Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Családban marad
  2009-03-08 21:09:13, vasárnap
 
  2009-03-06


Családban marad
Álláspont



Valahol érthető, tulajdonképpen még szimpatikus is, ha egy család a nehéz időkben összefog, s közös vállalkozásba kezd. Mondjuk nyit egy szatócsboltot, ahol bármit lehet adni-venni. Hiszen van egy férj, aki bárkire rásóz bármit, bármikor átver bárkit. Ilyennek született, és főleg szereti az ilyesmit. Van egy feleség is, aki szinte mindenkit - férje segédeitől a beszállítókig - ismer a szakmában, ebben nőtt fel. Mert hát ott az anyós, akinek azóta halott apja teremtette meg a kapcsolati tőkét, ő meg pénzre váltotta és váltja a vejével. Ráadásként ott a férj anyja is, aki bármikor szívesen elbeszélget a vevőkkel, elmondja: lehet, hogy simlisnek néz ki a gyerek, de azért mégiscsak rendes ember volt, kiskorában mindig szófogadóan megitta a kakaót, és megette a spenótot. Meg aztán sajnálni is kell kicsit, nem volt neki apaképe. A boltból egyébként a mama nem profitál, szinte zavarja, amikor a drága fiú vagy a kedves menye rátukmál egy ajándék szalámiszettet, netán elviszi a barátnőihez römizni.

Szép, idilli történet.

Lenne.

Lenne, ha férjet nem Gyurcsány Ferencnek, a feleséget nem Dobrev Klárának, az anyóst meg nem az elmúlt rezsimben mindenható Apró Antal befolyását öröklő lányának, Apró Piroskának hívnák. Lenne, ugyanis a Magyar Köztársaság nem szatócsbolt, nem magánvállalkozás.

Még ha a jelek szerint azzá is akarják tenni.

Magyarország miniszterelnökét húsz éve választják, és nem kinevezik. Gyurcsány Ferenc hazug, de törvényes módon lett kormányfő. Dobrev Klára és Apró Piroska személyéről azonban soha és semmikor nem szavaztak Magyarországon. Nem tudunk arról sem, hogy a két hölgy szerepelne bármilyen nyilvános tárgyalásra, képviseletre, netán lobbizásra feljogosító listán.

Dobrev Klára a héten New Yorkban járt, egy, egyelőre a kelet-európai országok közül kizárólag nálunk létező nőszervezet képviselőjeként. Hivatalosan civilként, de Magyarország képviselőjeként tárgyalt amerikai politikai és gazdasági nagyasszonyokkal. Minden bizonnyal kizárólag a női esélyegyenlőségről volt szó. Ilyesmi lehet az is, hogy nő is lehet elnökjelölt, külügyminiszter, netán miniszterelnök. S hát a nők is privatizálhatnak, eladhatnak, nem a macsók előjoga az ilyesmi.

Nincs jelentős külföldi út, amelyen Dobrev Klára ne jelenne meg a férje mellett. Jó lenne hinni, hogy mindez nem több a first lady szerepénél, csak kíséri a magyar külpolitikát személyes vállalkozássá és utazási irodává degradáló miniszterelnököt.

Csak kíséri, s nem Gyurcsány Ferenc tart vele?

Dobrev Klára az elmúlt hetekben - ahogy a PR-ban mondják - elkezdte felépíteni magát. Nem mint jó feleség és anya, hanem mint politikus, aki jó feleség és anya. Klára asszony már tavaly együtt járt párjával Kóka Jánosnál a koalícióról "beszélgetni", az idén pedig szocialista szervezeteknél roadshow-zik. Hivatalosan természetesen csak nőpolitikáról van szó. Háttéremberből kezd az előtérbe lépni. Mindez kísértetiesen emlékeztet arra, amikor férje kezdte gazdasági és informális hatalmát politikaira váltani.

Clintoni példa? A férj után a feleség a csúcson? Politikai klán épül Magyarországon, ha már gazdasági van? Kezdjünk ismerkedni a Gyurcsány-Dobrev házaspár gyermekeivel is?

