Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hangyák ellen
  2021-07-03 22:08:15, szombat
 
  Hangyák a lakásban?
A legerősebb házi szerek, amik messzire elűzik őket
A hangyák jelenlétével nem kell megbarátkozni: van ellenszer, ami elűzi őket.

Nem egy irigyelni való pillanat, amikor valaki hangyákat talál a lakásában: általában a konyhában, az étkezőben és a nappaliban fordulnak elő, ahol ételmorzsákat találnak, de mivel a víz is vonzza őket, a fürdőben is felbukkanhatnak. A falak tövében, a nyílászáróknál, apró réseknél, a konyhaszekrényen és más, különböző felületeken is tetten érhetők.

Ha érintett vagy a problémában, jelenlétükkel nem kell megbarátkoznod, ám agresszív irtószerek alkalmazására sem lesz szükség. Olyan megoldások is léteznek, melyek nem tartalmaznak erős vegyi anyagokat, így akár kisgyerek vagy házi kedvenc mellett is alkalmazhatod őket. Ezek a módszerek állatvédőként is szimpatikusak lehetnek számodra, mivel nem okozzák ezeknek az élőlényeknek a halálát, csupán elveszik a kedvüket attól, hogy a lakásba telepedjenek.

5 természetes megoldás a hangyák elűzésére

Mivel a hangyák kifejezetten irtóznak bizonyos szagoktól, illetve illatoktól, elűzésükben ezeknek hasznát veheted. Az egyik, amit nem kedvelnek, az ecetszag: tégy tömény ecetet egy vattapamacsra, és töröld át vele azt a területet, ahol a hangyákat láttad.

Hasonlóképpen beválhat a citromos áttörlés is. Készíts egy csésze víz és fél citrom levének a keverékéből elegyet, és ezzel törölgesd le a szóban forgó részeket.

Különböző illóolajak is segíthetnek: három kiváltképp, a borsmenta-, az eukaliptusz- és a levendula-illóolaj is. Ezeket egy mécsesben könnyűszerrel párologtathatod, de még egyszerűbb, ha csepegtetsz belőlük pár pöttyöt egy-egy vattakorongra, és elhelyezed ezeket a lakásnak azokon a pontjain, ahol az apró betolakodókat észlelted.

Bizonyos fűszerek is meghozhatják a kellő hatást: szórj fahéjat vagy borsot oda, ahol a hangyákkal találkoztál. A fahéj illatától irtóznak, így messze el fogják kerülni a lakást. A bors erős illata abban segít, hogy a lakásban fellelhető élelmiszerek illatát ne érezzék meg ezek a kártevők.

Végül akár a babahintőpor is beválhat, ugyanis illata elriaszthatja a hangyákat: szórj belőle azokra a részekre, ahol a hangyák előfordultak, vagy dörzsölj valamennyit egy vattakorongra, és azt helyezd ki a lakás különböző pontjain.

3 záró tanács
A hangyák távoltartásában is, mint mindig, a megelőzés a legjobb eszköz. Fontos a szemetes kellő gyakoriságú ürítése, a felületek rendszeres tisztán tartása, a megfelelő törölgetés és porszívózás, hogy sehol se maradjon csalogató ételmaradék vagy morzsa. Az is fontos, hogy a fürdőben és a konyhában ne maradjanak nagy, nedves felületek, hiszen a víz is vonzó a hangyák számára.

Végül óva intenénk a szódabikarbónás és sütőporos hangyairtástól: bár sokak szerint remek megoldás, ezek valójában csalogatják a hangyákat, és miután ettek belőlük, csúnyán szétrobbantja a szervezetüket, ami nem túl humánus, ráadásul szennyezi is a lakást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: konyhaszekrényen, szódabikarbónás, felbukkanhatnak, távoltartásában, párologtathatod, nyílászáróknál, megbarátkoznod, hangyairtástól, betolakodókat, jelenlétükkel, elriaszthatja, vattakorongra, szervezetüket, szétrobbantja, alkalmazására, ételmorzsákat, könnyűszerrel, szimpatikusak, állatvédőként, alkalmazhatod, hasonlóképpen, vattapamacsra, megbarátkozni, jelenlétével, élelmiszerek, előfordultak, babahintőpor, kifejezetten, meghozhatják, élőlényeknek, telepedjenek, tartalmaznak, gyakoriságú, eukaliptusz, találkoztál, segíthetnek, legerősebb házi, hangyák jelenlétével, irigyelni való, nappaliban fordulnak, falak tövében, módszerek állatvédőként, kedvüket attól, lakásba telepedjenek, hangyák elűzésére, hangyák kifejezetten, hangyákat láttad, citromos áttörlés, keverékéből elegyet, szóban forgó, mécsesben könnyűszerrel, lakásnak azokon,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember emlékekből áll  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Anyámról való emlékek  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Bársony székben  ajándék, mellyel meglepem  Bársony székben  Jó éjszakát  Minden tavaszból őrizz..  Azért kaptad  Kertem  Paul David Tripp Április 13  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimn...  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  "Ez egy csoda"  képre írva  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 12  Jánosházy György: Fogd a kezem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  "Ez egy csoda"  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 12  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  képre írva  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  képre írva  Anyámról való emlékek  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  IGEN így  Jó éjszakát  Az ember emlékekből áll  Magamnak  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Szép estét  39 ígéret  Egyszerű  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Magamnak  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Baranyi Ferenc - N i n c s  39 ígéret  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Nevelőszülőkhöz adták,  Vannak emberek  képre írva  Pitypang szökőkút  ajándék, mellyel meglepem  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  "Ez egy csoda"  Anyák napjára  különleges  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legerősebb házi, hangyák jelenlétével, irigyelni való, nappaliban fordulnak, falak tövében, módszerek állatvédőként, kedvüket attól, lakásba telepedjenek, hangyák elűzésére, hangyák kifejezetten, hangyákat láttad, citromos áttörlés, keverékéből elegyet, szóban forgó, mécsesben könnyűszerrel, lakásnak azokon, apró betolakodókat, kellő hatást, hangyákkal találkoztál, fahéj illatától, bors erős, lakásban fellelhető, hangyák előfordultak, lakás különböző, hangyák távoltartásában, legjobb eszköz, szemetes kellő, felületek rendszeres, megfelelő törölgetés, hangyák számára, konyhaszekrényen, szódabikarbónás, felbukkanhatnak, távoltartásában, párologtathatod, nyílászáróknál, megbarátkoznod, hangyairtástól, betolakodókat, jelenlétükkel, elriaszthatja, vattakorongra, szervezetüket, szétrobbantja, alkalmazására, ételmorzsákat, könnyűszerrel, szimpatikusak, állatvédőként, alkalmazhatod, hasonlóképpen, vattapamacsra, megbarátkozni, jelenlétével, élelmiszerek, előfordultak, babahintőpor, kifejezetten, meghozhatják, élőlényeknek, telepedjenek, tartalmaznak, gyakoriságú, eukaliptusz, találkoztál, segíthetnek, keverékéből, felületeken, valamennyit, csepegtetsz, természetes, problémában, elűzésükben, ételmaradék, csalogatják, porszívózás, kiváltképp, hangyákkal, legerősebb, elhelyezed, irtószerek, megoldások, illóolajak, egyszerűbb, fellelhető, maradjanak, illatoktól, rendszeres, nappaliban, törölgetés, módszerek, mécsesben, levendula, konyhában, szagoktól, sütőporos, elűzésére, kedvelnek, agresszív, kisgyerek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.