Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kolompár vagyona
  2009-10-30 08:01:10, péntek
 
   
 
Gyarapodásnak indult Kolompár vagyona


Régóta visszafogott jómódban él Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, de az utóbbi néhány évben egy üdülőnegyedben lévő ingatlannal és egy E osztályos Mercedesszel is gyarapodott a vagyona. Ez a roma vezető vagyonnyilatkozataiból derül ki, amelyeket az [origo] az után kért ki, hogy az ügyészség három gazdasági bűncselekmény miatt is vádat emelt ellene. Kolompár nem válaszol a vagyonával kapcsolatos kérdésekre, így nem teljesen világos, pontosan hogyan is tett szert új értékeire.


Kolompár Orbán hat éve áll az OCÖ élén


Trükkök sora tarkítja Kolompár büntetőügyét
Olvassa el riportunkat az OCÖ-elnök legújabb büntetőügyének hátteréről!
OK.hu

Kisvárosokban és falvakban megszokott kertes családi házak sorakoznak egymás mellett abban a Kiskunmajsa szélén fekvő utcában, ahol Kolompár Orbán lakik családjával. A magyarországi cigány kisebbség első számú vezetőjének háza kívülről tágasnak tűnik, és egy rendezett zöld udvar és kocsibeálló is tartozik hozzá. "A kisebbség viszonylatában biztosan a jobb módúak közé tartozik" - fogalmazott egy névtelenséget kérő helyi politikus, utalva arra, hogy az Országos Cigány Önkormányzat elnöke nem nevezhető gazdagnak ugyan, de nem is a roma lakosság nagy részét sújtó szegénységben él.


A helyi politikus hozzátette, hogy Kolompár kifejezetten szegény családból származik, így mindent saját magának kellett megteremtenie. Az 1963-as születésű Kolompár önéletrajza szerint földmérői végzettséggel rendelkezik, a nyolcvanas évek közepén munkavezetőként kezdett dolgozni, és a helyi politikus szerint később vállalkozóként is főként építési munkákat végzett. Önéletrajzából kiderül, hogy már a kilencvenes évek elején beszállt a helyi politikába, 1994 óta tagja a kiskunmajsai önkormányzatnak, az OCÖ élére pedig 2003-ban került.

Vádak és tagadások

Kolompárnak helyi képviselőként évről évre nyilatkoznia kell vagyonának alakulásáról, a kiskunmajsai önkormányzat azonban egy minisztériumi állásfoglalásra hivatkozva csak a mostani, 2006-ban kezdődött ciklusban leadott bevallásokba engedett betekintést, és az OCÖ-elnök sem járult hozzá a korábbiak kiadásához. Így csak a 2006 novembere és 2009 januárja között leadott dokumentumokat nézhettük meg.

A nyilatkozatokat az [origo] az után kérte ki, hogy Bács-Kiskun Megyei Főügyészség október elején közölte, vádat emelt Kolompár és öt társa ellen, mert a hatóságok szerint összesen 145,5 millió forintos visszaélést követtek el egy főként uniós forrásokból finanszírozott munkaügyi pályázaton (erről részletek ebben a cikkünkben). Ez már a harmadik folyamatban lévő büntetőügy az OCÖ-elnök ellen, a Kecskeméti Városi Ügyészség szintén egy pályázat miatt emelt ellene vádat (a vád szerint nem tudott elszámolni 7,2 millió forinttal), a Fővárosi Főügyészség pedig sikkasztással és számviteli rend megsértésével vádolja.

Kolompár közleményben tagadta, hogy bármilyen törvénytelenséget követett volna el, azt pedig az ügyészség sem állítja, hogy az állítólagos pályázati visszaélések során felvett pénzek az OCÖ-elnök zsebében kötöttek volna ki. A 145,5 millió forintos ügyet vizsgáló Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetője, Nánási László korábban az [origo]-nak elmondta, a nyomozás nem tudta kideríteni, hogy mi lett a szerintük jogosulatlanul felvett pénz sorsa, csak annyit tudtak megállapítani, "se híre, se hamva nem volt annak, hogy a pénzt arra használták, amire kellett volna".

Általános költségtérítést is kap

Kolompár vagyonnyilatkozatokból az derül ki, hogy már az előtt is rendelkezett vagyontárgyainak jelentős részével, hogy 2003-ban OCÖ-elnökké választották. A családi házat 1985-ben építette, majd 1997-ben részben öröklés, részben építkezés révén a tulajdonába került egy újabb ingatlan, amelyet az egyik nyilatkozat szerint lakásként, presszóként és élelmiszerboltként használnak.

