Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az avókádóolaj gyógyhatásairól
  2021-05-10 23:02:59, hétfő
 
 



Az avokádó gazdag forrása az egészséges zsíroknak. Valójában egy szupertáplálékról van szó, hiszen nagyon sok olyan rostot tartalmaz, melyek csökkentik az LDL, az úgynevezett rossz koleszterin szintjét. Mivel az avokádó nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírokat, így segíti a benne található zsírban oldódó vitaminok felszívódását és hasznosulását. Ennek köszönhetően avokádó rendszeres fogyasztásának köszönhetően jól hasznosulhat a D-, a K-, az A- és az E-vitamin.

Az avokádóból nyert olaj is rendkívül egészséges, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Emellett gazdag forrása az E-vitaminnak és más antioxidáns vitaminoknak és egyéb hasznos tápanyagoknak.

Az avokádó sok olajsavat is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkező telítetlen zsírsav. Az egyszeresen telítetlen zsírok segítenek csökkenteni az LDL-koleszterin-szintet és ezzel párhuzamosan növelik a HDL-koleszterin szintjét, ami a köznyelvben a jó koleszterintet jelöli.

Az avokádóolaj a szív egészségére nézve is hasznos lehet. Számos kutatást végeztek az avokádóolajjal kapcsolatban és bebizonyosodott, hogy nagyon hatékony a metabolikus szindróma megelőzésében. Ez azért is fontos, mivel ez az állapot magas vérnyomással és koleszterinszinttel, hasi zsírral és elhízással járhat együtt. Mindez pedig jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázatát.

Az avokádónak további egészségügyi előnyei is vannak, melyeket a telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetünk, hiszen a hatására a szervezet jobban fel tudja szívni és hasznosítani a rákellenes antioxidánsokat, mint például a likopint vagy a béta-karotint.

Az avokádóolaj másik előnye, hogy kiemelkedő szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában és stabilizálásában. Ami nagyon lényeges, hiszen az ingadozó vércukorszint oka lehet az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának.

Ez a különleges olaj az emésztőrendszer egészséges működését is támogatja. Segíti a jó baktériumok elszaporodását a bélben, és a bélflóra egyensúlyának megtartásához is hozzájárul. Ezzel pedig az immunfunkciók is javulnak, hiszen az immunrendszer mintegy 70 százaléka a bélrendszerben található.

Az avokádóolaj mindezek mellett jelentősen javítja a kognitív folyamatokat és aktívan részt vesz az egészséges idegrendszer fenntartásában is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: stabilizálásában, antioxidánsokat, bebizonyosodott, emésztőrendszer, szabályozásában, avokádóolajjal, fenntartásában, fogyasztásának, bélrendszerben, koleszterintet, elszaporodását, kialakulásának, tápanyagoknak, vércukorszint, hasznosulását, immunrendszer, cukorbetegség, egyensúlyának, megtartásához, felszívódását, megelőzésében, szívinfarktus, immunfunkciók, köszönhetően, párhuzamosan, hasznosulhat, vitaminoknak, mennyiségben, folyamatokat, többszörösen, kapcsolatban, idegrendszer, hasznosítani, egészségügyi, vérnyomással, köszönhetünk, avokádó gazdag, egészséges zsíroknak, úgynevezett rossz, avokádó nagy, benne található, avokádóból nyert, egyszeresen telítetlen, szív egészségére, avokádóolajjal kapcsolatban, metabolikus szindróma, állapot magas, stroke kialakulásának, avokádónak további, szervezet jobban, rákellenes antioxidánsokat, likopint vagy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  A máj egészségét biztosító és ...  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Esti kép  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Boldogság  Nagy Feró megmondta?  Aki belekortyol  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Graffiti bölcsesség  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Apu  Alvó cica  A tavasz nem csak önmagában sz...  A jó kedv a világon  Nem látom őket  Nem látom őket  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Virágvasárnap a húsvét előtti  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Sok ember olyan,  Virágvasárnap: az élet és a re...  képre írva  Színház az egész világ,  Alvó cica  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Levél lány  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Ne hagyd  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Idővel az ember megérti, hogy ...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Karinthy Frigyes: Almafa  Képes idézet !  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Maci az északi fény alatt  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Nem jár  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  képre írva  Sok ember olyan,  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Alvó baby  Most - segíts meg Mária ,  A szeretetről  Képes idézet !  Esti kép  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Nem látom őket 
Bejegyzés Címkék
avokádó gazdag, egészséges zsíroknak, úgynevezett rossz, avokádó nagy, benne található, avokádóból nyert, egyszeresen telítetlen, szív egészségére, avokádóolajjal kapcsolatban, metabolikus szindróma, állapot magas, stroke kialakulásának, avokádónak további, szervezet jobban, rákellenes antioxidánsokat, likopint vagy, avokádóolaj másik, vércukorszint szabályozásában, ingadozó vércukorszint, 2-es típusú, különleges olaj, emésztőrendszer egészséges, bélflóra egyensúlyának, immunrendszer mintegy, bélrendszerben található, avokádóolaj mindezek, kognitív folyamatokat, egészséges idegrendszer, stabilizálásában, antioxidánsokat, bebizonyosodott, emésztőrendszer, szabályozásában, avokádóolajjal, fenntartásában, fogyasztásának, bélrendszerben, koleszterintet, elszaporodását, kialakulásának, tápanyagoknak, vércukorszint, hasznosulását, immunrendszer, cukorbetegség, egyensúlyának, megtartásához, felszívódását, megelőzésében, szívinfarktus, immunfunkciók, köszönhetően, párhuzamosan, hasznosulhat, vitaminoknak, mennyiségben, folyamatokat, többszörösen, kapcsolatban, idegrendszer, hasznosítani, egészségügyi, vérnyomással, köszönhetünk, koleszterin, zsírsavakat, egyszeresen, avokádóolaj, érrendszeri, antioxidáns, úgynevezett, köznyelvben, baktériumok, csökkenteni, metabolikus, egészségére, hozzájárul, egészséges, elhízással, jelentősen, telítetlen, rendszeres, hatásokkal, rendelkező, betegségek, kiemelkedő, rákellenes, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1568
  • e Hét: 6809
  • e Hónap: 26671
  • e Év: 202546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.