Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az emberiség jövője a 21.században
  2010-11-20 22:05:52, szombat
 
 




AZ EMBERISÉG JÖVŐJE A 21. SZÁZADBAN - a szegénység egy mitosz
/küzdelem a szegénység és egyéb problémák ellen/


A Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából egész napos programmal készül az Ebony Afrikai Egyesület - számos más civil szervezettel közösen - a budapesti Tűzraktérben (VI. Hegedü u. 3.)

Másfél milliárdan élnek mélyszegénységben

2000-ben az ENSZ millenniumi csúcstalálkozóján a világ nemzetei nyolc fejlesztési célt fogalmaztak meg, ezek egyike szerint 15 év alatt felére csökkentenék a súlyos szegénységet, azaz a napi egy dollárnál kevesebből élők legalább egymilliárdos tömegét. Azóta az életszínvonal mérésénél napi 1,25 dollárnál húzzák meg a szegénységi küszöböt az alapvető cikkek drágulása miatt. A Világbank idei jelentése szerint a csökkenés nagyjából a várt ütemű volt: a szegények aránya a fejlődő országokban 1981 és 2005 között 52 százalékról 26 százalékra mérséklődött, de még így is 1,4 milliárd ember élt - főként Afrikában és Közép-Ázsiában - rendkívül szegény körülmények között 2005-ben.

Magyarok az európai középmezőny alján

Magyarország a szegénység mértékének és mélységének mutatói alapján az Európai Unió tagországai között a középmezőny alján foglal helyet. Idehaza a szegénység leginkább a gyerekeket, a nagycsaládosokat, az időseket, a romákat és a munkanélkülieket érinti - a több tízezer nincstelen hajléktalant már nem is említve. 2007-ben a teljes népesség 13 százaléka volt szegénynek tekinthető a Tárki elemzése szerint, a társadalmi ranglétra legalsó fokán, a munkanélküliek körében 47 százalékos szegénységi arányt figyeltek meg. A legfájóbb a gyermekszegénység, a statisztikák szerint a 2,2 millió gyermek 30 százalékát érinti a szegénység valamilyen formában ma Magyarországon.

"Az emberiség jövője a 21. században". c előadásból megtudhatjuk, hogy mindazok a "fájdalmak", amiket a világ problémái elleni harcban éreznek korunk vezérei, csak színjáték, s valójában pedig kezeiket dörzsölik a színfalak mögött.

Hamarosan megszüntetik a doclert, de az utolag.hu-n fent lesz

Ők irányítják a gazdaságot

....Tényekkel bizonyítjuk be, hogy jelenleg a világot egy szűk réteg irányítja, amely nem csupán a politikai rendszereinket, kormányainkat határozza meg, de befolyással bír a gondolkodásunkra, kezében tartva a történelemoktatást, a művészeteket, a divatot, de még az étkezésünket és a szokásainkat is. Alig lehet kivonni magunkat a hatásuk alól. Demokráciát hirdetnek, miközben a jelenlegi demokrácia valójában a pénzhatalom diktatúráját jelenti. A világ különböző országaiban bejegyzett rengeteg cégnév mögé bújva, tulajdonképpen ugyanaz a szűk érdekkör és ugyanazok a személyek irányítják a világ politikai-gazdasági életét. Hogyan, miként és kik ezek a személyek, érdekkörök? Erre adunk most választ....

A világ vezető 2000 cégét megvizsgálva rádöbbenhetünk, hogy az igazgatótanácsi tagok között rengeteg az átfedés, és szinte valamennyi multinacionális vállalat között találunk kapcsolódási pontokat, ha a cégvezetők névsorát alaposan átböngésszük (lásd táblázatunkat, ábránkat). Napokig vizsgáltam több száz cég igazgatóságának névsorait, s határozottan kijelenthetem, hogy a világ néhány ezer legerősebb multinacionális, nagyrészt amerikai székhelyű cégét (főleg bankok, befektetői alapok, olajcégek stb.) gyakorlatilag ugyanaz a kör irányítja, ezek a mamutcégek pedig a világ gazdasági életének több mint a felét tartják a kezükben. Állításom részletes bizonyítására egy lap terjedelmi okokból nem megfelelő, ám a leírtakról bárki meggyőződhet, állításaimat leellenőrizheti a következő internetes oldalon: http://www.theyrule.net/2004/tr2.php. Itt a vezető amerikai világcégek igazgatósági tanácsainak névsorait böngészheti bárki, és Ön is megtalálhatja a kapcsolódási pontokat. Az oldalt egyébként rendszeresen átköltöztetik egy másik szerverre, mert a hatalom nem szereti, ha leleplezik, ezért időnként eltávolítják a világhálóról.

