Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ebül szerezett jószág ebül ...
  2007-06-01 20:23:59, péntek
 
   
  Ebül szerzett jószág ebül vész el?

De, mikor???? Könyörgöm: mikor???


"Történt egyszer réges-régen még a Krisztus előtti időkben â013 hiába, nincs új a nap alatt â013, hogy Samária királya, bizonyos Akháb meg akarta szerezni Nábót szőlejét. A szőlőskertet saját céljaira királyi veteményessé akarta alakítani, de Nábót sem csereingatlanért, sem pénzért nem állt kötélnek. Hiába minden, az atyáitól örökölt föld nem eladó. A visszautasítástól elkeseredett tutyimutyi király segítségére asszonya sietett, és azonnal megszületett a terv is. Jezabel királyi pecsétes leveleket küldött a városi főembereknek, miszerint hirdessenek böjtöt és ültessék Nábótot a nép élére. Majd kerítsenek Nábót mellé két istentelen embert, kik tegyenek tanúbizonyságot ellene, hogy megszidalmazta az Istent és a királyt. Ezek után vigyék ki, és kövezzék meg úgy, hogy meghaljon. És Nábót szőlejét egyetlen fillér nélkül szerezte meg Akháb.
Szemlőhegyi lehetőségek
Ismerős történet. Hazánk utolsó félszáz esztendős történelme ilyenekkel van tele. Miután a hamis, kék cédulás választásokon a kommunista párt magához ragadta a hatalmat, egyszeriben megszaporodtak az istentelen tanúságtevők, végrehajtó főemberek, kapzsi Akhábok, rafinált terveket kiötlő Jezabelek, és akadt áldozat is bőven. Megfertőztetett a magyar, és mai napig ebben a fertőben dagonyázik.
A Fittelinaâ013Nomentana kipattant botránya után megállhatunk egy pillanatra és eltöprenghetünk, mi is történt velünk 1949 óta. Az addig szentnek és sérthetetlennek tartott magántulajdonban lévő lakásingatlanok, földek, gyárak százait, ezreit a kommunista vezette magyar állam egy tollvonással államosította, valójában erőszakkal elvette akkori tulajdonosaiktól azt, amit tizenöt éve folyamatosan kótyavetyél. Ebül szerzett jószág ebül vész el.
Valamelyik közülük megkívánta például az egyik Szemlőhegyi úti villát a Rózsadombon, és tulajdonosát talán elüldözte, börtönbe csukatta, kínoztatta, lehet, hogy megrendezett házkutatás során indexen lévő könyveket találtak nála, esetleg előzőleg odacsempészett dollárt is, de az is lehet, hogy csak egy jó ismerős vagy â01Ebarátâ01D dobta föl, a lényeg az, hogy eltűnt, és a házat birtokba lehetett venni. És a kommunisták éltek is az általuk teremtett lehetőséggel.
Az ötvenes évek hírhedt vérbíró özvegye a mai napig ott virul, talán olykor áthívják szaunázni is, élvezni a feszített víztükröt â013 nem kevésbé elhunyt férje cinkosának, Apró Antalnak a lánya, unokája, az egész pereputty. A magántulajdon meg hirtelen újra szent és sérthetetlen lett. A politikai elit és annak holdudvara koncon, â01Eállami vagyononâ01D immár tizenöt éve marakodó tagjai fel tudják fogni, mennyi vér, mennyi szenvedés tapad minden egyes talpalatnyi földhöz, minden egyes faldarabhoz? A lényeget tekintve semmit nem jelent, hogy a rablás, a kivégzés, az öngyilkosságba kergetés után negyven évig â01Eállamâ01D fedőnéven használták a későbbi az â01Eállamtólâ01D fillérekért megszerzők. A kiontott vér ma is az egekig kiált. Abban nincs elévülés.
A Nábót szőlejét frissen birtokba vevő Akhábhoz Isten elküldte Illést, és általa rettenetes átkot mondott. Mert megfertőzted Izrael népét, király, a véredet ott nyalják fel az ebek, ahol Nábót vére kifolyt, és maradéktalanul gyomláltasson ki a magod. Akháb házából még csak az ebek se menekülhessenek meg. Illés átka után évtizedek teltek el nagy jólétben a királyi palotában, de aztán jött Jéhu, és a végén minden előre megmondott átok beteljesedett. (Ótestamentum, Királyok I. könyve 21â01322. rész; Királyok II. könyve 10. rész.)
A polgármester zöldmezős álma
