Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol volt, hol nem volt...
  2010-12-17 17:42:35, péntek
 
 




HOL VOLT, HOL NEM VOLT...

Meseparkok a világ körül


Nehéz a Disneyworld mellett érvényesülni, de messze nem lehetetlen. A mesevárosok száma ugyan az utóbbi években nem gyarapodik, ám a többségük iránt állandó a kereslet. Az alábbiakban a világ legfontosabb meseparkjait szedem egy csokorba.

Száztizennyolc millió látogató. Ennyien keresték fel egyetlen év alatt a Disney csoporthoz tartozó vidámparkokat szerte a világon. az 1923-ban alapított Walt Disney Company egyebek mellett azért érhet most megközelítőleg 40 milliárd dollárt, mivel ők fedezték fel és fejlesztették professzionális szintre azt, miként lehet egyszerre szórakoztatni a gyerekeket és a szüleiket. Mint azonban látni fogjuk, a cégcsoport ma már a legkevésbé sincs egyedül a mesés szórakozások piacán.


DISNEYLAND

Az úttörő Disney egyike volt az elsőknek, akik valódi mesevárost építettek fel és abszolút elsőkként olyan parkot hoztak létre, amelyben minden korosztály jól érezte magát. A Los Angeleshez közeli, 160 hektáros területen 1955-ben megnyílt Disneyland örökre megváltoztatta a mese- és vidámparkról kialakult képet. Mára pedig vitathatatlanul átvette a világuralmat.


Link


Link

Mariah Carey - All I Want for Christmas LIVE 2010
Link














LEGOLAND

A Disney, akárcsak a mesevilágban, a vidámparkok helyén is leigázta a konkurenseket, ám ez nem jelenti azt, hogy azok feltétel nélkül megadták volna magukat. Számos olyan, a Disney karaktereknél alkalmasint lényegesen hosszabb múltra visszatekint mesehős létezik, akikről alkotói úgy gondolták, megérdemelnek egy önálló parkot.

Mégsem egy konkrét történet, hanem egy játék a Disney legnagyobb konkurense. Mickey egérhez és Goofy kutyához hasonló rajongótábora van ugyanis a Legónak, az építőkockák szerelmesei pedig világszerte négy Legolandot is eltartanak. Igaz ebből három Európában /Dánia, Anglia és Németország/ van és csak egy van a tengerentúlon, Kaliforniában. A legelsőt 1968-ban a játék szülőhazájában, Dániában nyitották és manapság 1.65 millió látogatót vonz.


Link











ASTERIX ÉS OBELISZK PARK

Noha kétezer éves, ráadásul meglehetősen lokálpatrióta történetet dolgoz fel, Asrerix története mégsem korlátozódik Franciaországra. Az 1959-ben a képregény lapjain felbukkant bivalyerős és báránylelkű Obeliszk , valamint talpraesett társa, Asterix kalandjaiból eddig 325 millió könyvet adtak el és 11 filmet forgattak, így az élménypark már mindenképpen kijárt a gall hősöknek. A park névadója mellett leginkább a hullámvasútjáról vált híressé. A 80 km/órás sebességgel is száguldó, 9800 méter hosszú szerkezet mellett a vízi csúszda sem hétköznapi.










GULLIVER'S WORLD

Ha a franciáknál van Asterix, akkor az angoloknál is lennie kell Gullivernek. És van is! A Manchester és Liverpool között lévő Gulliver's World 1989 óta fogadja a látogatókat, mostanra pedig a gyermekek igazi álomparkjává nőtte ki magát. Gulliver világában ugyanis minden megtalálható, amiről egy gyermek álmodik. Van itt egyebek mellett Liliputiak Földje, Aliz csodaországa, Elveszett Világ, kaland és vizipark, sőt cirkusz is.










EFTELING

A hollandiai Efteling a lelkes vidámpark látogatók többsége szerint van jó, mint Disneyland, ráadásul folyamatosan újabb és újabb játékokkal bővül. Az 1952-ben alapított vidámpark napjainkra már több mint szármillió látogatóval büszkélkedő szórakoztató komplexum. A 15 hektáros, erdős részen valóban összesűrítették a tündérmesék apraját-nagyját, Csipkerózsika kastélyától kezdve a Piroska és farkasig. Az Efteling látogatottság és bevételek szempontjából egyaránt a legjobbak közé tartozik Európában.










FAIRLY PARK

Az ausztráliai Fairly Parkban a látogatók ugyanúgy találkozhatnak a Grimm mesék szereplőivel, Hófehérkével és hét törpével vagy Pinochióval, mint a holland meseparkban, mi több, itt még komoly modellvasút kiállítás is örvendezteti a nézelődőket.


