Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érik a III. világháború?
  2010-04-05 19:45:09, hétfő
 
 




ÉRIK A III. VILÁGHÁBORÚ?


Az USA nem csak a bankok adósságainak az átvállalása, hanem a különben is rendkívül megemelkedett államadósság miatt - naponta egy milliárd dollár külföldi hitelre van szüksége -, a második világháború óta a legnagyobb pénzügyi válságban van.

Ha megakad a külföldi pénzfolyam, vagy ha netán a külföld kiszállna a dollárból, az USA csődbe menne.

Az államadósság csökkentésére takarékoskodással még sincs komoly kísérlet. Se nem emelik az adókat több bevétel céljából, se nem próbálnak takarékoskodni, kiváltképpen a leginkább megnőtt hadügyi kiadások területén nem.

Pedig Amerika 200 000 katonát tart fegyverben világszerte. Így aztán senki sem értette, hogy a világ legnagyobb armadájának az ura csapatai növekedése ellenére béke Nobel díjat kapott. A lehetséges magyarázat: A díjat azért kapta, mert főleg tőle függ, hogy Irán ellen háború lesz, vagy nem.

A történelemben gyakran előfordult, hogy gazdaságilag levitézlett politikusok, a hatalom megtartásához utolsó lehetőségként a háborút választották. Ez annál inkább érvényes, ha egy ország válságban van, és a kilábaláshoz a háborút látja az utolsó lehetőségnek. Így például Amerika 20. századi történelmének legnagyobb válságát az első világháborúba, a 20-as, 30-as évek válságát pedig a második világháborúba való belépéssel győzte le. Kísértve lehet, hogy a jelenlegi gazdasági válságot hasonló módon oldja meg. Ugyanis Amerika a két világháborúval nem csak két legnagyobb államadósságától szabadult meg, hanem a világ vezető gazdasági hatalma lett. Tehát nagy a kísértés, hogy harmadszor is ugyanazt az utat járja. Ilyen háttérrel a háborús előkészületek rémisztőek:

1. Izrael jobboldali radikális miniszterelnöke háborúpárti és kiszámíthatatlan. Állandóan változó iráni fenyegetéseket emleget, amelyek egyike sem bizonyult eddig igaznak. Hangvétele azonban egyre élesebb és az utóbbi hónapokban a világ minden fontos fővárosában megfordult, hogy támogatást kapjon. Merkel asszony állítólag a Nibelungok hűségét ígérte neki, mint II. Vilmos az osztrákoknak, vagy az angolok és a franciák a lengyeleknek.

2. Izrael már felállította Irán előtt a Németországtól szállított atom tengeralattjáróit, és a Grúziában az oroszok által lerombolt atomrakéta-állást nem csak felépítette és Irán ellen irányította, hanem 90 amerikai rakétaszakértővel meg is erősítette.

3. Az Izrael által befolyásolt világsajtó hétről hétre élesebb hangnemben támadja Iránt, változó érvekkel - ami ugyanolyan propaganda-hadjárat, mint ami az iraki háború előtt a világot hamis állításokkal a háború elfogadására, sőt elősegítésére ösztönözte.

4. A katonai előkészületek is messzire jutottak. Az amerikai hadseregnek ugyan még nem sikerült pacifikálni Irán két szomszédállamát, Irakot és Afganisztánt, de háborús körülmények között a világ legnagyobb hadsereg koncentrációját vitték végbe. Az iráni partok előtti amerikai hajóhad összevonás a legnagyobb az USA történelmében. A béke Nobel díj komité ebben a helyzetben jól számított, hogy egy Irán elleni háború az amerikai elnök jóváhagyása nélkül nem történhet meg, legkevésbé egy béke Nobel díjas elnök által. Azonban a bankok, az olajmultik, a fegyvergyártó lobbyk, a hadsereg és az Izrael lobbyk nyomása kikényszerítheti az USA hadba lépését, ha Izrael első csapást mér Iránra, és a megnevezett hatalmasok érdekeiket biztosítani akarják.

