Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan kaphatunk segítséget Jézustól?
  2021-07-23 07:15:19, péntek
 
  Hogyan kaphatunk segítséget Jézustól?

Textus: Mt 15:21-28

Az egyik legnehezebb próba a szülők számára az amikor tehetetlenül nézzük, hogy hogyan szenved a gyerekünk. Azt szeretnénk, hogy Isten reánk helyezze a szenvedést és a gyerekünket szabadítsa fel ez alól. Ez azonban nem így működik. Néha kipróbálunk minden elképzelhető lehetőséget, hogy segítsünk a gyerekünknek, de sikertelenül. A végén csak ennyit mondunk: ,,Egyebet nem tehetünk mint hogy imádkozunk érte!"

Azonban az imádság az amivel kellene mindig kezdjük amikor nyomasztó gondjaink, problémáink vannak akár a gyerekeinkkel akár a személyes életünkben. Az imádság összekapcsol minket az élő Istennel aki a semmiből hozta létre a világmindenséget a szava által. Ezért Jeremiással együtt gyakran így kellene imádkoznunk: ,,Ó, Uram, URam! Nagy hatalmaddal és kinyújtott karoddal te alkottad meg az eget és a földet; neked semmi sem lehetetlen!" (Jer 32:17)

Igerészünkben egy kétségbeesett, elkeseredett édesanyával találkozunk, aki segítséget kapott az Úr Jézustól lánya számára. Jézus és tanítványai Galileából északnyugatra Tírusz és Szidón vidékére mentek. A Márk 7,24 elmondja, hogy Jézus nem akarta, hogy bárki is tudjon róla, hogy hol van, de nem maradhatott titokban. Ez a névtelen pogány asszony tudomást szerzett róla, hogy Jézus ott van a környéken és azonnal elindult hogy lássa Őt.

Van néhány meglehetősen furcsa elem a történetben. Először is, Jézus zárkózottnak, sőt durvának tűnik a válaszában amikor az asszony a segítségét kéri. Azonban két tényező fényében kell olvassuk ezt a történetet. Az első tényező az, hogy a Máté 15 fejezetében van egy ellentét a zsidó vallási vezetők és a kánaáni asszony között. Jézus azzal vádolja a vallási vezetőket hogy csupán a szájukkal tisztelik Istent miközben a szívük távol van Tőle (Mt 15:6). Megtartották vallási szabályaikat az élő Istennel való valóságos kapcsolat nélkül. De ez a pogány asszony aki Izráel közösségétől elkülönítve élt, aki az ígéret szövetségein kívül álló idegen volt (Ef 2:12), odamegy Jézushoz a problémájával, és elmegy onnan úgy, hogy Jézus meggyógyította a lányát. Mivel könyörületre talált az Úrnál és segítséget kapott Tőle, ezért számunkra is van remény, függetlenül hogy milyen háttérrel rendelkezünk vagy hogy milyen problémáink vannak!
A másik tényező az, hogy Jézus ismeri mindenki szívét. Tudta, hogy miközben a farizeusok és az írástudók kegyes külsőt öltöttek magukra, aközben a szívük távol volt Istentől. A Máté 9,4-ben Jézus tudta, hogy az írástudók mire gondolnak, hogy gonoszt gondolnak vele kapcsolatosan, hogy istenkáromlással vádolják mivel megbocsátotta egy gutaütött ember bűneit akit odavittek hozzá hogy gyógyítsa meg. Jézus minden ember szívét ismeri (Jn 2:24). Ezért amikor olvassuk ezt a történetet, akkor figyelembe kell vegyük azt a tényt, hogy Jézus tudta, hogy a Szentlélek vezette oda ezt az asszonyt hitben Őhozzá. A kezdeti hallgatása és az ezt követő látszólagos nyersesége azt a célt szolgálta, hogy mélyebb hitre vezesse el az asszonyt és hogy hitét felmutassa követendő példának a hitetlen vallásos zsidóknak és a tanítványoknak akiknek ,,kicsi hitük" volt (Mt 16:8). Ez a második alkalom a Máté evangéliumában hogy Jézus valakit megdicsért a nagy hitéért (Mt 8:10). Mindkét esetben pogányok voltak. Ez a történet arról szól, hogy jöhetsz Jézushoz és kaphatsz segítséget Tőle hit által.

