Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Antioxidánsokban bővelkedő táplálékok
  2021-10-27 09:49:39, szerda
 
  Antioxidánsokban bővelkedő táplálékok, amelyeket ne hagyjunk ki az étrendünkből

Az antioxidáns táplálékok javítják a bőr állapotát, jót tesznek a szív egészségének és még számtalan más pozitív hatással is rendelkeznek. Segítenek például késleltetni vagy megelőzni a sejtek sérüléseit, az oxidatív stressz káros hatásait. Az oxidatív stressz megnöveli az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a szívbetegség, a diabétesz vagy a rákos megbetegedések.

Nagyon sok antioxidáns vitamin, ásványi anyag és egyéb anyag létezik, ilyen az A-, a C-, a K-, illetve az E-vitamin, valamint a cink, a jód, a mangán, a glutation, az alfa-liponsav, a kvercetin, a karotinoidok, a zeaxantin és a flavonoidok. Azért lényeges, hogy antioxidánsokban gazdag táplálékokat fogyasszunk, mivel ezek semlegesítik a szabad gyököket és kivédik a káros hatásaikat. Nagyon sok ilyen táplálék van, most csak néhányat sorolunk fel.

Az egyik legjobb antioxidánsban bővelkedő táplálék az áfonya. Ez a gyümölcs nagyon sok C-vitamint tartalmaz és alacsony a kalóriatartalma. Javítja az agyműködést, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Antociánokat is bőven tartalmaz, amelyek csökkentik a szívbetegségek kockázatát.

Az eper szintén nagyon sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz és antociánokban is gazdag. Minél sötétebb a színe, annál gazdagabb ebben a növényi vegyületben. Az eper védi a szívet, hiszen csökkenti az LDL-koleszterin-szintet és növeli a HDL értékeit.

A spenót két nagyszerű antioxidánst is tartalmaz, az egyik a lutein, míg a másik a zeaxantin. Mindkét antioxidáns szerepet játszik az életkorral összefüggő makula degeneráció megelőzésében.

A lila káposzta gazdag az antioxidáns A-, C- és K-vitaminokban, ezek mind részt vesznek az immunrendszer megerősítésében és az egészséges bőr fenntartásában. Antoicán-tartalma kiemelkedő, ezért a lila káposzta nagyon egészséges, hiszen gyulladást csökkent, elősegíti a fogyást, véd a szívbetegséggel szemben és rákellenes hatásokkal is rendelkezik.

A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns A- és C-vitamint. Ezen kívül likopinban is gazdag, ami csökkenti a szívroham kockázatát és javítja a bőr állapotát.

A cékla sok antioxidáns betaint tartalmaz. Ennek a vegyületnek nagy szerepe van az emésztés javításában és a vastagbélrák ellen is némi védelmet jelenthetnek. A cékla nemcsak élelmi rostokban, hanem káliumban, vasban és folsavban is gazdag. Ezek az ásványi anyagok a gyulladás csökkentésében játszanak kiemelkedő szerepet.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokban, kalóriatartalma, megerősítésében, szívbetegséggel, megbetegedések, szívbetegségek, antioxidánsban, fenntartásában, csökkentésében, megelőzésében, antociánokban, immunrendszer, antociánokat, mennyiségben, szívbetegség, semlegesítik, vitaminokban, táplálékokat, rendelkeznek, jelenthetnek, vastagbélrák, karotinoidok, étrendünkből, antioxidánst, egészségének, agyműködést, antioxidáns, fogyasszunk, javításában, rendelkezik, degeneráció, flavonoidok, vegyületnek, koleszterin, vegyületben, késleltetni, antioxidáns táplálékok, szív egészségének, sejtek sérüléseit, oxidatív stressz, olyan krónikus, diabétesz vagy, rákos megbetegedések, szabad gyököket, káros hatásaikat, egyik legjobb, gyümölcs nagyon, szívbetegségek kockázatát, eper szintén, növényi vegyületben, eper védi, életkorral összefüggő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kitaszítva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Itt a tavasz  Facebookon kaptam  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Egy rohanás az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csomó  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 9  Az én Miatyánkom  Az ember  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Spenót fasírttal  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi szél vizet áraszt  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Hálás vagyok  Facebookon kaptam  Mosoly  különleges  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  A húsvéti bárány  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Az ember  A civilizációk nemzedékről nem...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Verlaine : Költészettan  Csend  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Segíts neki dicsérni Téged  Hálás vagyok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Már Gárdonyi Géza is méltatta  40 felett  Paul David Tripp Április 8  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Esti kép  A haragos ember  különleges  Baudelaire - Visszaháramlás  Reggel van  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haragos ember  Jó nap volt 
Bejegyzés Címkék
antioxidáns táplálékok, szív egészségének, sejtek sérüléseit, oxidatív stressz, olyan krónikus, diabétesz vagy, rákos megbetegedések, szabad gyököket, káros hatásaikat, egyik legjobb, gyümölcs nagyon, szívbetegségek kockázatát, eper szintén, növényi vegyületben, eper védi, életkorral összefüggő, lila káposzta, immunrendszer megerősítésében, szívbetegséggel szemben, paradicsom nagy, szívroham kockázatát, vegyületnek nagy, emésztés javításában, vastagbélrák ellen, cékla nemcsak, ásványi anyagok, gyulladás csökkentésében, antioxidánsokban, kalóriatartalma, megerősítésében, szívbetegséggel, megbetegedések, szívbetegségek, antioxidánsban, fenntartásában, csökkentésében, megelőzésében, antociánokban, immunrendszer, antociánokat, mennyiségben, szívbetegség, semlegesítik, vitaminokban, táplálékokat, rendelkeznek, jelenthetnek, vastagbélrák, karotinoidok, étrendünkből, antioxidánst, egészségének, agyműködést, antioxidáns, fogyasszunk, javításában, rendelkezik, degeneráció, flavonoidok, vegyületnek, koleszterin, vegyületben, késleltetni, életkorral, csökkentik, gyulladást, kiemelkedő, táplálékok, egészséges, paradicsom, összefüggő, kockázatát, likopinban, hatásokkal, hatásaikat, sérüléseit, vérnyomást, betegségek, rákellenes, játszanak, állapotát, gyulladás, nagyszerű, bővelkedő, tartalmaz, amelyeket, gazdagabb, glutation, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 547
  • e Hét: 2530
  • e Hónap: 16279
  • e Év: 220980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.