Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mi az igazi megbocsátás
  2014-01-31 09:46:51, péntek
 
  "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23,34)




A megbocsátást a mi kultúránkban talán sokszor nem jól használjuk, nem alkalmazzuk megfelelően és félreértjük. Azt hisszük, tudjuk, miről szól a megbocsátás, de igazából nem így van. Mielőtt tovább olvasol, szánj egy percet arra, hogy eldöntsd, a következő állítások közül szerinted melyik igaz és melyik hamis:

Addig nem kell megbocsátani valakinek, amíg ő ezt nem kéri tőlünk.
A megbocsátás magában foglalja azt is, hogy a velünk vagy másokkal szemben elkövetett sérelmet és fájdalmat nem tekintjük olyan nagynak vagy súlyosnak, mint amilyen valójában.
A megbocsátás azt jelenti, hogy a bizalom és a kapcsolat újra helyreáll a két ember között.
Addig nem bocsátottál meg igazán, amíg nem felejtetted el a téged ért sérelmet.
Amikor látod, hogy valakit megbántottak, kötelességed megbocsátani annak, aki őt megbántotta.
Amikor olvasod a Bibliát és látod, hogy Isten mit mond a megbocsátásról, rájössz, hogy a fenti 5 állítás mindegyike hamis. Te hogyan oldottad meg?

A következő pár napot arra szánjuk, hogy megnézzük, mi is az igazi megbocsátás, ugyanis a legtöbb ember nem értelmezi azt helyesen.

Először is, az igazi megbocsátás feltétel nélküli. Nincsenek kikötések hozzá, nem tudod kiérdemelni vagy megérdemelni, és nem alkudhatod ki. A megbocsátás nem azon alapszik, hogy valaki megígéri, hogy soha többé nem tesz meg valamit. A megbocsátás tőled indul ki valaki más felé, függetlenül attól, hogy ő kér téged erre vagy sem.

Amikor Jézus átszegezett kezekkel a kereszten függött és azt mondta, "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek." (Lukács 23,34), senki sem kérte a megbocsátást. Senki nem mondta, hogy "Kérlek, bocsáss meg nekem, Jézus, azért, amit Veled tesznek." Ő maga ajánlotta fel a megbocsátást, Ő maga kezdeményezte.

Másodszor, a megbocsátás nem kisebbíti a sérelem súlyosságát vagy nagyságát. Amikor valaki bocsánatot kér és te azt mondod, "nem nagy dolog, nem bántottál meg", akkor azzal valójában a megbocsátást bagatellizálod el. Ha lényegtelen és nem nagy dologról van szó, akkor nincs szükség bocsánatkérésre vagy megbocsátásra.

A bocsánatkérés és megbocsátás a "nagy dolgoknál" fontos. Ha valamilyen dologgal kapcsolatban tényleg meg kell bocsátani, akkor nem szabad elbagatellizálni azt, hogy valaki bocsánatot kér tőled. Nem szabad azt mondanod, hogy "nem nagy dolog", mert igenis az! Ha tényleg nem nagy dologról van szó, akkor csak mondd ezt: "nem kell bocsánatot kérned". Ha azonban komoly dologról van szó, akkor azt el kell ismerned.

Nagyon sok "nagy dolog" van az életben. Nem vetted észre? De különbség van aközött, hogy megsértettek és aközött, hogy valami rosszat követtek el ellened. Ha megsértettek, megbántottak vagy megsebeztek, akkor abban az esetben inkább türelemre és a helyzet elfogadására van szükség, nem megbocsátásra, mert aki azt ellened elkövette, nem szándékosan tette. Ha azonban valami rosszat követtek el ellened, akkor megbocsátásra van szükség.




Beszéljünk róla:

Mik azok a sérelmek, amik miatt várod, hogy bocsánatot kérjenek tőled, pedig csak egyszerűen el kellene fogadnod a helyzetet?
Miért olyan nehéz annak megbocsátani, aki nem kéri, hogy bocsáss meg? Hogy tudsz ezen túllépni?
Hogy változik meg a megbocsátáshoz való hozzáállásod akkor, amikor arra gondolsz, hogy Jézus Krisztus hogyan bocsátott meg neked?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.24) Napi remény
Link


Link Mark Driscoll

Rick Warren, a kritikusok és az Isten Fiának reménysége
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: elbagatellizálni, bocsánatkérésre, megbocsátásról, megbocsátáshoz, bagatellizálod, megbocsátásra, bocsánatkérés, kezdeményezte, megbántottak, megsértettek, megbocsátani, elfogadására, hozzáállásod, megbocsátást, megérdemelni, kapcsolatban, cselekszenek, kötelességed, kultúránkban, súlyosságát, kiérdemelni, megbocsátás, lényegtelen, szándékosan, megsebeztek, bocsátottál, alkalmazzuk, megbántotta, függetlenül, felejtetted, félreértjük, átszegezett, megfelelően, használjuk, bocsánatot, reménysége, percet arra, következő állítások, megbocsátás magában, velünk vagy, kapcsolat újra, igazi megbocsátás, legtöbb ember, megbocsátás tőled, kereszten függött, sérelem súlyosságát, megbocsátást bagatellizálod, esetben inkább, helyzet elfogadására, megbocsátáshoz való, Amikor Jézus, Jézus Krisztus, Daily Hope, Rick Warren, Mark Driscoll, Isten Fiának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csend  Latinovits Zoltán tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Szép estét  Eduardo Sacheri gondolata  Az ember emlékekből áll  Hogyan válunk hűségesekké?  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magyar költészet napja  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Jó nap volt  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Hogyan válunk hűségesekké?  Emlékezz  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Egy tavasz  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó nap volt  Robert Merle tollából  Egyszerű  Az ember  Pitypang szökőkút  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  József Attila - Kopogtatás nél...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  A sorsod  Egy barátság története  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Tanmese  Ady Endre - Mindegy átka  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Az ember  Robin Wight pitypang szobra  Mit ünnepelnek a görögök márci...  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jánosházy György: Fogd a kezem  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Csend 
Bejegyzés Címkék
percet arra, következő állítások, megbocsátás magában, velünk vagy, kapcsolat újra, igazi megbocsátás, legtöbb ember, megbocsátás tőled, kereszten függött, sérelem súlyosságát, megbocsátást bagatellizálod, esetben inkább, helyzet elfogadására, megbocsátáshoz való, elbagatellizálni, bocsánatkérésre, megbocsátásról, megbocsátáshoz, bagatellizálod, megbocsátásra, bocsánatkérés, kezdeményezte, megbántottak, megsértettek, megbocsátani, elfogadására, hozzáállásod, megbocsátást, megérdemelni, kapcsolatban, cselekszenek, kötelességed, kultúránkban, súlyosságát, kiérdemelni, megbocsátás, lényegtelen, szándékosan, megsebeztek, bocsátottál, alkalmazzuk, megbántotta, függetlenül, felejtetted, félreértjük, átszegezett, megfelelően, használjuk, bocsánatot, reménysége, kritikusok, beszéljünk, valamilyen, alkudhatod, mindegyike, elkövetett, egyszerűen, helyreáll, dolgoknál, valójában, kikötések, súlyosnak, tekintjük, elkövette, fájdalmat, türelemre, kapcsolat, nincsenek, bocsátott, következő, állítások, szerinted, kisebbíti, másodszor, megnézzük, kereszten, ajánlotta, bocsátani, helyzetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1800
  • e Hét: 5504
  • e Hónap: 9305
  • e Év: 70606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.