Ha segítséget szeretnél kapni az Úr Jézustól, akkor győzedelmes hittel fordulj hozzá a problémáiddal.

Először is, meg kell értsük, hogy:

1. Isten szándéka a problémáinkkal az, hogy Jézushoz vezessenek bennünket.

Hajlamosak vagyunk magunkban vagy különböző emberi technikákban bízni ami a problémáink megoldását illeti. Az imádság, amint már említettem, gyakran az utolsó eszköz, erőforrás amivel élünk. Azonban a problémáink Krisztus mérhetetlen gazdagságának mélyebb megtapasztalásához kellene vezessenek bennünket. Egyetlen probléma sem túl nagy vagy túl kicsi ahhoz, hogy Jézushoz vigyük.

A. A problémáink megoldásához gyakran nem elég az emberi segítség.

Valószínű, hogy az asszony mielőtt Jézushoz fordult, előtte megpróbált segítséget kérni másoktól a lánya számára. Senki nem tudott a lányán segíteni.
A világban sokan kínálnak segítséget a különböző problémáidra. De ha az a segítség nem mélyíti el az Úr Jézusban való bizodalmadat úgy amint Ő kijelentve van a Szentírásban, akkor az hamis segítség. Akár egy olyan problémáról legyen szó amiről úgy gondolod, hogy képes vagy kezelni vagy akár egy olyanról ami meghaladja a te erőd és mások erejét, vidd Jézushoz!

B. Néha a problémáink kínosak.

A lányában egy gonosz lélek volt aki gyötörte. Kínos probléma! Miért nem lehetett neki is egy normális betegsége mint a többi gyereknek? Talán más anyukák sugdolóztak maguk között, hogy a lány az anyja hibája miatt szenved. Talán valami okkult dologba keveredett bele. Nem tudjuk hogy milyen tünetei voltak annak amikor gyötörte őt a gonosz lélek. De valamennyiszer gyötörte a lányát a gonosz lélek, az asszony tudta, hogy az egy nem normális gyermekkori betegség. Lelki probléma volt ami kínos volt és amire nem volt emberi segítség.

Néha amikor egy probléma nagyon kínos, akkor azt titokban akarjuk tartani. Talán nem ismerjük el hogy képtelenek vagyunk megbirkózni a problémával. Azt mondjuk: ,,Én irányítok! Amikor csak akarok akkor lépek ki!" Vagy lekicsinyítjük a problémát: ,,Csupán normális vagyok! Más srácok is néznek pornót!" Vagy tudjuk hogy a problémánk rossz színben tüntetne fel a gyülekezetben ezért takargatjuk azt. Van amikor imaközösségi alkalmon valaki az imádságában megemlít egy problémát de nem nevezi meg hogy konkrétan miről is van szó. Vajon miért nem mondja el hogy mi is a problémája?

C. A problémáink nem szabad megakadályozzanak abban, hogy Jézushoz járuljunk, hanem inkább Hozzá kell vezessenek.

Néha azt gondoljuk tévesen, hogy a problémánk olyan súlyos vagy annyira kínos hogy nem fordulhatunk azzal Jézushoz. Mit gondolna ha hozzá vinném ezt a problémát? Az igazság az, hogy Ő mindent tud a problémádról mielőtt azt Hozzá vinnéd (Zsid 4:13)! Ő soha nem lepődik meg! De a kérdés az, hogy megpróbálod elrejteni vagy megoldani valamiféle emberi segítséggel, vagy Jézushoz menekülsz mint egyedüli reménységedhez?