Arról, hogy kik alkotják azt a szűk kört, amely az igazgatótanácsok mögött állnak, s hogy miként működik ez az elképzelhetetlen vagyon fölött rendelkező globális pénzügyi-gazdasági hatalom, a téma egyik legnevesebb szakértőjét, lapunk főmunkatársát, dr. Drábik Jánost kérdeztük:

- A több évszázadot átívelő és méreteiben globális és az egész világot átfogó, nagy stratégiai célokat követő, tehát világméretű összeesküvés - ami szintén létezik -, annak az alanyai többen vannak és olyanok, ahol az egyik ember a másik generációnak adja tovább a stafétabotot. Mindig meg kell nézni, hogy melyek azok a struktúrák, amelyek rejtve vannak, és sok ilyen struktúra van. A mai világban is több olyan struktúra működik, amely történelmet átívelő. Ha csak egy ilyen célt választok ki, ilyen a világállam megteremtése, az egy központból irányított világrendszer létrehozása, vagy az új világrend létrehozása. Ezt például, felvállalták a szabadkőművesek és a szabadkőműves különböző irányzatoknak a struktúrái, amelyekben mindig egyik nemzedék a másiknak adja a stafétát. Igenis meg vannak azok az alanyok, amelyek viszik tovább évszázadokon átívelve ezt a stratégiát.

A szabadkőművességet példaként említettem, mert a szabadkőművesség ugyan ebben a hálózatrendszerben benne van, de ma már nem a legfontosabb szerepet tölti be. Sokkal fontosabb szerepet töltenek be a különböző pénzügyi struktúrák, a pénzügyi struktúrákat kiszolgáló, olyan privát társulások, különböző szervezetek, nevezetesen a New York-i Külkapcsolatok Tanácsa, és ennek a megfelelő intézménye Londonban, a Royal Institute of National Health, mert ez lényegében egy intézmény, csak az Atlanti-óceán miatt válik ketté, de ez már világhálózatot működtet. Budapesten is megvannak ennek az elágazásai, megnevezek egy ilyen elágazást a Hungarian Atlantic Council (Magyar Atlanti Tanács), amelyben például az összes politikai párt felső vezetői benne vannak, és békésen el vannak egymással.

A Magyar Atlanti Tanács. Pontosan mi ez, hiszen ennek Orbán Viktortól kezdve, az MSZP-s politikusokon át, Baló György újságíró is a tagja?

- A Magyar Atlanti Tanács ennek a központi pénzhatalomnak az elágazásai közé tartozik. Először is tudni kell, hogy ennek a pénzhatalomnak a magját egy dúsgazdag bankár dinasztiából álló csoport képzi. Azért van nagy hatalma ennek a bankár dinasztiából álló csoportnak, mert nem több mint húszezer ember a tagja. Az a vagyon, amivel rendelkeznek, magánvagyon, de nincs szétosztva, hanem különböző családi alapítványokba, holdingokba, egyéb alapítványokban - kb. harmincezer alapítványba -, különböző befektetési alapokba és egyáltalán a nemzetközi pénzpiac különböző szereplőinek a vagyoni állagába, és természetesen az ötszáz multinacionális világcégbe van fektetve. Ennek a csoportnak a nyilvántartott vagyona háromszáz trillió dollár.