Nagyszüleimből 1951 februárjában csinált végleg földönfutót a népi demokrácia, elvéve immár a házukat is az 1949-ben államosított földjeik után. Nagyapám hátát addig verték, míg tüdővérzése nem lett, mert nem írta alá, hogy önként adja. Vegyék el, de nem írja alá. A házat hamis adatok alapján államosították. Mai napig megvannak az eredeti papírok. Az akkori törvények szerint is csak a hatszobásnál nagyobb házakat államosíthatták volna, de egy falusi gazdaságban több éléskamra, sütőház stb. volt, és európai kultúrával megáldott nagyanyám a román határ közvetlen közelében már 1937-ben vízmelegítő kályhás, fürdőkádas fürdőszobát építtetett, na ezt is szobának számolták, meg az előszobát is, így meglett a hat. Kellett az élcsapatnak, megkívánták, téeszt csináltak belőle. Mai napig téeszcséiroda, igaz, már vagy hat éve időszakosan otthon dolgoznak az irodisták, mert a fűtésszámlára nem futja. Négymillióért árulnák a közel egyholdas portával együtt a házat, de senkinek nem kell. Munkanélküliség, szegénység, elöregedés, pusztulás mindenütt. A polgármester zöldmezős beruházásról álmodik. Csak álmodjon! Abból nem lakatja jól hűséges népét.
Hosszú, több évtizedes özvegysége idején nagyanyám évente legalább kétszer elutazott nagyapám sírjához. Nemigen ment be senkihez ilyenkor vendégségbe és kíséretet sem óhajtott maga mellé. Csak a temetőbe igyekezett rendbe tenni a sírt, s közben gondolataiban beszélt a faluhoz valahogy így. Szántsatok, vessetek, izzadjatok, de csak silányat arassatok, fejjétek a tehenet, de romoljon rátok minden cseppje a tejnek, hizlaljátok a disznót, de sose egyetek belőle jót stb. Minden egyes útja alkalmával megátkozta a falu népét mindazért a sok igazságtalanságért, becstelenségért, mit lakosai elkövettek ellene, másként nem bírta volna ki a keserves néhány órás ottlétet se. A 60-as, 70-es években nehéz volt elképzelni, hogy valaha is hat az átok, de ma minden úgy van, ahogy ő kívánta.
Vajon az elmúlt ötven évben hány átok mondatott és mondatik a mai napig a rablókra és azok leszármazottaira? Jó lenne, ha ezt is kutatná valaki. Az eladási tenderhez mellékelni kellene az eredeti tulajdonos igaz történetét, elüldözésének, halálának, kínoztatásának, öngyilkosságának körülményeit. Aztán ha bírják gyomorral, ám marakodjanak, trükkösködjenek a koncon, vigyék, de vigyék az átkot is vele. És viszik is. Tudatlanságukban, istentelenségükben az átkot is összegereblyézik, és megtelítik vele otthonaikat.
A trükközésből, a huncutságból gyorsan, szinte a semmiből meggazdagodott holdingos értékbecslők, szaktanácsadók, lízingelők, fantom cégtulajdonosok, ügyvédek, brókerek mindennapjait szerzett cukorbetegség, kínos impertinencia, válások sorozata, bigámia, alkoholizmus, drog, gyilkosság és öngyilkosság, hirtelen lebénult feleség, pszichológushoz hordott, kezelhetetlen óvodás gyerek keserítik meg. A jószággal együtt összetrükközték maguknak az átkokat is. Van-e kétsége valakinek is afelől, hogy a munkanélkülivé lett dolgozók százezrei, a lakásmaffia áldozatai soha nem mondanak egyetlen átkot se megrablóikra, hogy imáikban nem kérik-e Isten ítéletét?
Áldás és átok
Gyurcsány Ferenc meggazdagodásának első tranzakcióit vélhetően második feleségének szülei finanszírozták. Vajon megérte? Hol az áldás? Mert én csak átkot látok, amerre csak nézek. Az se az áldások sorába tartozik, hogy nagyeszű miniszterelnökünk állami kapcsolatai és házasságai révén mire végre jól megszedte magát, lehull a függöny, kiderül, a király meztelen. Az ámokfutásnak hamarosan vége, mert a világ fejedelme, a régi kígyó nem azért veszi rá Isten teremtményét különböző aljasságokra, hogy titokban tartsa azokat. Ő a pusztításra esküdött, ordító oroszlánként jár körbe, és azt lesi, kit nyelhet el. Meg kellene végre térni. Úgy egységesen, nemzetként, és akkor lenne elég erőnk a helytállásra, és nem a sunyiságot örökítenénk tovább. A trükköző értékbecslőkkel, tanácsadókkal, lízingelőkkel, ügyvédekkel, kiskapukat hagyó törvényhozókkal, milliárdos miniszterekkel, tisztességtelen bankárokkal, tőzsdecápákkal pedig â013 természetesen regnáló miniszterelnökünkkel az élen â013 az essen meg, amitől a legjobban rettegnek. Így legyen."

