Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészségtelen ételek
  2010-05-07 21:41:16, péntek
 
 




EGÉSZSÉGTELEN ÉTELEK


Az ötven legegészségtelenebb étel, - vagyis amit érdemes kerülni.

A boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektől, amelyekről természetesen azt sem tudjuk, miből vannak. Jóízűek, drágák, olcsók, feltűnőek és hétköznapiak egyaránt vannak köztük, az egyetlen közös bennük a titokzatos összetétel. A Mens Health időt és fáradságot nem kímélve utánajárt, és táplálkozási szakemberek segítségével megvizsgálta, vajon miből is vannak a legveszélyesebb kosártöltelékek. Kutatásunk nem márkákra koncentrált, hanem termékfajtákra.

Összegyűjtöttük a hazai boltokban kapható 50 legegészségtelenebb ételt. Kerülje el őket vagy bánjon óvatosan velük!

1. ASZPIKOS FELVÁGOTT

Mi van benne: maradék fehérje, maradék sertésfelvágott, sűrítők, selejtek, algafehérje. Ami miatt ne fogyassza: félreértés ne essék, az aszpikos nem piszkos, a selejt nem azt jelenti, ehetetlen, a legtöbbször csupán a szépséghibára utal. Az algafehérje az agaragar nevű, máskülönben a laboratóriumokban táptalajként használt moszatféle fehérjéje.

2. FRUTTI

Mi van benne: karamella, cukor, kismértékben vegyipari alapanyagok, műanyag gyanta, állományjavító anyag (gumiarábikum). Ami miatt ne fogyassza: igen érdekes felsorolás, amihez nincs mit hozzátenni. Talán csak annyit: a gumiarábikum onnan is ismerős lehet az Ön számára, hogy gyermekkorában ezzel az anyaggal javította meg kerékpárjának kilyukadt gumijait.

3. GUMICUKOR

Mi van benne: állati eredetű kötőanyagok, növényi zselék, színezők, aromák. Ami miatt ne fogyassza: íme a tökéletes élelmiszeripari termék! Szinte semmi természetes nincs benne, haironikusak lennénk, akkor azt írnánk: szagosított, festett műanyag. Teljesen vegyipari termék.

4. TARTÓS SÜTEMÉNY

Mi van benne: benzoátszármazékok, penészedésgátlók, állományjavítók, propionsav, tartósítószer. Ami miatt ne fogyassza: ahhoz, hogy egy sütemény több hónapig ehető legyen, iszonyatos mennyiségű tartósítószerrel kell elkészíteni, nemritkán ezen adalékanyagok aránya elérheti a 10 százalékot is, pedig általában egy-két százaléknál többet nem szoktak használni. Az eredmény egy örök életű, de se íze, se bűze valami.

5. SZÖRP

Mi van benne: cukor, kukoricából kivont izocukor, sűrítőanyag, aromák. Ami miatt ne fogyassza: a jó hír az, hogy a szörpökben nem talál tartósítószert. A rossz, hogy azért e különlegesség, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.

6. PÁRIZSI

Mi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (aprított darabka), 20 százalék ipari szalonna, albumin, néha selejt húsáru, 15-20 százalék szója.Ami miatt ne fogyassza: szegény párizsinak a köztudatban igen rossz a híre, és most még mi sem védjük meg. Igen, a pletyka igaz, abból készül, ami a vágóhídon selejt lenne. Semmit sem dobnak ki, mindent felhasználnak, és a tányérjába tesznek. Az ipari szalonna elnevezés a semmire sem jó maradékot jelenti- szakszóval finomítva -, az albumin pedig a sertés- és marhavérből kivont fehérje.

7. ZACSKÓS LEVES

Mi van benne: tartósítószerek, mesterséges aromák, ízfokozók, zöldségdarabkák. Ami miatt ne fogyassza: mielőtt még túl korán örülne, elmondjuk, a felsorolás egyetlen szimpatikus tagjával, a zöldségdarabkákkal sem megy úsokra a bendője, ugyanis olyan apróra vágták, és annyira értéktelenné szárítottak, hogy sem rostot, sem ásványi anyagot nemigen találni bennük.