Link








WORLD CHOCOLATE WONDERPARK

Ugyan sem játszani, sem pedig megenni nem lehet, ráadásul a világ másik felén van, mégis igazi különlegesség a Pekingben tavaly januárban megnyitott Világ Csokoládé Csodapark /World Chocolate Wonderpark/. Az akár múzeumnak is beillő parkban ugyanis mindent csokiból készítettek a művészek. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Az élményparkban 80 tonna csokoládét használtak fel. Az élménykiállítás leghíresebb darabjai az 560 tagú, miniatűr csokihadsereg, továbbá a kínai nagy fal egy tízméteres darabja, szintén édességből megformázva.










DISNEYLAND-HONG-KONG

PPs

Link




















KELET EURÓPA

Annak ellenére, hogy Magyarországon is számos sikeres rajzfilmet készítettek, úgy tünik, egyiknek sem volt akkora kultusza, hogy ezekre megérné mesevárost építeni. Sovány vigasz, hogy ha nem is nálunk, de a közelünkben, a mesékben szintén erős cseheknél komplett fesztivált rendeznek az egykor a magyar gyerekek között is nagy népszerűségnek örvendő Rumcájsznak.


Link






Rumcájsz lakhelye, a jicsini erdő





 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: hullámvasútjáról, vitathatatlanul, professzionális, élménykiállítás, franciaországra, összesűrítették, találkozhatnak, magyarországon, szülőhazájában, megközelítőleg, száztizennyolc, megváltoztatta, népszerűségnek, karaktereknél, csokihadsereg, konkurenseket, szórakoztatni, lokálpatrióta, fejlesztették, élményparkban, megérdemelnek, látogatottság, szempontjából, különlegesség, kaliforniában, csipkerózsika, rajongótábora, vidámparkokat, tengerentúlon, szereplőivel, hófehérkével, álomparkjává, csodaországa, örvendezteti, világuralmat, vidámparkról, világ körül, mesevárosok száma, utóbbi években, többségük iránt, világ legfontosabb, 1923-ban alapított, legkevésbé sincs, mesés szórakozások, úttörő Disney, vidámparkok helyén, önálló parkot, konkrét történet, építőkockák szerelmesei, játék szülőhazájában, képregény lapjain, gall hősöknek, Walt Disney Company, Mariah Carey, Christmas LIVE, ASTERIX ÉS OBELISZK PARK, Liliputiak Földje, Elveszett Világ, FAIRLY PARK, Fairly Parkban, WORLD CHOCOLATE WONDERPARK, Világ Csokoládé Csodapark, World Chocolate Wonderpark, KELET EURÓPA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  Albert Einsteinről  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Adakozás  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hiányzik  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  A másik dolog,  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Szívem  Facebookon kaptam  Lóhere  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Éretlen vers  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alvó cicák  Akarat  Hiányzik  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png lepke  Akarat  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png telefon  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  s immár én is felragyogva, ért...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Reménység és erő Krisztustól e...  Nem tudhatod  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Reggel van  Nem számIt  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Szívem tiéd  Png kislány  Fekete-erdő desszert  Egy bizonyos határt  Png cica  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
világ körül, mesevárosok száma, utóbbi években, többségük iránt, világ legfontosabb, 1923-ban alapított, legkevésbé sincs, mesés szórakozások, úttörő Disney, vidámparkok helyén, önálló parkot, konkrét történet, építőkockák szerelmesei, játék szülőhazájában, képregény lapjain, gall hősöknek, park névadója, hullámvasútjáról vált, vízi csúszda, gyermekek igazi, gyermek álmodik, hollandiai Efteling, lelkes vidámpark, 1952-ben alapított, tündérmesék apraját-nagyját, legjobbak közé, ausztráliai Fairly, látogatók ugyanúgy, holland meseparkban, világ másik, akár múzeumnak, élménykiállítás leghíresebb, kínai nagy, tízméteres darabja, mesékben szintén, jicsini erdő, hullámvasútjáról, vitathatatlanul, professzionális, élménykiállítás, franciaországra, összesűrítették, találkozhatnak, magyarországon, szülőhazájában, megközelítőleg, száztizennyolc, megváltoztatta, népszerűségnek, karaktereknél, csokihadsereg, konkurenseket, szórakoztatni, lokálpatrióta, fejlesztették, élményparkban, megérdemelnek, látogatottság, szempontjából, különlegesség, kaliforniában, csipkerózsika, rajongótábora, vidámparkokat, tengerentúlon, szereplőivel, hófehérkével, álomparkjává, csodaországa, örvendezteti, világuralmat, vidámparkról, meseparkjait, kalandjaiból, mindenképpen, megtalálható, szórakozások, folyamatosan, meglehetősen, szórakoztató, érvényesülni, legfontosabb, visszatekint, mesevilágban, korlátozódik, világszerte, közelünkben, kastélyától, meseparkban, pinochióval, gullivernek, ausztráliai, látogatóval, alkalmasint, rumcájsznak, építőkockák, látogatókat, szerelmesei, modellvasút, disneyworld, franciáknál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 235
  • e Hét: 14330
  • e Hónap: 54151
  • e Év: 232026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.