Ezt az összeget természetesen nem én találtam ki, hanem matematikus-közgazdász szakértők, különböző országokban működő és különböző módszerekkel számoló szakmai csoportok becsülték meg. Ez egy rendkívül nagy hatalmat jelent, mert itt ugye angol számokról van szó, ami azt jelenti, hogy egy trillió ezermilliárdot jelent. Háromszáz trillió dollár, az egy rettenetesen nagy vagyon.Ez úgy oszlik meg, hogy a Rothschild dinasztia egybe tartott vagyona száztrillió dollár. A második leggazdagabb család, ahol vagyon egyben van tartva, az a Rockefeller dinasztia, az ő vagyonuk tizenegy trillió dollár. Ez csak a törzs vagyon. Ők a tulajdonosai ötszáz világcégnek. Tulajdonképpen a világcégek részvény tulajdonosai,igaz mások is vannak, de a döntő részvény csomag náluk van. Létrehozták a nemzetközi pénzvilágnak a globális részvény vagyonát.

...Ugyanis a központi bankoknak az intézménye biztosítja azt, hogy ez a szűk embercsoport a levegőből is korlátlan mennyiségű pénzt tud előállítani, amikor neki arra szüksége van. Mivel ezt a saját maga monopóliumává sikerült tenni, ezért olyan helyzetbe hozta magát, hogy ő mindig rendelkezik kellő tőkével ahhoz, hogy a termelő vagyont felvásárolja. A termelő vagyonnak a felvásárlására ENSZ adatot mondok. 2000-ben tette közzé a Tokióban működő egyik ENSZ Tudományos Intézet, amelynek az egyik fiókintézete Finnországban van. Közzé tették a következő adatot, hogy annyira előrehaladott már ennek a pénz oligarchiának a vagyon koncentrációja és centralizációja, hogy a világ pénz megoszlása 2000-ben így nézett ki: ha a hat és fél milliárd embert tíz főre redukálom, és az összes vagyont száz dollárra, akkor egy emberé kilencvenkilenc dollár, és kilenc emberé az egy dollár.

Ma már még rosszabb a helyzet. Mi következik ebből? Ez a pénzimpérium hatalma, ráadásul ez rejtőzködő....

...A pénzügyi struktúrákon keresztül ellenőrzi ezeknek az államoknak a monetáris rendszerét, bank rendszerét, és azon keresztül ellenőrzi a termelők gazdaságát. Ezen keresztül ellenőrzi az egész társadalmat, és kezében tartja a megvásárolt politikai vezető réteget. A politikai vezető rétegnek pont a rejtőzködés érdekében el kell játszani a demokrácia színdarabjátékát. Erre azért van szükség, mert a demokrácia, az a kulissza, ami mögé a pénzuralmi rendszernek, amely lényegében diktatórikus rendszer, elrejtőzködhet. A pénz impérium tehát a saját biztonsága érdekében rejtőzködik. Azért minősítettem diktatórikusnak, mert úgy működteti az egész világ pénzügyi rendszerét, és gazdasági rendszerét, mint ahogyan a nagy globális korporáció működik....

...nevetséges azt mondani, hogy a világ leggazdagabbja Bill Gates, mert az ő egyéni vagyona ötven-hatvan-hetven millió dollár, de mi ez ahhoz képest, hogy szakértők szerint a Rothschild dinasztia egyben tartott vagyona viszont száz trillió! Egy trillió ezermilliárd. Akkor ki a leggazdagabb a világon? Egy Rothschild családtag egyénileg nem gazdagabb, mint egy Bill Gates, mert neki három-négy milliárdja van, mert ez a száztrilliónak az éves hozamából a ráeső részesedés vagy a Rockefellerek tizenegy trilliójából a rá eső részesedés. Akkor ki a gazdagabb? Az egyéni vagyon érdekében az előbb megjelölt személyek, de tudni kell, hogy ez magán vagyon. A magán vagyon azonban egyéni érdeket szolgál, vagyis az egyéni önző meggazdagodásának a célját szolgálja.....

További bejegyzések ugyan ebben a témában a "" kategóriában és érdemes lenne megnézni a jobboldali pénzről szóló film ajánlatot is. A szegénység egy mítosz és valójában nem létezik. A gazdasági világ egy mesterséges gyártmány.


