Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Harcostársakra van szükséged !
  2014-10-28 10:45:35, kedd
 
  ,,Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének." (Jakab 5,16)




Az emberek nem indulnak egyedül a háborúba, hiszen öngyilkosság volna. Kell valaki, aki védje a hátad.

Szükséged van egy harcostársra.

Ugyanez igaz a lelki csatáinkra is, amelyekkel mindannyian szembenézünk. Nem léphetsz egyedül háborúba a bűnös gondolatokkal, hazugságokkal, függőségekkel vagy félelmekkel, hiszen így biztos a bukás.

Ha azt szeretnéd, hogy bocsánatot nyerj, valld meg a bűneidet Istennek. Ha változást is akarsz, valld meg valaki másnak is.

A bűneid megvallása a gyógyulás kezdete. Nem kell világgá kürtölnöd őket, de valakinek muszáj kiteregetned a lelki szennyesedet. Szükséged van valakire, aki feltétel nélkül szeret, teljesen elfogad, és állhatatosan könyörög érted, aki veled egynemű, és aki előtt őszintén megnyílhatsz.

Jakab apostol levelében ez áll: ,,Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."

Amikor megvallod valaki más előtt a bűneidet, feloldod a megkönnyebbülést gátló tényezőket, és a teher lekerül a lelkedről. Egyszeriben nem lesz már olyan nyomasztó a bűn.

A bűn gyakran körforgásként van jelen az életünkben. Amikor alázatosan könyörögsz Istenhez segítségért, Ő meg is adja a szükséges erőt. De ha eltelik mondjuk fél év, amelyben sikeres vagy, büszke leszel, míg aztán újra elesel. És összetört lélekkel újra Istenhez fordulsz. Ha alázatos maradnál, minden rendben menne, de a büszkeség újra és újra előtör.

Nem törhetsz ki ebből a körből imádkozó barátok nélkül, akik könyörögnek érted, törődnek veled, bátorítanak, és a helyes úton tartanak. Amikor pedig már a siker kopogtat az ajtódon, segítenek, hogy alázatos maradhass.

Ezért olyan fontosak a gyülekezetek. Ugyanakkor évekig töltheted az idődet egy közösségben úgy, hogy nem ismersz senkit, és téged sem ismer senki. Tégy erőfeszítéseket azért, hogy találj a hívőknek egy kicsiny csoportját, ahol igazán őszinte lehetsz.

Azt gondolni, hogy támogatók és őszinteség nélkül sikerül elhagyni egy rossz szokást, önmagad átverése. Soha nem működik. Garantáltan elbuksz, ha ezt az utat választod.

Beszéljétek róla:

Milyen bűnt kellene megvallanod emberek előtt is?
Kinek tudnád elmesélni?
Mi ijeszt meg a bűneid mások előtti megvallásában?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.10.21) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: megkönnyebbülést, erőfeszítéseket, meggyógyuljatok, körforgásként, könyörgésének, hazugságokkal, függőségekkel, megvallásában, gondolatokkal, imádkozzatok, szennyesedet, harcostársra, kiteregetned, öngyilkosság, megnyílhatsz, szembenézünk, állhatatosan, gyülekezetek, egyszeriben, könyörögnek, megvallanod, mindannyian, közösségben, félelmekkel, beszéljétek, bátorítanak, garantáltan, segítségért, csatáinkra, tényezőket, alázatosan, amelyekkel, megvallása, életünkben, könyörögsz, bűneiteket, igaz ember, lelki csatáinkra, bűnös gondolatokkal, bűneidet Istennek, bűneid megvallása, gyógyulás kezdete, lelki szennyesedet, megkönnyebbülést gátló, teher lekerül, szükséges erőt, büszkeség újra, körből imádkozó, helyes úton, siker kopogtat, kicsiny csoportját, rossz szokást, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  A sorsod  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul David Tripp Április 14  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nevelőszülőkhöz adták,  Somlyó Zoltán - Orgonával  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Szabó T. Anna - Pitypang  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Nem kell hozzá fürdőruhás  Bornyi Veronika haiku verse  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul David Tripp Április 14  Dóró Sándor: Embernek maradni  Mindent de mindent visszakap  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  jó reggelt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Emlékezz  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A pitypang legendája  A felvilágosodás...  Bársony székben  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  Egy gondolat  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Otthon  Szép álmokat!  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Horváth Szilvia tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Sorsunk miatt...  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 14  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Töröld le  Különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Mindig lesz olyan  Tavaszi este  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág 
Bejegyzés Címkék
igaz ember, lelki csatáinkra, bűnös gondolatokkal, bűneidet Istennek, bűneid megvallása, gyógyulás kezdete, lelki szennyesedet, megkönnyebbülést gátló, teher lekerül, szükséges erőt, büszkeség újra, körből imádkozó, helyes úton, siker kopogtat, kicsiny csoportját, rossz szokást, utat választod, bűneid mások, megkönnyebbülést, erőfeszítéseket, meggyógyuljatok, körforgásként, könyörgésének, hazugságokkal, függőségekkel, megvallásában, gondolatokkal, imádkozzatok, szennyesedet, harcostársra, kiteregetned, öngyilkosság, megnyílhatsz, szembenézünk, állhatatosan, gyülekezetek, egyszeriben, könyörögnek, megvallanod, mindannyian, közösségben, félelmekkel, beszéljétek, bátorítanak, garantáltan, segítségért, csatáinkra, tényezőket, alázatosan, amelyekkel, megvallása, életünkben, könyörögsz, bűneiteket, bocsánatot, őszinteség, csoportját, ugyanakkor, változást, valljátok, levelében, egymásnak, büszkeség, választod, szeretnéd, töltheted, egymásért, elmesélni, segítenek, megvallod, kürtölnöd, szükséges, valakinek, szükséged, nyomasztó, maradhass, lelkedről, összetört, gyógyulás, támogatók, valakire, tartanak, törődnek, törhetsz, imádkozó, kopogtat, könyörög, őszintén, feltétel, teljesen, alázatos, istenhez, hívőknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 919
  • e Hét: 4623
  • e Hónap: 8424
  • e Év: 69725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.