Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A családi élet képtelenségei
  2006-10-03 18:17:48, kedd
 
   
  A vágott-virág gyökértelen nemzedék megfosztása a családi élettől


A közelmúltban megküldte a vidéken élő barátnőm nekem Az anyaság árnyoldalai című írását, ami megjelent a helyi folyóiratban.

Az újságcikkről a következők jutottak eszembe:

Egyfelől, barátnőm: - a jobbítás szándékával - elemzi a mai helyzetet a gyermekvállalási kedv kihalása miatt. Tényeket sorakoztat egymás után.

Másfelől: tanácsokkal látja el az olvasót arra vonatkozóan, hogy mi módon lehetne ezeket a rossz jelenségeket megszüntetni. Nagyon jó problémalátó képességgel írja le azokat a körülményeket, ahol elromlott és elromolhat - családi- és társadalmi szinten - az életünk.

Az ok-okozati összefüggésben szemlélve a problémát, muszáj voltam megírni neki, hogy ezek a tényfeltáró gondolatok az okozatok felsorolásából állnak, miközben, nem tesz említést a problémák valódi okairól!Erről jutott eszembe a következő gondolatsor az okokról:

Az alábbi felsorolást végigolvasva könnyebb lesz megérteni, hogy a ,,határon belüli" magyarság miért nem tudta az IGEN gesztusával megszavazni a határon kívüli magyarság magyar állampolgárságát? Adni csak az tud, akinek van miből! Annyira lepusztult lelki- és egzisztenciális állapotban érte az anyaországiak gyökértelenné váló felét ez az állampolgársági szavazás, hogy képtelenek voltak IGEN-nel szavazni! Igaz, az elutasításra való buzdítás kampánya is megtette a maga hatását...

Most arról a hatvan éves folyamatról szeretnék írni, ami megelőzte ezt az elutasítást! Mielőtt a magyarországi folyamatokról írnék, egy kísérletet szeretnék ismertetni.

Az utódokról való gondoskodás (képtelensége) a civilizált társadalmak problémája. Ezzel kapcsolatban végzett kegyetlen kísérletről készült egy film. Évekkel ezelőtt, még a (Spektrumon?, vagy a National Geografikon?) a tévében, sorozatban adták.

A film címe: Az érintés hatalma.

Ebben, megrendítő képsorokat lehetett látni, amint különböző fokozatokban elkülönítették az újszülött majmokat az anyjuktól.

Példa 1.:
Egy üvegfallal körülhatárolt szobában látható volt, amint egy nőstény majom szoptatja újszülött kicsinyét. A látvány idilli EGYÜTTLÉTET mutatott. Pár nap múlva egy üveg közfalat tettek az anya és kicsinye közé. A kicsi rátapadt az üvegfalra és sírt, visított, miközben véresre karmolta a rideg üveget, hogy átjuthasson rajta az anyjához. Az anya, tehetetlen dühében, véresre verte a fejét az üvegfalban. Nyilvánvaló volt, hogy inkább elpusztulnának, minthogy ,,lemondanának" egymásról!

Egy idő után a kicsit kivették és egy emberre bízták, aki megpróbálta cumisüvegből táplálni. Nehezen akarta a cumisüvegből az ételt elfogadni. Majd amikor mégis sikerült megetetni, úgy kapaszkodott a kölyök ebbe a gondozóba, hogy inkább hagyta, hogy eltörjék a kis mancsát, de nem hagyta lefejteni magát róla.


Példa 2.:
Egy másik, az anyjától erőszakkal elszakított kismajmot betették egy pihe-puha anyaggal bélelt, speciális inkubátorba. Még egy kis plüssmajmot is kapott. Ebbe a plüssfigurába kapaszkodva nőtt föl aztán, és csak úgy volt hajlandó a résen bedugott cumiból enni, ha ezt a plüssmajmot ölelgethette közben. Amikor kivették az inkubátorból, ugyanúgy sírt, visított utána, mint az előbbi példa kismajma az élő anyja után! És, nem volt hajlandó enni sem, míg vissza nem kapta a plüss ,,pótmamáját".


