Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csípi a szemét
  2006-11-23 19:32:07, csütörtök
 
  CSÍPI A SZEMET -Baló György feleségének véleménye
2006-11-22


"Morvai Krisztina annak ellenére sem a zavargók felelősségét hangsúlyozza, hogy a tévé-székház ostrománál felgyújtották férje, Baló György autóját. Az október 23-án történtek miatt feljelentette a rendőrséget az eddig feminista aktivistaként ismert Morvai Krisztina.
Az ELTE jogi karának docense annak ellenére sem a zavargók felelősségére helyezi a hangsúlyt, hogy a tévészékház ostrománál felgyújtották férje, Baló György autóját. -

Ha elfogadták volna Gergényi Péter rendőrfőkapitány nyugdíjazási kérelmét, helyrebillent volna a világ rendje?

- Dehogy. Ha az emberi jogok oly mértékben sérülhetnek, mint október 23-án, akkor mélyebb a baj. Nem hiszem, hogy a munkajogi következmény elegendő azoknak, akiknek mondjuk kilőtték a szemét. Az ügynek nincs vége azzal, hogy Gergényi Péter odébbáll. A gyülekezési jog gyakorlása azt jelenti, hogy odamehetek, ott lehetek, és békében el is hagyhatom a helyszínt. Felelniük kell azoknak, akiknek parancsára ebben megakadályozták az embereket.

- Ön ott volt az Astoriánál. Félt?

- Magamat nem féltettem. Most gyógyultam fel egy halálos betegségből, úgy éreztem, ha a Jóisten segített, hogy azt túléljem, nem csaphat belém a ménkű. A gyerekeimet viszont féltettem, s szemrehányásokat is tettem magamnak, amiért őket is elvittem az Astoriához.

- \"Minek ment oda?\" - hogy Kuncze Gábort idézzük.

- Cinikus megközelítés, főleg attól az SZDSZ-től, amely az emberi jogokat oly büszkén a zászlajára tűzte. Az eset után a parlamentben meghívottként részt vettem abban a kísérletben, hogy majd a női képviselők, pártállásra való tekintet nélkül, elítélik a rendőri brutalitást. Kiderült, ez ábránd. Ugyanaz történt, mint legutóbb, amikor ott jártam. Akkor a párkapcsolaton belüli erőszak kérdéskörében is az áldozatokra tolták a felelősséget. \"Főztél volna rendesen, fogtad volna be a szádat, nem vertem volna ki a fogadat\"

- sok helyen ez a mentalitás uralkodik.

Itt is hasonló a helyzet. Nem mész oda, nem lövik ki a szemed. A lépcsőházban, ahol a gyerekekkel a fél éjszakát töltöttük, egy hölgy megkínált vízzel; mondta, hogy MSZP-szavazó, és ő is azt kérdezte, miért kellett kimennem az utcára, hiszen számíthattam erre. Arra, hogy a nemzeti ünnepen könnygázt kell szívnom, bocsánat érte, de nem számítottam.

- Be is perelte a rendőrséget. Ezzel a gyengébb mellé áll, vagy politikai harcot vív? -

Attól fogva, hogy letettem a jogászi eskümet, és elmondtam, hogy az igazság szolgálatának szentelem magamat, mindig a jogfosztottak mellé igyekszem állni. Ennek köszönhető, hogy sosem tartoztam egyik táborhoz sem, a tevékenységem egyszer ennek, másszor annak csípte a szemét. A nők és gyerekek elleni erőszakkal szembeni fellépést itthon a baloldallal azonosítják, ahogy a homoszexuálisok jogainak védelmét vagy a feminizmust is. Aztán jön egy abortuszellenes kampány, amelyben részt vállalok, s nem értik, hogy ez most hová is tartozik.

- Pedig az a körlevél, amelyet október 23-án éjjel küldött el a barátainak e-mailen, és amelyben Gyurcsány Ferencet minden idők legkártékonyabb miniszterelnökének nevezi, nem hagy sok kétséget.

