Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jobb légzés és egészséges tüdő
  2021-05-09 22:12:29, vasárnap
 
  Évente emberek milliói halnak meg valamilyen tüdőbetegségben. Légzőszervünk megbetegedése leginkább a nem megfelelő életmód, illetve a légszennyezettség miatt következik be, amely légzési nehézségekhez vezet. Szerencsére életmódunk megváltoztatásával és a tüdő egészségét is szolgáló táplálékok fogyasztásával mi magunk is sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

Az egyik ilyen egészséges táplálék a fokhagyma. Ez a gyógynövény allicinben gazdag, amely számos egészségügyi hatással rendelkezik. Kiemelkedő az antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatása, de vérnyomás csökkentőként is felhasználhatjuk. Néhány kutatás a fokhagyma egészen különleges hatásáról számolt be. Bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztása számos más pozitív hatása mellett egyes tüdőbetegségekre, például a nehézlégzésre is hatékony lehet.

A sötét leveles zöldségek, mint például a spenót, a mángold vagy a káposzta nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Emellett olyan fitokemikáliák is megtalálhatók bennük, melyek segítenek megelőzni az oxidatív károsodást, csökkentik a gyulladást és eredményesen küzdenek a rákos megbetegedések ellen.

Az alma is gazdag antioxidánsokban és fitokemikáliákban, melyek együttesen csökkentik az asztma, a gyulladás, sőt a rákos betegségek kialakulásának kockázatát is.

A gyömbér a megfázás és a torokfájás egyik legjobb ellenszere. Fő hatóanyaga egy bioaktív vegyület, a gingerol. A gyömbérrel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy segíthet megelőzni az asztmát, de migrén és magas vérnyomás ellen is nagyon hatásos.

A bogyós gyümölcsök, mint a szamóca, áfonya, málna, szeder fenolos savakban, flavonoidokban, C-vitaminban és tanninokban is rendkívül gazdagok. Ezek mind segítenek csökkenteni a gyulladást, fokozzák az immunitást, támogatják a szívet és hatékony védelmet jelenthetnek a rákos betegségekkel szemben.

A brokkoli egy szulforafán nevű vegyületben gazdag, amely antioxidáns hatással rendelkezik, de gyulladást is csökkent. Sok tanulmány számolt be ennek a vegyületnek a rákellenes és antimikrobiális hatásáról, amely segíthet megelőzni a mell, a tüdő és a gyomor súlyos, akár rákos megbetegedéseit is.

A grapefruit is gazdag bioaktív vegyületekben, melyek segítenek kiüríteni a szervezetből a méreganyagokat és csökkenthetik a tüdőben kialakult gyulladást. Bizonyos esetekben azonban a citrusfélék akár még fel is erősíthetik ezt a gyulladásos állapotot, így fogyasztásuk előtt minden esetben kérje ki orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát, véleményét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antioxidánsokban, tüdőbetegségekre, felhasználhatjuk, bebizonyosodott, megbetegedéseit, antimikrobiális, tüdőbetegségben, kialakulásának, fogyasztásával, megbetegedések, flavonoidokban, méreganyagokat, fitokemikáliák, megbetegedése, légzőszervünk, csökkentőként, gyógyszerésze, csökkenthetik, nehézségekhez, betegségekkel, megtalálhatók, nehézlégzésre, vegyületekben, kapcsolatban, szervezetből, tartalmaznak, eredményesen, egészségügyi, fogyasztásuk, jelenthetnek, antioxidáns, tanninokban, gyógynövény, vegyületnek, erősíthetik, rendelkezik, légszennyezettség miatt, tüdő egészségét, egészségünk megőrzése, egyik ilyen, gyógynövény allicinben, fokhagyma egészen, sötét leveles, mángold vagy, káposzta nagyon, oxidatív károsodást, rákos megbetegedések, rákos betegségek, torokfájás egyik, bioaktív vegyület, gyömbérrel kapcsolatban, bogyós gyümölcsök,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy tavasz  Ma van a magyar költészet napj...  A pitypang legendája  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevelőszülőkhöz adták,  Paul David Tripp Április 15  Megígért békesség  Segíts neki dicsérni Téged  A pitypang legendája  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vannak emberek  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Megígért békesség  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jázmin  Pitypang szökőkút  József Attila - Kopogtatás nél...  Robert Merle tollából  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy tavasz  Facebookon kaptam  IGEN így  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Emlékezz  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mindig lesz olyan  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  József Attila - Kopogtatás nél...  Vidámság  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  A sorsod  Egyszerű  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  "Ez egy csoda"  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Jázmin  Jázmin  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  jó reggelt 
Bejegyzés Címkék
légszennyezettség miatt, tüdő egészségét, egészségünk megőrzése, egyik ilyen, gyógynövény allicinben, fokhagyma egészen, sötét leveles, mángold vagy, káposzta nagyon, oxidatív károsodást, rákos megbetegedések, rákos betegségek, torokfájás egyik, bioaktív vegyület, gyömbérrel kapcsolatban, bogyós gyümölcsök, rákos betegségekkel, szulforafán nevű, gyomor súlyos, tüdőben kialakult, citrusfélék akár, gyulladásos állapotot, antioxidánsokban, tüdőbetegségekre, felhasználhatjuk, bebizonyosodott, megbetegedéseit, antimikrobiális, tüdőbetegségben, kialakulásának, fogyasztásával, megbetegedések, flavonoidokban, méreganyagokat, fitokemikáliák, megbetegedése, légzőszervünk, csökkentőként, gyógyszerésze, csökkenthetik, nehézségekhez, betegségekkel, megtalálhatók, nehézlégzésre, vegyületekben, kapcsolatban, szervezetből, tartalmaznak, eredményesen, egészségügyi, fogyasztásuk, jelenthetnek, antioxidáns, tanninokban, gyógynövény, vegyületnek, erősíthetik, rendelkezik, vegyületben, szulforafán, fogyasztása, szerencsére, gyulladásos, citrusfélék, egészségünk, csökkenteni, hatóanyaga, rendszeres, támogatják, gyulladást, ellenszere, vitaminban, különleges, torokfájás, immunitást, gyömbérrel, egészségét, csökkentik, együttesen, életmódunk, grapefruit, betegségek, kockázatát, véleményét, következik, kiemelkedő, táplálékok, rákellenes, károsodást, allicinben, valamilyen, egészséges, gyümölcsök, megelőzni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.