Aranykor hajnalán

Link





 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Címkék: gondolkodásunkra, nagycsaládosokat, munkanélkülieket, elképzelhetetlen, szabadkőművesség, igazgatótanácsok, színdarabjátékát, multinacionális, centralizációja, leellenőrizheti, diktatórikusnak, kilencvenkilenc, igazgatótanácsi, alapítványokban, igazgatóságának, szabadkőművesek, tulajdonképpen, koncentrációja, elrejtőzködhet, rádöbbenhetünk, leggazdagabbja, felvásárlására, külkapcsolatok, nyilvántartott, pénzhatalomnak, rendszereinket, ezermilliárdot, világhálózatot, munkanélküliek, alapítványokba, magyarországon, száztrilliónak, irányzatoknak, szabadkőműves, kijelenthetem, életszínvonal, budapesti Tűzraktérben, világ nemzetei, súlyos szegénységet, dollárnál kevesebből, életszínvonal mérésénél, szegénységi küszöböt, alapvető cikkek, csökkenés nagyjából, várt ütemű, szegények aránya, fejlődő országokban, európai középmezőny, szegénység mértékének, középmezőny alján, szegénység leginkább, munkanélkülieket érinti, EMBERISÉG JÖVŐJE, Ebony Afrikai Egyesület, Európai Unió, Drábik Jánost, York-i Külkapcsolatok Tanácsa, Royal Institute, National Health, Hungarian Atlantic Council, Magyar Atlanti Tanács, Orbán Viktortól, Baló György, ENSZ Tudományos Intézet, Bill Gates,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png férfi  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép álmokat!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Fehér virág  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png cica  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Nagyon különös  Png cica  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einsteinről  Egy bizonyos határt  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Minden harmadik...  Garai Gábor - Takarítás  A televizió nem a kultúrát kép...  Még csak most kezdődik a nap  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Radikális szeretet  Nem tudhatod  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy maradéktalanul uralt világ  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép napot kívánok  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Julian Brass gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Png telefon  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  Akarat  Nem tudhatod  képre írva  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
budapesti Tűzraktérben, világ nemzetei, súlyos szegénységet, dollárnál kevesebből, életszínvonal mérésénél, szegénységi küszöböt, alapvető cikkek, csökkenés nagyjából, várt ütemű, szegények aránya, fejlődő országokban, európai középmezőny, szegénység mértékének, középmezőny alján, szegénység leginkább, munkanélkülieket érinti, több tízezer, teljes népesség, társadalmi ranglétra, munkanélküliek körében, statisztikák szerint, szegénység valamilyen, emberiség jövője, világ problémái, színfalak mögött, szűk réteg, politikai rendszereinket, hatásuk alól, jelenlegi demokrácia, pénzhatalom diktatúráját, világ különböző, szűk érdekkör, személyek irányítják, világ vezető, igazgatótanácsi tagok, cégvezetők névsorát, világ néhány, mamutcégek pedig, világ gazdasági, felét tartják, leírtakról bárki, következő internetes, vezető amerikai, kapcsolódási pontokat, oldalt egyébként, másik szerverre, szűk kört, igazgatótanácsok mögött, elképzelhetetlen vagyon, téma egyik, több évszázadot, egész világot, alanyai többen, egyik ember, másik generációnak, ilyen célt, világállam megteremtése, szabadkőműves különböző, másiknak adja, szabadkőművesség ugyan, legfontosabb szerepet, különböző pénzügyi, pénzügyi struktúrákat, megfelelő intézménye, ilyen elágazást, összes politikai, központi pénzhatalomnak, elágazásai közé, dúsgazdag bankár, bankár dinasztiából, nemzetközi pénzpiac, vagyoni állagába, ötszáz multinacionális, nyilvántartott vagyona, összeget természetesen, rendkívül nagy, trillió ezermilliárdot, második leggazdagabb, törzs vagyon, tulajdonosai ötszáz, világcégek részvény, döntő részvény, nemzetközi pénzvilágnak, globális részvény, központi bankoknak, intézménye biztosítja, szűk embercsoport, saját maga, termelő vagyont, termelő vagyonnak, felvásárlására ENSZ, egyik fiókintézete, következő adatot, pénz oligarchiának, vagyon koncentrációja, világ pénz, összes vagyont, emberé kilencvenkilenc, pénzimpérium hatalma, pénzügyi struktúrákon, monetáris rendszerét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2974
  • e Hét: 11429
  • e Hónap: 51250
  • e Év: 229125
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.