J. C. Ryle: A próbák arra szolgálnak, hogy elgondolkodtassanak, hogy elválasszanak a világtól, hogy a Bibliához vezessenek, hogy térdre kényszerítsenek. Az egészség jó dolog; a betegség azonban sokkal jobb, ha Istenhez vezet. A jólét nagy kegyelem, a nélkülözés azonban még nagyobb, ha Krisztushoz vezet. Bármi, bármi jobb a gondatlanul való élésnél, és a bűnben való meghalásnál. Jobb ezerszer szenvedni, mint a kánaáni anya, és hozzá hasonlóan Krisztushoz menekülni, mint gondtalanságban élni, mint a bolond gazdag, és végül Krisztus nélkül, és remény nélkül meghalni.

De ez a történet arra is felhívja a figyelmünket, hogy Jézushoz járulni a problémáinkkal nem mindig könnyű. Ez az asszony sok akadályt kellett legyőzzön, ahhoz, hogy Jézushoz jusson és megkapja az Ő segítségét. Mi is találkozhatunk akadályokkal amikor Jézushoz járulunk.

2. Ahhoz hogy Jézushoz járuljunk, gyakran akadályokat kell legyőzzünk.

A. Néha le kell győzzed a kulturális különbségek vagy faji akadályokat.

Ez az anya a nemzetisége miatt kívülálló volt. Idegengyűlölet, faji megkülönböztetés.

B. Néha le kell győzzed az érzéketlen vagy közömbös keresztyének akadályát.

A tanítványok szabadulni akartak tőle. Zavarta őket a kiabálása. Kedvesség, együttérzés és könyörület kell jellemezzen bennünket. Mások érzéketlensége ne tartson vissza téged attól, hogy Jézushoz gyere.

C. Néha le kell győznöd azt az akadályt, hogy úgy tűnik Jézus hallgat vagy hogy nem törődik veled.

,,Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem." (23 vers) Éreztél valaha így amikor kiöntötted szívedet az Úrnak? Mintha a falnak beszéltél volna. A Szentírásban nemcsak ez az asszony volt megvárakoztatva amikor megpróbált az Úrhoz jönni. Dávid így kiáltott fel a Zsoltár 13,2-ben: ,,Meddig tart ez, URam? Végképp megfeledkeztél rólam? Meddig rejted el orcádat előlem?" A Biblia gyakran beszél az Úrra való várakozásról. Isten látszólagos hallgatása ne tartson vissza téged az Ő keresésétől.

Amikor Jézus végül megszólal (valószínűleg a tanítványokhoz szól az asszony füle hallatára), akkor nem nagyon bátorítja az asszonyt. Ezt mondta (24.v.): ,,Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz." Ezzel mintha becsapta volna az ajtót az asszony előtt. Nem tartozott Izráel házának elveszett juhaihoz. Jézus először a zsidóknak ajánlotta fel az országot (Mt 10,5-7). Amikor ők elutasították a Messiásukat, a feltámadása után Jézus azt parancsolta meg a tanítványainak hogy vigyék el az evangéliumot minden népnek és nemzetnek (Mt 28,19; Mt 21,43; ApCsel 13,44-48; Róm 1,16). De itt, Jézus kizáró szavai nem állítják meg az asszonyt (25.v.): ,,Az asszony pedig odaérve leborult előtte, és ezt mondta: Uram, segíts rajtam!" Biztos hogy Jézus most könyörülni fog rajta, gondolhatnánk.

De, nem. Úgy tűnik mintha még keményebben viszonyulna az asszonyhoz (26.v.): ,,Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak."
A gyermekek kifejezés a zsidókra vonatkoznak, a kutyák a pogányokra, konkrétan erre az asszonyra. A kenyér kifejezés az Isten országának áldásaira utal amely felkínálva volt a zsidóknak. A szavakra felháborodhatott volna az asszony, hogy Jézust őt kutyának nevezte. De nem háborodott fel, nem haragudott meg. Sőt, egyetértett Jézussal, és felhasználta Jézus szavait hogy tovább könyörögjön Hozzá lánya gyógyulásáért. Bizonyságot tesz a hitéről amit Jézus nagynak nevez. Győzedelmes hite volt az asszonynak.