Mindamellett az USA nem csak a világ leginkább eladósodott országa, hanem a dollárral világbirodalma is szétesne. A ,,föld egyetlen világhatalma" jelenleg éppúgy a felbomlás állapotában van, mint húsz évvel ezelőtt a szovjet birodalom. A kínaiak már kemény rúgásokkal értésére adták az amerikai elnöknek, hogy nem ismerik el többé uralmát. Ha Izrael háborút kezd, az amerikai elnök kétségbeejtő válaszút elé kerül; vagy tovább süllyed a pénzügyi, gazdasági és szociális válság mocsarába, vagy kiutat keres egy világháborúban, mint amiből már kettő Amerika sikerének az alapja lett.

Egy új világháború veszélye a második óta soha nem volt akkora, mint ma. Jogos tehát az európai értelmiségi körök növekvő Amerika kritikája. De megakadályozni nem tudjuk.

Egy Irán elleni háború nem maradna helyi jellegű, még akkor sem, ha kezdetben csak rakétákkal vívnák meg.

A kínaiak be fognak avatkozni Irán oldalán, közvetlenül vagy közvetve, és lehetséges, hogy az oroszok is, hogy Amerika ne érje el határaikat, és ne legyen túlságosan hatalmas.

Izrael és az USA oldalán a NATO-államok kényszerülnek segítséget nyújtani, mint Irak esetében, pláne ha előzőleg Nibelung hűséget esküdtek. Tehát Európa háborús részvételére is fel kell készülnünk.

Milyen hatással lenne egy iráni harmadik világháború számunkra?

1. Minden Irán elleni háború a hormuzi szorost azonnal járhatatlanná tenné és az olajárat annál inkább emelné, minél tovább a háború tart. Az olajár emelkedése azonban a gazdaság és a fogyasztók költségeit is növelné. Tehát hiánnyal, korlátozásokkal és a fogyasztói árak emelkedésével kell számolnunk.

2. Minden háborúban emelkedik a hadi termékek iránti kereslet. A világ hadiipara tehát - mindenek előtt az USA-ban - ujjongani fog, újra teljes gőzzel dolgozhat, növekedhet. Ez hatással lesz néhány mellékágra is, mint pl. az autóipar, textilipar, hajó- és repülőgépgyártás. Emelkedik a termelés, habár csak emelkedő árak mellett.

3. Minden háborún a bankok nyernek. Nem beszélnek többet rossz banki termékekről, pazarló bankárokról, hanem a központi bankok gondjairól, hogy ellássák pénzzel a háború viselőjét. A bankok újból nyújthatnak hiteleket. A növekvő infláció a dollárt a háború végéig életben tartaná. Csak a háború után szokták a háború finanszírozásának bűneit elővenni.

Hogy az USA növekvő pénzszükségleteit a vazallusok pénztárcájából is fedezi, már az iraki és az afganisztáni háborúban is bevett szokássá lett. A háború tehát nem csak Izraelt és Amerikát, hanem mindnyájunkat el fog szegényíteni. Mivel a háború finanszírozására nincs meg a pénz, azt inflációval fogják megoldani, mint már az első két világháborúban is.

Az Irán elleni háborúba Amerika a NATO-t is be fogja vetni. (Szövetségi csapda) Kormányunk kénytelen lesz katonáinknak megmagyarázni, hogy miért nem csak Afganisztánban, hanem Iránban is zsoldoskodniuk kell, és a Parlamentben meg kellene szereznie a többséget a háborús költségek behajtásához. Már egyszer sikerült az SPD-nek és a Zöldeknek (Jóska Fischer) a békeharc hazugságával valódi háborús bedobást megszavaztatniuk. Egy harmadik világháborút megszavaztatni azonban az USA minden nyomása ellenére nehéz lesz. A lakosság elutasító magatartása közben nőni fog és lehetséges, hogy leválasztja a túl segítőkész kormányt.

Talán azonban a Merkel kormány is a háborúban látja a kiutat zsákutcás helyzetéből a bankok megsegítése és az állam eladósodása után, amikor a szociális rendszer összeomlása és társadalmi nyugtalanság fenyeget.

A háború veszélye előttünk áll. A következő hónapokban eldől, hogy egy harmadik világháborúba sodródunk, vagy ezt a veszélyt még el tudjuk kerülni.