- Aznap éjjel, amikor hazaértünk, épp a tévében szörnyülködött a miniszterelnök, hogy nem lehet kimenni az utcára, mert a randalírozó kisebbség terrorizálja a többséget. Mindez annyira ellentétben állt azzal, amit én láttam, hogy azon nyomban megírtam a körlevelet. Úgy éreztem, ki kell kiabálni, mi történt, s az nem lehet, hogy ennyire meghülyíthetik az embereket. Hogy a rendőrség brutalitása után órákkal még szavakkal is megtaposhatnak, azt - úgy éreztem - nem lehet elviselni.

- Nem lehet, hogy azt viselte nehezen: az ENSZ nőjogi bizottságából nyáron kigolyózta a kormány?

- Az idén már több mint száz palesztin gyereket lőtt agyon az izraeli hadsereg. Sejtettem, hogy senki nem fog megdicsérni, ha erre vagy az arab és beduin kisebbséghez tartozó nők kiszolgáltatottságára felhívom a figyelmet. Tudtam, hogy a pozíciót elveszíthetem. Így is lett. Az izraeliek tiltakoztak a bizottság elnökénél és a magyar kormánynál, és a kabinet végül Pető Andrea személyében egy erős zsidó identitású kolléganőt jelölt a helyemre. Ez nem miattam botrányos, hanem mert összeegyeztethetetlen az ENSZ alapelveivel. Nonszensz, hogy ha egy szakértő kérdést intéz egy államhoz, ahelyett hogy válaszolnának, kitúrják. A szakértő így soha nem mer majd föltenni valódi kérdéseket - akkor viszont minek költ a világ annyit az ENSZ-re? Ha a lelkiismeretemre hallgatok, nem figyelhetem, hogy egy megszólalás hasznos-e nekem vagy sem. Most például habilitálni készülök, és nem biztos, hogy ez az interjú a hasznomra válik - de mégsem hallgathatok.

- Férjének, Baló Györgynek sem koppintanak majd az orrára emiatt?

- A családomba a három gyerekem is beletartozik. Azért pedig szükség esetén áldozatot is kell vállalni, hogy tudják: létezik erkölcs. Nem egy család van egyébként az országban, ahol a házastársak nem értenek egyet politikai kérdésekben. Az én megnyilvánulásaimat is hiba lenne a férjem álláspontjaként kezelni. És akkor finoman fogalmaztam. Ezek embert próbáló idők, de már a megismerkedésünk is pikáns volt. 1992-ben tévévitát vezetett arról, szükség van-e igazságtételre, elő kell-e venni azokat, akiknek a kezéhez vér tapadt ötvenhatban. Politikailag korrekt felfogásnak az számított, hogy ezek elévült ügyek, különben is, öreg emberekről van szó, tehát nem. Én vertem az asztalt, hogy a sortüzek nem évülnek el, és az államnak azt kell üzennie, hogy ártatlanok lemészárlását nem tekintheti meg nem történtnek. A keresztapám - aki éveket ült néhány, ötvenhatban írt hazafias vers miatt - videóra vette a műsort, és azt írta a kazettára: \"Az igazságot követelők és a hazaárulók vitája. Fő-fő hazaáruló: Baló György.\" Három évre rá a \"fő-fő hazaáruló\" feleségül vette az ő kis keresztlányát.

- Tényleg, milyen a feminista életvitele a gyakorlatban? Otthon a férje főz, mos, takarít?

- Elosztjuk a házimunkát, és van segítségünk is.

- Csak nem egy másik nővel végezteti a piszkos munkát?

- Ez így túlzás - hetente egyszer takarít nálunk egy asszony. A téma ugyanakkor fontos: a fejlődő országokból tömegesen érkeznek nők Nyugatra háztartási munkát végezni. Az ő jogaikat, fizetett szabadságot, normális munkaszerződést, az emberi munkakörülményeket nekik is biztosítani kell. De hogy ne kerüljem meg a kérdést: a hétköznapokban is igyekszem képviselni az elveimet, hiszen a nők sok igazságtalanságot szenvedtek el, ezeket pedig orvosolni kell. Meg kell adni a lehetőséget, hogy aki szeretne, részt vehessen a közügyekben.

