Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szódabikarbóna
  2010-05-07 20:27:27, péntek
 
 




SZÓDABIKARBÓNA


1.) Nem veszek drága mosóport.Gyógyszertárban nagy tételben lehet venni szódabikarbónát, a fehérekhez fele - fele arányban teszem a m.porral. Ki kell tapasztalni az adagot, hiszen minden gép más. ESZMÉLETLENÜL FEHÉR LESZ!!! Ha kipróbáljátok, soha másképpen nem fogtok mosni. No és természetesen környezetbarát. Egyébként a háztartásban még egy csomó mindenhez - takarítás - lehet használni. 1 kg szódabikarbóna a gyógyszertárban 4oo Ft. (most vettem)

2.) A színes és fehér ruhákhoz is használom, amikor a dobot lecsukom, hozzáöntök ecetet. Nem lesz ecetszagú a ruha.

3.) Drága öblítőt sem veszek,kifejezetten az olcsót keresem, mivel - akik ismernek - tudják, hogy nagy tételben, a gyógyszertárban veszem az illóolajat (nemcsak sokkal-sokkal olcsóbb, de abban biztosan az a gyógynövény van, hiszen ezt teszik a készítményekbe és nem áll hónapokon a drogéria polcán) és az öblítőhöz teszek illóolajat. Általában, ami nekem van otthon: levendula, citrom, rozmaring. VALÓBAN ILLATOS LESZ A RUHA! (az illóolajat nagy tételben meg kell rendelni a gyógyszertárban 5o - 1oo g)
(Egy tanács: ha nagy üvegben kapjátok, érdemes a kis üvegbe, a régi, kifogyottba tenni,amihez van adagoló, mert ha a nagy üvegből öntitek, rengetegmellé folyik, ebből pedig cseppeket kell használni)

4.) Nagyon - nagyon kevés folyékony flóraszeptet teszek csak a fehér ruhákhoz, a fertőtlenítés miatt.

5.) A folttisztításhoz a köv. használom:fehérek - egy kiürült pumpás adagolóba flóraszeptet és vizet keverek. Ráspriccelek a foltra, de a konyhában is nagy segítség! A színes ruhákhoz - az olcsóbb mosószappant veszem és bedörgölöm a foltot. Ami a lényeg: VALÓBAN KIJÖN A FOLT! És nem veszed meg a drága folttisztítót,ami sokszor nem is szedi ki. Ha kipróbáljátok ezeket, SOHA NEM FOGTOK MÁSKÉPPEN MOSNI! Láthatóan szebben lehet mosni, no és sokkal olcsóbban... Hosszú idő után kezdtem használni és az ágytakarómat mostam ki először, komolyan nem hittem a szememnek. Vakítóan fehér volt! (fehér -kék - kevés drapp színű)

Még egyszer a Szódabikarbónáról, mint régi-új csodaszer

Nagymamáink mellette tették le a voksukat,és nem tévedtek. A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle.Mindig tartsunk belőle otthon!

Íme néhány ok, amiért a szódabikarbóna rendszeres használata ajánlható:

Tisztítja a kezet:
Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk, hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy tál langyos vízbe, melyhez három evőkanál szódabikarbónát adtunk.

Szagelnyelő:
Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Beszórhatjuk a cipőnkbe is, majd hagyjuk állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.

Könnyíti az emésztést:
Ég a gyomra? Nehezen, emészt? Könnyen segíthet rajta! Oldjon fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohárvízben, és igya ki egy hajtásra! Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást. Az arra érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók (paradicsom,gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők lesznek

Fertőtlenít:
Rendszerint nem is gondolunk rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet, smink-ecsetek, szivacsok és más hasonlóeszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Alapos tisztítás,fertőtlenítés céljából tegyük azokat speciális áztató-lébe: egy mosdókagylónyi vízbe keverjünk 8 evőkanál szódabikarbónát.Hagyjuk benne állni tisztítandó, ilyen jellegű tárgyainkat egy éjszakán át, majd öblítsünk másnap reggel.

Továbbá:
- Megőrzik élénk színüket zöldségek,ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vízébe.
- Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.
- Mindenfajta rovarcsípésre kiváló - a szódabikarbóna kevés vízzel keverve hatásos fájdalom- és duzzadtságcsökkentő.
- Mosatlan gyümölcsöt soha ne fogyasszunk.Tiszta víz helyett azonban javasolt 1-2 evőkanál szódabikarbónát és egy liter víz keverékét használni a mosáshoz.
- A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjon, szép egyenletes lesz a tészta.
- Ha nehezen fő meg a marhahús, tegyen a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás.
- Ha kemény a víz, szórjunk fürdővizünkbe 10 deka szódabikarbónát, mert annak vízlágyító hatása van.
- Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Ha kihűlt, könnyen kitisztíthatjuk a lábast.
- A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le. A WC-kagylóba szórjon szódabikarbónát, majd csutakoljuk ki kefével.
- Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanálcitromléből vagy vízből készítsünk sima pépet. Ezzel mossunk fogad, majd hideg vízzel öblögessünk. Fehéríti a fogzománcot.
- Ha hajmosás előtt egy maroknyi szódabikarbónát dörzsölünk a száraz fejbőrbe, megszabadít a korpától.