3. A győzedelmes hit megkapja Jézus segítségét.
Ez a kánaáni asszony öt dolgot tanít nekünk a győzedelmes hitről.

A. A győzedelmes hit akkor is működhet, ha kevés ismereted van arról, hogy kicsoda Jézus.

Ez az asszony nem tudott sokat Jézusról. Nem tanulmányozta a héber írásokat mint az írástudók. A hírek Jézusról elterjedtek az országában, de valószínűleg ezek nem mindig voltak pontosak teológiai szempontból. Úgy szólítja meg Jézust, hogy ,,Uram." Azt gondolom, hogy ez több volt egy udvariassági megszólításnál. Arra kérte Jézust, hogy tegyen csodát, hogy űzze ki a gonosz lelket a lányából távolról. A szavaiból arra következtetek, hogy legalábbis nagy prófétának ismerte el Jézust.

Elizeus próféta által Isten meggyógyította Naamánt. Az asszony elismerte Jézust nagy prófétának. Azt nem tudta, hogy aki előtt leborult az a testben megjelent örökkévaló Isten.

Azt is hallotta, hogy Jézus ,,Dávid Fia" volt, a megígért zsidó Messiás, Dávid leszármazottja aki uralkodni fog a trónján. Nem értette alaposan az ószövetségi messiási ígéreteket. De azt hitte, hogy ez a próféta, a Dávid Fia, aki csodákat cselekedett Izráelben ugyanezt meg tudja tenni az ördögtől megszállott lányával.

Néhány igazságot meg kell értsél Jézus személyéről mielőtt Hozzá jöhetnél, hogy bűneidből megmentsen, de nincs szükséged teológiai fokozatra. Tudnod kell azt, hogy Ő azt állította hogy azért jött ebbe a világba, hogy megmentse a bűnösöket. A keresztfán történt halála kifizette a büntetést amit a bűnösök érdemelnek. A testben való feltámadása igazolta, hogy az Atya Isten elfogadta az áldozatát. Azt ígéri, hogy aki hisz Őbenne annak örök élete van. Tehát kezdjed ezzel: Higgyél Jézusban mint Megváltódban. Majd menekülj Hozzá a problémáiddal. Ő kegyelmes és irgalmas Megváltó mindazok számára akik Hozzá jönnek.

B. A győzedelmes hit nem az érdemeiden vagy a méltóságodon alapszik hanem Jézus személyén.

Hogyan jött az asszony Jézushoz? Hittel. Kegyelemért könyörgött, ami meg nem érdemelt jóindulat. Nem sorolta fel az erényeit Jézusnak, hogy ezáltal rávegye Jézust, hogy válaszoljon könyörgésére. Nem kérte Jézust, hogy csupán igazságos bánásmódot vár tőle. Ő csak kiáltozott: ,,Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam!" Soha ne a jó cselekedeteidre vagy erényeidre támaszkodva könyörögj az Úrhoz. Jöjj Hozzá és kérjed Őt, hogy legyen irgalmas hozzád bűnöshöz.

C. A győzedelmes hit a látszólagos kezdeti elutasítás ellenére is hisz.

Ne hagyd hogy az Úr kezdeti hallgatása vagy az Úr népének a veled szembeni érzéketlen magatartása megakadályozzon téged az Ő keresésében. A Biblia azt ígéri, hogy aki segítségül hívja az Úr nevét az üdvözül (Róm 10:13). Ragadd meg ezt és ne engedd el! A Zsolt 145,18 ezt ígéri: ,,Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja." Utánozd ezt az asszonyt és tartsál ki a könyörgésben! Higgyed, hogy meghallgat, és azt adja neked amire szükséged van.