- Pozitívdiszkrimináció-párti? A nő a neme, és ne a képessége, a teljesítménye miatt kapjon állást?

- A jogi egyetemen, ahol tanítok, a lányok jobb eredményekkel végeznek, mint a fiúk. Ha az emberek képesség és teljesítmény alapján kerülnének pozícióba, legalább felefele lenne a férfiak és a nők aránya a vezetői szinteken. A közélet, a gazdaság, az egyetemi ranglétra csúcsain mégis alig állnak nők. Ha valamitől feminista vagyok, épp az, hogy szeretném megtalálni ennek az okait.

- Nem lehet, hogy azért van ez, mert - tetszik, nem tetszik - a nők szülik a gyerekeket?

- Az, hogy akár három-négy csodás évet eltöltünk a gyerekünkkel, nem ok arra, hogy ne töltsünk be fontos tisztségeket, hogy lemondjunk a sikerekről, az aktivitásról.

- Ön nem is panaszkodhat e tekintetben: két hete még Hernádi Juditnak is nyílt levelet címzett a Magyar Nemzetben.

- Annyira megörültem, amikor megláttam egy nyilatkozatot, mely szerint nők fognak össze a békéért. Aztán elolvastam a szöveget, s kiderült, hogy kódolt beszéd, amely szerint az egyik oldalon a békétlen csürhe, akik Fidesz-gyűlésre meg randalírozni járnak, a másikon pedig a béke hívei állnak. Amikor megláttam az aláírók között Hernádi Juditot, felvillant előttem a Heti hetes.

- Nézi?

- Kórosan alacsony a vérnyomásom. Nem lehet mindig kávét inni - néha Klubrádiót hallgatok vagy Heti hetest nézek, ami legalább olyan hatásos, mint egy fekete. A művésznőnek pedig azért írtam levelet, mert szerintem nem lehet hétről hétre gyűlölködni, majd azon csodálkozni, hogy jaj, miért nincs béke.

- Önnek is lenne rá oka, hogy gyűlölje a randalírozókat, hiszen a férje kocsiját is felgyújtották az MTV-székházat ostromlók.

- Sára lányomnak volt ez nehéz. A tévében néztük a történteket. A lányom egy gyerek igazságérzetével természetesen a hazug miniszterelnök ellen felkelők pártján volt. Egyszer csak megkérdezi: mama, az ott nem a mi autónk? Nem volt ez igazi kérdés, tudta ő, hogy bizony az. Nem értette: azok, akiknek szurkol, miért gyújtják föl az autónkat, amelyben ott van a rózsaszín balett-táskája meg a fényképezőgép, benne a balatoni fotók. De a felelősséget kizárólag a vandálok nyakába varrni hiba.

- A 23-án történtek ügyében mikorra várja, hogy a bíróság megállapítja a rendőrség felelősségét?

