Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden, amit nem tudsz irányítani, legyengíti az életed.
  2012-05-28 10:13:20, hétfő
 
  Ne engedd, hogy saját magad kényeztetése elgyengítse az életed!

,,Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma." (Péld 25:28)




Peter Drucker könyvében, A hatékony vezetőben azt olvashatjuk, hogy sok ember van, akinek a jelleme nagyon erős, de legalább olyan soknak a jelleme tele van gyengeségekkel. Mindannyian ismerünk hírességeket, sportolókat, még elnököket is, akiknek bár voltak óriási jellembeli erősségeik, mégis valami jellembeli gyengeség végül a bukásukhoz vezetett. Annak ellenére, hogy erősek voltak, hagyták, hogy egy gyengeség lerombolja az életüket.

Saját magad elkényeztetése vagy az önmagad felé való engedékenység, az önuralom és a szabályok nélküli élet legyengítenek téged. Ez különböző területeken jelentkezhet, például a pénzköltés, a szexualitás, az étkezés, az alkoholfogyasztás területén, vagy esetleg jelen lehet az érzelmeidben vagy az időbeosztásodban. Minden, amit nem tudsz irányítani, legyengíti az életed.

Lehet, hogy ez a gyengeség kis dolognak tűnik, de tény, hogy a kis dolgoknak óriási hatása lehet az életedre. Ha valaki odajön hozzád, és azt mondja: ,,Akarok neked adni egy 50 kilós zsák fűmagot. Csak egy baj van: néhány gaz is van közte." Azt mondanád, hogy ,,Most rögtön bevetem vele a kertemet?" Valószínűleg nem, mert tudod, hogy a gaz eluralkodna az egész gyepeden, és elfojtaná a szép füvet.

Nem lehetsz elnéző a kis gyengeségekkel szemben, és nem gondolhatod, hogy nem fognak eluralkodni és legyengíteni az egész életed. Nem számít, hogy az életed mely területén - idő, pénz, étkezés, szex, hozzáállás vagy bármely más területen - hiányzik az önuralom vagy a fegyelmezettség, csak idő kérdése, hogy mikor kezdi aláaknázni Istennel való kapcsolatodat.

"Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást."
(angolból fordítva: "Ne legyetek félrevezetve. Emlékezzetek arra, hogy Istent nem lehet semmibe venni, és megúszni ezt. Az ember mindig azt aratja, amilyen magot vetett. Ha azért vet, hogy saját vágyainak kedvezzen, akkor a gonosz magvait veti el, és biztos, hogy szellemi hanyatlást és halált fog aratni.") (Gal 6:7-8)

Hol találsz erőt, hogy újra önuralom és fegyelmezettség legyen az életedben? Add a gyengeségeid Jézusnak, és tedd meg a lépéseket, amiket mond neked. "Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében." (Ef 6:10)

Beszéljetek róla

Melyek azok a gyengeségek az életedben, ahol az önuralom hiánya mutatkozik?
Mit gondolsz, milyen lépéseket mond neked Isten, hogy tegyél meg ma azért, hogy eltávolodj gyengeségeidtől és erősebb legyél?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 05. 21.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: időbeosztásodban, fegyelmezettség, gyengeségeidtől, gyengeségekkel, elkényeztetése, engedékenység, tévelyegjetek, legyengítenek, kapcsolatodat, gyengeségeid, hírességeket, jelentkezhet, érzelmeidben, valószínűleg, legyengíteni, kényeztetése, félrevezetve, emlékezzetek, szexualitás, elgyengítse, mindannyian, beszéljetek, megcsúfolni, eluralkodni, területeken, olvashatjuk, eluralkodna, erősödjetek, gyengeségek, sportolókat, gondolhatod, eltávolodj, pénzköltés, bukásukhoz, jellembeli, pusztulást, hatékony vezetőben, jelleme nagyon, jelleme tele, bukásukhoz vezetett, gyengeség lerombolja, önmagad felé, szabályok nélküli, alkoholfogyasztás területén, érzelmeidben vagy, egész gyepeden, szép füvet, egész életed, életed mely, önuralom vagy, ember mindig, gonosz magvait, Peter Drucker, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Csak a fogyatkozás látható  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  A boldog családok mind hasonló...  Nem méltó hozzád  Szép estét  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Gonosz démon-álarc  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 19  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Szívem  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bertolt Brecht -től idézet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Esti kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png lepke  Ami embereknek lehetetlen, az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Csak a fogyatkozás látható  Nagyon különös  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
hatékony vezetőben, jelleme nagyon, jelleme tele, bukásukhoz vezetett, gyengeség lerombolja, önmagad felé, szabályok nélküli, alkoholfogyasztás területén, érzelmeidben vagy, egész gyepeden, szép füvet, egész életed, életed mely, önuralom vagy, ember mindig, gonosz magvait, gyengeségeid Jézusnak, önuralom hiánya, időbeosztásodban, fegyelmezettség, gyengeségeidtől, gyengeségekkel, elkényeztetése, engedékenység, tévelyegjetek, legyengítenek, kapcsolatodat, gyengeségeid, hírességeket, jelentkezhet, érzelmeidben, valószínűleg, legyengíteni, kényeztetése, félrevezetve, emlékezzetek, szexualitás, elgyengítse, mindannyian, beszéljetek, megcsúfolni, eluralkodni, területeken, olvashatjuk, eluralkodna, erősödjetek, gyengeségek, sportolókat, gondolhatod, eltávolodj, pénzköltés, bukásukhoz, jellembeli, pusztulást, lerombolja, irányítani, legyengíti, hanyatlást, erősségeik, mutatkozik, aláaknázni, hozzáállás, gyengeség, kedvezzen, vágyainak, területén, területen, elfojtaná, dolgoknak, különböző, lépéseket, szabályok, életedben, elnököket, könyvében, vezetőben, angolból, testének, gyepeden, legalább, dolognak, életüket, önuralom, szellemi, gondolsz, legyetek, életedre, mondanád, önuralma, kertemet, erejében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 897
  • e Hét: 1599
  • e Hónap: 12652
  • e Év: 73953
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.