D. A győzedelmes hit kitartó; legyőz minden akadályt.

Az asszony addig ment Jézus után amíg Jézus teljesítette a kérését. Az özvegyasszonyhoz volt hasonló Jézusnak a hamis bíróról szóló példázatában. (Lk 18,1-8). Addig zaklatta a bírót míg végül az azt mondta (Lk 18,4-5): ,,Ha nem is félem az Istent, és az embereket sem becsülöm, mégis mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, hogy ne járjon ide, és ne zaklasson engem vég nélkül." Jézus azért mondta el ezt a példázatot, hogy utánoznunk kell a kitartó özvegyasszonyt imádkozva kitartóan és nem belefáradva (Lk 18,1). Végül,

E. A győzedelmes hit felhasználja Isten szavait hogy felépítsen egy meggyőző érvelést.

Az asszony nem tiltakozik, nem ellenkezik hanem egyetért Jézussal, majd arra építi az ügyét, amit Jézus neki mondott! Egyetértett Jézussal, hogy ő kutya, de aztán megjegyezte, hogy a kutyák is esznek a morzsákból, amelyek gazdájuk asztaláról lehullanak.

Van aki megsértődik amikor az igehirdető azt hirdeti, hogy bűnös vagy, vagy hogy férgek vagyunk,

Spurgeon azt tanácsolta, hogy bárminek is nevez bennünket a Biblia fogadjuk el, és ne vitatkozzunk vele, mert teljesen igaz amit mond. Ha a Biblia bűnösnek nevez, akkor fogadd el, majd utána építsd rá az érvelésed: Krisztus azt ígéri, hogy megmenti a bűnösöket (Lk 5,30-32; 15,1-32). Jézus azt ígéri (Jn 6,37): ,,Aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el." Jöjj Jézushoz üdvösségért és Ő megbocsátja minden bűnödet (Ézs 55,7).



Következtetés

Helytelenül alkalmazzuk ezt az üzenetet ha azt gondoljuk, hogy minden kérésünket Jézus gyorsan és csodálatosan megválaszolja. Néha Isten ezt megteszi, de gyakran nem. Megtudhatjuk, hogy mi Isten vágya abból amit kijelentett nekünk a Szentírásban. ,,Aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére," (1Tim 2,4) De azt is tudjuk, hogy az Ő szuverén, elrendelő akarata alapján Ő nem mindenkit fog üdvözíteni. Lesznek akik az örökkévalóságot a pokolban fogják tölteni. (Jel 20,11-15). Imádkoznunk kell az elveszett szeretteink megtéréséért, de nem tudhatjuk előre, hogy Isten megmenti-e őket.

Ugyanez érvényes (igaz) az ideiglenes, földi problémáinkra is. Isten akarata lehet az, hogy meggyógyítson vagy hogy megszabadítson bennünket egy nehéz próbából, de lehet hogy más célja van Neki velünk és azt akarja hogy menjünk keresztül a próbán.

Zsid 11,35b-40: ,,Ezek hit által országokat győztek le, igazságot szolgáltattak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok száját tömték be, tűz erejét oltották ki, kard élétől menekültek meg, betegségből épültek fel, háborúban lettek hősökké, idegenek seregeit futamították meg. Asszonyok feltámadás révén visszakapták halottaikat. Másokat viszont megkínoztak, akik nem fogadták el a szabadulást, hogy dicsőségesebb feltámadásban legyen részük. Ismét mások megszégyenítések és megkorbácsolások próbáját állták ki, sőt még bilincseket és börtönt is. Megkövezték, szétfűrészelték, kardélre hányták őket; juhok és kecskék bőrében bujdostak nélkülözve, nyomorogva, gyötrődve azok, akikre nem volt méltó a világ; bolyongtak pusztákban és hegyeken, barlangokban és a föld hasadékaiban. És mindezeken, noha hit által Istentől jó tanúbizonyságot nyertek, nem teljesült be az ígéret, mert Isten számunkra valami különbről gondoskodott, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre."


