Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Akkorát lépsz,amekkorát szeret
  2010-11-08 08:05:17, hétfő
 
   
  Akkorát lépsz, amekkorát szeretnél

Körülbelül két hónapja figyelem a szememmel azt, hogy a Plútó szépen lassan megközelíti a Felszálló Holdcsomópontot... sokat gondolkodtam rajta, figyeltem az életemet, hogy mit jelent ez, ahogy szépen lassan orbisba ér, milyen változások mutatkoznak körülöttem - és leginkább bennem.

A Plútó a végletek szimbóluma, és ami a lényeg, hogy ez a MINŐSÉGI átalakulást megjelenítő égitest. Ez az igazi nagy halálok, nagy transzmutációk szimbóluma. A lényeg a “minőségi" szón van talán leginkább, mert egy dologra hívja ez fel a figyelmünket: sokszor hisszük azt, hogy átalakítjuk az életünket, és végre kiléptünk valamiből, de csak újra ugyanabba a kátyúba kerültünk, cseberből vederbe.

A felszálló Holdcsomópont pedig egyfajta “karmikus" útjelző tábla, azaz ez mutatja meg, hogy merre haladunk a sorsunk bejárásakor, mi a célunk ebben az életben, mi rejti magában azt a nagy lehetőséget, hogy megoldjuk, feloldjuk, és a feloldásból kinőve cselekedjünk életünkben. Azaz megmutatja, hogy mi az a “kód", amit ebben az életben hajtunk végre, mi a “sors", amit élünk. A sors pedig sosem egy kívülről jövő, fentről származó, minket meghatározó valami, hanem a saját Sorsod az Te vagy! A balga hiszi azt, hogy őt a sorsa irányítja - a bölcs éli a sorsát.

A Holdcsomópontok azok a virtuális pontok a Napúton, ahol a Hold pályája metszi a bolygók pályáját. A felszálló Holdcsomópont azt jelenti, hogy itt bukkan elő a Hold a Nap útja alól, itt emelkedik fel.

A Plútó és e virtuális pont találkozása által a saját kódunk kibontásában - azaz a sorsunk megélésében - léphetünk egy nagyot, egy minőségit: erre utal az írás címe, mert itt tényleg akkorát tudsz változtatni az életeden, amekkorára Neked szükséged van. Egy csecsemő tipegni tud, egy akadályfutó meg lép két métert - nem szabad ezeket összehasonlítani, éppen ezért csak Önmagadhoz mérve nézd meg azt, hogy mit hozott eléd az élet, hogyan kell lépned. Figyeld meg, időd van, és lépj. Ennek nem egy hirtelen, egyik pillanatról a másikra történő gyors reagálásnak kell lennie, hanem egy tiszta, Fényes és végtelen út egy pontján lévő bölcs átalakulásnak.

Nem tudsz rosszul lépni: legfeljebb elesel és tanulsz a hibádból. Éppen ezért a lehetőséget lásd most arra, hogy átalakítsd az életedet. Nincs szükség már további szenvedésre, nincs már szükség arra, hogy naaagy és magasztos dolgokkal vedd körül magad, mert meg tudjuk látni az egyszerű hétköznapi szinten a csodát, a Forrást: erre utal a Plútó helyzete a Tejúton, a Galaxis közepében, amelyet már egy éve szajkózok:

“Nincs semmi baj, mert a Plútó a Tejúton jár" - azaz minden, amit magad mögött hagysz, és újat fogadsz be az életedbe, ott valójában a Tejút magasztos fénye ugrik életedbe.

- - -

Ezért a mostani változás, amit megjelenít a Plútó és a Holdcsomópont, szintén mutatja, hogy egyfajta halálnak kell beállnia ahhoz, hogy az új élet elkezdődjön. Mert amikor lépsz, akkor tulajdonképpen valamit magad mögött hagysz - ezért ne nézz hátra, mert ahogy a Biblia is tanítja, aki hátranéz, az sóbálvánnyá válik: aki a múltban ragad, az megkövül, és nem képes kilépni saját börtönéből.

Ezért ne a fájdalmakat vagy a múltbéli tapasztalataidat emeld fókuszba, hogy MIT akarsz elhagyni, mert akkor valójában csak a múltat erősíted: hanem arra fókuszálj, hogy KI VAGY TE A JELENBEN, mit élsz meg a LÉPÉS és az ÁTALAKULÁS közben, milyen csodát hozott eléd az élet, hogy megélhesd, megtapasztalhasd, add át magad az átalakulás, a halál felszabadító csodájának.

Ne is a jövőt kutasd, mert akkor csak arra fókuszálsz, hogy hová szeretnél érkezni, és közben lemaradsz a csodálatos - és számodra éppen valódi - táj szépségéről, ami az utazás során körbevesz: mert csak ez a környezet létezik, a távoli jövő elérhetetlen messzesége és fényessége csupán illúzió. A körülötted lévő szépség és szenvedés, fájdalom és boldogság az, ami VALÓDI.