Igyekezzünk elhinni, hogy mindössze egy újabb PR-fogásról van szó. Dobrev eltereli a figyelmet Gyurcsányról, egy nőt meg mégsem illik támadni. Családtagokat politikai csatározásokba keverni sem szép. A celebfigyelő polgár a megható történeteket szereti, a bérgyilkosnak is van felesége, a tolvajnak is anyja. A pápai Katus mama lakótelepi gázszámlája a kormányfőt is emberesíti. És lehet, hogy egyszer Katus képviseli majd az országot a Gazprommal való tárgyalásokon, elvégre ő lesi a gázórát.

Máté T. Gyula

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161951
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyasszonyokkal, miniszterelnökét, magánvállalkozás, miniszterelnököt, privatizálhatnak, képviselőjeként, külügyminiszter, háttéremberből, magyarországon, szervezeteknél, miniszterelnök, tulajdonképpen, csatározásokba, szalámiszettet, beszállítókig, kísértetiesen, nőpolitikáról, bérgyilkosnak, természetesen, vállalkozássá, tárgyalásokon, vállalkozásba, szatócsboltot, családtagokat, magyarország, gyurcsányról, külpolitikát, történeteket, képviseletre, celebfigyelő, gyermekeivel, magyarhirlap, hivatalosan, gázszámlája, szimpatikus, szófogadóan, nehéz időkben, beszállítókig –, kapcsolati tőkét, férj anyja, boltból egyébként, kedves menye, ajándék szalámiszettet, barátnőihez römizni, elmúlt rezsimben, jelek szerint, kelet-európai országok, macsók előjoga, férje mellett, first lady, magyar külpolitikát, elmúlt hetekben, Gyurcsány Ferencnek, Dobrev Klárának, Apró Antal, Apró Piroskának, Magyar Köztársaság, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Apró Piroska, Kóka Jánosnál, Máté,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Eduardo Sacheri gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Paul David Tripp Április 13  Anyámról való emlékek  Minden tavaszból őrizz..  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Különleges  Magamnak  Alvó kislány  Különleges  Jó éjszakát  ajándék, mellyel meglepem  Jázmin  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Erdei gyöngyvirág  József Attila - Kopogtatás nél...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Önmaga ellenére  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Van néhány kérdés, amin gondol...  Önmaga ellenére  Szeretem ujjad karcsuságait,  Segíts neki dicsérni Téged  Robert Merle tollából  Az ember  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Segíts neki dicsérni Téged  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  ajándék, mellyel meglepem  Jó éjszakát  ajándék, mellyel meglepem  40 felett  Szeretem ujjad karcsuságait,  Nevelőszülőkhöz adták,  "Ez egy csoda"  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jó éjszakát  IGEN így  Márai Sándor tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Borzasztó  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Különleges  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Egyszerű  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péterre emlékezünk  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
nehéz időkben, beszállítókig &#8211, kapcsolati tőkét, férj anyja, boltból egyébként, kedves menye, ajándék szalámiszettet, barátnőihez römizni, elmúlt rezsimben, jelek szerint, kelet-európai országok, macsók előjoga, férje mellett, first lady, magyar külpolitikát, elmúlt hetekben, idén pedig, előtérbe lépni, férj után, újabb PR-fogásról, figyelmet Gyurcsányról, celebfigyelő polgár, megható történeteket, pápai Katus, nagyasszonyokkal, miniszterelnökét, magánvállalkozás, miniszterelnököt, privatizálhatnak, képviselőjeként, külügyminiszter, háttéremberből, magyarországon, szervezeteknél, miniszterelnök, tulajdonképpen, csatározásokba, szalámiszettet, beszállítókig, kísértetiesen, nőpolitikáról, bérgyilkosnak, természetesen, vállalkozássá, tárgyalásokon, vállalkozásba, szatócsboltot, családtagokat, magyarország, gyurcsányról, külpolitikát, történeteket, képviseletre, celebfigyelő, gyermekeivel, magyarhirlap, hivatalosan, gázszámlája, szimpatikus, szófogadóan, tárgyalásra, köztársaság, elbeszélget, szatócsbolt, személyéről, feljogosító, barátnőihez, nőszervezet, elnökjelölt, szocialista, politikaira, igyekezzünk, koalícióról, beszélgetni, piroskának, kapcsolati, lobbizásra, teremtette, segédeitől, emlékeztet, informális, szerepelne, ráadásként, választják, ismerkedni, kiskorában, szerepénél, eladhatnak, befolyását, kormányfőt, gazprommal, lakótelepi, felépíteni, mindenható, emberesíti, politikai, gyurcsány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.