Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kitűnő alvást támogatók
  2021-04-19 22:26:34, hétfő
 
  A mindennapi stressz okozhat alvásgondokat. Ilyenkor nehéz elaludni, többször is felébredhetünk az éjszaka során, és csak nehezen alszunk vissza. Az is gyakori probléma, ha valaki nem tud egyhuzamban legalább 6-8 órát aludni, a szervezetünknek pedig nagy szüksége van az alvásra, hiszen közben tud regenerálódni a testünk és az agyunk is. Éppen ezért aki alvászavarban szenved, másnap nemcsak fáradt lehet, de azt is észreveheti, hogy csökken a koncentrációs képessége és romlik a munkateljesítménye.

Altatót nem érdemes szedni erre a problémára, hiszen nemcsak az a veszélye, hogy hozzászokást eredményez, hanem az is, hogy sok olyan káros anyag található benne, melyek akár egészségkárosító hatást is kiválthatnak. Ha túl sok altatót, nyugtatót szed valaki, hozzászokik a szervezete és amiatt emelni kell az adagon, hogy hatásos legyen, ez pedig nagyon megterheli a májat.

Akár a konyhánkban is lehetnek olyan szupertáplálékok, melyek hatásosak lehetnek az alvászavar megoldásában, mi most néhányat mutatunk közülük.

Az egyik ilyen nagyszerű táplálék az édesburgonya, amely tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot és káliumot. Ezek az ásványi anyagok támogatják a jó alvást és a nyugodt pihenést.

A mandula is hasznos lehet alvásproblémák esetén. Fogyasztását időzítsük az esti lefekvés előtti időre, hiszen sok triptofánt és magnéziumot tartalmaz. Mindkettő pozitívan hat az idegrendszerre és segítenek az izmok ellazításában.

A diót is érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel szintén nagyon gazdag triptofánban, de jó forrása a melatoninnak is, ami hozzásegít a nyugodt alváshoz.

Ha csak tehetjük, fogyasszunk banánt is, hiszen olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek nemcsak az elalvást könnyítik meg, hanem abban is segíthetnek, hogy ne ébredjünk fel az éjszaka során. Ezt a hatást a benne található káliumnak, magnéziumnak és B6-vitaminnak köszönhetjük.

A triptofán szabályozásában a kalciumtartalmú táplálékok is segítséget nyújtanak, mint például a tej, a sajt vagy a joghurt. A kalcium emellett segít az izmok ellazításában is, ami szintén biztosíthatja a mély és pihentető alvást.

Ha már semmi nem segít, akkor minden este lefekvés előtt igyunk egy pohárnyi cseresznyelevet, hiszen ez gazdag forrása a melatoninnak, az alvást segítő hormonnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: egészségkárosító, szupertáplálékok, szabályozásában, kalciumtartalmú, szervezetünknek, cseresznyelevet, idegrendszerre, alvásproblémák, felébredhetünk, regenerálódni, koncentrációs, biztosíthatja, alvásgondokat, ellazításában, alvászavarban, triptofánban, fogyasztását, tápanyagokat, rendszeresen, melatoninnak, magnéziumnak, édesburgonya, köszönhetjük, mennyiségben, hozzászokást, kiválthatnak, megoldásában, vitaminokkal, magnéziumot, konyhánkban, észreveheti, egyhuzamban, segíthetnek, fogyasszunk, hozzászokik, fogyasztani, mindennapi stressz, éjszaka során, szervezetünknek pedig, koncentrációs képessége, alvászavar megoldásában, egyik ilyen, ásványi anyagok, nyugodt pihenést, esti lefekvés, izmok ellazításában, nyugodt alváshoz, elalvást könnyítik, benne található, triptofán szabályozásában, kalciumtartalmú táplálékok, sajt vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeretem ujjad karcsuságait,  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vannak emberek  Hamvas Béla  Jázmin  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Bornyi Veronika haiku verse  ajándék, mellyel meglepem  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimna...  Baranyi Ferenc - N i n c s  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jó nap volt  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Márai Sándor tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimn...  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra  "Ez egy csoda"  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  Azért kaptad  Egy gondolat  Jázmin  Müller Péter tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Müller Péter tollából  IGEN így  Magyar költészet napja  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  képre írva  IGEN így  Ady Endre - Mindegy átka  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  különleges  ajándék, mellyel meglepem  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó cicák  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Zilahy Lajos mondta  Töröld le  Martin Buber, A haszidim meséi  A sorsod  Baranyi Ferenc - N i n c s  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jánosházy György: Fogd a kezem  ajándék, mellyel meglepem  Márai Sándor tollából  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mindennapi stressz, éjszaka során, szervezetünknek pedig, koncentrációs képessége, alvászavar megoldásában, egyik ilyen, ásványi anyagok, nyugodt pihenést, esti lefekvés, izmok ellazításában, nyugodt alváshoz, elalvást könnyítik, benne található, triptofán szabályozásában, kalciumtartalmú táplálékok, sajt vagy, kalcium emellett, pohárnyi cseresznyelevet, alvást segítő, egészségkárosító, szupertáplálékok, szabályozásában, kalciumtartalmú, szervezetünknek, cseresznyelevet, idegrendszerre, alvásproblémák, felébredhetünk, regenerálódni, koncentrációs, biztosíthatja, alvásgondokat, ellazításában, alvászavarban, triptofánban, fogyasztását, tápanyagokat, rendszeresen, melatoninnak, magnéziumnak, édesburgonya, köszönhetjük, mennyiségben, hozzászokást, kiválthatnak, megoldásában, vitaminokkal, magnéziumot, konyhánkban, észreveheti, egyhuzamban, segíthetnek, fogyasszunk, hozzászokik, fogyasztani, anyagokkal, vitaminnak, mindennapi, táplálékok, eredményez, segítséget, szervezete, támogatják, triptofánt, alvászavar, megterheli, problémára, hozzásegít, hatásosak, nyugtatót, található, segítenek, káliumnak, triptofán, nyújtanak, hormonnak, pihentető, ébredjünk, könnyítik, időzítsük, tartalmaz, mindkettő, pozitívan, nagyszerű, kalciumot, képessége, elalvást, szüksége, alváshoz, többször, pohárnyi, lefekvés, táplálék, káliumot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3318
  • e Hét: 13432
  • e Hónap: 27181
  • e Év: 231882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.