Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Töréshatár
  2009-05-31 23:35:26, vasárnap
 
  Töréshatár
2009.05.31.


Dávid Ibolya a héten megdöntötte saját rekordját: egy interjúban másfél perc alatt százhuszonhatszor tudta kimondani Bokros Lajos nevét. Ájult csenddel adóztunk a teljesítménynek, majd vártuk a választ arra a kérdésre, melyik két szóval tudná legjobban összefoglalni az MDF elnöke pártjának választási stratégiáját. Némi zavart csend után Dávid Ibolyán színt váltott a kalap, majd kibökte: Bokros Lajos.

A kampány nem dübörög, csak lassan vánszorog, olyan békebeli, szagtalan módon. A pártok már inkább egymást hergelik, nem bennünket, köszönet érte, reggel a piacon teljes két percig nem hallottam politikával kapcsolatos trágárkodást. Ez is rekord. A kissé tőgymeleg cukkolásból időnként felpattan egy szép vádlijú, esetleg bajuszos bolha,nagyot köhög, aztán visszabújik a meleg szőrcibe. Nem állítjuk, hogy vért szívni, de ha odalöttyen valami, már csak kiliffen a nyelvecske, nehogy veszendőbe menjen.

Legutóbb Dávid az InfoRádiónak arénázott kedvesen, és csupa olyan dolgot mondott, hogy az embernek sajdult a lelke a bizsengetéstől. Például keveset blöffölt. Ez is egy érdekes dolog. Nem mellesleg azért, mert olyan kétértelműen fogalmazott, hogy abba nem lehetett belekötni. Mondatait feltételesbe rakta, ez is hitelességre arra vall, hogy megfelelő higgadtsággal szemléli az MDF (Bokros Lajos) szétcincált jelenét.

"Ha az MDF a június 7-i EP-választáson sikeres lesz, az nagyban megnöveli annak az esélyét, hogy június 8-a után újjáalakuljon a párt frakciója a parlamentben."

Kössön bele, aki tud. Június 8-a után bármikor újjáalakulhat a frakció, ha nem most, akkor húsz év múlva. Ha Bokros velünk, ki ellenünk? Amennyiben pedig mégsem lesz sikeres a párt a választásokon, Herényi majd lekommunikálja, hogy Dávid megmondta, de ha neki nem hisznek, kérdezzék meg Bokrost. Forintosítani nem lehet ugyan Lajost, mert szigorúan valutában nyomja, de Ibolyától megtudhattuk, hogy pártja

"komoly árat fizetett azért, amiért vállalta, hogy legyen vége a hisztérikus, mellébeszélő, az embereket félrevezető politikának, és kiállt a Reformszövetség, valamint saját, a realitásokra épülő válságkezelő programja mellett."

Kétértelmű mondat, de mind a két értelmében teljesen hihető. Herényi már Lengyelnél megizzadhatott, amikor a komoly ár szóba került, persze Bokrosnál más a helyzet, ő az, aki kilóra vesz, nem az, akit kilóra vesznek. Frakcióval mégis szebben menne a kampány is, a frakciónak pedig annyira komoly ára lehet mostanában a demokratáknál, hogy még a festett vigyor is leolvad az arcokról. Másfelől: realitásokra épülő válságkezelő program = Bokros Lajos, akkor pedig a befektetett tőke jó helyen van, hiszen kamatostól térül majd meg. Majd, esetleg június 8-a után. Ha netalán mégis.

És az ember egyszer csak felkapta az arcát a földről, mert Ibolya valami olyan szépet mondott a politikai lemeztektonikáról, amitől még Morvai kezében is megállt az árokásó. Na, ezért szeretjük ezt a Tiszta asszonyt, az ilyen mondatokért, amelyekről üvölt a költészet imádata, és a tükör előtti gyakorlás.

"Az a célunk, hogy a sok törésvonal, amely szétválasztja a magyarokat egy nagy törésvonallá alakuljon át, és a demagógok, illetve a józan realisták között jöjjön létre."


Veszett gondolat, de legalább nem fellegekben járó. Dávid végre megértette, hogy a "Fogjunk össze, nincs helye csatározásnak, mert az ország a legfontosabb" dumának semmilyen létjogosultsága nincs Magyarországon. A szavazóknak ellenségkép kell, mert csak ezzel tudják politikai tökösségüket definiálni. Szép kis harcmezőt vizionál a pártelnök, olyan igazit, Dáviddal és Góliáttal. Csak az a különbség a régi sztorihoz képest, hogy a nagy fickó itt nem ostoba síkagyú, ráadásul golyószóró van a kezében. Ennyit a parittyáról. Halott ügy.