Példa 3.:
Ez utóbbi kismajmot, amikor már nem szorult a cumisüveges táplálásra, visszatették az üvegszobába: abszolút rideg körülmények közé. Mélységes depresszióban élte meg az ivarérett kort. Ekkor kivitték a szabadba és összeeresztették hasonló korú fajtársaival. Örökké verekedés, visítás és anarchia keletkezett körülötte. Képtelen volt a kommunikációra, kapcsolatteremtésre. A közeledő hímeket egyenesen megverte! Majd, amikor mesterségesen megtermékenyítették, és hosszas vajúdással megellette kicsinyét, szörnyű látványban volt részünk! Földhöz vagdosta a visítozó kicsit és nem volt hajlandó gondozni, táplálni... Talán, mert nem tudta hogy hogyan kell? (Egyébként ugyanezt a jelenséget figyelhettem meg akkor, amikor kisebbik fiamnak két aranyos pintyőkét - hímet és tojót - vettem ajándékba. Valószínű, hogy már ezek a kismadarak is keltetőben keltek ki és nőttek föl egy ketrecben...)


Példa 4.:
A majmok után embereket figyeltek meg, hogy mennyire fontos számunkra is a testi közelség, az ÉRINTÉS egészen a párválasztástól, a gyermekszülésig és gondozásig.

De, megfigyelték az ,,érintés hatalmát", annak pozitív hatását a mindennapi életünkben is.
Titkos kamerával megfigyeltek egy pénztárosnőt és a vásárlókat. Előfordult, hogy amikor a blokkot, vagy a visszajáró pénzt átadta a pénztáros a vevőnek, megérintették egymást. Ilyenkor, - nemre és korra való tekintet nélkül - kivétel nélkül, mosolyogva távozott a pénztártól az illető!


Példa 5.:
Olaszországban, egy szegény halászfalu lakosságát és a falu kastélyában berendezett állami gondozott gyermekeket megfigyelték és a kapott adatokat összehasonlították. Megdöbbenő eredményre jutottak. (Megírtam a díjnyertes szociográfiámban, 1996-ban, és azt hiszem az életrajzi regényembe is belevettem.) A minden földi jóval ellátott és fölszerelt árvaház-kastélyban élő gyerekek tanulási eredményi átlaga jóval alatta maradt a szegényes halászfalu gyermekeié alatt. De még az egészségi állapotuk is sokkal rosszabb volt. Sokkal gyakoribb volt a megbetegedések és az elhalálozási számuk is!

Azt hiszem ezek a kis felsorolások is önmagukért beszélnek!
Mint, minden utódnak, így az embergyereknek kiváltképpen szüksége van a szülői gondoskodásra! Amit teljesen nem pótolhat sem nevelőnő, semmilyen szakember, sem a tárgyak és játékok arzenálja!

Ráadásul, az embergyerek olyan tehetetlen lényként születik a világra, hogy legalább egy évre van szüksége ahhoz, hogy egyáltalán lábra tudjon állni! Ezért is van szüksége az embergyereknek még évekig a teljes (testi-lelki) odafordulásra!
Ehhez, azonban JELENLÉT KELL!

Ettől a JELENLÉTtől fosztották meg 1945 után az anyákat. Az erőszakos egyenjogúsításra hivatkozva tömegesen beterelték a gyárakba őket és kicsinyeiket kénytelenek voltak bölcsődébe vinni.
A 3 műszakban üzemelő nagy textilgyárakban (fonodák, szövödék) berendeztek vállalati bölcsődéket és óvodákat.
Mesélték óvónők és volt dadusok, hogy az ötvenes években négy- öt hónapos csecsemőket bilire ültettek etetés után és kikötözték őket valamilyen szilárd tárgyhoz. (Az összes szakirodalomban arról lehet olvasni, hogy addig nem szabad ültetni a csecsemőket, míg maguktól fel nem ülnek! A felülésre kb. kilenc hónapos korában képes egy átlag csecsemő!)