8. VIRSLI

Mi van benne: szója, sertéshús, legalább 20 százalék ipari szalonna. Ami miatt ne fogyassza: nagyobbrészt szója, kisebb részt nyesedék sertéshús, vagyis ami az aprításnál leesik. Selejt nincs, valamilyen élelmiszerbe minden darab jó lesz!

9. MIRELIT PIZZA

Mi van benne: felvágottmaradék, maradék sajt, mesterséges ízanyagok,paradicsom.Ami miatt ne fogyassza: kolbászos és szalámis pizza esetében a selejtes felvágott az egyik alkotórész, sajtosnál a selejtes sajtokat lehet ily módonhasznosítani. A pizzaalap köszönő viszonyban sincs egy igazi pizzaszósszal, csak hasonlít az olasz pizzériák által használt eredetire.

10. SZÉNSAVAS ÜDÍTŐ

Mi van benne: víz, sok cukor, mesterséges aromák, állományjavító (kevés gumiarábikum, ismételten), szén-dioxid.Ami miatt ne fogyassza:: igen sok szénsavas üdítőben nincs természetes aroma, az üdítő érzés pedig gyakran a töménytelen mennyiségű szén-dioxid, a szénsav miatti, ami a nyelven pezsegve feldobja Önt. Előfordulhat, hogy egy literben 5-6 g CO 2 is van, ez igen magas szám, összehasonlításul egyátlagos szódában ez a szám 3 g .

11. SANSA OLÍVAOLAJ

Mi van benne: sansaolaj.Ami miatt ne fogyassza: azt kérdezi, hogy kerülhet ebbe a rettenetes felsorolásba a híresen egészséges olíva? Úgy, hogy ez nem az a bizonyos, csak a szegény rokon. A sansa olívaolaj a minőségi olívaolaj gyártása soránvisszamaradt olívából vegyszeres eljárással készül.

12. FAGYLALTPOR

Mi van benne: aroma, cukor, zselésítő anyagok keveréke, algákból kivont fehérje.Ami miatt ne fogyassza: egy fagylaltportól igazán nem várhatja el, hogy az egészségét szolgálja, ahogyan a szólás tartja, szép az, ami érdek nélkül tetszik. A fagylaltpor ilyen, fogyasztásához nem kötődik érdeke, nem táplál, csak finom. És mit szól az algafehérjéhez? Akárcsak az aszpikos felvágottban..

13. KETCHUP

Mi van benne: paradicsom, állománymódosító anyagok, néha tartósítószer. mi miatt ne fogyassza: még akár állati fehérje is lehet benne, elvégre nem lehet az összes leszedett zöldséget egyenként átvizsgálni, így aztán minimális százaléknyi állati fehérje, pár szerencs9tlen bogár bekerülhet az aprítógépbe. Amúgy a ketchupba sokszor csak a minden másra alkalmatlan paradicsom kerül.

14. FILTERES TEA

Mi van benne: teatörmelék, gyakran mesterséges aromák. i miatt ne fogyassza: komolyan gondolta, hogy gyümölcsdarabkákat talál majd a csészéje alján? A filteres teák legtöbbje a legértéktelenebb teatörmelékekből készül, amelyeket kicsit ízesítenek. Egy kis aromáva

15. HABSPRAY

Mi van benne: növényi zsír, állományjavító, zselésítő anyag. Ami miatt ne fogyassza: a habspraynek semmi köze a tejszínhabhoz, az egy másik kategória, amelyre azok dobozán és majdan a pénztárnál, az ár beütésekor külön utalást talál. A habspray kvázi tejszínhab növényi zsírokkal. Egyike a legkevésbé természetes termékeknek.

16. ''SZINTE''-SAJT

Mi van benne: növényi zsiradék és fehérje, adalékok, színezékek, állományjavítók.Ami miatt ne fogyassza: ez a különös élelmiszerbolti lény az állatvilágban megszokott mimikrit használja fel arra, hogy becsapja Önt. Úgy néz ki, mint a sajt, de igen távol áll tőle. Tejet ugyanis nem tartalmaz. Szóval ha csupán az illúzió kedvéért fogyasztaná ezt a termékeket, mint Cypher, a lázadók árulója a Mátrix első részében, amikor egy kitalált étteremben virtuális sonkát falatozott Mr. Smithszel, akkor csak bátran!

