Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az igetanulás értékessége
  2012-02-22 09:34:04, szerda
 
  "De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad amellett, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, az boldog lesz az ő cselekedetében." (Jakab 1: 25)




Ha komolyan gondolod azt, hogy lelkileg erős és érett leszel, akkor a legjobb szokás amit kialakíthatsz az az igetanulás. Sőt a Jakab 1: 25-ben a Biblia azt mondja, hogy ez annak a négy szokásnak az egyike, aminek a segítségével áldott lesz az életed.

Olvasd a Bibliát- aki belenéz

Tekintsd át újra a Bibliát-megmarad amellett

Emlékezz a Bibiliára- nem feledékeny hallgató

Reagálj a Bibliára-cselekedet követője

Már nem akarsz többé lelki kisgyermek lenni. Itt az ideje, hogy felnőj, és azt az áldott életet éld, amit neked lett szánva. Szívedbe rejteni Isten Igéjét egy fontos módja a kezdetnek. Talán azt gondolod, hogy nincs jó memóriád, de arra emlékszel, ami fontos neked. Emlékszel a fontos telefonszámokra, és dátumokra. Hallottam emberekről akik azt állították, nem tudnak semmit megjegyezni, aztán dalokat idéztek az 1960as évekből, vagy elsorolták a kedvenc baseball játékosaik statisztikáit.

A memória egy képesség, amit lehet fejleszteni. Egy izom, amit lehet erősíteni. Valójában az igetanulás segít abban is, hogy más dolgokra is jobban emlékezz. Ezt garantálom. Számos tanulmány ezt bizonyítja.

Miért fontos az igetanulás?

Isten igéje mindig veled lesz: Amikor szükséged van a Bibliára, sosincs veled. Amikor épp megkísértetsz, akkor a Biblia sosincs nyitva ott, vagy épp nincs is melletted.Amikor bizonyságot teszel valakinek, aki nem ismeri Jézust, vagy nyomás alatt van, esetleg vigaszra van szüksége, vagy bajban van, akkor általában nincs a környéken Biblia. Ilyenkor kell, hogy benned legyen Isten Igéje, hogy emlékezz rá, és felidézhesd pont akkor, amikor szükséged van rá.



Mindig elmélkedhetsz Isten Igéjén, mindegy hol vagy: Nem idézheted fel Isten Szavát, ha nem emlékszel rá. Ha megtanultad Isten Igéjét, akkor emlékezhetsz rá, amikor épp éjjel lefekszel, vagy épp egy találkozóra autózol. Gondolkozhatsz a Bibliáról, mert megtanultad. Ezt hívják elmélkedésnek. Az az ige, ahol Isten a Bibliában jólétet és sikert ígér (Józsué 1:8) azt mondja, hogy ennek kulcsa az Isten szaván való elmélkedés.

Kezdd el az Ige tanulását még ma. Tanulj meg heti 1 verset. Így egy év alatt 52 verset, két év alatt pedig több, mint 100 verset fogsz tudni.



Beszéljünk róla:

Tudod a legjobb módszert a tanulásra. Mi az az eszköz, technika, vagy emberi dolog, ami segíthet az igetanulásban?



Mit reagálsz, amikor Isten egy igét hoz eléd egy konkrét helyzetben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 02.15) Napi remény
Link

Heinrich Hertz Rudolf (* február 22. 1857 -ben Hamburgban --- január 1. 1894 -ben bonni ) német fizikus . Különösen az ő munkáját kísérleti bizonyíték az elektromágneses hullámok Hertz egyik legjelentősebb fizikusok a 19. Században.
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: telefonszámokra, elektromágneses, gondolkozhatsz, cselekedetében, legjelentősebb, megkísértetsz, statisztikáit, kialakíthatsz, elmélkedhetsz, elmélkedésnek, igetanulásban, segítségével, emlékezhetsz, megtanultad, találkozóra, fejleszteni, megjegyezni, felidézhesd, bizonyságot, játékosaik, cselekedet, helyzetben, elsorolták, kisgyermek, emberekről, hamburgban, igetanulás, elmélkedés, állították, feledékeny, beszéljünk, törvényébe, bizonyítja, garantálom, bizonyíték, tanulásra, szabadság tökéletes, boldog lesz, legjobb szokás, négy szokásnak, segítségével áldott, áldott életet, fontos módja, fontos telefonszámokra, 1960as évekből, kedvenc baseball, igetanulás segít, környéken Biblia, találkozóra autózol, legjobb módszert, konkrét helyzetben, elektromágneses hullámok, Isten Igéjét, Isten Igéje, Isten Igéjén, Isten Szavát, Daily Hope, Rick Warren, Heinrich Hertz Rudolf,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A magukat nyílt és őszinte emb...  Mindig tud adni ,  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Alvó kislány  Gősi Vali - Tükre lennék...  Isten áldja  Kezdet  Müller Péter tollából  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Nemzeti  A kávé  Esti kép  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Ibolya  Facebookon kaptam  Atyám !  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  William Shakespeare-től idéze...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Dóró Sándor: Ma  Az élet  mindent a népért...  1848. március 15-én  Sötétség és világosság  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sajnos ezt elBalogozták  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Cicus virággal  Imádkozás Krisztus értelméért  Egyet értesz?  Ez a miénk!  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  A tékozló és Isten gondviselés...  Isteni zsebkendők  Ne engedd el kezem!  Március 15-re emlékve  Meghitt estéken . . .  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Müller Péter tollából  Ne feledjük: a föld jóval több...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  mindent a népért...  Nem mindegy  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Március  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Ne feledjük: a föld jóval több...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Keresd azt a valakit,...  Jóga férfiaknak  Benned is ezerféle szín van  Hernádkak  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete 
Bejegyzés Címkék
szabadság tökéletes, boldog lesz, legjobb szokás, négy szokásnak, segítségével áldott, áldott életet, fontos módja, fontos telefonszámokra, 1960as évekből, kedvenc baseball, igetanulás segít, környéken Biblia, találkozóra autózol, legjobb módszert, konkrét helyzetben, elektromágneses hullámok, telefonszámokra, elektromágneses, gondolkozhatsz, cselekedetében, legjelentősebb, megkísértetsz, statisztikáit, kialakíthatsz, elmélkedhetsz, elmélkedésnek, igetanulásban, segítségével, emlékezhetsz, megtanultad, találkozóra, fejleszteni, megjegyezni, felidézhesd, bizonyságot, játékosaik, cselekedet, helyzetben, elsorolták, kisgyermek, emberekről, hamburgban, igetanulás, elmélkedés, állították, feledékeny, beszéljünk, törvényébe, bizonyítja, garantálom, bizonyíték, tanulásra, lefekszel, emlékszel, idézheted, általában, környéken, bibiliára, fizikusok, században, szükséged, szabadság, bibliáról, tökéletes, kezdetnek, szokásnak, tanulmány, tanulását, valójában, melletted, kísérleti, különösen, erősíteni, dátumokra, valakinek, bibliában, hallottam, baseball, reagálsz, képesség, bibliára, követője, ilyenkor, memóriád, technika, vigaszra, szüksége, emlékezz, gondolod, segíthet, szívedbe, módszert, dolgokra, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 434
  • e Hét: 2203
  • e Hónap: 9910
  • e Év: 59475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.