Némelyek hit által megmenekültek; mások, mivel Istennek volt egy nagyobb célja, szenvedtek és meghaltak hit által. De bármi történt, Isten hűséges volt. Tehát a kánaáni asszony történetének a lényege az, hogy ne legyünk olyanok mint a farizeusok akik gyakorolták a szertartásaikat, de nem volt élő, személyes, valóságos kapcsolatuk Istennel; hanem legyünk olyanok mint ez az alázatos kánaáni asszony, aki nagy hittel odavitte Jézushoz a problémáját! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: megkorbácsolások, felháborodhatott, megszégyenítések, megkülönböztetés, világmindenséget, istenkáromlással, özvegyasszonyhoz, cselekedeteidre, kényszerítsenek, gondtalanságban, örökkévalóságot, szertartásaikat, megvárakoztatva, megakadályozzon, szétfűrészelték, tanúbizonyságot, tanítványoknak, tanítványokhoz, megszólításnál, meggyógyította, leszármazottja, megfeledkeztél, érzéketlensége, problémáinkkal, valamennyiszer, lekicsinyítjük, találkozhatunk, reménységedhez, idegengyűlölet, evangéliumában, tanítványainak, özvegyasszonyt, megszabadítson, szolgáltattak, gyülekezetben, gyerekeinkkel, egyik legnehezebb, szülők számára, amikor tehetetlenül, gyerekünket szabadítsa, végén csak, amivel kellene, gyerekeinkkel akár, személyes életünkben, imádság összekapcsol, semmiből hozta, szava által, névtelen pogány, válaszában amikor, segítségét kéri, első tényező, zsidó vallási, Ezért Jeremiással, Amikor Jézus, Dávid Fia”, Dávid Fia, Atya Isten, Higgyél Jézusban, Jöjj Hozzá, Egyetértett Jézussal, Jöjj Jézushoz, Néha Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem  Png nő  Hiányzik  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Idő  Sose bánj semmit  Png csokor  Albert Einsteinről  Alázat  Idő  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Éretlen vers  Facebookon kaptam Krisztinától  Örülök, hogy látlak!  Mindig jusson idő nevetni  Png lepke  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Németh László tollából  A sors  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  Bounty krémes  Png lepke  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Tanuld meg ezt a versemet  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szívem tiéd  A sors  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 19  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Egy bizonyos határt  Png fotel  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
egyik legnehezebb, szülők számára, amikor tehetetlenül, gyerekünket szabadítsa, végén csak, amivel kellene, gyerekeinkkel akár, személyes életünkben, imádság összekapcsol, semmiből hozta, szava által, névtelen pogány, válaszában amikor, segítségét kéri, első tényező, zsidó vallási, kánaáni asszony, vallási vezetőket, szájukkal tisztelik, szívük távol, pogány asszony, ígéret szövetségein, másik tényező, írástudók kegyes, írástudók mire, gutaütött ember, asszonyt hitben, kezdeti hallgatása, célt szolgálta, hitetlen vallásos, tanítványoknak akiknek, második alkalom, nagy hitéért, történet arról, problémáink megoldását, utolsó eszköz, problémáink Krisztus, problémáink megoldásához, emberi segítség, asszony mielőtt, lánya számára, lányán segíteni, világban sokan, különböző problémáidra, hamis segítség, olyan problémáról, problémáink kínosak, gonosz lélek, normális betegsége, többi gyereknek, anyja hibája, asszony tudta, probléma nagyon, problémánk rossz, gyülekezetben ezért, imádságában megemlít, problémánk olyan, problémádról mielőtt, próbák arra, betegség azonban, jólét nagy, nélkülözés azonban, gondatlanul való, bűnben való, kánaáni anya, bolond gazdag, történet arra, kulturális különbségek, nemzetisége miatt, érzéketlen vagy, tanítványok szabadulni, falnak beszéltél, asszony volt, tanítványokhoz szól, asszony füle, asszony előtt, zsidóknak ajánlotta, feltámadása után, tanítványainak hogy, evangéliumot minden, asszony pedig, gyermekek kenyerét, gyermekek kifejezés, zsidókra vonatkoznak, kenyér kifejezés, szavakra felháborodhatott, hitéről amit, győzedelmes hitről, héber írásokat, hírek Jézusról, udvariassági megszólításnál, gonosz lelket, lányából távolról, szavaiból arra, asszony elismerte, megígért zsidó, ószövetségi messiási, ördögtől megszállott, keresztfán történt, büntetést amit, bűnösök érdemelnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 35932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 8012
  • e Hónap: 37324
  • e Év: 225126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.