17. SZAFALÁDÉ

Mi van benne:állati kötőszövet, mócsing (inak, rostok), ipari szalonna, kisebb mennyiségű szója, némi albumin.Ami miatt ne fogyassza: a háziállat úgynevezett egyéb részeit egy percenként nagyjából 3000-es fordulatszámmal pörgő kés egy fehér, kenőcsös anyaggá aprítja, ebből lesz a szafaládé. Annyira azért nem egészséges...

18. ENERGIAITAL

Mi van benne: cukor, mesterséges aroma, állományjavító (gumiarábikum), mesterséges úton előállított tápanyagok (pl. taurin).Ami miatt ne fogyassza: természetesen tudjuk, Ön az energiaitalt nem azért issza, hogy rendbejöjjön a vérképe, de mivel ebben a termékben semmi természetes anyag nem található, úgy éreztük, mégiscsak itt a helye.

19. TARTÓS TOASTKENYÉR

Mi van benne: tartósítószer, liszt, állományjavítók.Ami miatt ne fogyassza: ahhoz, a szeletelt kenyeret az előállítása után egy héttel is nyugodtan fogyaszthassa, állományjavítók kellenek bele. Tartósítószerként általában hangyasavat alkalmaznak, a liszt agyonfinomított.

20. KAKAÓS TEJTÁBLA

Mi van benne: növényi zsiradék, ízesítők, zsírmentes kakaópor, állományjavító, cukor. Ami miatt ne fogyassza: nem véletlenül nem szerepel a termék nevében a csokoládé, nem véletlen a körülírás sem: a szabvány szerint a kakaós tejtábla nem csokoládé, csupán hasonlít rá, az árháború egy újabb torz gyermekével van dolga. Olcsóbban kínáljuk a semmit, ez a mottó. A kakaópor gyakran annyira kilúgozott, hogy sok hasznos anyag is eltávozik belőle.Tudja, mi a történet csattanója? A kakaós tejtáblába még csak kakaóvaj sem kell! Konklúziónk: értékes anyagok száma: 0!

21. SAJTKRÉM

Mi van benne: selejt sajt, ömlesztősók (foszfátok), tejzsír, ízesítőanyag.Ami miatt ne fogyassza: az esztétikailag hibás sajtból készülő sajtkrémeknek, kockasajtoknak rendkívül magas a foszfáttartalma, ez különösen akkor kedvezőtlen hír az Ön számára, ha csontritkulásban szenved, vagy hajlamos rá, mert a foszfát ezt elősegítheti. Tehát jobb, mielőtt egy kockasajtba beleharap, előbb elolvassa, mit nyomtattak az oldalára...

22. CSOKOLÁDÉÖNTET

Mi van benne: cukor, zsír, kevés kakaó és sok adalékanyag.Ami miatt ne fogyassza: a szépen folyós állaghoz elengedhetetlen némi0D állományjavító segédanyag, illetve a színhez is kell valamennyi,és akkor márcsak az íz beállítása van hátra. A csokoládéöntet csokoládét keveset, mesterséges anyagokat annál többet látott.

23. HÚSKONZERV

Mi van benne: kevés maradék hús, ipari szalonna, bőrke és néha szója. Ami miatt ne fogyassza: tartósítószer nincs benne, ez kétségtelen. Cserébe viszont annyi ideig hőkezelik, hogy szinte minden értékes vitamin elbomlik benne.

24. BURGONYACSIPSZ

Mi van benne: sok zsír, amiben sütés közben úszott, mesterséges aromák és ízfokozók.Ami miatt ne fogyassza: a krumplit megfürdetik a forró olajban, hogy ropogós csipsz legyen. Ebből sokat magába szív, majd jönnek a különböző mesterséges aromák, hogy például sonkás íze legyen.

