján bennem is felmerült olyan eretnek gondolat, hogy a kanyaró attól olyan veszélyes betegség, mert a gyerekeknek A-vitaminhiánya van.) A professzor említi még a D-vitamint is, amely antimikrobiális fehérjéket termel, és persze kitér röviden a c-vitaminra is. A professzor előadását inkább példabeszédként lehet értelmezni, hiszen kiemelt egy-két fontos vitamint, plusz a megfelelő táplálkozást, ami összességében úgy foglalható össze: adjuk meg a szervezetnek, amit az igényel. De hallottunk valaha is orvosoktól, politikusoktól vitaminokról vagy a valóban egészséges táplálkozásról? (Nem arról a röhejes és veszélyes ajánlásról, amit a dietetika szorgalmaz, és amit valójában az élelmiszer ipar diktál le nekik.) Nem, soha. Ők a megfelelő oltásban reménykednek, amely majd megállítja a vírust a szaporodásban, de az őket nem érdekli, milyen mellékhatások árán fogja ezt elérni. És ha jön majd egy következő vírus, az ugyanúgy készületlenül éri majd a legyengült társadalmat, és kezdődik minden elölről. Majd megint egy oltás, majd megint ez fog minket megmenteni?
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: immunrendszerünk, immunrendszerből, alapbetegségeik, vírusjárványnak, megbetegedettek, példabeszédként, táplálkozásában, spanyolnáthában, immunrendszerük, összezavarodott, intézkedésekkel, antimikrobiális, bélrendszerben, megfertőződtek, adminisztratív, belebetegedjen, tüdőszövetekbe, haszonélvezője, intézkedéseket, immunrendszerű, politikusoktól, elszaporodását, immunrendszert, koronavírustól, koronavírussal, koronavírusról, táplálkozáshoz, összefoglalóan, táplálkozásról, megfékezésére, betegségekkel, mellékhatások, vitaminhiánya, immunrendszer, bevezetőjében, veleszületett, videóban fejtette, koronavírus helyzetről, videó eredetiben, professzor mondandóját, politikai elit, egészségügyi vezetés, társadalom vezetőrétege, helyzet kialakuljon, haszonélvezője akar, koronavírus járványt, megfékezésére drasztikus, terepet arra, saját legyengült, hagyományos immunrendszer, tanulásra képes, társadalom irányítói, Shiva Ayyadurai, Szendi Gábor, Shiva Ayyadura, Massachusetts Institute,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Mindent de mindent visszakap  Ott van  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magamnak  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Erdei gyöngyvirág  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Müller Péter tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Müller Péter tollából  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  ajándék, mellyel meglepem  Emlékezz  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Az ember  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Pitypang szökőkút  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Ma van a magyar költészet napj...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A felvilágosodás...  Márai Sándor tollából  Szép álmokat!  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jázmin  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  A felvilágosodás...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
videóban fejtette, koronavírus helyzetről, videó eredetiben, professzor mondandóját, politikai elit, egészségügyi vezetés, társadalom vezetőrétege, helyzet kialakuljon, haszonélvezője akar, koronavírus járványt, megfékezésére drasztikus, terepet arra, saját legyengült, hagyományos immunrendszer, tanulásra képes, társadalom irányítói, vírussal szemben, immunrendszer kiegészül, interferon rendszerrel, idegrendszer immunrendszert, élet mutatja, kínai járványban, hatalmas tömegnek, súlyosan megbetegedettek, embereknek alapbetegségeik, társadalom többsége, professzor szerint, társadalom vezetői, felelősek azért, társadalom nagy, egészséges embernek, végletekig tönkrement, normális táplálkozáshoz, vírus nehogy, média partner, hatalmon lévőket, professzor elmagyarázza, ebola vírus, erek falába, túlreagáló immunrendszer, ereket kezdte, ebolás beteg, vírus végzett, betegek ebbe, tüdőszövetekbe fészkeli, vírus termelésére, tüdőt kezdi, súlyos tüdőgyulladás, saját rosszul, nyugati ember, gliotoxin elpusztitja, immunrendszer katonáit, életmód tényezőket, legyengült szervezetet, rossz táplálkozás, sport hiánya, kevés alvás, szennyezett levegő, szennyezett élelem, nyálkahártya megfelelő, első védelmi, idősekben romlik, pajzsmirigyhormon termelés, táplálékkal elfogyasztott, immunrendszer normál, immunrendszer képes, citokin vihar, szakirodalom alapján, kanyaró attól, gyerekeknek A-vitaminhiánya, professzor említi, professzor előadását, megfelelő táplálkozást, valóban egészséges, dietetika szorgalmaz, élelmiszer ipar, megfelelő oltásban, következő vírus, ugyanúgy készületlenül, legyengült társadalmat, immunrendszerünk, immunrendszerből, alapbetegségeik, vírusjárványnak, megbetegedettek, példabeszédként, táplálkozásában, spanyolnáthában, immunrendszerük, összezavarodott, intézkedésekkel, antimikrobiális, bélrendszerben, megfertőződtek, adminisztratív, belebetegedjen, tüdőszövetekbe, haszonélvezője, intézkedéseket, immunrendszerű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 11041
  • e Hónap: 24790
  • e Év: 229491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.