Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gazdasági bérgyilkosok tanmese
  2010-12-09 16:14:30, csütörtök
 
 




GAZDASÁGI BÉRGYILKOSOK TANMESE (magyar feliratos)


Érdemes az alábbi tanmesét megnézni. Miről is szól a kapitalizmus? Érdekes a világ, a tanmese egyszerű, de tanulságos. Főleg egy még élhető országban.

Ajánlom mindenkinek eme rövid kis bejátszást, mielőtt a gazdasági bérgyilkosokról értekezünk. Mitől olyan a világ amilyen, kik, hogyan, mit rontottak el? Jó volt-e a gyarmatosítás, lehetett volna jobb, vagy nagyobb bajok történtek volna a világgal és a világban, ha nincs.


Gazdasági bérgyilkosok tanmese (magyar feliratos)

Link



Akinek gyors a szöveg, itt is olvashatja.
Tanmese globalizációról, világbirodalomról IMF és Magyarország párhuzammal.
Egy volt gazdasági bérgyilkos vallomásai:

"Nekünk, gazdasági bérgyilkosoknak sikerült létrehoznunk a világ első valóban globális birodalmát, és ez lényegében egy titkos birodalom.

Sokféle módszert használunk ehhez, de lényegében először is kiszemelünk egy országot, ahol a vállalataink által megkívánt nyersanyagok találhatóak, például olaj. Elintézünk egy hatalmas kölcsönt annak az országnak a Világbanktól vagy egyik leánybankjától.

A pénz valójában sosem az ország számára megy, hanem a mi vállalatainknak, akik ebből felépítik az infrastruktúra projekteket az országban, amik csak néhány nagyon gazdag embert segítenek, de nem szolgálják az emberek többségének javát, akik túl szegények ahhoz, hogy áramot vegyenek vagy hogy autójuk legyen, hogy használni tudják a sztrádákat és mégis ők maradnak hatalmas adósságban, amit nem tudnak visszafizetni.

Úgyhogy egyszer csak visszamegyünk hozzájuk és azt mondjuk: nem tudjátok fizetni az adósságot, úgyhogy máshogy hajtjuk be, adjátok el az olajatokat nagyon olcsón az olajcégeinknek, szavazzatok velünk a következő fontos ENSZ szavazáson, engedjétek meg, hogy katonai bázist építsünk az országotokban. Valami ilyesmiket kérünk és ha visszautasítanak, akkor akcióba lépnek a sakálok és megbuktatják vagy meggyilkolják ezeket a vezetőket, és ha a sakálok is kudarcot vallanak, ahogy azt Irakban tették, akkor a hadsereget küldjük.

Nem gondolom, hogy a kapitalizmus a hibás, úgy vélem, hogy a kapitalizmus egy fajtája a hibás, amit mi fejlesztettünk ki. Létrehoztuk egy mutáns, vírusos formáját a kapitalizmusnak és ez a mutáns forma, ami úgy gondolom, valójában egy kizsákmányoló formája a kapitalizmusnak, létrehozott egy rendkívül instabil, fenntarthatatlan, igazságtalan és nagyon nagyon veszélyes világot.

Számos terroristával találkoztam, interjút készítettem velük könyvekhez, de sosem találkoztam olyannal, aki terrorista akart volna lenni. Ezek kétségbeesett emberek. Ha meg akarunk szabadulni a terrorizmustól, akkor meg kell szabadulnunk a probléma gyökerétől, a rákfenétől, ami az egész rendszert tönkreteszi.

Úgy gondolom, hogy nagyon fontos megértenünk, hogy nem lehet biztonságban a hazánk, míg meg nem értjük, hogy az egész bolygó a hazánk."

Anyagok a témában:

http://www.gazdasagibergyilkos.hu/

Kapcsolódó film: Zeitgeist Addendum
http://www.youtube.com/watch?v=-iw4jZ...

Hasonló filmek
http://www.forradalommost.hu

Bogár László - A Rendszerváltás Gazdaságtana (előadás)
http://www.slideshare.net/EletKozpont...

Bogár László - A Magyar Gazdaság (előadás)
http://www.slideshare.net/EletKozpont...

Felirat: saját
Hang: John Perkins
Animáció: Studio JOHO, www.studiojoho.com
Eredeti angol változat: http://www.youtube.com/watch?v=n7Fzm1...


Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai (John Perkins) - Zeitgeist Addendum [felirattal]

Link



A film bemutatja a kifosztás módszerét, mely a világon mindenütt ugyanúgy zajlik, és ugyanazok irányítják. Mégsem okulnak belőle a nemzetek.

Sem az elvek, sem módszerek, sem az irányítók nem változtak.

Amíg vannak gyáva, korrupt hazaáruló politikusok, képviselők , hozzá ostoba választók, akik sosem okulnak, sosem gondolkodnak, és a tényekről és összefüggésekről tudomást sem véve újra és újra választják saját gyilkosainkat, akkor nem is csoda, hogy a globális kifosztók újra és újra célt érnek.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Címkék: összefüggésekről, visszautasítanak, fenntarthatatlan, vállalatainknak, kapitalizmusnak, bérgyilkosokról, bérgyilkosoknak, globalizációról, fejlesztettünk, forradalommost, infrastruktúra, terrorizmustól, olajcégeinknek, rendszerváltás, leánybankjától, terroristával, országotokban, meggyilkolják, kizsákmányoló, kétségbeesett, gyarmatosítás, visszafizetni, gyilkosainkat, visszamegyünk, vállalataink, kapitalizmus, létrehoznunk, nyersanyagok, világbanktól, magyarország, gondolkodnak, bérgyilkosok, megbuktatják, szabadulnunk, gazdaságtana, igazságtalan, tanmese egyszerű, gazdasági bérgyilkosokról, világ amilyen, volt gazdasági, világ első, titkos birodalom, vállalataink által, hatalmas kölcsönt, pénz valójában, ország számára, infrastruktúra projekteket, emberek többségének, olajatokat nagyon, következő fontos, hadsereget küldjük, mutáns forma, GAZDASÁGI BÉRGYILKOSOK TANMESE, Zeitgeist Addendum, Bogár László, Rendszerváltás Gazdaságtana, Magyar Gazdaság, John Perkins, Studio JOHO,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Éretlen vers  Az engedelmesség miért nem vál...  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 21  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy maradéktalanul uralt világ  Popper Péter szavai  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Szívem tiéd  Png kislány  Kellemes délutánt kívánok  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  képre írva  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Jó éjszakát  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Bertolt Brecht -től idézet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép napot kívánok  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Őrizkednünk kell...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Próbálj meg ...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gonosz démon-álarc  Elköszönt  Mindig jusson idő nevetni  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tanmese egyszerű, gazdasági bérgyilkosokról, világ amilyen, volt gazdasági, világ első, titkos birodalom, vállalataink által, hatalmas kölcsönt, pénz valójában, ország számára, infrastruktúra projekteket, emberek többségének, olajatokat nagyon, következő fontos, hadsereget küldjük, mutáns forma, kizsákmányoló formája, rendkívül instabil, probléma gyökerétől, egész rendszert, egész bolygó, gazdasági bérgyilkos, film bemutatja, kifosztás módszerét, világon mindenütt, globális kifosztók, összefüggésekről, visszautasítanak, fenntarthatatlan, vállalatainknak, kapitalizmusnak, bérgyilkosokról, bérgyilkosoknak, globalizációról, fejlesztettünk, forradalommost, infrastruktúra, terrorizmustól, olajcégeinknek, rendszerváltás, leánybankjától, terroristával, országotokban, meggyilkolják, kizsákmányoló, kétségbeesett, gyarmatosítás, visszafizetni, gyilkosainkat, visszamegyünk, vállalataink, kapitalizmus, létrehoznunk, nyersanyagok, világbanktól, magyarország, gondolkodnak, bérgyilkosok, megbuktatják, szabadulnunk, gazdaságtana, igazságtalan, biztonságban, párhuzammal, létrehoztuk, többségének, eletkozpont, politikusok, találhatóak, találkoztam, tönkreteszi, megértenünk, kiszemelünk, projekteket, mindenkinek, szavazzatok, készítettem, létrehozott, birodalmát, lényegében, használunk, vallomásai, kapcsolódó, képviselők, slideshare, bérgyilkos, studiojoho, ilyesmiket, hadsereget, irányítják, szavazáson, szolgálják, sztrádákat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 647
  • e Hét: 3795
  • e Hónap: 43616
  • e Év: 221491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.