25. HABKARIKA

Mi van benne: tojásfehérje, cukor, állományjavító és -módosító anyagok,színezékek. Ami miatt ne fogyassza: a tojásfehérjén kívül mesterséges anyagok kész tárháza. A színezéséhez pedig erős színezékeket használnak fel.

26. ÜDÍTŐITALPOR

Mi van benne: aroma, cukor, színezék. Ami miatt ne fogyassza: a cukor felesleges, a többi pedig káros.

27. RÁGÓGUMI

Mi van benne: természetes vagy (inkább többször) mesterséges rágógumi-alapanyagok cukor, glükózszirup, ízesítőanyagok, gyanták.Ami miatt ne fogyassza: inkább ne nyelje le. Szervezete ugyanis nem képes lebontani a rágógumit alkotó gumi- és gyantaszerű anyagokat.

28. TARTÓS CROISSANT

Mi van benne: agyonfinomított liszt, adalékanyagok, tartósítószerek, mesterséges aromák.Ami miatt ne fogyassza: a sütőben sült croissant legfeljebb egy napig marad friss, ezek a zacskóba csomagolt silány utánzatok viszont hetekig, hónapokig is. Gondolja, mindez a véletlennek köszönhető? Nem, inkább a sok tartósítószernek, amit a lisztbe kevernek.

29. SZALÁMI

Mi van benne: a sertés vagy a marha minden része, ipari szalonna, bőrke, állományjavító, ízfokozó, pácsók. Ami miatt ne fogyassza: zsíros, fűszeres, és sok nitrites pácsót tartalmaz, amely káros hatással van a vér hemoglobinjának oxigénszállító képességére. Ezenkívül kerülhet hozzá foszfátvegyület is, amely a csontok lebontásához járul hozzá.

30. ÍZESÍTETT JOGHURT

Mi van benne: mesterséges aromák, cukor, állományjavítók.Ami miatt ne fogyassza: a joghurtban eredetileg lévő értékes anyagok sem tudnak érvényesülni ebben a vegyi környezetben. A tejből amúgy a számunkra is hasznos baktériumok segítségével lesz joghurt, de a pasztőrözés során ezeket is teljesen kiirtják.

31. TEJES ITAL

Mi van benne: savó, cukor, aromák és ízesítőanyagok, állománymódosítók.
Ami miatt ne fogyassza: a tejes italok a tejjel csak köszönő viszonyban vannak. Alapjuk legtöbbször a sajtgyártás melléktermékeként képződő tejsavó,amelyet tejszínnel tesznek fogyaszthatóvá - de nem értékessé.

32. REGGELI ITAL

Mi van benne: permeátum. Ami miatt ne fogyassza: mi az a permeátum? Az a fehérjéktől, zsírtól és ezáltal minden vitamintól, ásványi anyagtól is megfosztott tejsavó, amely a sajtgyártás vagy más tejtermékek gyártása során melléktermékként keletkezik.Régen ezt egyszerűen kiöntötték.

33. ''FRISSS FÖL''

Mi van benne: növényi zsír, állománymódosító. Ami miatt ne fogyassza: a frissföl a tejfölkészletek időszakos hiányát volt hivatott pótolni. Olcsó ára miatt azonban keresett termék lett, de igazából értéktelen zsiradék az egész.

34. ROPOGÓS GABONAPEHELY

Mi van benne: cukor, aromák.Ami miatt ne fogyassza: a forró gőzzel felpuhított gabonát szintén forró hengerek között préselik át. Eközben vitamintartalma nagyobb részét elveszti, de ez még nem lenne nagy baj. Utána viszont gondosan bevonják cukorral, amelytől ropogós lesz. Ez vajon mitől lenne egészségesebb, mintegy rántotta?

35. KOMMERSZ SZESZES ITAL

Mi van benne: aromák.Ami miatt ne fogyassza: amúgy sem akarjuk a szeszes italok fogyasztására ösztökélni, de ezeket aztán végképp ne. Nem mások, mint üstökben összekevert víz, alkohol és aromák elegye - az eredeti rum vagy pálinka messze áll tőlük.