Professzor Dr. Eberhard Hamer, Megjelent: Zeit-Fragen 2010.03.08.

Fordította: Vajta Dénes
Nemzeti InternetFigyelő













 
 
1 komment , kategória:  Politika  
Címkék: kiszámíthatatlan, államadósságától, megszavaztatniuk, finanszírozására, repülőgépgyártás, kikényszerítheti, korlátozásokkal, koncentrációját, miniszterelnöke, internetfigyelő, szomszédállamát, világháborúban, pénztárcájából, afganisztánban, világbirodalma, takarékoskodni, megszavaztatni, világháborúval, zsoldoskodniuk, fenyegetéseket, megakadályozni, németországtól, megmagyarázni, történelemben, elősegítésére, emelkedésével, kényszerülnek, járhatatlanná, megtartásához, fegyvergyártó, világháborúba, előkészületek, történelmének, történelmében, lehetőségként, csökkentésére, bankok adósságainak, milliárd dollár, második világháború, legnagyobb pénzügyi, külföldi pénzfolyam, külföld kiszállna, államadósság csökkentésére, adókat több, leginkább megnőtt, világ legnagyobb, lehetséges magyarázat, díjat azért, történelemben gyakran, hatalom megtartásához, háborút választották, ország válságban, ÉRIK III, Pedig Amerika, Ugyanis Amerika, Tehát Európa, Minden Irán, Jóska Fischer, Professzor Dr, Eberhard Hamer, Vajta Dénes, Nemzeti InternetFigyelő,
Aranyeső (#1)   2010-04-06 08:17:36
Sajnos ez nagyon igaznak tűnik.
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hiányzik  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gonosz démon-álarc  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sose bánj semmit  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png cica  Ne kapaszkodj magasabbra,  Popper Péter szavai  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png fotel  Png kislány  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png csokor  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  Szívem tiéd  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  s immár én is felragyogva, ért...  Esti kép  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kerüld el az evangélium örömén...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  210 éve született a SZÓZAT meg...  Segítsük barátainkat, hogy meg... 
Bejegyzés Címkék
bankok adósságainak, milliárd dollár, második világháború, legnagyobb pénzügyi, külföldi pénzfolyam, külföld kiszállna, államadósság csökkentésére, adókat több, leginkább megnőtt, világ legnagyobb, lehetséges magyarázat, díjat azért, történelemben gyakran, hatalom megtartásához, háborút választották, ország válságban, háborút látja, utolsó lehetőségnek, első világháborúba, második világháborúba, jelenlegi gazdasági, világ vezető, utat járja, háborús előkészületek, utóbbi hónapokban, világ minden, oroszok által, iraki háború, világot hamis, háború elfogadására, katonai előkészületek, amerikai hadseregnek, iráni partok, béke Nobel, amerikai elnök, fegyvergyártó lobbyk, megnevezett hatalmasok, világ leginkább, dollárral világbirodalma, felbomlás állapotában, szovjet birodalom, amerikai elnöknek, alapja lett, európai értelmiségi, iráni harmadik, hormuzi szorost, olajárat annál, háború tart, olajár emelkedése, fogyasztók költségeit, fogyasztói árak, hadi termékek, világ hadiipara, bankok nyernek, központi bankok, háború viselőjét, bankok újból, növekvő infláció, háború végéig, háború után, háború finanszírozásának, vazallusok pénztárcájából, afganisztáni háborúban, háború tehát, háború finanszírozására, háborús költségek, békeharc hazugságával, harmadik világháborút, lakosság elutasító, háborúban látja, kiutat zsákutcás, bankok megsegítése, állam eladósodása, szociális rendszer, háború veszélye, következő hónapokban, harmadik világháborúba, kiszámíthatatlan, államadósságától, megszavaztatniuk, finanszírozására, repülőgépgyártás, kikényszerítheti, korlátozásokkal, koncentrációját, miniszterelnöke, internetfigyelő, szomszédállamát, világháborúban, pénztárcájából, afganisztánban, világbirodalma, takarékoskodni, megszavaztatni, világháborúval, zsoldoskodniuk, fenyegetéseket, megakadályozni, németországtól, megmagyarázni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 6231
  • e Hónap: 46052
  • e Év: 223927
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.