Tehát, ha LÉPNI szeretnél, ha VÁLTOZTATNI és meghalni, átalakulni, akkor csak magadból/életedből kiindulva tudod ezt megtenni - ne egy elképzelt csodálatos “énkép", vagy spirituális eszmények, tanítók által beléd táplált boldogság felé törekedj: hanem lásd is meg, hogy mi van körülötted, milyen valóságban élsz. Mert csak úgy lehet haladni, ha az utat éled meg, azt figyeled, hogy mit hozott eléd az út...

Így haladunk együtt...

- - - - - - - - - - -

Summa summarum: a Plútó változást szimbolizáló erejét engedd be életedbe, éld meg az átalakulást, hogy a sorsodból képes vagy kilépni: mármint abból a sorsból és életből, amiről azt hitted, hogy eléd rakják, hogy fentről kapod az égiektől, hogy egy tőled független hatalom elvei szerint kell élned az életed... hogy tanítóknak kell megmondani, hogy mit és hogyan csinálj...

És végre lásd meg, hogy minden Belőled indul ki, minden Belőled származik, minden TE VAGY az életedben. És Te vagy a SORSOD! Te irányítod azt, még ha elsőre nem így tűnik. Légy bátor!

- - - - - - - - - - -

A fentiek tükrében a holnapi nap reggelén teszem közzé a “Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása" írás második részét, erről nem küldök ki hírlevelet, ne felejts el bekukkantani!


Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Címkék: összehasonlítani, tapasztalataidat, megtapasztalhasd, holdcsomópontot, holdcsomópontok, transzmutációk, tulajdonképpen, holdcsomópont, átalakulásnak, szimbolizáló, gondolkodtam, figyelmünket, elérhetetlen, cselekedjünk, bekukkantani, kibontásában, felszabadító, meghatározó, fájdalmakat, szépségéről, mutatkoznak, változtatni, szenvedésre, sóbálvánnyá, pillanatról, átalakítása, bejárásakor, lehetőséget, feloldásból, reagálásnak, átalakulást, megjelenítő, megközelíti, megélésében, átalakítjuk, akadályfutó, végletek szimbóluma, igazi nagy, dologra hívja, kátyúba kerültünk, felszálló Holdcsomópont, sorsunk bejárásakor, célunk ebben, nagy lehetőséget, feloldásból kinőve, életben hajtunk, sors pedig, kívülről jövő, saját Sorsod, balga hiszi, sorsa irányítja, virtuális pontok, Felszálló Holdcsomópontot…, VAGY TE JELENBEN, Kiss Balázs Kunó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Manna OWell tollából  Táplálékok a máj egészségének ...  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Reményik Sándor: Itt most virá...  Soli Deo gloria  Márciuzs 24.  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Alvó baby  Manna OWell tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Alvó kutya  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Alvó kutya  Egy hét kihagyás  Humor is meg nem is szerinted?  Márciuzs 24.  Esti kép  Öröknek hinni . . .  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mire jók ?  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Virágvasárnap a húsvét előtti  Heltai Jenő: Március  A nagyhét eseményei  Maci az északi fény alatt  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Esti kép  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Paul David Tripp Március 27  Ne hagyd  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Óraállítás  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A nagyhét eseményei  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Jó éjszakát  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hét kihagyás  Alvó baby  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Aki belekortyol  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
végletek szimbóluma, igazi nagy, dologra hívja, kátyúba kerültünk, felszálló Holdcsomópont, sorsunk bejárásakor, célunk ebben, nagy lehetőséget, feloldásból kinőve, életben hajtunk, sors pedig, kívülről jövő, saját Sorsod, balga hiszi, sorsa irányítja, virtuális pontok, bolygók pályáját, saját kódunk, sorsunk megélésében, írás címe, csecsemő tipegni, másikra történő, pontján lévő, lehetőséget lásd, egyszerű hétköznapi, mostani változás, sóbálvánnyá válik, múltban ragad, fájdalmakat vagy, múltbéli tapasztalataidat, múltat erősíted, halál felszabadító, jövőt kutasd, csodálatos &#8211, utazás során, környezet létezik, távoli jövő, körülötted lévő, elképzelt csodálatos, utat éled, sorsodból képes, tőled független, fentiek tükrében, összehasonlítani, tapasztalataidat, megtapasztalhasd, holdcsomópontot, holdcsomópontok, transzmutációk, tulajdonképpen, holdcsomópont, átalakulásnak, szimbolizáló, gondolkodtam, figyelmünket, elérhetetlen, cselekedjünk, bekukkantani, kibontásában, felszabadító, meghatározó, fájdalmakat, szépségéről, mutatkoznak, változtatni, szenvedésre, sóbálvánnyá, pillanatról, átalakítása, bejárásakor, lehetőséget, feloldásból, reagálásnak, átalakulást, megjelenítő, megközelíti, megélésében, átalakítjuk, akadályfutó, spirituális, elkezdődjön, találkozása, valóságban, szimbóluma, átalakulás, körülötted, messzesége, fényessége, átalakulni, amekkorára, megjelenít, csodálatos, hétköznapi, önmagadhoz, átalakítsd, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 161
  • e Hét: 923
  • e Hónap: 12628
  • e Év: 51629
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.