Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus dicsérete az egyetlen, ami biztosan megmarad
  2013-12-28 11:44:36, szombat
 
  "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle" (Lukács 10:41-42. - Újfordítás).

Te és én szeretjük túlzsúfolni az életünket. Túl sok előjegyzést készítünk, túlköltekezzük magunkat, túlbecsüljük a dolgokat és gyakran fáradtan járkálunk körbe-körbe. Ennek eredményeként, Isten igazságának gyakran esélye sincs arra, hogy kivirágozzon az életünkben.

Nagyon sokszor Isten egy kis magnyi igazságot tanít neked - talán a reggeli bibliatanulmányod, vagy a vasárnapi Istentisztelet során - és azt gondolod, hogy kellene tenned valamit érte, de majdnem azonnal kiszorul az életedből és elfelejtődik.

Az igazság nem a gonosz dolgok miatt szorul ki az életedből. Az életünkben gyakran a jó dolgok szorítják ki az igazságot, amit Isten belénk akar ültetni. Hogy betöltsd Isten küldetését az életedre, éppen, hogy nem többet, hanem kevesebbet kell tenned.

Vegyük Jézus barátait például, Máriát és Mártát. Egy nap meghívták Jézust vacsorára. Mária azzal töltötte az estéjét, hogy Jézusra figyelt. Márta ezzel ellentétben azzal volt elfoglalva, hogy jó háziasszony legyen, és aggódott azért, hogy minden illendően történjen, minden a helyén legyen.

Márta felháborodott azon, hogy neki kell mindent csinálnia, míg a testvére Jézussal ül. Ekkor mondta neki Jézus: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle" (Lukács 10:41-42).

Amikor az életednek vége lesz, egy dolog fog igazán számítani: Megismerted Isten Fiát?

A plusz ajándékok, amiket meg tudtál venni a hosszú munkaidőd ellenére, nem fognak számítani. A sok idő, amit a tökéletes ünnepi étel élkészítésével töltesz, szintén nem fog számítani. Ami számítani fog az az, hogy töltöttél-e időt azzal, hogy megismerd Isten Fiát, mert ez az elkövetkezendő évekre is hatással lesz.

Tehát élvezd a karácsonyi időszakot. Csomagold be az ajándékokat. Tedd ünnepivé az otthonodat. Tedd emlékezetessé a családoddal töltött időt. De ne engedd, hogy ez a karácsony úgy teljen el, hogy nem töltöttél időt Jézus lábánál. Sok idő múlva, amikor már semmi sem marad ebből a karácsonyból, Jézus dicsérete az egyetlen, ami biztosan megmarad.

Beszéljük róla:

Az életednek mely területei tudnak versenybe szállni a Jézussal való kapcsolatoddal?
Miért lehet az, hogy gyakran elsodródunk a Mária gyakorolta áhitattól, a Márta féle lényegtelen tevékenységekhez való túlzott ragaszkodáshoz?
Hogyan tudsz időt szánni a Jézussal töltött időre ezen a Karácsonyon?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.21.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: tevékenységekhez, nyugtalankodsz, túlköltekezzük, kapcsolatoddal, istentisztelet, élkészítésével, ragaszkodáshoz, elkövetkezendő, eredményeként, felháborodott, emlékezetessé, túlbecsüljük, elfelejtődik, kivirágozzon, karácsonyból, elsodródunk, túlzsúfolni, előjegyzést, igazságának, ajándékokat, megismerted, családoddal, ellentétben, választotta, karácsonyon, háziasszony, lényegtelen, elfoglalva, küldetését, kevesebbet, otthonodat, életünkben, újfordítás, karácsonyi, gyakorolta, életedből, reggeli bibliatanulmányod, vasárnapi Istentisztelet, gonosz dolgok, életünkben gyakran, helyén legyen, testvére Jézussal, életednek vége, plusz ajándékok, hosszú munkaidőd, tökéletes ünnepi, elkövetkezendő évekre, karácsonyi időszakot, családoddal töltött, életednek mely, Vegyük Jézus, Megismerted Isten Fiát, Isten Fiát, Daily Hope, Rick Warren,
Guti Tünde (#1)   2013-12-28 14:52:09
Bizony, ámen!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy barátság története  Ott van  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanmese  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Alvó cicák  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ember  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Magyar Költészet napja alkal...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy párkányon  Ma van a magyar költészet napj...  Otthon  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Tavaszi este  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimn...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimn...  képre írva  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  Tanmese  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
reggeli bibliatanulmányod, vasárnapi Istentisztelet, gonosz dolgok, életünkben gyakran, helyén legyen, testvére Jézussal, életednek vége, plusz ajándékok, hosszú munkaidőd, tökéletes ünnepi, elkövetkezendő évekre, karácsonyi időszakot, családoddal töltött, életednek mely, tevékenységekhez, nyugtalankodsz, túlköltekezzük, kapcsolatoddal, istentisztelet, élkészítésével, ragaszkodáshoz, elkövetkezendő, eredményeként, felháborodott, emlékezetessé, túlbecsüljük, elfelejtődik, kivirágozzon, karácsonyból, elsodródunk, túlzsúfolni, előjegyzést, igazságának, ajándékokat, megismerted, családoddal, ellentétben, választotta, karácsonyon, háziasszony, lényegtelen, elfoglalva, küldetését, kevesebbet, otthonodat, életünkben, újfordítás, karácsonyi, gyakorolta, életedből, időszakot, mindenért, szorítják, karácsony, töltöttél, vasárnapi, számítani, ajándékok, munkaidőd, illendően, történjen, valójában, csinálnia, életednek, vacsorára, meghívták, megismerd, igazságot, tökéletes, csomagold, életünket, versenybe, készítünk, területei, áhitattól, dicsérete, szeretjük, járkálunk, beszéljük, ellenére, ünnepivé, jézussal, betöltsd, hatással, fáradtan, dolgokat, töltötte, magunkat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 494
  • e Hét: 1182
  • e Hónap: 4983
  • e Év: 66284
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.