Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Süni a pillangóról álmodott...
  2009-09-30 22:15:39, szerda
 
   
  Pillangó

A süni szívébe akkor kezdte belopni magát a szomorúság, amikor az ősz beálltával nem talált már több lehullott piros almát a fák árnyékában. A puha avar sem tompította bánatát, amelyben reggelente a forrás vizéig gurult.

A süni szívébe akkor kezdte belopni magát a szomorúság, amikor az ősz beálltával nem talált már több lehullott piros almát a fák árnyékában. A puha avar sem tompította bánatát, amelyben reggelente a forrás vizéig gurult. Most nem is volt hozzá kedve, csak bandukolt lefelé a keskeny ösvényen, s közben azon morfondírozott, miért is van olyan egyedül. Bár kedves kis sün volt, mégsem kereste a többi erdei állatka társaságát. Amolyan magányos életet élt, bár jóban volt mindenkivel, mégsem mondhatta el, hogy igazi barátja volna. Megmosakodott a lassan csörgedező vízben, megrázta magát, és elindult vissza az úton. Úgy érezte a szíve egyszerre üres és nehéz.

Egy öreg, kiszáradt tölgy alatt lakott takaros kis kuckójában. Ahogy nyitná az ajtót, egyszer csak egy apró, színes szárnyú pillangó röppent a kilincsre.
-Hogy hívnak?-kérdezte a süni?
-A pillangó nem válaszolt, csak megrebbentette szárnyait, és könnyedén, kecsesen a süni vállára repült. És a süni szíve megtelt valamivel, amitől hirtelen olyan könnyűnek, és jókedvűnek érezte magát, hogy legszívesebben nagyott ugrott volna. De ehelyett óvatosan kinyitotta az ajtót, és besétált a kuckójába. A pillangó körberöppent a kis szobán, majd megpihent az egyik cserepes virágon. A süni óvatosan leült elé, és csak nézte-nézte az apró, törékeny pillangót, a csepp fekete csápokat, bársony szárnyacskákat, amelyen oly gyönyörű színek alkottak leírhatatlanul szép mintákat, hogy a süninek még a szeme is könnybe lábadt. Csak mikor már kezdett beesteledni, akkor kapott észbe, gyorsan összecsapott valami vacsorát, meglocsolta a virágokat és kiseperte a konyhát. Közben oda-oda pislantott a pillangóra, félve, nehogy eltűnjön, de az nem mozdult. Aztán boldogan bújt ágyba, úgy helyezkedett, hogy fekve is láthassa a kis jövevényt. A pillangó hangtlanul felröppent, és megpihent a kiságy végében. A süni sokáig feküdt még nyitott szemmel. Azon az éjjelen mosolyogva merült álomba.

Másnap reggel vidáman ébredt. Úgy tűnt, a csodálatos pillangónak esze ágában sincs továbbállni. A süni kicsit félve nyitotta ki az ablakokat, hogy kiszellőztessen, de a pillangó csak könnyedén leírt egy-két kört a tisztáson, megpihent néhány színes virágon pár röpke pillanatig, aztán újra belibbent az ablakon. A süni ugrándozva indult a forráshoz, a pillangó pedig mindvégig ott röpködött körülötte.
-Olyan gyönyörű vagy! - mondta neki a süni. - Amióta velem vagy, minden olyan szép lett. Vigyázni fogok rád, és szeretni foglak, amíg csak élek.

A napok ugyanúgy teltek, a pillangó mindehová magával kísérte a sünit, úgy tűnt, végleg mellette marad már. A süni szíve csordultig telt boldogsággal, mindenkit nevetve üdvözölt, egész nap vidáman ugrándozott, a kertje megszépült, s kis lakása ragyogott a tisztaságtól.

Az egyik reggelen kis mókuscsapat játszadozott a tisztáson. A pillangó kiröppent, és könnyed tánccal köszöntötte az apró sereget. Azok kacagva kergetőztek vele, ugráltak az ágakon és cigánykereket hánytak örömükben. A süni összeszorított szájjal figyelte az ablakból. Két órába is beletelt, mire megjött a kis mókusok mamája, és továbbindultak. A pillangó megpihent az ablakpárkányon. A süni szíve haraggal telt meg. - Hogy lehetsz ilyen? Csak játszol, és rólam teljesen megfeledkezel! Én közben takarítok, teát főzök, virágot locsolok. Te pedig csak repkedsz ott kint. Hogyan tehetsz ilyet? Hogy lehetsz ilyen önző?

