Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hazafutás
  2009-03-31 22:52:46, kedd
 
  Hazafutás

2009.03.31.

Szerencsére az országos Bajnai-hisztéria hullámai közepette is akad néhány honatya, aki a rekeszizmainkat püföli, nehogy úgy maradjunk. Tegnap Répássy Róbert verte ki a hisztit - egyébként jogosan -, a piti ügyből kis móka kerekedett, mi pedig végre felszabadultan tudtunk röhögni 1,5 másodpercig. Aztán megláttuk a tévében Gordont, és jól a pofánkra fagyott. Nem baj, mi a rövidkékért is hálásak vagyunk.

Répássy bőszen interpellált, Drazsét célozta meg a verbális köpőcsővel, mégpedig Gyurcsány "szégyenteljes" mondataiért, amelyek szerint a bírák és az ügyészek a Fidesz felé hajladoznak. A frakkhelyettes befejezte a dörgedelmet, lecsüccsent. Ekkor következett a válasz, a viszontválasz, végül az a bonyolult mozdulatsor, amelyet a legjobban szeretnek csinálni a képviselők, mivel nem kell hozzá az agyukat használni. Megnyomni a gombot. Az Országgyűlés egyébként 187 igen és 175 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta Drazsé válaszát, de itt nem ez a lényeg. Hanem az a horror, ami 14 óra 21 perckor játszódott le az ülésteremben.

A szavazáson - és ez jól kivehető az ülésről készült felvételen - a gaz Schiffer János megnyomizta a gombját, majd gyorsan utána Puch Laciét is. Ilyet magyar ember nem csinál. Répássynak tökéletesen igaza van abban, hogy Schiffer menjen a pitsába, és monnyonle. Olyan nincs, hogy más helyett szavazunk. Az gusztustalan dolog. Komolyan. Volt már ilyen, akkor is lemondással végződött a dolog. Ez olyan, amin egyszerűen nincs mit tanakodni. Csomagolás, elköszönés, hazafelé, otthon, a tévé előtt lehet folytatni a nyomkodást.

De nem. Schiffer filozófiai vitát kívánt nyitni a történtekről. Az ő verziója szerint Puch már a sor szélén állt, de a keze nem ért el a szavazógombig. (Második sor harmadik szék, Schifferé a négyes) Ezért "segített neki" nyomni. Leszarja, hogy mit mondott Répássy (az interpellációt is), mivel "Puch már jelen volt fizikailag,és egyértelműen kinyilvánította azt a szándékát, hogy igennel kíván voksolni".

Azon felül, hogy Schiffer ritka nagy vicceset mondott, elképzeltem. Puch pisilni megy, mert Répássy alatt mindig rájön a vesehajtó. Bár mindent megtett, hogy kint maradjon, amikor meghallotta Draskovics hangját, valami mágnesként befelé kezdte vonzani. Beért a terembe, akkor kezdődött a szavazás. És innentől lassított filmben látunk mindent. Lendvai frankonérós pillantással veszi észre a képviselőt. Szemében szikra pattan, fülcimpájában dühös izom rándul görcsbe. És Puch végre megérti: nem olyan időket élünk, amikor csak úgy nem nyomunk. Nyomásgyakorlás van.

Vangelis (Tűzszekerek) és Puch elindul. De jaj, mintha vízben gázolna, hiába feszíti az akarat, lábai alig engedelmeskednek a szív parancsának. Az ellenzéki küzdőtéren Ágh Péter és a Fidesz más prominensei már fel is mutatták a "Fuss, Laci, fuss!" feliratú táblát, amelyet még március 16-án készítettek, hátha jó lesz valamire. Laci ijedten bólint. Fut. Schiffer közben érzi, hogy valami baj van, valami nagyon nagy, ezért jobb fejével bal válla fölött lassan hátranéz. Meglátja Puch kétségbeesett küzdelmét az idővel. Az idő jobban áll. Schiffer arca eltorzul a döbbenettől. Közben a Lendvai szeméből kicsapó villám még csak most találja el a száguldó képviselőt. Ez egy pillanatra még jobban lelassítja amúgy sem acélos lendületét. És - borzalom - a gombnyomás már tart. Schiffer még mindig Lacit figyeli, közben jobb kezével jobb zsebéből előveszi középső mutatóujját, s (vakon!) rutinosan megtöfköli a megfelelő gombot.

Puch már majdnem odaér. Tüdeje parázslik, patakokban folyik róla a víz, lábai reszketnek a kimerültségtől. Egy pillanatra láthatjuk Orbán Viktor arcát, ahogy mosolyogva, de némi szomorúsággal figyeli a heroikus küzdelmet. Nem fog sikerülni Lacinak. És tényleg nem. Már a padsor szélén jár, már csak egy méter választja el a gombtól. Érzékszervei kiélesednek. Mindent kristálytisztán lát, hall, szagol. Még a kis rántottamorzsát is észreveszi a nyomófelületen, amely szája szegletéből pottyant oda fél órával azelőtt. És tudja, hogy nincs tovább. Tiktak, tiktak, tiktak. Puch nyújtaná a karját, hogy tigrisbukfenccel próbálkozzon, de izmai már nem engedelmeskednek. Nem lehet büntetlenül ennyire igénybe venni a szervezetet.