* Hogy mekkora kárt okoztak ennek a generációnak a lelki fejlődésében, megláthatjuk a halálozási arányukban. Velük népesül be a hajléktalanszálló és a nagyvárosok körüli erdő, utca, tér és aluljáró!
* Ők azok az anarachisták, akik annyira nem képesek a társasélet-, a békés egymásmellett-élés módjainak elsajátítására, hogy kiközösülnek mindenhonnan. Pedig, bennük is megtalálható a szeretet, gondoskodás utáni hiábavaló vágyakozás! Erről szól a Fedél nélkül című újság legtöbb írása!
* Ezeknek az embereknek az a tragédiájuk, hogy - lélekben - gyermekek maradnak örökre.
Akit megfosztanak a gyermekkortól, az addig nem tud továbblépni a személyiségfejlődésben, míg át nem éli azt...
(Alkoholisták lélektanáról olvastam ezt valahol. Talán, Buda Bélától?)

Nyilvánvalónak tűnik, hogy sem a katonai diktatúrákban, sem a politikai diktatúrákban nem tudták megoldani az utódokról való gondoskodás problémáját.

De, a fogyasztói (kapitalista) társadalmak szüleiktől elidegenített, úgynevezett jó iskolákban nevelt, sikerorientált, infantilis aranyifjai is pótcselekvésekkel, pótszerekkel (szexuális szabadosság, drogok fogyasztása) próbálják meg tompítani a szülői jelenlét- szeretet- és lelkiélet hiánya miatt kialakult iszonyatos hiányérzetet!
A fogyasztói társadalomra jellemző még: a sok, utcán felnőtt, senkinek sem kellő, semmirekellő, elembertelenedett, koravén fiatalja is. Ők ugyanúgy pótcselekvésekkel és pótszerekkel próbálják betömni a bennük tátongó lelki űrt és ordító hiányérzetet!!!

Nekünk, a rendszerváltozáskor már minden társadalmi formulára vonatkozóan voltak ismereteink! Tehát: annyira kézenfekvő lett volna, hogy úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az kedvező legyen az utódokról való gondoskodásnak!
A négyévenkénti visszarendeződés a szocializmus nevezetű politikai diktatúrában kialakult módszerekhez sem kedvezett új, csaléádközpontú életeszmény térhódításának.
Pedig, mi már azt is tudjuk, hogy kizárólag azok a fajok lesznek a túlélők, amelyek megtalálják a legoptimálisabb módját az utódgondozásnak!

