Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bocsáss meg, mert neked is megbocsátottak
  2014-03-28 11:38:35, péntek
 
  ,,Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." (Máté 6:15)
Meg vagyok róla győződve, hogy rengetegen vagytok, akik mély sebeket hordoztok hónapok vagy évek óta. Mikor arra gondolsz, aki megbántott, olyan frissnek tűnik az esemény, mintha tegnap lett volna. Még mindig fáj és még mindig neheztelsz.




Azt kérdezed, "Miért kellene megbocsátanom valakinek, aki ilyen mélyen megbántott? Fogalmad sincs mennyire fáj. Miért kellene kegyelemmel fordulnom felé?"

Három oka is van annak, hogy meg kell tenned:

1. Kegyelmesnek kell lenned másokhoz és meg kell bocsátanod azoknak akik megbántottak, mert Isten is kegyelmes hozzád.
Soha nem kell senkinek többet megbocsátanod, mint amennyit Jézus Krisztus már megbocsátott neked. Át kéne gondolnod, hogy te se mindig azt kaptad, amit érdemeltél volna. Isten kegyelmes volt hozzád. Légy te is kegyelmes másokhoz.

2. Meg kell bocsátanod, mert a másik alternatíva a keserűség

A tudósok azt mondják, a neheztelés a legegészségtelenebb érzelem. Mindig jobban fáj neked mint bárki másnak! A neheztelés nem változtatja meg a múltat és nem fogja megoldani a problémát. Még csak nem is érzed jobban magad tőle. Valójában csak rosszabbul.

A Biblia azt írja a Zsidók 12:15-ben: ,,Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön."

3. Kegyelemmel kell fordulnod mások felé, mert Isten ezt várja el tőled

A Máté 6:15-ben azt találjuk: ,,Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." Jézus azt mondja, nem kaphatunk olyasmit, amit nem vagyunk képesek adni. Ha azt mondod, sose bocsátasz meg valakinek, akkor remélem soha nem vétkezel. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbocsátani, akkor is tedd meg, mert ez a helyes.

Sokaknak azért megy nehezen a megbocsátás, mert nem érzik úgy, hogy nekik is megbocsáttatott. Elimádkoznád ezt az imát a szabad és megkönnyebbült szívért?

"Kedves Jézus Krisztus! Te tudod, hogy megbántottak. Látod, hogy a neheztelés miatt úgy viselkedtem, ahogy ésszerűtlen, egészségtelen és haszontalan. Szükségem van az erődre, hogy meg tudjak bocsátani másoknak és felszabaduljak. Kérlek cseréld a fájdalmamat a Te békédre! Istenem, tudom, hogy sokakat megbántottam a szokásaimmal, a rossz döntéseimmel és csalódásokat is okoztam. Kérlek bocsásd ezeket meg nekem. Segíts készítenem egy listát azokról, akiknek ártottam, és jókor, jó helyen, jóvátennem a károkat. Jézus Krisztus, szeretném, ha újra te lennél az életem központjában. Kérlek cseréld a neheztelésemet a te szeretetedre és a keserűségemet a te kegyelmedre! Köszönöm, hogy kegyelmes vagy hozzám. Köszönöm, hogy megbocsátasz azokért, amiket elrontottam. Jézus nevében. Ámen"

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.03.21.) Napi remény Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: megbocsáttatott, megkönnyebbült, megbocsátjátok, neheztelésemet, felszabaduljak, megbocsátanom, megbocsátanod, keserűségemet, egészségtelen, megbántottam, kegyelmesnek, megbántottak, megbocsátasz, megbocsátott, felnövekedve, elimádkoznád, csalódásokat, megbocsátani, döntéseimmel, központjában, keserűségnek, szokásaimmal, szeretetedre, kegyelmétől, kegyelemmel, alternatíva, fájdalmamat, kegyelmedre, változtatja, vétkeiteket, elrontottam, viselkedtem, ésszerűtlen, haszontalan, megbocsátás, bocsátanod, embereknek megbocsátjátok, másik alternatíva, gyökere felnövekedve, neheztelés miatt, rossz döntéseimmel, listát azokról, életem központjában, Jézus Krisztus, Kedves Jézus Krisztus, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Png nő  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Lóhere  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Szívem tiéd  A sors  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy maradéktalanul uralt világ  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Németh László tollából  Albert Einsteinről  Szívem tiéd  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png ház  Facebookon kaptam  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Hiányzik  Png virág  Éretlen vers  Png férfi  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Reménység és erő Krisztustól e...  Nem számIt  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Ágai Ágnes – Csendélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Kaffka_Margit  A kételkedés kezelése  Kellemes délutánt kívánok  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
embereknek megbocsátjátok, másik alternatíva, gyökere felnövekedve, neheztelés miatt, rossz döntéseimmel, listát azokról, életem központjában, megbocsáttatott, megkönnyebbült, megbocsátjátok, neheztelésemet, felszabaduljak, megbocsátanom, megbocsátanod, keserűségemet, egészségtelen, megbántottam, kegyelmesnek, megbántottak, megbocsátasz, megbocsátott, felnövekedve, elimádkoznád, csalódásokat, megbocsátani, döntéseimmel, központjában, keserűségnek, szokásaimmal, szeretetedre, kegyelmétől, kegyelemmel, alternatíva, fájdalmamat, kegyelmedre, változtatja, vétkeiteket, elrontottam, viselkedtem, ésszerűtlen, haszontalan, megbocsátás, bocsátanod, embereknek, érdemeltél, neheztelés, megbántott, ügyeljetek, készítenem, bocsátotok, jóvátennem, rosszabbul, neheztelsz, rengetegen, keserűség, megoldani, fordulnom, valójában, problémát, kegyelmes, szükségem, gondolnod, vétkeiket, megbocsát, bocsátani, kaphatunk, valakinek, hordoztok, fordulnod, szeretném, bocsátasz, fertőzzön, ártottam, hajoljon, krisztus, bocsátja, senkinek, amennyit, köszönöm, győződve, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1111
  • e Hét: 1813
  • e Hónap: 12866
  • e Év: 74167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.