Bár Kolompár tulajdonos három cégben is, ezek közül csak egyből származik jövedelme: A Cigányság Foglalkoztatásáért Kht. ügyvezetőjeként kap havi bruttó 120 ezer forintot. Kiskunmajsai képviselőként havi bruttó 93 ezer forintos, helyi kisebbségi képviselőként pedig további havi bruttó 40 ezer forintos tiszteletdíjban is részesül. Fő jövedelmét az OCÖ-elnökség jelenti, amelyért 2006 óta havonta bruttó 350 ezer forintot vesz fel, igaz, ez a 2008 elején leadott vagyonnyilatkozat szerint időközben kiegészült havi 200 ezer forint "általános költségtérítés"-sel. Szerettük volna megtudni, hogy Kolompár milyen költségeket fedez ebből, illetve, hogy ezen felül vannak-e olyan kiadásai, amelyeket számla ellenében fedez számára az OCÖ, de hétfőn írásban elküldött kérdéseinkre - az elnöki titkárság kezdeti ígéretei ellenére - nem kaptunk választ.

A vagyonnyilatkozatokból az derül ki, hogy Kolompár 2007-ben szánta el magát nagyobb kiadásokra. A 2002 óta lízingelt Ford Mondeo mellett például szintén lízingelni kezdett egy E320-as típusú Mercedest, bár a bevallásban azt nem tüntette fel, hogy milyen évjáratú az autó, mekkora a lízing havi díja, illetve hogy fizetett-e induló összeget, és ha igen, akkor mennyit (egy új E osztályos Mercedes legkevesebb 11 millió forintba kerül a márkakereskedés honlapja szerint). Erről is tettünk fel kérdéseket az OCÖ-elnöknek, de ezekre sem érkezett válasz.

Építkezés az üdülőnegyedben

Nem sikerült megtudni részleteket Kolompártól másik nagyobb 2007-es kiadásáról, egy kiskunmajsai telek megvásárlásáról sem. Az OCÖ-elnök a városhoz közeli üdülőnegyedben vett egy ingatlant, amely a 2008-as és 2009-es nyilatkozatban is egyszerű telekként szerepel, amikor azonban az [origo] munkatársa felkereste a megadott címet, akkor kiderült, hogy azon egy majdnem teljesen kész, ablakokkal, ajtókkal felszerelt kétszintes ház áll. A vagyonnyilatkozatban Kolompár nem tüntette fel a telek vételárát, és miután kérdéseinkre nem válaszolt, így az sem világos, hogy az épülő ház az ő tulajdonában van-e. Két szomszédos nyaraló tulajdonosától annyit sikerült megtudni, hogy időnként szokták látni az építkezésnél az OCÖ-elnököt, az illetékes kiskunhalasi földhivatal nyilvántartásában pedig csak a telek szerepel, a rajta lévő épület adatait még nem regisztrálták.

A bevallásokból kiderül, hogy az elmúlt három évben Kolompár nem vált meg semmilyen komolyabb vagyontárgyától (kivéve egy 1983-as Yamaha robogót, amely a 2006-os nyilatkozatban benne volt, de a 2008-asból már hiányzott), és nem változtak lényegesen megtakarításai sem. 2006-ban volt 500 ezer forint névértékű értékpapírja, ötmillió forint készpénze és 720 ezer forintnyi hitele. A 2008 elején leadott vagyonnyilatkozata szerint már egymillió forintnyi értékpapírral rendelkezett, de készpénzállománya 3,5 millió forintra csökkent, igaz, egy évvel később visszatornázta ötmillióra. Emellett szintén a 2008-as bevallásban szerepel az, hogy a korábbi 720 ezerről 5 millió forintra nőtt a felvett hiteleinek mennyisége, és ugyanez az összeg szerepelt a 2009-es vagyonnyilatkozatában is.

A hitel részben magyarázatot adhat a 2007-es kiadásokra, bár mivel Kolompár nem hajlandó válaszolni sem a Mercedesre, sem a telekre és az azon felépült házra vonatkozó kérdésekre, így a helyzet továbbra sem egyértelmű. Az autóval kapcsolatos költségek függnek az évjárattól, a modell pontos típusától és a lízingkonstrukcióktól, az üdülőkörzetben található ingatlan értékéről pedig csak hozzávetőleges becslések vannak. Egy a saját nyaralóját éppen áruló szomszéd az [origo]-nak azt mondta, hogy az utcában 7 és 13 millió forint között mozognak a piaci árak, bár ezeket lenyomja a kereslet hiánya. Az összehasonlítás alapján történő becslés ráadásul azért is félrevezető lehet, mert az épületek többsége jóval régebbi, mint a Kolompár telkén álló, a többek között külföldről hazatelepült magyarok által lakott környéken talán legmagasabbra épített ház.