A szerző újságíró

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összegereblyézik, magántulajdonban, tudatlanságukban, tulajdonosaiktól, öngyilkosságának, csereingatlanért, leszármazottaira, cégtulajdonosok, tanúbizonyságot, értékbecslőkkel, törvényhozókkal, tisztességtelen, munkanélküliség, sérthetetlennek, pszichológushoz, államosíthatták, összetrükközték, lakásingatlanok, menekülhessenek, megfertőztetett, eltöprenghetünk, trükkösködjenek, becstelenségért, szaktanácsadók, nagyszüleimből, meggazdagodott, államosították, tőzsdecápákkal, kínoztatásának, öngyilkosságba, finanszírozták, megszaporodtak, miniszterekkel, megszidalmazta, maradéktalanul, munkanélkülivé, szőlőskertet saját, atyáitól örökölt, visszautasítástól elkeseredett, városi főembereknek, kommunista párt, istentelen tanúságtevők, fertőben dagonyázik, addig szentnek, kommunista vezette, tollvonással államosította, egyik Szemlőhegyi, házat birtokba, kommunisták éltek, általuk teremtett, ötvenes évek, feszített víztükröt, Apró Antalnak, Akhábhoz Isten, Királyok, Királyok II, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Örülök, hogy látlak!  Örülök, hogy látlak!  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Örülök, hogy látlak!  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem számIt  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Bertolt Brecht -től idézet  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Elköszönt  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Neked tudnod kell  Szívem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kellemes délutánt kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Sose bánj semmit  Egy lelki imádság  Hogy lehet megtartani  Tavaszi kép  A kételkedés kezelése  Őrizkednünk kell...  Paul David Tripp Április 21  Ágai Ágnes – Csendélet  Mi lenne ha  Hiányzik  Ami embereknek lehetetlen, az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Esti kép  Mi lenne ha  Akarat  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Esti kép  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szőlőskertet saját, atyáitól örökölt, visszautasítástól elkeseredett, városi főembereknek, kommunista párt, istentelen tanúságtevők, fertőben dagonyázik, addig szentnek, kommunista vezette, tollvonással államosította, egyik Szemlőhegyi, házat birtokba, kommunisták éltek, általuk teremtett, ötvenes évek, feszített víztükröt, egész pereputty, politikai elit, lényeget tekintve, öngyilkosságba kergetés, â01Eállamtólâ01D fillérekért, egekig kiált, királyi palotában, végén minden, polgármester zöldmezős, népi demokrácia, 1949-ben államosított, házat hamis, eredeti papírok, akkori törvények, hatszobásnál nagyobb, falusi gazdaságban, román határ, közel egyholdas, temetőbe igyekezett, faluhoz valahogy, falu népét, keserves néhány, elmúlt ötven, eladási tenderhez, eredeti tulajdonos, huncutságból gyorsan, semmiből meggazdagodott, jószággal együtt, munkanélkülivé lett, lakásmaffia áldozatai, áldások sorába, király meztelen, ámokfutásnak hamarosan, világ fejedelme, régi kígyó, pusztításra esküdött, sunyiságot örökítenénk, trükköző értékbecslőkkel, élen â013, legjobban rettegnek, szerző újságíró, összegereblyézik, magántulajdonban, tudatlanságukban, tulajdonosaiktól, öngyilkosságának, csereingatlanért, leszármazottaira, cégtulajdonosok, tanúbizonyságot, értékbecslőkkel, törvényhozókkal, tisztességtelen, munkanélküliség, sérthetetlennek, pszichológushoz, államosíthatták, összetrükközték, lakásingatlanok, menekülhessenek, megfertőztetett, eltöprenghetünk, trükkösködjenek, becstelenségért, szaktanácsadók, nagyszüleimből, meggazdagodott, államosították, tőzsdecápákkal, kínoztatásának, öngyilkosságba, finanszírozták, megszaporodtak, miniszterekkel, megszidalmazta, maradéktalanul, munkanélkülivé, odacsempészett, elüldözésének, lízingelőkkel, mindennapjait, gondolataiban, beteljesedett, tanácsadókkal, államosította, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 410
  • e Hónap: 9014
  • e Év: 44955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.