De még ha létre is jönne a Szent Törésvonal, elég hülyén nézne ki a két oldala. Lenne egy bazi nagy terület, ahol kényelmesen ellegelésznek a fideszes, emeszpés, eszdéeszes (ők nem biztos, hogy kajához jutnak), jobbikos csordák. Dús legelők, zsíros föld, patakok, árnyas lombok. Ők a demagógok. A törésvonal másik, nagyon picike oldalán sivatagi MDF-es buckalakók túrják a gyökeret, és nyalogatják a hajnali harmatot. Ők a józan realisták. Szikkadt talaj, ördögszekér, fás rész sehol, csak némi Bokros, de az nem ad elég védelmet a pörzsölő sugarak elől. Kiabálni lehet a másik oldalnak, aztán idő kérdése, hogy a csorda mikor böffent vissza valamit, olyan hangerővel, hogy a politikai törésvonal azonnal odébb csúszik négy és fél métert, begyűrve a realisták kicsiny területét, rajta Dáviddal, Herényivel és a Lengyel Zoltánt pártba csábító, rendkívül hiteles filozófiával. Eltűnnek szem elől, nevüket jegyzi majd a krónika.

És ez még az az eset, "ha" sikerül az EP-s buli. Mi lesz itt, ha nem? Maradt-e még annyi vér a magyar demokratákban, hogy fejeket vegyenek a kudarcért? Felbukkan-e Almássy Kornél szelleme? Lesz olyan tökös fickó, aki kimondja: Antall József szétrúgná a seggünket, ha ezt látná!? Vagy nézik majd, ahogy a léket kapott kicsi csónak szépen elmerül, rajta a büszke realistákkal, sőt, vicces fogadásokat kötnek, vajon hányan élik túl?

Hogy Lajos merre lesz közben? Ő majd fél kézzel a bajuszát fogva felreppen a levegőbe, büszkén tovasiklik, egyenesen a demagógok felé, közben mosolyogva sok szerencsét kíván a fulladáshoz.

Nagy túlélő.


http://holdrablo.blog.hu/2009/05/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: reformszövetség, teljesítménynek, létjogosultsága, lekommunikálja, megizzadhatott, bizsengetéstől, magyarországon, demokratákban, ellegelésznek, forintosítani, összefoglalni, csatározásnak, újjáalakulhat, szétválasztja, demokratáknál, higgadtsággal, újjáalakuljon, választásokon, mellébeszélő, realitásokra, trágárkodást, válságkezelő, feltételesbe, stratégiáját, inforádiónak, parlamentben, filozófiával, tökösségüket, hitelességre, megtudhattuk, kétértelműen, törésvonallá, legfontosabb, realistákkal, parittyáról, mondatokért, héten megdöntötte, interjúban másfél, választ arra, piacon teljes, kissé tőgymeleg, szép vádlijú, meleg szőrcibe, embernek sajdult, érdekes dolog, nagyban megnöveli, párt frakciója, embereket félrevezető, realitásokra épülő, frakciónak pedig, festett vigyor, befektetett tőke, Dávid Ibolya, Bokros Lajos, Dávid Ibolyán, Legutóbb Dávid, Szent Törésvonal, Lengyel Zoltánt, Felbukkan-e Almássy Kornél, Antall József, Hogy Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png cica  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  A boldog családok mind hasonló...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Minden harmadik...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tanuld meg ezt a versemet  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Png cica  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Png virág  Varga János Veniam - Fontos sz...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png férfi  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Még csak most kezdődik a nap  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  Png nő  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Éretlen vers  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor  Szívem tiéd  Bounty krémes  Erdőn  Paul David Tripp Április 19  Idő  Hiányzik  képre írva  Sokan azt tartják  Minden harmadik...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Éretlen vers  Akarat  Julian Brass gondolata 
Bejegyzés Címkék
héten megdöntötte, interjúban másfél, választ arra, piacon teljes, kissé tőgymeleg, szép vádlijú, meleg szőrcibe, embernek sajdult, érdekes dolog, nagyban megnöveli, párt frakciója, embereket félrevezető, realitásokra épülő, frakciónak pedig, festett vigyor, befektetett tőke, ember egyszer, politikai lemeztektonikáról, ilyen mondatokért, költészet imádata, tükör előtti, nagy törésvonallá, józan realisták, szavazóknak ellenségkép, régi sztorihoz, nagy fickó, bazi nagy, törésvonal másik, hajnali harmatot, pörzsölő sugarak, másik oldalnak, csorda mikor, politikai törésvonal, realisták kicsiny, magyar demokratákban, léket kapott, büszke realistákkal, bajuszát fogva, demagógok felé, reformszövetség, teljesítménynek, létjogosultsága, lekommunikálja, megizzadhatott, bizsengetéstől, magyarországon, demokratákban, ellegelésznek, forintosítani, összefoglalni, csatározásnak, újjáalakulhat, szétválasztja, demokratáknál, higgadtsággal, újjáalakuljon, választásokon, mellébeszélő, realitásokra, trágárkodást, válságkezelő, feltételesbe, stratégiáját, inforádiónak, parlamentben, filozófiával, tökösségüket, hitelességre, megtudhattuk, kétértelműen, törésvonallá, legfontosabb, realistákkal, parittyáról, mondatokért, ellenségkép, kényelmesen, nyalogatják, szétcincált, ördögszekér, megdöntötte, visszabújik, cukkolásból, választáson, fogadásokat, politikával, szavazóknak, befektetett, félrevezető, fulladáshoz, fogalmazott, kapcsolatos, fellegekben, politikának, hisztérikus, frakciónak, mostanában, mosolyogva, töréshatár, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.