Forrás: Origo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vagyontárgyainak, vagyontárgyától, munkavezetőként, nyilatkozatokat, ügyvezetőjeként, összehasonlítás, költségtérítést, márkakereskedés, állásfoglalásra, tiszteletdíjban, megvásárlásáról, önkormányzatnak, nyilatkozatban, költségtérítés, üdülőnegyedben, jogosulatlanul, tulajdonosától, megtakarításai, viszonylatában, üdülőkörzetben, büntetőügyének, dokumentumokat, visszatornázta, hozzávetőleges, vállalkozóként, finanszírozott, önéletrajzából, megállapítani, regisztrálták, magyarországi, megsértésével, sikkasztással, végzettséggel, kisvárosokban, értékpapírral, minisztériumi, utóbbi néhány, üdülőnegyedben lévő, roma vezető, után kért, ügyészség három, vagyonával kapcsolatos, magyarországi cigány, rendezett zöld, kisebbség viszonylatában, jobb módúak, névtelenséget kérő, roma lakosság, helyi politikus, 1963-as születésű, nyolcvanas évek, kilencvenes évek, Kolompár Orbán, Országos Cigány Önkormányzat, Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, Kecskeméti Városi Ügyészség, Fővárosi Főügyészség, Nánási László, Cigányság Foglalkoztatásáért Kht, Ford Mondeo,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nárcisz  Graffiti bölcsesség  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Mire jók ?  Öröknek hinni . . .  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Egy hét kihagyás  Devecsery László - Húsvét  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Ne hagyd  A máj egészségét biztosító és ...  Devecsery László - Húsvét  Egy imádság Ágoston Vallomások...  virágvasárnap  Képes idézet !  Odaadja  Humor is meg nem is szerinted?  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  képre írva  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Boldogság  képre írva  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva  Húsvéti üdvözlet !  Inkább ad  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  képre írva  Esti képek  Szép álmokat!  Manna OWell tollából  A máj egészségét biztosító és ...  A haj állapotának javítása egy...  Alvó cica  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Agárdi Gábor gondolata  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idegen országok éghajlata 
Bejegyzés Címkék
utóbbi néhány, üdülőnegyedben lévő, roma vezető, után kért, ügyészség három, vagyonával kapcsolatos, magyarországi cigány, rendezett zöld, kisebbség viszonylatában, jobb módúak, névtelenséget kérő, roma lakosság, helyi politikus, 1963-as születésű, nyolcvanas évek, kilencvenes évek, helyi politikába, kiskunmajsai önkormányzatnak, kiskunmajsai önkormányzat, minisztériumi állásfoglalásra, korábbiak kiadásához, 2006 novembere, után kérte, hatóságok szerint, főként uniós, harmadik folyamatban, pályázat miatt, állítólagos pályázati, szerintük jogosulatlanul, pénzt arra, családi házat, tulajdonába került, újabb ingatlan, egyik nyilatkozat, 2008 elején, elnöki titkárság, lízing havi, márkakereskedés honlapja, kiskunmajsai telek, városhoz közeli, megadott címet, majdnem teljesen, telek vételárát, illetékes kiskunhalasi, telek szerepel, rajta lévő, bevallásokból kiderül, elmúlt három, 1983-as Yamaha, 2006-os nyilatkozatban, évvel később, 2008-as bevallásban, felvett hiteleinek, összeg szerepelt, hitel részben, 2007-es kiadásokra, azon felépült, helyzet továbbra, autóval kapcsolatos, modell pontos, üdülőkörzetben található, piaci árak, kereslet hiánya, összehasonlítás alapján, épületek többsége, többek között, vagyontárgyainak, vagyontárgyától, munkavezetőként, nyilatkozatokat, ügyvezetőjeként, összehasonlítás, költségtérítést, márkakereskedés, állásfoglalásra, tiszteletdíjban, megvásárlásáról, önkormányzatnak, nyilatkozatban, költségtérítés, üdülőnegyedben, jogosulatlanul, tulajdonosától, megtakarításai, viszonylatában, üdülőkörzetben, büntetőügyének, dokumentumokat, visszatornázta, hozzávetőleges, vállalkozóként, finanszírozott, önéletrajzából, megállapítani, regisztrálták, magyarországi, megsértésével, sikkasztással, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 1071
  • e Hónap: 12776
  • e Év: 51777
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.