Utolsó energiáit mozgósítva hatalmas levegőt vesz, és kétségbeesetten felbődül: "nyommeg, janibazze, nyommeg!". Schiffer bólint. Bal orrlyukából kirántja a harmadik kezét, és villámgyors mozdulattal rácsap Laci nyomijára. Egy pillanatra minden elnémul, még Kuncze Gábor klubrádiós mikrofonjának zöreje sem hallatszik. Akik figyelték a jelenetet, néma tisztelettel bámulnak a két hősre. A csapatmunka diadalát láthatták. Puch zihál, majd lassan térdre ereszkedik. A porfelhő, amelyet vágtájával okozott, szépen leereszkedik a képviselőkre, egyenszürkévé varázsolva színes egyéniségüket. "Köszönöm...", suttogja Laci, majd csendesen lefekszik pihenni.

Répássy, aki addig Ujhelyivel esemesezett, csak Puch üvöltésére figyelt fel, s még éppen látta, ahogy Schiffer megnyomja a gombot. Gyorsan ránéz az órára, tizennégy huszonegy, felírja.

"Véged van", suttogja Jánosnak, majd hátborzongató, sátáni kacajt küld a szoci felé. Nevetése lepattan a falakról, sokáig visszhangzik a megdermedt pillanatban.

És fogalma sincs róla, hogy az imént egy ember harcolt a történelemmel.


http://holdrablo.blog.hu/2009/03/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: engedelmeskednek, tigrisbukfenccel, kinyilvánította, nyomásgyakorlás, kristálytisztán, kétségbeesetten, rántottamorzsát, rekeszizmainkat, felszabadultan, nyomófelületen, kimerültségtől, interpellációt, frakkhelyettes, szomorúsággal, kétségbeesett, egyéniségüket, szégyenteljes, hátborzongató, egyenszürkévé, szavazógombig, történelemmel, mikrofonjának, viszontválasz, fülcimpájában, országgyűlés, történtekről, próbálkozzon, tisztelettel, leereszkedik, egyértelműen, ülésteremben, képviselőkre, interpellált, gusztustalan, pillantással, visszhangzik, országos Bajnai-hisztéria, rekeszizmainkat püföli, piti ügyből, tévében Gordont, pofánkra fagyott, verbális köpőcsővel, frakkhelyettes befejezte, legjobban szeretnek, agyukat használni, ülésről készült, gusztustalan dolog, tévé előtt, szív parancsának, ellenzéki küzdőtéren, száguldó képviselőt, megfelelő gombot, Tegnap Répássy Róbert, Schiffer János, Puch Laciét, Meglátja Puch, Orbán Viktor, Kuncze Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 16  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Március 15-re emlékve  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Intelem  Alvó kislány  Szabó Norbert – Szabadsá...  Imádkozás Krisztus értelméért  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Rőzsehordó nő szobra  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Március 15 emlékére virágba bo...  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Szép estét  Törött csészék  Az ünnepről  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Alvó cica  Paul David Tripp Március 16  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Nem mindegy  Gősi Vali - Tükre lennék...  Könnyáztatta asszonysorsok  Cicus virággal  Március 15-re emlékve  Az embernek fiatal korában van  Amikor 5 éves voltam,  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  képre írva Március 15 -re emlé...  Rejtő Jenő versei  Szent-Györgyi Albert gondolata  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Szép estét kedves látogatóimna...  Március 15-re emlékve  Rejtő Jenő versei  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Esti kép  Illuziói ne legyen senkinek, a...  1848. március 15-én  Törött csészék  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
országos Bajnai-hisztéria, rekeszizmainkat püföli, piti ügyből, tévében Gordont, pofánkra fagyott, verbális köpőcsővel, frakkhelyettes befejezte, legjobban szeretnek, agyukat használni, ülésről készült, gusztustalan dolog, tévé előtt, szív parancsának, ellenzéki küzdőtéren, száguldó képviselőt, megfelelő gombot, pillanatra láthatjuk, heroikus küzdelmet, padsor szélén, méter választja, harmadik kezét, pillanatra minden, csapatmunka diadalát, szoci felé, megdermedt pillanatban, ember harcolt, engedelmeskednek, tigrisbukfenccel, kinyilvánította, nyomásgyakorlás, kristálytisztán, kétségbeesetten, rántottamorzsát, rekeszizmainkat, felszabadultan, nyomófelületen, kimerültségtől, interpellációt, frakkhelyettes, szomorúsággal, kétségbeesett, egyéniségüket, szégyenteljes, hátborzongató, egyenszürkévé, szavazógombig, történelemmel, mikrofonjának, viszontválasz, fülcimpájában, országgyűlés, történtekről, próbálkozzon, tisztelettel, leereszkedik, egyértelműen, ülésteremben, képviselőkre, interpellált, gusztustalan, pillantással, visszhangzik, érzékszervei, tűzszekerek, tökéletesen, mondataiért, büntetlenül, mozdulatsor, szavazattal, kiélesednek, csapatmunka, lecsüccsent, parancsának, következett, döbbenettől, szervezetet, frankonérós, pillanatban, dörgedelmet, hajladoznak, szegletéből, készítettek, prominensei, elképzeltem, mutatóujját, orrlyukából, esemesezett, megnyomizta, másodpercig, mozdulattal, rövidkékért, meghallotta, villámgyors, lemondással, szerencsére, tartózkodás, pillanatra, gombnyomás, mozgósítva, játszódott, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.