36. ÍZESÍTETT VODKA

Mi van benne: etil-alkohol, víz és aromák, esetleg cukor.Ami miatt ne fogyassza: a vodka eredetileg gabonából vagy burgonyából főzött, ízetlen szeszféle. Őszibarackból még nem főztek vodkát, ebből egyenesen következik, hogy őszibarack ízű vodkát csak tetemes mennyiségű mesterséges aromával lehet előállítani.

37. GYENGE MINŐSÉGŰ GYÜMÖLCSLÉ

Mi van benne: víz, cukor, gyümölcslésűrítmény. Ami miatt ne fogyassza: a gyümölcs értékes anyagaiból egy milligramm sincs benne, annál több a cukorból. A legtöbbjük alapja ráadásul almalé, amelyet a gyümölcs sűrítményével ízesítenek.

38. GYORSFAGYASZTOTT BÉLSZÍNROLÓ

Ami van benne: többféle maradék hús, ipari szalonna, panírpor. Ami miatt ne fogyassza: hát, a bélszínhez ennek aztán semmi köze, néha még csak nem is marhahúsból készül. A mócsingos húsokat az ilyen darált termékekkel igazán jól fel lehet használni.

39. CUKORMENTES CUKORKA

Mi van benne: ízesítő- és aromaanyagok, maltit és szorbit nevű szénhidrátok.Ami miatt ne fogyassza: a cukormentes cukorkák a gumicukrokhoz hasonlóan a vegyipar remekei.

40. KÍNAI TÉSZTÁS LEVES

Mi van benne: mesterséges aromák, ízfokozók. Ami miatt ne fogyassza: ahhoz, hogy a tészta pár perc alatt főzés nélkül is megpuhuljon, sok adalékanyag kell. Az íz mesterséges anyagoknak köszönhető.

41. INSTANT KÁVÉ

Mi van benne: kávékivonat, adalékanyag. Ami miatt ne fogyassza: a gyenge minőségű instant kávék gyakran a kész kávé bepárlásával, kiszárításával készülnek, ennek hatására egészségre káros anyagok keletkeznek.

42. INSTANT, TASAKOS LEVES

Mi van benne: maltodextrin, só, aromák.Ami miatt ne fogyassza: a krémességet a kukoricából előállított keményítőfajta, az ízt pedig mesterséges aromák biztosítják.

43. DZSEM

Mi van benne: sűrítő-, zselésítő és állománymódosító anyagok, színezék. Ami miatt ne fogyassza: az olcsóbb lekvároknál a gyümölcsöket sokszor mesterséges sűrítő- és zselésítőanyagokkal pótolják.

44. KÁVÉKRÉMPOR

Mi van benne: növényi zsiradék, csomósodásgátló.Ami miatt ne fogyassza: a kávéízesítők növényi zsiradékokból készülnek némi adalékanyag hozzáadásával, amelyek az oldódását segítik, és gátolják a porösszetapadását.

45. PANÍROZOTT HALRUDACSKA

Mi van benne: halreszelék, panírpor. Ami miatt ne fogyassza: a kevésbé jó minőségű halrudak nem színtiszta halhúsból készülnek, hanem a hal feldolgozásánál képződő maradék húsból. Magyarul egy értéktelen halhúst álcáznak egészséges eledelnek.

46. KAKAÓS TORTADARA

Mi van benne: hidrogénezett növényi zsír, zsírszegény kakaópor,glükózszirup, színezék.Ami miatt ne fogyassza: a hidrogénezett növényi zsiradék az újabb kutatások szerint elég nagy veszélyeket is magában rejt. A hidrogénezésnél ún.transzzsírsavak keletkeznek, amelyek károsak az érfalakra.

47. PUDINGKRÉMPOR

Mi van benne: cukor, módosított keményítő, stabilizátor, emulgeál ószer, természetazonos aromák, színezékek.Ami miatt ne fogyassza: az egyetlen természetes összetevő a cukor, amelynek káros hatásairól ódákat zengnek a táplálkozási szakértők. Ráadásul ebből van benne a legtöbb, tehát pénztárcáját már megint a gyártók olcsó cukorbeszerzései előtt nyitja meg.

