Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kerékpározzunk az egészségünkért
  2021-06-17 21:19:20, csütörtök
 
  Az egyik legjobb aerob szabadidős tevékenység nem más, mint a kerékpározás. Kint a szabadban mindig jólesik egy kicsit mozogni. A kerékpározás nem mellesleg az egyik olyan sport, ami kíméli az ízületeket, mégis nagyon jót tesz a testi és a lelki egészségünknek egyaránt. Cikkünkből megtudhatja, miért is olyan egészséges sport a kerékpározás, miért érdemes autó helyett inkább biciklivel közlekedni, akár még a munkahelyünkre is.

A rendszeres és nagy intenzitású kerékpározás segít a kalóriaégetésben és a sikeres fogyókúrához is aktívan hozzájárul. A folyamatos kerékpározással óránként 300-400 kalóriát is elégethetünk. Ez a testedzés javítja az anyagcserét, ami szintén segít az extra kalória elégetésében.

A kerékpározással azonban nemcsak zsírt égethetünk, hanem izmot is építhetünk. Elsősorban a comb, a lábszár és a fenék izmai erősödnek meg. De növekszik a pulzusszám is, így több vér pumpálódik a szívbe. A rendszeres kerékpározás tágítja az ereket és ez segít a vérnyomás csökkentésében, ami növeli a szívizom rugalmasságát és erősíti az artériákat. Kutatások azt mutatják, hogy már heti 3-4 alkalommal, legalább félórás biciklizés is hozzájárul az alacsonyabb vérnyomáshoz és az LDL-koleszterin-szint csökkentéséhez.

A kerékpározás mentális nyugalmat is biztosít, így nagyon hatásos lehet depresszió, stressz és szorongás ellen, de javítja a koncentrációt is. A rendszeres mozgás jobb hangulatot biztosíthat, hiszen hatására endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben.

A testmozgás egyik nagy előnye, hogy segít a fertőzések elleni hatékony küzdelemben. A tanulmányok azt mutatják ugyanis, hogy a rendszeres kerékpározás növeli a fehérvérsejtek és az antitestek számát, ami hatásos lehet a betegségek elleni küzdelemben és az immunrendszer erősítésében.

A kerékpározás a tüdő kapacitását is javítja, hiszen növeli a légzési sebességet, ami nagyobb mennyiségű oxigént eredményez a tüdőben, így erősebb és egészségesebb lehet a tüdőnk.

A fizikai aktivitás hiánya oka lehet a cukorbetegség kialakulásának. Kutatások azt mutatják, hogy már napi 30 percnyi kerékpározás is jelentősen csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

De ez a sport fokozza a csontok erejét is, aminek köszönhetően csökkenhet a csonttörések kockázata. A kerékpározás abban is segíthet, hogy megszabaduljunk az ízületi gyulladás generálta fájdalomtól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: kalóriaégetésben, kerékpározással, boldogsághormon, megszabaduljunk, egészségünknek, csökkentéséhez, kialakulásának, fehérvérsejtek, csökkentésében, munkahelyünkre, egészségesebb, koncentrációt, immunrendszer, cukorbetegség, rugalmasságát, kerékpározás, szervezetben, fogyókúrához, vérnyomáshoz, csonttörések, elégetésében, köszönhetően, erősítésében, elégethetünk, megtudhatja, küzdelemben, koleszterin, tanulmányok, alacsonyabb, fájdalomtól, biztosíthat, kapacitását, tevékenység, anyagcserét, intenzitású, pumpálódik, egyik legjobb, szabadban mindig, kicsit mozogni, egyik olyan, lelki egészségünknek, sikeres fogyókúrához, folyamatos kerékpározással, testedzés javítja, extra kalória, kerékpározással azonban, fenék izmai, rendszeres kerékpározás, vérnyomás csökkentésében, szívizom rugalmasságát, alacsonyabb vérnyomáshoz, kerékpározás mentális,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ady Endre - Mindegy átka  Ott van  Zilahy Lajos mondta  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Robin Wight pitypang szobra  Megígért békesség  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Pitypang szökőkút  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Jó éjszakát  Magamnak  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jázmin  Jánosházy György: Fogd a kezem  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vannak emberek  Hamvas Béla  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Emlékezz  Jó nap volt  Facebookon kaptam  40 felett  Nevelőszülőkhöz adták,  Robert Merle tollából  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Hamvas Béla  Paul David Tripp Április 15  Megígért békesség  Robert Merle tollából  Bornyi Veronika haiku verse  Borzasztó  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó cicák  Walter Chrysler mondta  Mindent de mindent visszakap  Szép estét  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Az ember  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Vannak emberek  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egy tavasz  Ott van  Paul David Tripp Április 15  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Borzasztó  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva  Csend  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Emlékezz  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Krisztinától  Eduardo Sacheri gondolata 
Bejegyzés Címkék
egyik legjobb, szabadban mindig, kicsit mozogni, egyik olyan, lelki egészségünknek, sikeres fogyókúrához, folyamatos kerékpározással, testedzés javítja, extra kalória, kerékpározással azonban, fenék izmai, rendszeres kerékpározás, vérnyomás csökkentésében, szívizom rugalmasságát, alacsonyabb vérnyomáshoz, kerékpározás mentális, rendszeres mozgás, testmozgás egyik, fertőzések elleni, antitestek számát, betegségek elleni, immunrendszer erősítésében, tüdő kapacitását, légzési sebességet, fizikai aktivitás, cukorbetegség kialakulásának, cukorbetegség kockázatát, sport fokozza, csontok erejét, csonttörések kockázata, kerékpározás abban, ízületi gyulladás, kalóriaégetésben, kerékpározással, boldogsághormon, megszabaduljunk, egészségünknek, csökkentéséhez, kialakulásának, fehérvérsejtek, csökkentésében, munkahelyünkre, egészségesebb, koncentrációt, immunrendszer, cukorbetegség, rugalmasságát, kerékpározás, szervezetben, fogyókúrához, vérnyomáshoz, csonttörések, elégetésében, köszönhetően, erősítésében, elégethetünk, megtudhatja, küzdelemben, koleszterin, tanulmányok, alacsonyabb, fájdalomtól, biztosíthat, kapacitását, tevékenység, anyagcserét, intenzitású, pumpálódik, hozzájárul, folyamatos, égethetünk, építhetünk, rendszeres, elsősorban, pulzusszám, hangulatot, mennyiségű, sebességet, betegségek, eredményez, jelentősen, csökkenhet, kockázatát, antitestek, alkalommal, depresszió, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.