Mindenképpen olyan ország-vezetésre van szükség, amelyik segít visszatalálni Istenhez! Hiszen Tőle származik minden földi javunk, az anyaméh gyümölcse, pedig jutalom! (Zsoltárok 127:3.)
(Bejegyeztem: 2006-10-03)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyermekvállalási, egyenjogúsításra, összeeresztették, szociográfiámban, visszarendeződés, állampolgárságát, textilgyárakban, állampolgársági, szakirodalomban, legoptimálisabb, utódgondozásnak, gyermekszülésig, egzisztenciális, párválasztástól, csaléádközpontú, nyilvánvalónak, embergyereknek, elkülönítették, kommunikációra, felsorolásából, elsajátítására, sikerorientált, összefüggésben, térhódításának, gondoskodásnak, elpusztulnának, olaszországban, megbetegedések, társadalmunkat, gyermekkortól, elidegenített, megérintették, magyarországi, diktatúrákban, körülményeket, visszatalálni, vágott-virág gyökértelen, családi élettől, közelmúltban megküldte, anyaság árnyoldalai, helyi folyóiratban, következők jutottak, jobbítás szándékával, gyermekvállalási kedv, olvasót arra, rossz jelenségeket, ok-okozati összefüggésben, tényfeltáró gondolatok, okozatok felsorolásából, problémák valódi, következő gondolatsor, alábbi felsorolást, National Geografikon, JELENLÉT KELL, Buda Bélától, Hiszen Tőle,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Szusszanjunk!  Tudod mi a boldogság?  Igazságos Isten  Angyali szívvel...  Kellemes napot kívánok  Szeretettel köszöntelek oldala...  Kellemes vasárnapot  Szentlélek  Facebookon kaptam  Vigyázz, mit mondasz!  Egyik nap, egy fiatal barátnőm...  Facebookon kaptam  Simon István: Mécsvirág  Szép estét kedves látogatóimna...  A nagy urak  Köszönő lap  Tudod mi a boldogság?  Dioptáz  Dioptáz  Szép májusi napokat!  Facebookon kaptam  Húnyd le szemeidet . . .  Bőrtápláló tusfürdő készítése ...  Facebookon kaptam  Köszönő lap  Megértés és hirdetés  Mai harmónia kártyám  Isten törvénye: A tíz parancso...  Facebookon kaptam  Isten gyűlölete  A világon a legszebb  A nap világosítson a szívedben  Isten haragja  718 az új fertőzött, elhunyt 6...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Küldetésünk Isten megismerteté...  Szeretettel köszöntelek oldala...  Hogyan munkálkodik a Szentléle...  Egyszerre véd az influenza és ...  Az esküvő nem házibuli  tavaszi vers  Sikeres fogyás rostokkal  Facebookon kaptam  Akvamarin  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Tanzanit  Szusszanjunk!  Esti kép  Pákolitz István - Babarózsa  Facebookon kaptam  Isten gyűlölete  Köszönő lap  Utas panasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  tavaszi vers  Egy igazi nőt-  Gyönyörű csend  Már másfél évtizede tervezte &...  Nem tudhatjuk  Egy igazi nőt-  Már másfél évtizede tervezte &...  Kvarc  Kellemes kávézást  Egyik nap, egy fiatal barátnőm...  Egy őrült vagy, angyali szívve...  Tanzanit  Új hét, új nap  Haragos Isten  Tavaszi felhők  Hajnali hangverseny  Mai harmónia kártyám  Fűtünk  Diós kocka  Egy őrült vagy, angyali szívve...  -mikor szívünket betakarja a b...  Orgona  Új hét, új nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha egyszer magányosnak érzed m...  Jó reggelt szép napot  Facebookon kaptam  Fűtünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörű csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsakvarc  Isten gyűlölete  Nem tudom, mit tartogat számom...  Haragos Isten  Jó reggelt szép napot  Utas panasz  Angyali szívvel...  Jó reggelt szép napot  Aranyosi Ervin: Éld át az élet... 
Bejegyzés Címkék
vágott-virág gyökértelen, családi élettől, közelmúltban megküldte, anyaság árnyoldalai, helyi folyóiratban, következők jutottak, jobbítás szándékával, gyermekvállalási kedv, olvasót arra, rossz jelenségeket, ok-okozati összefüggésben, tényfeltáró gondolatok, okozatok felsorolásából, problémák valódi, következő gondolatsor, alábbi felsorolást, határon kívüli, anyaországiak gyökértelenné, állampolgársági szavazás, elutasításra való, maga hatását&#8230, hatvan éves, magyarországi folyamatokról, kísérletet szeretnék, utódokról való, civilizált társadalmak, film címe, érintés hatalma, újszülött majmokat, üvegfallal körülhatárolt, nőstény majom, látvány idilli, üveg közfalat, kicsi rátapadt, rideg üveget, kicsit kivették, emberre bízták, ételt elfogadni, kölyök ebbe, anyjától erőszakkal, pihe-puha anyaggal, plüssfigurába kapaszkodva, résen bedugott, plüssmajmot ölelgethette, előbbi példa, plüss &#8222, cumisüveges táplálásra, ivarérett kort, közeledő hímeket, visítozó kicsit, jelenséget figyelhettem, majmok után, testi közelség, mindennapi életünkben, visszajáró pénzt, szegény halászfalu, falu kastélyában, kapott adatokat, díjnyertes szociográfiámban, életrajzi regényembe, minden földi, szegényes halászfalu, egészségi állapotuk, elhalálozási számuk, embergyereknek kiváltképpen, szülői gondoskodásra, embergyerek olyan, erőszakos egyenjogúsításra, gyárakba őket, ötvenes években, összes szakirodalomban, átlag csecsemő, lelki fejlődésében, halálozási arányukban, nagyvárosok körüli, katonai diktatúrákban, politikai diktatúrákban, szülői jelenlét-, fogyasztói társadalomra, bennük tátongó, kedvező legyen, négyévenkénti visszarendeződés, szocializmus nevezetű, fajok lesznek, legoptimálisabb módját, anyaméh gyümölcse, gyermekvállalási, egyenjogúsításra, összeeresztették, szociográfiámban, visszarendeződés, állampolgárságát, textilgyárakban, állampolgársági, szakirodalomban, legoptimálisabb, utódgondozásnak, gyermekszülésig, egzisztenciális, párválasztástól, csaléádközpontú, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 844
  • e Hónap: 10810
  • e Év: 50355
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.