48. ROSSZ MINŐSÉGŰ PULYKAMELLSONKA

Mi van benne: pulykamellfilé, szójafehérje, só, dextróz, bőrkepor, stabilizátorok, ízfokozók, fűszerek, tartósítószer. Ami miatt ne fogyassza: hogy kerül a tiszta színhúsnak hitt pulykamellsonkába szójafehérje, bőrkepor, ízfokozó, tartósítószer? Azért, hogy minél olcsóbban lehessen előállítani.

49. FEKETEERDŐ-SZELET

Mi van benne: kakaómassza, keményítő, térfogat növelőszer, kukoricakeményítő,aroma, színezék, hidrogénezett növényi zsír. Ami miatt ne fogyassza: a sütemények alapvető összetevői (liszt, cukor, tojás, tejszín stb.) mellett sorjáznak a mesterséges anyagok... Hányra emlékszik a nagyi konyhájából?

50. GYORS ÉRLELÉSŰ KOLBÁSZ

Mi van benne: sertéshús, gyártási szalonna, bőrkepor, növényi antioxidáns, tartósító. Ami miatt ne fogyassza: nem áruljuk el, melyik gyártó terméke - sajnos, a magyar piacon elég neves. Érdekes, hogy mit keres egy kolbászban bőrke por meg növényi antioxidáns és főleg tartósítószer?

Mit egyen helyette: a házi mindig jobb, sokszor még ízletesebb is.

Hurráááááá! Marad továbbra is a Csülök pékné módra !

(Forrás: MH)


TISZTÁNLÁTÁS
Az engedélyezett adalékokat öt csoportba sorolják: színezőanyagok, tartósítószerek, antioxidánsok, emulgeálószerek, stabilizálószerek, sűrítőanyagok, zselésítőszerek és egyéb anyagok, például ízfokozók, habzásgátlók.
SZÍNEZŐANYAGOK: szerepük sokszor annyi, hogy velük az áru természetesebb, frissebb színűnek tűnik, többnyire szerves molekulák.
TARTÓSÍTÓSZEREK: azért használják őket, hogy az élelmiszerek szavatossági idejét meghosszabbíthassák.
ANTIOXIDÁNSOK: az ételek, anyagok frissen tartásában működnek közre. Antioxidánsok gátolják például a zsírok, olajok avasodását. Ilyen például a citromsav (E330). A káros oxidánsok ellen is hatásosak. többnyire szerves molekulák.
EMULGEÁLÓSZEREK: felhasználásukkal nő a tészták gépi megmunkálhatósága, könnyebb a megfelelő szemcsésség, a habosság vagy
a krémszerűség beállítása. Ezzel együtt alapanyag is megtakarítható, hiszen így az anyagba több víz vagy levegő keverhető.
STABILIZÁTOROK: az élelem fizikai, kémiai állapotát őrzik meg általuk.