A pillangó összedörzsölte apró csápjait, s a süni orrára repült. Onnan tovább, leírt egy kis kört, megcsiklandozta a süni fülét, majd a magasba emelkedett, és eltűnt a fák között. A süni szeme kerekre nyílt. Aztán kirohant a tisztásra, de a pillangónak már nyoma sem volt. A kétségbeesés összeszorította a torkát. Rohanni kezdett az erdőben. Minden levél alá bekukkantott, minden apró ágat megnézett, de hiába. Egyedül maradt. Sírva rogyott le egy kőre, a fejét arcába temette, és keserves zokogásban tört ki. Egy öreg harkály ült a fán mellette. Sok telet megért már, az erdőben mindenki tisztelte bölcsessége és jósága miatt.
-Ejnye, no, mi bánthat egy ilyen takaros kis sündisznót?
A süni könnyeit nyeldesve mesélte el, hogyan talált rá a csodálatos pillangóra, hogyan éltek boldogan, és hogyan hagyta őt most magára végtelen keserűségben...
A harkály egy darabig hallgatott. Aztán megkérdezte: - Mondd csak gyermekem, milyen is volt ez a pillangó?
A süni letörölte könnyeit, és megpróbálta szavakba önteni azokat a csodálatos színeket, mintákat és alakzatokat, amiket a pillangó szárnyán látott.
A harkály bólintott.
-Értem már... Ne búslakodj, kis barátom! A boldogság pillangója ritka vendég nálunk. Váratlanul érkezik, de sosem tudhatod, meddig marad nálad. Ne sírj, visszatérhet még hozzád. De nem várhatod el, hogy egész életedben csak melleted legyen! Ha jön, örülj neki, csodáld, szeresd, de soha ne tegyél neki szemrehányást, mert akkor azonnal tovább áll.
A süni letörölte könnyeit.
-Akkor most mihez kezdjek?
-Ideje tüzifát gyűjtened. Nyakunkon az ősz...

Aznap éjjel a süni a pillangóról álmodott...

Forrás:http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=7006&page=31



 
 
1 komment , kategória:  Szép történetek  
Címkék: megcsiklandozta, összeszorította, kiszellőztessen, összedörzsölte, megrebbentette, összeszorított, ablakpárkányon, leírhatatlanul, továbbindultak, legszívesebben, morfondírozott, szárnyacskákat, cigánykereket, szemrehányást, megfeledkezel, megmosakodott, tisztaságtól, körberöppent, játszadozott, visszatérhet, bekukkantott, keserűségben, boldogsággal, összecsapott, helyezkedett, kétségbeesés, megkérdezte, pillangóról, mindenkivel, kergetőztek, ugrándozott, mókuscsapat, meglocsolta, alakzatokat, beesteledni, megpróbálta, süni szívébe, puha avar, forrás vizéig, keskeny ösvényen, többi erdei, lassan csörgedező, szíve egyszerre, süni vállára, süni szíve, pillangó körberöppent, egyik cserepes, süni óvatosan, csepp fekete, pillangó hangtlanul, kiságy végében, süni sokáig,
Boldog Marianna (#1)   2009-09-30 22:41:48







Jó éjt! Köszönöm a szülinapi jókívánságodat! Marianna
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péter: Harmonia c...  40 felett  Különleges  Tavaszi este  Emlékezz  40 felett  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Robert Merle tollából  Különleges  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Segíts neki dicsérni Téged  Andrássy Réka - A bolond Böske  képre írva  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Szép estét  Anyámról való emlékek  Szabó T. Anna - Pitypang  Márai Sándor tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Az ember emlékekből áll  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  József Attila – Keresek ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimna...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 12  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  Müller Péter tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  39 ígéret  A hagyma antibakteriális hatás...  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 12  Martin Buber, A haszidim meséi  Ott van  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szívek  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péter: Harmonia c...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Szép estét  Szeretem ujjad karcsuságait,  Martin Buber, A haszidim meséi  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 15  Alvó cica  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten hűségének mértéke  Szívek  Van néhány kérdés, amin gondol...  Ott van  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Annyira tisztelem a szabadságo...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Magyar költészet napja  Emlékezz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
süni szívébe, puha avar, forrás vizéig, keskeny ösvényen, többi erdei, lassan csörgedező, szíve egyszerre, süni vállára, süni szíve, pillangó körberöppent, egyik cserepes, süni óvatosan, csepp fekete, pillangó hangtlanul, kiságy végében, süni sokáig, éjjelen mosolyogva, csodálatos pillangónak, süni kicsit, pillangó csak, süni ugrándozva, pillangó pedig, napok ugyanúgy, pillangó mindehová, kertje megszépült, egyik reggelen, pillangó kiröppent, apró sereget, süni összeszorított, pillangó megpihent, pillangó összedörzsölte, süni orrára, süni fülét, magasba emelkedett, süni szeme, kétségbeesés összeszorította, fejét arcába, öreg harkály, erdőben mindenki, ilyen takaros, süni könnyeit, csodálatos pillangóra, darabig hallgatott, süni letörölte, csodálatos színeket, pillangó szárnyán, harkály bólintott, boldogság pillangója, pillangóról álmodott, megcsiklandozta, összeszorította, kiszellőztessen, összedörzsölte, megrebbentette, összeszorított, ablakpárkányon, leírhatatlanul, továbbindultak, legszívesebben, morfondírozott, szárnyacskákat, cigánykereket, szemrehányást, megfeledkezel, megmosakodott, tisztaságtól, körberöppent, játszadozott, visszatérhet, bekukkantott, keserűségben, boldogsággal, összecsapott, helyezkedett, kétségbeesés, megkérdezte, pillangóról, mindenkivel, kergetőztek, ugrándozott, mókuscsapat, meglocsolta, alakzatokat, beesteledni, megpróbálta, köszöntötte, pillangónak, bölcsessége, továbbállni, csodálatos, pillanatig, pislantott, pillangóra, váratlanul, ugrándozva, pillangója, kinyitotta, jókedvűnek, zokogásban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 942
  • e Hét: 6006
  • e Hónap: 10744
  • e Év: 116888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.