- Nyugodt vagyok, ami a bíróság működését illeti. Az igazságszolgáltatás malmai gyorsan őrölnek. Ahhoz képest, hogy találkoztam olyanokkal: megerőszakolt gyerek ügyében hat évig tartott az eljárás, a jelek szerint új utakon jár az igazságszolgáltatás, hiszen statáriális jelleggel, tizenöt napon belül el tudták ítélni a \"zavargókat\". Arra számítok, hogy egy hónapon belül vádemelés lesz, s a bíróság akkor is gyorsan dönt majd, amikor a barikád másik oldalán állók tetteit kell megítélnie.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: igazságérzetével, megismerkedésünk, rendőrfőkapitány, szemrehányásokat, lelkiismeretemre, legkártékonyabb, álláspontjaként, munkaszerződést, homoszexuálisok, abortuszellenes, megakadályozták, párkapcsolaton, miniszterelnök, meghülyíthetik, megtaposhatnak, randalírozókat, igazságtételre, szörnyülködött, hétköznapokban, teljesítménye, jogfosztottak, tevékenységem, megerőszakolt, eredményekkel, kérdéskörében, felelősségére, természetesen, szolgálatának, lemészárlását, felgyújtották, elveszíthetem, bizottságából, válaszolnának, helyrebillent, fényképezőgép, keresztlányát, zavargók felelősségét, tévé-székház ostrománál, október 23-án, eddig feminista, zavargók felelősségére, tévészékház ostrománál, világ rendje, emberi jogok, munkajogi következmény, ügynek nincs, halálos betegségből, gyerekeimet viszont, emberi jogokat, zászlajára tűzte, eset után, parlamentben meghívottként, CSÍPI SZEMET, Morvai Krisztina, Baló György, Gergényi Péter, Kuncze Gábort, Gyurcsány Ferencet, Pető Andrea, Baló Györgynek, Hernádi Juditnak, Magyar Nemzetben, Hernádi Juditot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 20  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Tavaszi kép  Esti kép  Jónás Tamás – Végtelen b...  Makszim Gorkij gondolata  Egy hatékony szolga  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 21  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem méltó hozzád  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png férfi  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Idő  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes délutánt kívánok  A sors  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nevem  Nagyi telefonál  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Zilahy Lajos gondolata  Sose bánj semmit  Png telefon  Mindig jusson idő nevetni  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Reggel van  Németh László tollából  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Png telefon  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Próbálj meg ...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete-erdő desszert  Makszim Gorkij gondolata  Erdőn  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
zavargók felelősségét, tévé-székház ostrománál, október 23-án, eddig feminista, zavargók felelősségére, tévészékház ostrománál, világ rendje, emberi jogok, munkajogi következmény, ügynek nincs, halálos betegségből, gyerekeimet viszont, emberi jogokat, zászlajára tűzte, eset után, parlamentben meghívottként, rendőri brutalitást, párkapcsolaton belüli, áldozatokra tolták, mentalitás uralkodik, hölgy megkínált, nemzeti ünnepen, gyengébb mellé, jogászi eskümet, igazság szolgálatának, jogfosztottak mellé, tevékenységem egyszer, baloldallal azonosítják, homoszexuálisok jogainak, abortuszellenes kampány, barátainak e-mailen, tévében szörnyülködött, randalírozó kisebbség, rendőrség brutalitása, izraeli hadsereg, pozíciót elveszíthetem, izraeliek tiltakoztak, bizottság elnökénél, magyar kormánynál, kabinet végül, erős zsidó, szakértő kérdést, világ annyit, lelkiismeretemre hallgatok, megszólalás hasznos-e, hasznomra válik, orrára emiatt, három gyerekem, férjem álláspontjaként, igazságot követelők, hazaárulók vitája, feminista életvitele, másik nővel, piszkos munkát, téma ugyanakkor, fejlődő országokból, teljesítménye miatt, jogi egyetemen, lányok jobb, emberek képesség, vezetői szinteken, egyetemi ranglétra, egyik oldalon, békétlen csürhe, másikon pedig, béke hívei, aláírók között, művésznőnek pedig, férje kocsiját, tévében néztük, gyerek igazságérzetével, hazug miniszterelnök, rózsaszín balett-táskája, balatoni fotók, felelősséget kizárólag, vandálok nyakába, 23-án történtek, bíróság megállapítja, rendőrség felelősségét, bíróság működését, jelek szerint, hónapon belül, bíróság akkor, barikád másik, igazságérzetével, megismerkedésünk, rendőrfőkapitány, szemrehányásokat, lelkiismeretemre, legkártékonyabb, álláspontjaként, munkaszerződést, homoszexuálisok, abortuszellenes, megakadályozták, párkapcsolaton, miniszterelnök, meghülyíthetik, megtaposhatnak, randalírozókat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.