 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Címkék: szennyeződéseket, folttisztításhoz, összeállításánál, szódabikarbónát, gyógyszertárban, tapasztalhatjuk, hasonlóeszközök, beszappanoznánk, kitisztíthatjuk, izzadságszagot, készítményekbe, eltüntethetjük, szódabikarbóna, mosdókagylónyi, környezetbarát, manikűrkészlet, megakadályozza, elfelejthetjük, lábgombásodást, szagtalanítja, folttisztítót, fertőtlenítés, kipróbáljátok, fürdővizünkbe, rengetegmellé, dörzsölhetjük, eszméletlenül, természetesen, rovarcsípésre, köszönhetően, kémhatásának, tulajdonsága, stabilizálja, háztartásban, alkalmazható, kifejezetten, fehérekhez fele, csomó mindenhez, dobot lecsukom, olcsót keresem, gyógyszertárban veszem, drogéria polcán, öblítőhöz teszek, illóolajat nagy, nagy üvegből, fehér ruhákhoz, fertőtlenítés miatt, kiürült pumpás, színes ruhákhoz, olcsóbb mosószappant, drága folttisztítót, ágytakarómat mostam, ESZMÉLETLENÜL FEHÉR, VALÓBAN ILLATOS LESZ RUHA, VALÓBAN KIJÖN FOLT, SOHA NEM FOGTOK MÁSKÉPPEN MOSNI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sorsunk miatt...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Ady Endre - Mindegy átka  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Emlékezz  Dóró Sándor: Embernek maradni  Vito Giaquinto gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Walter Chrysler mondta  képre írva  Magamnak  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A felvilágosodás...  Emlékezz  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nem kell hozzá fürdőruhás  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  különleges  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Tanmese  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Ott van  Azért kaptad  Alvó cica  Mindent de mindent visszakap  Tanácsok egy pszichológustól  Somlyó Zoltán - Orgonával  József Attila - Kopogtatás nél...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Az ember  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindent de mindent visszakap  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Bornyi Veronika haiku verse  Robert Merle tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút 
Bejegyzés Címkék
fehérekhez fele, csomó mindenhez, dobot lecsukom, olcsót keresem, gyógyszertárban veszem, drogéria polcán, öblítőhöz teszek, illóolajat nagy, nagy üvegből, fehér ruhákhoz, fertőtlenítés miatt, kiürült pumpás, színes ruhákhoz, olcsóbb mosószappant, drága folttisztítót, ágytakarómat mostam, szódabikarbóna meglepően, háztartásban számos, kellemes lehelet, szódabikarbóna rendszeres, szódabikarbóna egyik, legzavaróbb illatokat, baktériumok okozta, beépített szekrényben, kevés port, hónaljunkba vagy, későbbi lábgombásodást, kávéskanál szódabikarbónát, túlzottan savanyú, arra érzékeny, késhegynyi szódabikarbónát, nehezen emészthető, baktériumok melegágyai, mosdókagylónyi vízbe, csipetnyi szódabikarbónát, szódabikarbóna kevés, sütemények összeállításánál, késhegyi szódabikarbónát, edényben kevés, csempére tapadt, maroknyi szódabikarbónát, szennyeződéseket, folttisztításhoz, összeállításánál, szódabikarbónát, gyógyszertárban, tapasztalhatjuk, hasonlóeszközök, beszappanoznánk, kitisztíthatjuk, izzadságszagot, készítményekbe, eltüntethetjük, szódabikarbóna, mosdókagylónyi, környezetbarát, manikűrkészlet, megakadályozza, elfelejthetjük, lábgombásodást, szagtalanítja, folttisztítót, fertőtlenítés, kipróbáljátok, fürdővizünkbe, rengetegmellé, dörzsölhetjük, eszméletlenül, természetesen, rovarcsípésre, köszönhetően, kémhatásának, tulajdonsága, stabilizálja, háztartásban, alkalmazható, kifejezetten, bedörzsölünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3247
  • e Hét: 14325
  • e Hónap: 36813
  • e Év: 214688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.