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: csontritkulásban, állománymódosító, felvágottmaradék, teatörmelékekből, legértéktelenebb, melléktermékként, cukorbeszerzései, gyorsfagyasztott, penészedésgátlók, tartósítószernek, tartósítószerrel, hidrogénezésnél, tartósítószerek, sertésfelvágott, transzzsírsavak, agyonfinomított, zöldségdarabkák, összegyűjtöttük, állományjavítók, természetazonos, hemoglobinjának, élelmiszerbolti, fordulatszámmal, pulykamellsonka, elengedhetetlen, foszfátvegyület, tejfölkészletek, vitamintartalma, csomósodásgátló, emulgeálószerek, élelmiszeripari, zselésítőszerek, legveszélyesebb, élelmiszerektől, kosártöltelékek, foszfáttartalma, boltok polcai, különféle élelmiszerektől, egyetlen közös, titokzatos összetétel, legveszélyesebb kosártöltelékek, hazai boltokban, legtöbbször csupán, szépséghibára utal, agaragar nevű, laboratóriumokban táptalajként, gumiarábikum onnan, anyaggal javította, tökéletes élelmiszeripari, sütemény több, örök életű, cukor ugyanis, EGÉSZSÉGTELEN ÉTELEK, Mens Health, ASZPIKOS FELVÁGOTT, TARTÓS SÜTEMÉNY, ZACSKÓS LEVES, MIRELIT PIZZA, SZÉNSAVAS ÜDÍTŐ, SANSA OLÍVAOLAJ, FILTERES TEA, TARTÓS TOASTKENYÉR, KAKAÓS TEJTÁBLA, TARTÓS CROISSANT, ÍZESÍTETT JOGHURT, TEJES ITAL, FRISSS FÖL, ROPOGÓS GABONAPEHELY, KOMMERSZ SZESZES ITAL, ÍZESÍTETT VODKA, GYENGE MINŐSÉGŰ GYÜMÖLCSLÉ, GYORSFAGYASZTOTT BÉLSZÍNROLÓ, CUKORMENTES CUKORKA, KÍNAI TÉSZTÁS LEVES, INSTANT KÁVÉ, TASAKOS LEVES, PANÍROZOTT HALRUDACSKA, KAKAÓS TORTADARA, ROSSZ MINŐSÉGŰ PULYKAMELLSONKA, GYORS ÉRLELÉSŰ KOLBÁSZ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  A másik dolog,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Esti kép  Nevem  Bounty krémes  Lóhere  Png kislány  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  képre írva  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png lepke  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sokan azt tartják  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Png férfi  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Németh László tollából  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sokan azt tartják  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png cica  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gonosz démon-álarc  Png fotel  Reggel van  Akarat  Nem számIt  Radikális szeretet  Tanuld meg ezt a versemet  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kislány  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
boltok polcai, különféle élelmiszerektől, egyetlen közös, titokzatos összetétel, legveszélyesebb kosártöltelékek, hazai boltokban, legtöbbször csupán, szépséghibára utal, agaragar nevű, laboratóriumokban táptalajként, gumiarábikum onnan, anyaggal javította, tökéletes élelmiszeripari, sütemény több, örök életű, cukor ugyanis, köztudatban igen, pletyka igaz, vágóhídon selejt, tányérjába tesznek, ipari szalonna, albumin pedig, felsorolás egyetlen, aprításnál leesik, selejtes felvágott, egyik alkotórész, selejtes sajtokat, pizzaalap köszönő, igazi pizzaszósszal, olasz pizzériák, üdítő érzés, töménytelen mennyiségű, szénsav miatti, nyelven pezsegve, rettenetes felsorolásba, híresen egészséges, szegény rokon, sansa olívaolaj, minőségi olívaolaj, fagylaltportól igazán, egészségét szolgálja, szólás tartja, fagylaltpor ilyen, aszpikos felvágottban, összes leszedett, ketchupba sokszor, minden másra, csészéje alján, filteres teák, legértéktelenebb teatörmelékekből, habspraynek semmi, habspray kvázi, legkevésbé természetes, különös élelmiszerbolti, állatvilágban megszokott, illúzió kedvéért, lázadók árulója, kitalált étteremben, háziállat úgynevezett, percenként nagyjából, termékben semmi, szeletelt kenyeret, előállítása után, liszt agyonfinomított, termék nevében, szabvány szerint, kakaós tejtábla, újabb torz, kakaópor gyakran, történet csattanója, kakaós tejtáblába, esztétikailag hibás, kockasajtba beleharap, szépen folyós, csokoládéöntet csokoládét, krumplit megfürdetik, forró olajban, különböző mesterséges, tojásfehérjén kívül, színezéséhez pedig, cukor felesleges, többi pedig, rágógumit alkotó, sütőben sült, napig marad, zacskóba csomagolt, véletlennek köszönhető, lisztbe kevernek, sertés vagy, marha minden, csontok lebontásához, joghurtban eredetileg, vegyi környezetben, tejből amúgy, pasztőrözés során, tejes italok, tejjel csak, sajtgyártás melléktermékeként, sajtgyártás vagy, tejfölkészletek időszakos, forró gőzzel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 44194
  • e Év: 222069
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.